Pondělí , 16. 09. 2024

Ludmila

Petr Kotvald slaví 65. narozeniny

Český zpěvák, producent, tanečník a herec Petr Kotvald dnes slaví své 65. narozeniny. Jeho bohatá kariéra zahrnuje významné hudební úspěchy, nezapomenutelné spolupráce a charismatická vystoupení, která si získala srdce mnoha fanoušků.
Kotvald
Petr Kotvald slaví 65. narozeniny

08. 07. 2024

08. 07. 2024

Životopisné začátky

Petr Kotvald, český zpěvák, producent, tanečník a herec, dnes slaví své 65. narozeniny. Narodil se 8. července 1959 v Žatci a již od mladého věku projevoval nadání pro hudbu a tanec. Navštěvoval lidovou školu umění, kde se věnoval klavíru a zpěvu. Během studií na elektrotechnické průmyslovce v Chomutově začal zpívat se skupinou Scarabeus a sbírat první úspěchy na festivalech jako Mladá píseň a Děčínská kotva.

Raketový vzestup kariéry

Kotvald
Zagorová, Hložek a Kotvald v polovině osmdesátých let lámaly hity slavného trojlístku rekordy československých hitparád.

Rok 1981 přinesl zásadní zlom v kariéře zpěváka. Stal se členem orchestru Karla Vágnera a začal vystupovat po boku Hany Zagorové. Společně se Stanislavem Hložkem vytvořili populární hudební trojici, která dosáhla mimořádné popularity. Největším úspěchem tohoto období byl hit “Holky z naší školky”, který se stal nejprodávanější československou nahrávkou všech dob.

Sólová dráha a skupina Trik

V roce 1986 zahájil svou sólovou kariéru a založil vlastní skupinu Trik. Ta ho doprovázela až do roku 1996 a znovu od roku 2012. Spolupráce s touto skupinou přinesla mnoho úspěchů, včetně alba “Pan zpěvák”. Toto album zahrnuje písně od legendárních umělců jako Charlie Chaplin, George Gershwin, Jacques Brel, Stevie Wonder a Freddie Mercury.

Hudební a taneční nadání

Petr je známý nejen svým hudebním talentem, ale také svým tanečním nadáním a charismatickým vystupováním. Jeho dynamická a energická představení si získala srdce mnoha fanoušků.

Petr Kotvald oslava úspěchů

Petr Kotvald dnes slaví své 65. narozeniny a jeho kariéra je plná úspěchů a nezapomenutelných momentů. Jeho hudba a vystoupení zůstávají v srdcích mnoha fanoušků. Vše nejlepší k narozeninám, Petře Kotvalde!

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Hvězdná oslava Heleny Vondráčkové v O2 areně

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Malý pokoj má jistě své výhody – je útulný a příjemný, snadno se v něm udržuje pořádek a nemusíte se obtěžovat s tolika kusy nábytku. Přesto se zde cítíte příjemněji, když vypadá opticky větší, než ve skutečnosti je. Nemusíte hned myslet na náročnou přestavbu, stačí pár jednoduchých triků. Nechte se inspirovat.
Mnohokrát jste se těšili na chvíli, kdy spolu konečně budete trávit více času. A když ta situace nečekaně nastala, místo společného tvoření, her a zkrášlování bytu se jen hádáte?
Každá žena ví, že bez doplňků by nebyl outfit dokonalý a úplný. I za doplňky se musí utrácet, a to zejména za náušnice, které jsou často to nejvýraznější na celém outfitu. Ovšem stejně, jako je tomu v případě jiných kousků oblečení, i ve světě náušnic se mění trendy jako na běžícím pásu. Každý rok móda přinese na trh zcela jiné typy náušnic, které mají zpestřovat outfity v dané sezoně. Nabízí se proto otázka, jaké náušnice ovládnou nejbližší měsíce a týdny?
Módní trendy se mění jako na běžícím pásu, což statně potvrzují i všichni módní stylisté. Ti v současné době radí jedno – nebojte se kožených modelů, ty s námi ještě nějaký ten pátek zůstanou. A ostatně mají pravdu - kůže opravdu dominuje letošnímu podzimu a bylo by mylné se domnívat, že zanedlouho odejde z módy. Zatím to vypadá, že s námi zůstane až do podzimu nadcházejícího. 
V každém věku se ženám nebo mužům může na obličeji objevit akné. Mnozí to pak snášejí s velkou nelibostí a o to hůř jim je, pokud po akné na pokožce zůstanou jizvy, které jsou důsledkem jeho nesprávné nebo předčasné léčby.
Kvalitní pohorky oceníte nejen během výpravy na nejvyšší vrchol Tater, ale i při výstupu na Sněžku nebo na výletě k nejbližšímu hradu či zámku.
Letní měsíce svádí k tomu oblékat se poněkud spořeji. Muži oblékají kraťasy a tílka, ženy zase sukně, topy, nebo šaty na ramínka. Pokud se trápíte s nepříjemnými a nevzhlednými tukovými polštáři v oblasti podpaží a zad, pak můžete pociťovat při odhalování stud. Abyste si opět věřili a byli hrdí na svou postavu, zacvičte si pár těchto cviků, které podpoří redukci tuku ve výše zmíněných partiích.
Handmade věci se z hlediska popularity už několik let drží na samém vrcholku. A ostatně se není čemu divit. Jsou totiž osobité, originální, odlišné od ostatních a jedinečné v každém detailu. Dnes si doma můžete vyrobit snad už cokoliv - od dekorací až po kosmetiku. My se ale v tomto článku budeme zabývat tím, jak si vyrobit vlastní parfém. Pojďme na to!
Víc peněz by se určitě hodilo. Ceny rostou, to je nezpochybnitelné. Ale vaše mzda je už pár let pořád stejná. Ne každý má to štěstí, že má takového zaměstnavatele, který svým zaměstnancům pravidelně nebo aspoň nepravidelně mzdu či odměny zvyšuje. Jak si tedy slušně říct o lepší peníze, abyste před šéfem nebo šéfkou neztratili tvář?
Péče o sebe je v dnešní době pro mnoho lidí synonymem nákupních horeček, drahých lázeňských procedur, brunchů či kosmetiky. Stalo se to jakýmsi symbolem pro kosmetický a fitness průmysl. Mnoho lidí ale zapomíná investovat také do zcela jiné formy péče o sebe. A to do péče o své duševní a emocionální zdraví o které je rovněž třeba se starat. V tomto článku si řekneme, jak na to.
V Čechách i ve světě snad neexistuje nikdo, kdo by o francouzských filmech Nezkrotná Angelika alespoň neslyšel. Tato telenovela se stala slavnou především díky své hlavní představitelce, kterou ztvárnila francouzská herečka Michèle Mercier. Tato nezapomenutelná tvář přitom účinkovala ve více jak 50 filmech. V současnosti je jí přes 60 let a ve společnosti se již příliš neukazuje. Zachovala si ovšem svou pověstnou jiskru v oku a na rozdíl od svých kolegyň se rozhodla stárnout přirozeně a grácií.

Výběr článků

Každý člověk ví, že kvalitní spánek je velice důležitý. Během dostatečně dlouhého a dostatečně kvalitního spánku dochází k regeneraci našeho organismu, který se připravuje na další celodenní fungování. Abychom se vyspali doslova dorůžova, svůj spánek můžeme zkvalitnit například vhodnou matrací nebo dobrým polštářem. Za kvalitním spánkem však stojí i pokojové rostliny v ložnici, které nejen, že perfektně čistí vzduch v interiéru, ale které jsou taktéž prevencí nachlazení. O jakých konkrétních pokojových rostlinách je řeč?
Asi každý z nás má nějakou tu pojistku. A zatímco si lidé nechávají běžně pojistit svůj majetek, dům, automobil nebo zdraví, celebrity si velmi často nechávají pojistit konkrétní části svého těla a rozhodně netroškaří.
Barva roku 2020 pro interiér je klasická modrá. Hluboký a tmavý odstín modré dává cítit stabilitu, klid a komunikaci. V interiéru působí vyrovnaně a je ideální do prostoru určeného k relaxaci, hlubokým myšlenkám nebo přímo meditaci. V pracovně umí motivovat k lepšímu výkonu. Tmavá modrá barva dává také pocit bezpečí a v neposlední řadě je velmi elegantní.

Nepřehlédněte

Letošní léto nabízí výjimečný kulturní zážitek v podobě premiéry komedie „Námluvy“ od Jeana-Pierra Martineze na zámku v Krásném Dvoře. Na komorní scéně Hudilas Caffe se představí talentovaní herci Kateřina Holánová a Miroslav Antonín Maxant pod vedením zkušeného režiséra Maxanta. Přijďte se ponořit do příběhu plného humoru a emocí, který vás jistě nadchne. Premiéra se koná 16. srpna 2024, repríza následující den.
Rozhodli jste se zatočit s přebytečnými kily po porodu a začít běhat s kočárkem? Jistě je to ideální varianta jak dělat něco pro sebe a při tom zabavit i vašeho potomka aniž byste museli složitě shánět hlídání. Mimo standartní výbavy na běh je však důležité vybrat i správný kočárek, který splní všechny vaše kritéria a očekávání.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek