Čtvrtek , 19. 09. 2024

Zita

Ikona televize Nova Rey Koranteng dnes slaví 50 let

Rey Koranteng, charismatická tvář TV Nova, dnes slaví své 50. narozeniny. Tento populární moderátor, známý nejen svým profesionálním přístupem, ale i milým úsměvem, se za svou kariéru stal jednou z nejvýraznějších osobností české televizní scény. Připomeňme si jeho cestu od prvních krůčků v Meteopressu až po hvězdnou éru v Televizních novinách po boku Lucie Borhyové.
Rey Koranteng
Rey Koranteng slaví 50 let

02. 08. 2024

02. 08. 2024

Rey Koranteng: Vzestup legendy

Rey Koranteng, ikonická tvář TV Nova, dnes slaví své 50. narozeniny. Tento oblíbený moderátor, který se stal neodmyslitelnou součástí českých domácností, má za sebou zajímavou životní cestu. Jeho otec pochází z Ghany, zatímco maminka je Češka. Právě s ní vyrůstal v srdci Evropy, v Praze. Po úspěšné maturitě nastoupil do obchodního oddělení společnosti Meteopress, kde začala jeho kariéra, která jej nakonec zavedla před televizní kamery.

V roce 1993 dostal Rey Koranteng nabídku, která změnila jeho život – moderovat počasí na nově vznikající TV Nova. Jeho charisma a profesionální přístup rychle zaujaly diváky, a tak se stal stálou součástí televizního vysílání. Ale to byl jen začátek jeho strmé kariéry.

Zlatá éra s Televizními novinami a Lucií Borhyovou

V létě roku 1999 dostal Rey Koranteng životní nabídku, která jej katapultovala mezi televizní elitu. Po rozchodu Vladimíra Železného se servisní organizací CME a přesunu vysílání TV Nova na Barrandov se stal moderátorem hlavní zpravodajské relace Televizní noviny. Spolu s Lucií Borhyovou vytvořili nezapomenutelné duo, které si získalo srdce milionů diváků. Jejich profesionální přístup, vzájemná chemie a schopnost přinášet zprávy s elegancí a grácií udělaly z Televizních novin nejsledovanější zpravodajskou relaci v Česku.

Rey Koranteng
Televizní dvojice Lucie Borhyová a Rey Koranteng

Rey Koranteng se během své kariéry stal synonymem pro důvěryhodnost a profesionalitu. K jeho zálibám – kromě věnování se rodině – patří šachy, létání na větroních, sport a sledování zpravodajství. Jeho vášeň pro novinky a aktuální dění z něj činí nejen oblíbeného moderátora, ale i informovaného občana, který vždy ví, co se děje.

Osobní život a rodinné štěstí

Rey Koranteng není jen úspěšný moderátor, ale také milující manžel a otec. S manželkou Monikou vychovává dvě dcery – starší Vanessu a mladší Sofii. Rodina je pro něj na prvním místě a často se objevuje na veřejnosti s úsměvem a v pohodě, což svědčí o jeho spokojeném soukromém životě. I přes náročnou kariéru si vždy najde čas na své blízké a koníčky, které jej naplňují.

K TÉMATU  Rodina nebo práce? 5 rad, jak zvládnout vše!

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Bolek Polívka slaví 75. narozeniny: Český herec a mim, který okouzlil svět

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vybouchl vám na poslední chvíli parťák na dovolenou a vám nezbývá nic jiného, než se vydat na sólo trip? Nebo takovou cestu už několik týdnů plánujete, ale máte z toho respekt? Sólo cestování se může zdát náročné, nicméně pokud se dobře připravíte, jistě vás čeká zcela nezapomenutelný zážitek. Jak zvládnout první sólo cestu?
Nový rok se samozřejmě všude na světě slaví poslední den v roce. Ale vzhledem k tomu, že máme jakási časová pásma, slaví se příchod nového roku v různý čas i různými způsoby. Víte kdy a jak?
Nový rok je tady a s ním přichází i nové začátky, cíle a předsevzetí. Pokud i vy nějaké pro rok 2022 máte a chcete jich dosáhnout, určitě jste už přemýšlela o tom, jak?!
Převleč si ty mokré plavky. Také vás to štvalo jako malou? Něco pravdy na tom ale je, mokré plavky nebo sezení na studené zemi a další věci mohou zánět močových cest pěkně urychlit.
Modelka Simona Krainová je v poslední době známá zejména pro své očistné kúry a detoxy, ájurvéda ji doslova pohltila. Jak taková harmonizace těla pod taktovkou 5000 let staré indické medicíny probíhá?
Okenní parapety nemusí zét prázdnotou, i když teploty padají k nule. Stačí, když si vysadíte rostliny, jež jsou pro podzim typické a kterým podzim dokonce prospívá. Jednou takovou podzimní květinou je vřes, který se hravě popere i s prvními zimními mrazíky. Jelikož ho lze koupit v bílé i růžové barvě, bude hezky zdobit jinak pochmurné a smutné okenní parapety.  
Začít den správně může mít obrovský vliv na vaši produktivitu a celkovou pohodu. Snídaně, která vás dobře nastartuje, by měla být vyvážená, chutná a nabídnout vám potřebnou energii.
Tento týden bude ovlivněn přesunem Venuše do znamení Lva, což přinese do našich životů větší důraz na vztahy, krásu a společenské aktivity. Venuše v Lvu podporuje sebevědomí a odvahu projevovat své city. Očekávejte nárůst energie a chuti na změnu ve všech oblastech života.
Vánoční dekorace jsou prvkem, který doma vytvoří přesně tu pravou kouzelnou atmosféru. Vlastnoruční výroba má hned několik výhod: ušetříte, budete originální a uděláte si radost. Zkuste se inspirovat jednoduchými nápady a uvidíte, že nejde o nic složitého. O jejich výrobu se můžete podělit i s dětmi.
I když venku panuje nebezpečný koronavirus, to neznamená, že žádné jiné nemoci neexistují. S příchodem nového typu koronaviru nedošlo k odstranění ostatních onemocnění, což je dobré mít na paměti. Stále jsou rizikem i jiné choroby, jako je rakovina nebo chřipka. Mnohé nemoci číhají i na ty nejmenší. Prozraďme si nejčastější dětské nemoci, které jsou rizikové pro naše malé ratolesti.
Ve světě kosmetiky najdeme celou spoustu zajímavých produktů. Zatímco některé jenom oživí naši unavenou pleť, jiné toho umí daleko víc. Mluvíme kupříkladu o ricinovém oleji, který je tím, co ženě nesmí chybět v koupelně.
Mít dokonalou postavu bez špíčků je snem snad každé ženy. Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo navíc, jistě jste už někdy přemýšlela o možnosti liposukce. Zatímco některé ženy se nebrání operativnímu zákroku, jiné ženy by raději upřednostnily bezbolestnou metodu hubnutí. A právě v tu chvíli se nabízí možnost využití kryolipolýzy, laserové liposukce nebo kavitace. O jaké metody se jedná a fungují vůbec?

Výběr článků

Už nevíte, jak nad hyperaktivitou svých mazových žláz vyzrát? Zkuste esenciální levanduli nebo rozmarýn. Ovšem slibné výsledky přináší i olej z čajovníku australského, který zároveň omezí tvorbu akné.
Tuhé mýdlo zná každý. Z našich domácností jej vytlačilo mýdlo tekuté, takže klasická tuhá mýdla jsme si zvykli dávat tak maximálně do skříně pod oblečení, aby nám ho hezky provonělo. Jenže v poslední době se k nám zase vrací, a nejen mýdlo tuhé ale na trhu se objevily i tuhé šampony na vlasy.
Když Karel Gott zemřel, byla to doslova národní tragédie. Mnoho lidí ukázalo velkou vlnu solidarity, která spočívala jak ve velkém množství vzkazů, které dostávala manželka Ivana.

Nepřehlédněte

Sportovní tenisky jsou extrémně pohodlné a univerzální. V dnešní době je velmi oblíbená kombinace tenisek a šatů, která rovněž může vypadat stylově a žensky. Jaké modely šatů odpovídají ikonickým teniskám?
Redakce Damskaliga.cz si pro vás ve spolupráci s hotelem Mariott připravila soutěž o pobyt pro dvě osoby v krásném Superior pokoji. Odpovězte správně na soutěžní otázku a vyhrajte třeba právě Vy! Soutěž trvá do 30.11.2021

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek