Čtvrtek , 19. 09. 2024

Zita

Novoluní ve znamení Lva: Nové začátky

Novoluní ve znamení Lva přináší 4. srpna 2024 příležitost pro nové začátky a sebevyjádření. Využijte tento čas k reflexi svých cílů a možností, zatímco planeta Merkur se chystá na svou retrográdní fázi. Zjistěte, jaké rituály mohou podpořit vaše záměry a proč byste měli být opatrní při zahajování nových projektů.
Novoluní
V neděli 4. srpna 2024 ve 13:13hod nastane příznivé novoluní ve znamení Lva, které podporuje touhu po sebevyjádření. Žijete svůj život naplno nebo jen dobře č

03. 08. 2024

03. 08. 2024

Novoluní a jeho význam

Novoluní je jedna z fází Měsíce, kdy se Měsíc nachází ve stejném znamení jako Slunce. Tato fáze je považována za první den nového lunárního měsíce a je spojována s novými začátky. Energie tohoto dne mohou ovlivnit následujících 28 dnů.

Energie znamení Lva

Každý měsíc je spojen s jiným znamením zodiaku a jeho vládnoucí planetou, což přináší jedinečné energie. V neděli 4. srpna 2024 ve 13:13 hod nastane novoluní ve znamení Lva, což podporuje touhu po sebevyjádření. Toto období je vhodné pro reflektování vašich životních cílů a možností.

Sebevyjádření a sebedůvěra

Novoluní ve Lvu přináší kombinaci kreativity, sebevyjádření a sebevědomí. Tento čas je ideální pro zaměření se na své talenty a jejich uplatnění. Sebevyjádření může přinést nové příležitosti a úspěch.

Rituály novoluní

Existuje několik rituálů, které můžete při novoluní praktikovat:

  1. Spalte své limity: Vytvořte si rituál ohně, kde spálíte vše, co vás omezuje. Na papír si napište, co už v životě nechcete mít, a tento papír na bezpečném místě spalte. Tímto rituálem se symbolicky osvobodíte od negativních vlivů.
  2. Poděkujte: Vyjádřete vděčnost za vše, co jste získali od jara. Napište si seznam věcí, za které jste vděční, a oslavte je. Vděčnost přitahuje další hojnost do vašeho života.
  3. Tančete a oslavujte: Probuďte svůj vnitřní plamen tancem a oslavte spojení s přírodou, přáteli a rodinou.
  4. Zchlaďte se: Pokud často pociťujete negativní emoce, zkuste se ochladit ve studené vodě. Koupání v moři, řece nebo jezeře může pomoci snížit stres a napětí.

Opatrnost při zahajování nových aktivit

Planeta Merkur začne 5. srpna svou retrográdní fázi, která bude trvat až do 28. srpna. V tomto období se nedoporučuje zahajovat nové aktivity a projekty, protože retrográdní Merkur může způsobit zmatky a překážky.

K TÉMATU  Horoskop krásy a duševního zdraví na víkend 27. - 28. 10. 2018. Co vás čeká o víkendu po úplňku?

Novoluní ve znamení Lva je časem pro zamyšlení nad svými životními cíli a možnostmi. Využijte tento čas k uvolnění omezení a zaměřte se na sebevyjádření a vděčnost. Pamatujte však na retrográdní Merkur a buďte opatrní při zahajování nových projektů.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Horoskop na týden od 29.7. do 4.8. 2024

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Bez mobilu si už nedovedeme život představit. Místo toho, abyste ale surfovali na netu nebo si psali s přáteli a leželi doma na posteli, můžete ho využit k zeštíhlení a posílení celého těla. Mobilní aplikace vám mohou posloužit třeba k vytvoření zdravého jídelníčku nebo zařazení cvičení do každodenního programu. Na trhu je dnes nepřeberné množství apek, co za vás odvedou velký kus práce nebo vám hubnutí aspoň zpříjemní. Vyzkoušejte některý z navrhovaných tipů!
Každý z nás občas zalže – ať už se jedná o milosrdnou lež, anebo prostě jenom proto, aby vypadal dobře a udělal dojem na ostatní. Ale, jak se říká, lež má krátké nohy! O tom ví něco i lidé, co se s námi podělili o své příběhy a zažili trapas při provalení se jejich výmyslů.
Akné v těhotenství není nic neobvyklého. Je běžné, že se akné na začátku těhotenství trochu zhoršuje a s postupem času se opět zlepšuje. Pravděpodobným viníkem je nadměrná produkce kožního mazu, ke které dochází, když tělo produkuje větší množství estrogenu. Kožní problém odezní, když se vaše hormonální hladiny vrátí k normálu. Ale teď si řekneme, jak na akné ještě během těhotenství vyzrát.
V práci blázinec, dovolená vyloučená a jarní prázdniny na krku. Nemoc nebo nedostatek peněz, důvodů, proč nemůžete vyjet s dětmi na jarní prázdniny, může být celá řada. Proto ještě nemusí dítě celý týden sedět doma u televize a tabletu. Zkuste mu připravit tak trochu jiné prázdniny.
Miss krásy Kathy Zhu musela svoji korunku vrátit už následující den. Důvod je absurdní: před rokem si odmítla nasadit hidžáb. K tomu navíc zveřejnila nelichotivou statistiku o černoších. Přestože byla pravdivá, vedení soutěže jí titul okamžitě odebralo.
Co se vám vybaví, když se řekne bydlení ve stylu Provence? Jistě opojná levandule, sluníčko, vzduch a víno. Kouzlo jižní Francie můžete mít doma na očích každý den. Stačí, když své bydlení přenesete do jednoduchého a úchvatně romantického provensálského stylu. Jak doma dosáhnout této neotřelé krásy a elegance?
Pokud vy nebo učitel vašeho dítěte máte podezření, že vaše dítě může mít ADHD, je důležité vyhledat pomoc. Včasná intervence může potenciálně zabránit vzniku dalších příznaků a sekundárních stavů, jako je úzkost nebo opoziční vzdorné chování.
Když se řekne jóga, každému z nás se vybaví vyrovnanost, sebejistota, harmonie, správné držení těla. Jóga není jen cvičení, ale je to celkově životní styl, kterému propadli miliony lidí po celém světě. Chcete s jógou také začít, ale nevíte jak?
Hmat je jedním ze smyslů, který hojně používáme, ale málo si uvědomujeme, jak velký je to dar i pro všechny kolem nás. Dotyk druhého člověka je nenahraditelný, jak moc Vám chybí zjistíte, až když o možnost vzájemného tělesného kontaktu přijdete.
Dva měsíce letních prázdnin utekly jako voda a opět nastalo období, kdy deset měsíců vypravujete děti do školy. Což bývá často plné zmatku. Aby u vás doma nevypukl tento scénář, přinášíme vám několik rad. Díky těm vás žádné školní ráno nezaskočí nepřipravené a vše stihnete.
Sedavé zaměstnání je sice na první pohled nenáročné, ale svému tělo s ním přesto radost neuděláte. Tedy pokud pravidelně nesportujete, nebo alespoň nepraktikujete vhodná kompenzační cvičení. Cviky, které vám představíme v našem dnešním článku, se hodí nejen pro takzvané kancelářské krysy, ale pro všechny, které trápí bolavá záda, ztuhlý krk či jiné obdobné potíže.

Výběr článků

Mileniálové jsou prý rozmazlená generace, která nemá ráda závazky, zato má vysoké ambice. Veškerý volný čas tráví na mobilu a vyhýbají se sexu. Jak je na tom, ale předchozí generace X? Mají si co vyčítat?
Každý to má jinak: Někdo s radostí čeká na předvánoční šílenství a těší se na shánění dárků, jiný bledne hrůzou, protože absolutně neví, co má jako dárek zabalit. Shodneme se ale asi v jednom: pro děti se dárky vybírají nejsnáze - obzvlášť pro holčičky. Snové, barevné a třpytivé hračky jsou pastvou pro zvídavé oči malých princezen. I americký výrobce hraček Hasbro si zajistil místo na výsluní svou kolekcí hraček „My little Pony“.
Také jste si říkaly, jaké by to bylo mít v koupelně nebo v ložnici všechny rtěnky, šminky, make-up a další ty nezbytné věci pěkně srovnané, aby jste měly přehled a vše po ruce? Přinášíme vám jednoduchý návod, jak si takový pořadač vyrobit z kartonové krabice.

Nepřehlédněte

Pěstování zeleniny je v plném proudu. Zatímco někteří aktivně do připravených a okopaných záhonů sází brambory, jiní se pouští do pěstování jahod nebo salátů. A pak jsou tu ti, kteří si zatím do skleníků sází papriky, jež mají tendenci prodlužovat život.
Je už dávno známo, že káva vyráběná průmyslově nikdy nemůže dosáhnout takových kvalit, jako káva výběrová. A to z mnoha různých důvodů, o kterých si povíme níže.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek