Čtvrtek , 19. 09. 2024

Zita

Dva roky bez Hany Zagorové: Odkaz, který žije dál

Včera uplynuly dva roky od chvíle, kdy nás opustila Hana Zagorová, legenda české hudby. U jejího hrobu na Vyšehradě se sešel její manžel Štefan Margita, který na ni stále vzpomíná s dojetím, a také její sestra Evelyna, která, i přes své zdravotní potíže, cítila potřebu být na tomto místě.

27. 08. 2024

27. 08. 2024

Emoce na Vyšehradě: Setkání fanoušků a blízkých

Dva roky po smrti Hany Zagorové stále proudí fanoušci na její hrob na Vyšehradě, aby vzdali hold této jedinečné zpěvačce. Přichází sem i její nejbližší, včetně manžela Štefana Margity, který se speciálně vrátil ze zahraničí, a její sestry Evelyny, která přes zdravotní obtíže považuje za svou povinnost navštívit sestru. Vyšehrad se tak stává místem nejen vzpomínek, ale i silných emocí, které spojují fanoušky i rodinu v lásce k Hančině odkazu.

Vzpomínkový koncert: Hudba, která se nevytratí

Ilona Csáková na vzpomínkovém koncertu v O2 Areně.

V únoru tohoto roku se v pražské O2 aréně konal vzpomínkový koncert na počest Hany Zagorové. Tento koncert, původně plánovaný k jejím 75. narozeninám, byl připomínkou jejího neuvěřitelného vlivu na českou hudbu. Na pódiu zazněly její největší hity, které si našly cestu do srdcí fanoušků napříč generacemi. Koncert nejenže přitáhl tisíce lidí, ale také ukázal, jak hluboko se její hudba vryla do české kultury.

Nesmrtelný odkaz Hany Zagorové

Hana Zagorová s námi už není, ale její hudba a osobnost zůstávají živé. Písně jako “Duhová víla” nebo “Biograf láska” stále rezonují a nacházejí nové posluchače. Její tvorba přesáhla svou dobu a stala se trvalou součástí české kulturní identity. Zagorová nebyla jen zpěvačkou; byla symbolem a inspirací, jejíž vliv je cítit i dnes. I když uplynuly dva roky od jejího odchodu, Hana Zagorová zůstává stále mezi námi – ve svých písních, ve vzpomínkách a v srdcích těch, kdo ji milovali​.

MOHLO BY SE VÁM HOIDT

Hanička ”písnička” Zagorová: Zpěvačka, která se otiskla do české historie

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Člověk si nikdy ničím nemůže být úplně jistý, já jsem si ale byla jistá, že prožívám konečně pravou lásku. Měla jsem plány do budoucna, konečně jsem chtěla založit rodinu, po které jsem tolik toužila. S přítelem jsme spolu začínali už společný čtvrtý rok, už byl čas.
Navštívit jednou za čas kadeřníka? Proč ne, ale radikální zkrácení a nový účes vás doslova promění v jinou osobu. Podívejte se kadeřníkovi přímo pod nůžky.
Sedl na vás splín? Nebo máte nervy z práce? Rodiny? Přátel? Zkrátka nejste ve své kůži a potřebovali byste nějak nakopnout? Pak nasaďte sluchátka nebo otočte volume doprava na své televizi či hifi věži a zazpívejte si pecky, které vás během pár vteřin přivedou na jiné myšlenky.
Život zpěvačky Victorie Velvet vyhasl ve věku čtyřiceti let. Tato talentovaná umělkyně, narozená v Jihoafrické republice, vyrostla od svých patnácti let v České republice, kde také zahájila svou úspěšnou pěveckou kariéru. Její život však skončil tragicky, když ji v jejich turecké vile zavraždil její manžel David Tom Blyth.
Mykóza je velmi nepříjemný, ale celkem běžný druh infekce. Její příčinou jsou houby, které se běžně vyskytují v našem prostředí. Pokud se kůže nohou nakazí, trápí ji nejen estetické nedostatky, ale také svědí nebo pálí. Při přemnožení hub dochází ke vzniku zánětů.
Dnes čtyřiapadesátiletá herečka a modelka patřila v 90. letech minulého století k největším sexsymbolům. A stačila jí k tomu vlastně jen náhoda. Kdyby se neobjevila ve správnou chvíli na správném místě a neměla na sobě upnuté tričko, možná bychom ji dnes ani neznali.
Starat se o jedno malé dítě může dát pěkně zabrat. Dvě potrápí ještě víc, ale co teprve šest prcků? Tahle kočičí máma to nemá jednoduché, ale rozhodně ví, že nemá smysl se zbytečně stresovat!
Koncem listopadu dorazí na pulty knihkupectví výpravná obrazová monografie Žít – Karel Svoboda. Spletité osudy slavného skladatele v ní jedinečným způsobem zpracoval jeho syn Petr Svoboda, který své vzpomínky doprovodil i desítkami unikátních fotografií. Mnohé z těchto snímků jsou publikovány vůbec poprvé. Kromě Petra Svobody zavzpomíná v knize na geniálního, i když svérázného umělce plejáda dalších osobností, jejichž vtipné, láskyplné, ale i nostalgické historky obraz Karla Svobody dokonale dotvářejí.
Většina žen chce okouzlit své okolí perfektním vzhledem a dobře zvoleným módním outfitem. Z toho důvodu zpravidla volí kousky, které jim sice zaručí vyladěný vzhled, ovšem na úkor jejich zdraví. A možná k takovýmto ženám patříte i vy. Pojďte se proto podívat na několik špatných módních návyků, které neprospívají vašemu zdraví, a zjistěte, jak najít přijatelný kompromis.
Věděli jste, že člověk stráví v posteli v průměru až třetinu svého života? Proto pokud vybíráte novou postel do vaší ložnice, je třeba umět vybrat správně. Pohodlná a dostatečně velká postel totiž může podpořit váš zdravý spánek. Naopak nevhodná postel může způsobovat problémy, jako je nespavost nebo bolesti zad. Postel je zároveň důležitou součástí interiéru a je dominantou ložnice, jejíž celkový vzhled ovlivňuje. Vybrat si správnou postel tak může také pomoci dotvořit celkovou atmosféru v místnosti.
Je naprosto přirozené, že jste před první zkušeností s letadlem vystrašení. Nicméně všechno je ve vaší hlavě, proto je čistě na vás, jak svůj první let zvládnete. Existují způsoby, jak si pomoci, abyste nebyli před prvním letem až tak vyplašení, jak se momentálně cítíte a mohli se těšit na svou zahraniční dovolenou.

Výběr článků

Špatný odhad, spěch anebo úplně nová sůl, to jsou důvody, kdy nejčastěji přesolíme jídlo a ruku na srdce, stalo se nám to asi všem. Než vyhodíte jídlo do koše přečtěte si těchto našich 5 rad, jak pokrm zachránit.
Krásné a zdravé pokojové rostliny ozdobí jakýkoliv interiér. Jsou jakýmsi živým elementem, který by nikde neměl chybět. Víte však, jak se o pokojové rostliny starat, aby vypadaly stále perfektně a dělaly vám dlouhá léta radost?
Rychle dojet do mateřské školky, odložit dítě paní učitelce a už abychom byli v práci. Rodiče dnes často spoléhají na to, že paní učitelka ve školce (škole) se už nějak postará o to, co je třeba. Před výchovou ale neutečeme, a ani se nezbavíme odpovědnosti z ní vyplývající. Pro dítě je největší autorita rodič. Ve školce se navíc dítě má učit jiné věci, než to, co jako rodiče doma zanedbáváme.

Nepřehlédněte

Začátek školního roku bývá pro děti náročný. Především přeladit se z prázdninového módu do toho studijního vyžaduje mnoho úsilí. Nenáročným způsobem, jak se děti můžou začít učit, aniž by si to uvědomovaly, jsou naučné filmy a seriály. Jen posadit děti před obrazovku ale nestačí. Důležité je s nimi o pořadech mluvit. Jak na to?
Čerstvé zeleninové a ovocné šťávy jsou v posledních letech takřka zaklínadlem, bez nichž se zdravý životní styl neobejde. Blahodárně působí na naše zdraví, ale jsou opravdu lepší, než ovoce a zelenina v přirozeném stavu?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek