Sobota , 06. 07. 2024

Jan Hus

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2024: Den třetí

Včerejší den na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary nabídl bohatý program s filmovými premiérami, setkáními a kulturními událostmi. Herečka Iva Janžurová se představila na premiéře dokumentu Janžurka, která přilákala pozornost filmových nadšenců. Podívejte se na to, co se odehrálo za kulisy jednoho z nejvýznamnějších filmových festivalů ve střední Evropě.
Festival
Dojatá Iva Janžurová s dcerou po premiéře filmu Janžurka.

01. 07. 2024

01. 07. 2024

Události včerejšího dne na Karlovarském filmovém festivalu

Včerejší den na Karlovarském filmovém festivalu (MFFKV) přinesl bohatý program plný kulturních událostí a zajímavých setkání.

Karlovarský festival s Ivou Janžurovou

V neděli od 14:00 se v Karlovarském městském divadle konala premiéra dokumentu Janžurka, kterou zahájila herečka Iva Janžurová společně s dalšími členy delegace. Tento dokument představuje hluboký pohled na umělecký příběh a život Ivy Janžurové, která je neodmyslitelně spojena s českým filmem a divadlem. Její přítomnost dodala události osobní a umělecký rozměr, který ocenili všichni přítomní diváci a filmoví nadšenci.

Významní hosté a filmové premiéry

Ve Velkém sále festivalu se od 11:00 konala premiéra dokumentárního snímku “Architektura ČSSR 58–89”, který přiblížil pohled režiséra Jana Zajíčka a rappera Vladimira 518. Odpoledne pak ve stejném sále proběhla projekce filmu “Mr. Kneff” od světově proslulého režiséra Stevena Soderbergha, který je jedním z hlavních tahounů kafkovské programové sekce festivalu.

Hyperrealistický dokument a světové premiéry

Večer byl věnován zvláštnímu uvedení hyperrealistického dokumentu “Real” o válce na Ukrajině, který představil sám protagonista a režisér Oleh Sencov v Malém sále od 18:00. Současně se ve stejný čas konala premiéra filmu “Když slunce vyhasne” islandského tvůrce Rúnara Rúnarssona v Kině Čas.

Diskuse a besedy s tvůrci

Návštěvníci měli možnost zúčastnit se diskusí s českými filmovými tvůrci v Domě ČT, kde se probíraly témata současného českého filmu. Odpoledne pak proběhly besedy s tvůrci filmů “Vlny” a “Mord” na Mlýnské kolonádě, které předcházely večerní světové premiéře filmu “Mord” ve Velkém sále.

Zábava a kultura ve večerních hodinách

V KVIFF.TV Parku se konaly různé kulturní akce, včetně talk show a kvízu s hercem Oskarem Hesem. Večer pokračoval tradičním mixem DJs, drinků a živé hudby v Mattoni Life Baru, kde vystoupili Richard Krajčo a Bert & Friends.

K TÉMATU  Zemřela legendární herečka Jana Hlaváčová!

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary: Den druhý

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kdo v devadesátkách nehltal seriál o partě teenagerů, jako by nebyl. Příběhy Dylana, Brandona, Brandy, Kelly a dalších hltal doslova celý svět. Jak ale dnes jejich představitelé seriálu Beverly Hills 90210 vypadají a jak žijí? Mnozí z nich už překročili padesátku a neúprosně jim táhne na šedesát.
Turistické boty jsou fantastické boty, které se nosí, když jste v divočině a razíte cestu z prašných cest, podél žulových balvanů a po hřebenech úzkých kaňonů, dají se ale outdoorové boty pánské či dámské nosit každý den? Přeci jen, byly původně vyrobeny k jinému účelu.
Muži rádi zažívají něco nového a dostávají se na hranici lidských možností. Proto se pro ně skvěle hodí adrenalinové dárky. Jaké jsou v dnešní době možnosti? Inspirujeme vás.
Nebaví vás hlídat si kalorie a přemýšlet nad vším, co sníte? Obědů z restaurace už máte dost a chtělo by to lehčí a zdravější změnu? Vyzkoušejte naše tři tipy na zdravý oběd přímo ze supermarketu.
Vstupte do světa, kde síla, odhodlání a vzájemná podpora tvoří základ pro dosažení kariérních výšin v roce 2024. Náš článek "Jak naplánovat a dosáhnout kariérních cílů v roce 2024" vám přináší inspiraci a konkrétní kroky, jak postavit stabilní základ pro váš profesní růst. Od strategického plánování k osobnímu rozvoji, podíváme se na klíčové aspekty, které vám pomohou vytvořit úspěšný kariérní rok. Připravte se na podporu a motivaci od Dámské Ligy a objevte cestu ke svým kariérním cílům v roce 2024.
Je jich plný internet, ale tahle taneční kompilace vede na plné čáře. Lidé se dokáží úplně odvázat, a to i v těch nejméně očekávaných situacích. Policisté na ulici, zákazník v prodejně s elektronikou nebo člen security na plném stadionu. Tohle vás dostane!
Výběr antikoncepčních prostředků je poměrně velký. Dlouhý seznam začíná kondomy, pokračuje antikoncepčními pilulkami a končí třeba právě nitroděložními tělísky. V tomto článku se na ně zaměříme. Dozvíte se, jak se tělíska dělí, jak fungují, pro koho jsou vhodná a také kdy je ideální jejich zavedení. Provedeme vás veškerou problematikou nitroděložních tělísek a pokud váháte, pomůžeme vám se rozhodnout, zda do toho jít, či nikoliv.
V posledním roce je u nás velmi populární, proto jste o něm nejspíš už slyšela. Ale co skutečně CBD umí, to možná ještě nevíte. Až ale konopný olej poznáte, věřte, že ho budete chtít také vyzkoušet.
Také si spolu vaši domácí mazlíčci dobře rozumí? Podívejte se, jak si kočky a psi hrají s ptačími kamarády všeho druhu, jako jsou papoušci, kuřátka, slepice nebo kachny. Zvířátka umí být opravdu rozpustilá!
Myslíte si, že máte kufr dostatečně velký, ale když do něj dáte všechny věci, nemůžete ho ani za nic na světe zavřít? Snažíte se do něj vměstnat všechny své věci, ale prostě jste nad jeho limit? Pak byste měli změnit balící taktiku.
Máte pocit, že vy nebo někdo ve vašem okolí tráví v práci mnohem víc času, než je zdravé? Je pro vás práce na prvním místě a to jediné, o čem dokážete mluvit, jsou pracovní záležitosti? Možná vás dostihl workoholismus, který dnes není nic výjimečného. V době, kdy lidé chtějí především uspět, něco dokázat a být bohatými se workoholismu poměrně daří. Lidé kladou profesní život na první příčku žebříčku priorit, rodinné záležitosti se odsouvají na neurčito. Jen málokdo si ale uvědomuje, že trpět workoholismem je špatně.
Pořídit si psa je velký krok, který by si měl každý z nás minimálně dvakrát promyslet. Pes vyžaduje spoustu pozornosti, péče – a to je mnohdy finančně náročné. Pokud i přes to všechno do své rodiny chcete přivítat čtyřnohého mazlíka, vzhůru do toho. S jeho výběrem vám rádi pomůžeme.

Výběr článků

Příští víkend jsou tu Vánoce, takže je nejvyšší čas sladit vaši domácnost do svátečního duchu. A i když je pro Vánoce nejtypičtější kombinace barev červená, zlatá a zelená, máme pro vás tipy na výzdobu, které ovládly letošní rok 2022. Nechte se inspirovat zajímavými prvky, barvami i materiály.
Správné řízení energie může být klíčem k dosažení osobního i profesního úspěchu. Tento článek vás provede zásadami energy managementu, které vám pomohou efektivně využívat vaši energii, zvyšovat produktivitu a udržet si duševní i tělesné zdraví. Naučíte se, jak rozpoznat momenty, kdy je vaše energie na vrcholu, a jak je využít pro vaše nejdůležitější činnosti, zatímco se zároveň naučíte, jak doplňovat své zásoby energie pro udržitelný výkon bez vyhoření.
Berete se z velké lásky. Vydrží možná rok, dva, tři. Pak nastane dlouholetá práce, v níž se vztah, který začal adrenalinovou reakcí, musí přerodit do fáze přátelství a spolupráce. Jestliže nezačnete na svém manželství včas tvrdě pracovat, rozpadne se vám pod rukama. Jak se z milenců stanou partneři a přátelé?

Nepřehlédněte

V každém životě ženy následuje ihned po probuzení návštěva koupelny. A kromě ranní ústní hygieny zde dochází ještě k jednomu velkému kroku, a sice k líčení. Žena se chce cítit krásná a šminky jí v tom pomáhají. Zatímco s nanášením make-upu si řada žen dobře poradí, problém nastává při líčení očí. V tomto případě se dopouštíme několika chyb.
Venkovní pochmurné počasí nikoho zrovna neláká. Proto se raději zachumláme do deky a posedíme si pěkně v teple u krbu. Pokud však nemáte po ruce dobrou knihu, zachrání to některý z oblíbených filmových snímků, jež za poslední roky trhaly rekordy ve sledovanosti. Co konkrétně stojí za zhlédnutí?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek