Sobota , 28. 09. 2024

Václav

Helena Růžičková by dnes oslavila 88. narozeniny

Helena Růžičková, nezapomenutelná česká herečka, by dnes oslavila 88. narozeniny. Její život byl plný zvratů a dramatických momentů, které z ní učinily výraznou postavu české kultury. Od raného dětství, kdy excelovala ve sportu a baletu, přes bouřlivou kariéru, až po osobní tragédie a nekonvenční přístup k životu i lásce, zanechala nesmazatelnou stopu na české herecké scéně.
Růžičková
Helena Růžičková by dnes oslavila narozeniny.

13. 06. 2024

13. 06. 2024

Dětství plné divokých momentů

Helena Růžičková, narozená 13. června 1936 v Praze, byla od dětství nepřehlédnutelnou osobností. Už v devíti letech začala kouřit a domů nosila poznámky. Rodiče jí většinu výstřelků odpouštěli, až na jednu fotku, kde dělala stojku na vyšehradských hradbách. Tento kousek ji stál první a jedinou facku od matky.

Sportovní talent a baletní začátky

Navzdory své pozdější korpulentní postavě byla v dětství Helena štíhlá a sportovala. Závodně lyžovala, plavala a věnovala se baletu. Rodiče jí dokonce zařídili angažmá v pražském Národním divadle.

Osudové setkání s manželem Jiřím Růžičkou

Ačkoli se Helena nedostala na DAMU, osudové setkání při přijímacích zkouškách změnilo její život. Seznámila se s budoucím manželem Jiřím Růžičkou, do kterého se brzy zamilovala. Přestože nebyl prvoplánovým krasavcem, krátce po seznámení se vzali a zůstali spolu 43 let.

Helena Růžičková a její nekonvenční přístup k věrnosti

Manželství s Jiřím Růžičkou vydrželo přes čtyři dekády, během nichž Helena zastávala názor, že sex není nevěra. Byla atraktivní pro mnoho mužů, včetně Deana Reeda a herce Josefa Hlinomaze. Inspiraci čerpala od svého otce, který věřil, že milenky nesmí ohrozit manželství.

Helena Růžičková
Růžičková byla atraktivní dáma.

Tragédie v rodině: syn Jiří vážil 312 kilogramů

Helena měla jediného syna Jiřího, který také trpěl zdravotními problémy včetně silných alergií a astmatu. Jeho obezita dosáhla vrcholu, když vážil 312 kilogramů. Tři roky před jeho smrtí mu praskl vřed na dvanácterníku, což vedlo k jeho smrti 20. února 1999.

Slunce, seno letos slaví 40 let

Helena Růžičková excelovala ve spoustě filmů a zanechala nesmazatelnou stopu v české kinematografii. Mezi její nejvýznamnější role patří Heduš Homolková v komediích o rodině Homolků, paní Škopková ve filmu Slunce, seno, jahody a její pokračování, a další významné role ve filmech jako “Tři oříšky pro Popelku”. Zejména její role paní Škopkové v trilogii Slunce, seno… je ikonická a milovaná širokým publikem. Letos tato slavná komedie slaví 40 let od své premiéry.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

K TÉMATU  8 dětí, které jsou slavnější než jejich rodiče. Kdo koho zastínil?

Jiřina Bohdalová, “Nesmrtelná teta”, slaví 93. narozeniny

Bára Basiková (61) ohromila na Zanzibaru v plavkách

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Do svého jídelníčku můžeme zakomponovat celou řadu potravin. Zapomínat nesmíme především na zeleninu, konkrétně na rajčata, která jsou mnohdy lékaři i odborníky na zdravé stravování označována za zázračnou potravinu. Proč si rajčata vysloužila takovou přezdívku? Proč je mnozí označují za “zázračná”? Důvodem toho jsou zdravotní benefity. Ať už přidáte rajčata do omáčky, polévky nebo jenom na chleba s máslem, uděláte tak něco pro své zdraví.
Každá hospodyňka potřebuje troubu, na kterou se může spolehnout. A každá hospodyňka ví, že každá trouba peče jinak, takže je třeba se s ní seznámit. Podle toho je nutné upravit dobu pečení a kolikrát i stupně.
Během pandemie začali lidé trávit o 30 procent více volného času u mobilů a počítačů. Aktuálně to jsou čtyři hodiny a dvanáct minut denně u smartphonu a další čtyři hodiny před monitorem. Tato 'nálož' má své důsledky. Čekárny očních lékařů praskají ve všech. Nechcete-li se k pacientům přidat, neignorujte varovné signály. Naučte se potížím předcházet a řešte je.
Přestože má jít o svátky klidu a míru, jsou Vánoce často spojené s nákupním šílenstvím. Lidé v České republice nakupují čím dál tím více dárků a zvyšují se i výdaje spojené s Vánocemi. Kolik tedy v průměru Češi za Vánoce utratí? A je vůbec možné při nákupu vánočních dárků výrazněji ušetřit? Na to se podíváme v tomto článku.
Psychohygiena představuje metody k získání duševní rovnováhy, psychické odolnosti a spokojenému životu. Proč bychom měli psychohygieně věnovat stejnou pozornost jako své fyzické kondici?
V počátcích každého vztahu je velmi těžké odhadnout, jak je ten druhý naladěn, jaká témata ho uvádějí do rozpaků a které mu naopak vůbec nevadí, nebo ho dokonce těší. Pokud spolu ale trávíte romantický večer, vždycky dopadne velmi nechvalně, pokud stočíte řeč na jedno z níže uvedených témat.
Sophia Loren slaví neuvěřitelných 90 let! Připomeňte si s námi životní příběh této italské filmové legendy, která se stala nezapomenutelným sexsymbolem a ikonou kinematografie.
Zahalte se do tepla a vydejte se s námi na lednové dobrodružství plné venkovních aktivit vhodných pro všechny věkové kategorie! Bez ohledu na věk si můžete užít odpoledne při sáňkování, procházky v zasněženém lese či stavbu sněhuláka. Připravte se na lednovou zábavu a objevte radost z aktivit pod širým nebem.
Jak nakupovat oblečení, abychom zbytečně nezatěžovali planetu? A kde ho kupovat? A kolik vlastně potřebujeme oblečení? Velkým módním řetězcům sice ještě neodzvonilo, ale stále roste počet těch, kteří dávají přednost úplně jiné módě a razí heslo, že méně je někdy více.
Navzdory tomu, že dnešní možnosti cestování jsou mnohem větší a rozmanitější než kdykoli jindy, stále více tuzemáků dává přednost pobytu na vlastní chalupě. Proč nad zahraniční exotikou vyhrává letní dovolená v našich krajích na celé čáře?
Ryan Reynolds a Blake Lively jsou v současnosti jedním z nejoblíbenějších párů v Hollywoodu. Je úžasné pozorovat, jak se spolu smějí, pošťuchují se na sociálních sítích a navzájem se pracovně podporují. Ačkoliv letos oslavili teprve deset let od svatby, které stvrdili očekáváním čtvrtého dítěte, věříme, že téhle dvojici to vydrží klidně i dalších padesát let.

Výběr článků

Sluníčko a teploty překonávající 20°C. Takto nějak přichází léto do české kotliny. Nemusíte na něj čekat na přelom května a června. Za takovým létem můžete vyrazit už v dubnu, třeba do Turecka nebo na Mallorcu.
Některé ženy bohužel mají tu smůlu, že se jim nedaří otěhotnět. Naštěstí existuje možnost umělého oplodnění, díky kterému žena porodí své vytoužené dítě. Pokud přemýšlíte nad dárcovstvím vajíček, ale váháte kvůli tomu, že nevíte, co vás čeká, přečtěte si následující článek, který vám odpoví na spoustu otázek.
Mytí vlasů může být stejnou rutinou jako samotná ranní hygiena. I při rutině však můžete dělat několik chyb, kterými kvalitu vlasů ničíte. Abyste takovým problémům předešli, naučte se vnímat nejčastější chyby a vyvarujte se jim. Naučte se správnou techniku mytí vlasů a už nikdy se nebudete trápit kvůli lámavým konečkům nebo mastnotě.

Nepřehlédněte

Červený koberec v Karlových Varech se proměnil v módní přehlídku, kde české celebrity předvedly své nejlepší i nejhorší outfity. Kdo oslnil a kdo naopak propadl? Naše módní poradkyně Jana se podívala na zoubek těm nejzajímavějším módním kreacím z IFFKV 2024. Připravte se na nekompromisní hodnocení plné chvály, ale i ostré kritiky!
Zdravá a svěží pleť, to je bezpochyby priorita Francouzek. Chcete se naučit pár jejich jednoduchých triků a mít pleť krásnou a svěží?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek