Sobota , 07. 09. 2024

Regína

Šatní skříně a zrcadlové skříňky ideální do každé ložnice nebo šatny

Máte už dost nepořádku ve skříních a zásuvkách? Když vejdete do šatny, zakopáváte o žehlicí prkno opřené o zeď? Je nejvyšší čas uklidit nepořádek! Pomůže vám v tom prostorný a robustní nábytek: šatní skříně a zrcadlové skříňky. Na co byste měli pamatovat při výběru nábytku do vaší domácnosti? Jaká řešení nabízejí přední výrobci nábytku a architekti? Podívejte se na to!
Skříně
atní skříně a zrcadlové skříňky ideální do každé ložnice nebo šatny

07. 06. 2024

07. 06. 2024

Zrcadlové skříně a skříňky: praktický kus nábytku pro udržení pořádku ve věcech 

Pečlivě navržená šatní skříň a zrcadlová skříň je cenným kusem nábytku v každé domácnosti. Nábytek vybavený tyčemi, hlubokými zásuvkami a policemi různé šířky pojme nejen oblečení a spodní prádlo, ale také vše, pro co se jen obtížně hledá vhodné místo: lůžkoviny, svrchní oděvy pro každé roční období, kufr, žehlicí prkno, vysavač, sportovní vybavení nebo sbírku kabelek. Dobře uspořádaná skříň navíc vybavená organizéry vám pomůže udržet doma pořádek. Mějte na paměti, že nesprávně uložené oblečení se rychle zmačká, zmuchlá, natáhne a zdeformuje. S novou šatní skříní můžete prodloužit životnost svého oblíbeného oblečení a ušetřit tak peníze.

Nemůžete si dovolit samostatný šatník? Nevejde se vám do úzké ložnice další kus nábytku? Šatní skříň se zrcadlem můžete umístit i do jiných částí vašeho domova. Výklenek v předsíni nebo dokonce volná stěna v obývacím pokoji budou ideálními místy pro velký kus. 

Prostorný a funkční nábytek: klíčové parametry

Při výběru nové skříně věnujte pozornost designu a uspořádání interiéru. Zde jsou nejdůležitější kritéria, která je třeba při plánování úložného prostoru zohlednit:

  • mechanismus otevírání – výrobci nabízejí skříně s posuvnými a křídlovými dveřmi. První varianta je v současnosti nejoblíbenější volbou. Dveře umístěné na kolejnici působí elegantně a při otevírání nezabírají místo;
  • hloubka skříně – optimálně 65 cm. Příliš mělká skříň nepojme větší předměty a ztěžuje věšení oblečení na ramínka;
  • výška zavěšení kolejnic – pokud budete ve skříni ukládat dlouhé šaty a kabáty, vyberte si model s kolejnicí zavěšenou ve výšce přibližně 150-180 cm;
  • Rozměry polic – příliš hluboké police jsou nepraktické a ztěžují přístup k uloženým věcem. Designéři zdůrazňují, že optimální hloubka polic je přibližně 60 cm a rozestupy mezi nimi 25-38 cm;
  • konstrukce – police, tyče a další prvky jsou vystaveny velkému zatížení. Vyberte si skříň z masivních materiálů (dřevo, kvalitní MDF) odolných proti poškození, deformaci a vnějším vlivům. Police a tyče by měly být bezpečně upevněny;
  • další prvky a doplňky – výsuvné koše, dvojitá kolejnice, úzká přepážka nebo další zásuvky výrazně zvýší funkčnost nábytku. Před objednáním konkrétního modelu si roztřiďte své věci a zvažte, kolik místa budete potřebovat.
K TÉMATU  Jednoduchý návod, jak vyndat bez námahy plný pytel z odpadkového koše

Úzké zrcadlové skříňky: volba pro malou místnost

Ve vašem stísněném bytě chybí místo pro velkou a propracovanou šatní skříň? Třídveřový kus nábytku, který zabírá spoustu místa, můžete nahradit vysokým “sloupem”. – Kus nábytku, který se skládá z polic a zásuvek skrytých za ozdobným čelem. Ergonomický nábytek s výrazným designem vynikne v místnostech s omezeným prostorem a neobvyklými dispozicemi. Úzká skříňka se vejde do úzkého výklenku i těsného rohu. Skříňka je vybavena mnoha policemi a zásuvkami na oblečení, spodní prádlo, ručníky a další osobní věci. 

Efekt bude ještě příznivější, pokud zvolíte lehký model na vysokých nohách, které masivu dodají lehkost. Světlá čela a zrcadlo jsou spolehlivým duem. Nábytek s takovým designem opticky zvětší místnost a dodá kompozici hloubku. 

Skandinávská vřelost, nebo průmyslová strohost? 

Zrcadlové skříně a skříňky by měly ladit s ostatním vybavením domácnosti. Hrají u vás doma prim světlé barvy a přírodní materiály? Nebo jste naopak příznivci chladného industriálního stylu newyorského SoHo? Mezi obrovským množstvím dostupných modelů najdete skříně a šatní skříně inspirované různými koncepty. Minimalistické, světlé skříně s hladkými čely jsou již léta trvale oblíbené. Hitem posledních sezón jsou skříně zdobené dřevěnými lamelami, dvoubarevným nábytkem a čela s nápadnou rýhovanou strukturou.

Úložný prostor v ložnici, předsíni nebo šatně bude ještě zajímavější, pokud se rozhodnete pro model s osvětlením. LED diody nebo LED pásek na horním okraji dodají uspořádání útulný nádech a zároveň usnadní přípravu na večer.

Nábytek, který opticky zvětšuje prostor

Vaše malá šatna může “získat” několik metrů čtverečních navíc, stačí ji vybavit správným vybavením. Architekti a designéři místností bez oken se řídí univerzálním jednoduchým pravidlem: čím světlejší a jednodušší, tím lepší! Masivní šatní skříně s matnými tmavými předěly vypadají dobře v prostorných místnostech s neomezeným proudem přirozeného světla. Design stísněné, špatně osvětlené šatny nebo ložnice založte na světlém nábytku s rovnými liniemi. Minimalistická šatní skříň s lesklými bílými čely a zrcadlem po celé délce bude hitem. Kombinace reflexních lesklých povrchů a zrcadla “přidá” interiéru několik metrů čtverečních.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vaše dítě odmaturovalo a na vysokou školu ho nevzali. Mělo by si najít zaměstnání. Jenže by rádo mělo ještě poslední prázdniny. Jste rozvedená a jeho otec mu řekl, že od června přestává platit výživné. Je to správné? Jak dlouho má rodič vyživovací povinnost k dospělému dítěti? A má dítě právo na poslední prázdniny?
Ještě v botníku nemáte bílé tenisky? Pak byste tuhle chybu měly rychle napravit. Tenisky se totiž hodí ke všemu – k sukni, džínům a třeba i k šatům. Podívejte se, jak můžete tenisky kombinovat.
Sluneční alergií trpí každý pátý člověk. Její projevy se mohou u každého z nás lišit, avšak alergie na sluníčko vždy představuje komplikaci, která nám může zkazit dovolenou i celé letní období. Víte, jak se proti ní chránit?
Ráda si dopřáváte relaxační koupel, kdy máte čas jenom sama pro sebe a nikdo vás neruší? Napustíte si vanu plnou horké vody, přidáte pěnu, ponoříte se do spousty bublin a zavřete oči. Tento prožitek si ale můžete ještě zpříjemnit. Navíc se krásně prohřejete a i v pošmourném počasí neztratíte dobrou náladu.
Když se narodí zdravé miminko, které najednou zemře, jde vždy o nesmírnou tragédii nejen pro rodiče, ale pro celou rodinu. Za náhlou a neočekávanou smrtí miminka může být strašák všech rodičů označovaný jako syndrom náhlého úmrtí kojence. Existují nějaká opatření, která pomáhají výskyt tohoto syndromu snížit? Otázka, která zajímá každou nastávají maminku.
S mámou jsme si blízké, myslím, že jsme si vytvořily hodně hlubokou vazbu v době, kdy nás táta opustil. Mám ještě o rok mladšího bratra, který se nikdy nemohl smířit s rozvodem rodičů a byly s ním poměrně velké problémy.
Polyamorie během posledních několika let přestává být tabu a začíná se k ní hlásit čím dál tím více lidí, a to včetně osob pohybujících se v showbyznysu. Co to povídáme, vlastně především celebrity polyamorii zpopularizovaly.
Nechcete mít na svém břiše navždy důkaz toho, že jste se stala matkou? Zvolte účinnou prevenci v podobě každodenního mazání mandlovým či slunečnicovým olejem. A proč byste měla do jídelníčku zahrnout otruby a lněná semínka?
Problémy se zády jsou v dnešní době civilizačním onemocněním, se kterým se setkává snad každý druhý z nás. A zatímco některé jsou vrozené a získané třeba vlivem skoliózy či hyperkyfózy a dalších latinských názvosloví, jiné jsou způsobené nezdravými návyky, které každý den (mnohdy nevědomky) opakujeme. A právě takové zlozvyky ke zhoršení a ještě větším potížím jenom přispívají. Co nám nejvíce kazí záda?
Rakovina prsu je nejčastější nádorové onemocnění u žen. Přitom velká část Češek podceňuje nezbytnou prevenci, která by případný zárodek včas odhalila. Nepodceňujte své zdraví a seznamte se s následujícími znaky, které mohou rakovinu prsu odhalit.
Módní trendy obuvi na podzim a zimu 2019 přinášejí řadu stylů. Od jednoduchých, přes potištěné, barevné, vzorované, šněrovací, až po boty ve vojenském stylu. V zimě pak jasně vedou kožešiny. Pro chladné období si vyberte alespoň dva nové modely. Jeden do práce a do města, druhý pro vycházky do přírody a pro výlety na hory. Jaké zimní boty zvolit?

Výběr článků

Lidé zranění při pádu na zamrzlém či zasněženém chodníku musí o odškodnění bojovat dlouho, v 67 procentech déle než rok. Až ve třech čtvrtinách případů totiž obce a technické služby odmítají za zranění přijmout odpovědnost. Konečné odškodnění se přitom může vyšplhat na statisíce, průměr je 287 tisíc korun. Podle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích zodpovídá za náhradu škody, která vznikla při neprůchodnosti chodníku, město či obec. Jak se zachovat, když se vám to stane?
Když ve vzduchu začínáme cítit jaro, vůni přírody probouzející se k životu, je těžké odolat pokušení obléknout si místo těžkých kabátů, bund nebo svetrů konečně vzdušné a lehké šaty.
Zase si potřebujete obarvit vlasy, ale návštěva kadeřnického salonu se vám teď do harmonogramu vůbec nehodí? Zkrášlete se v pohodlí domova – a navíc podstatně levněji. Schopnosti prostředků, které skrývá vaše kuchyň, vás prostě nadchnou!

Nepřehlédněte

Patrik Hartl natočí filmovou komedii podle své první knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Film ponese stejný název. Hrdinům, kteří se rozhodnou zahnat krizi čtyřicátníků plněním nesplnitelných úkolů, připravil oproti románu několik změn. Milovníky knihy tak čekají i překvapení. Jaká?
Přemýšlíte, co dělat během volného odpoledne, kdy je venku nevlídno a v televizi nejde nic, co by vás dvakrát bavilo? Je načase si sednout nad oblíbenou knížkou a s čajem v ruce se pořádně začíst do děje.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek