Neděle , 08. 09. 2024

Regína

Michaela Nosková otevřeně promluvila o domácím násilí

Česká zpěvačka Michaela Nosková se rozhodla poprvé otevřeně promluvit o domácím násilí, které trvalo tři roky. Její expartner ji psychicky i fyzicky týral. Nyní svůj příběh sdělila veřejnosti a popsala své pocity.
Nossková
Michaela Nosková otevřeně promluvila o domácím násilí

07. 06. 2024

07. 06. 2024

Michaela Nosková a její zpověď

Michaela Nosková nedávno promluvila o svém příběhu v pořadu 168 hodin. Kriminalisté začali stíhat jejího expartnera v polovině května tohoto roku. Bývalý pár má společnou dceru Jasněnku, kterou chce muž do své péče. Zpěvačka chtěla svým příběhem podpořit novelu zákona o domácím násilí. V pořadu také popsala průběh domácího násilí a to, jak je těžké si situaci připustit.

Průběh násilí

Nosková vysvětlila, že domácí násilí začíná pomalu a nenápadně. “Jde to pomalu, ani si toho nevšimnete, když ten člověk umí pracovat s vaším smýšlením. Věříte tomu, co opakuje, a jste zranitelnější. Začne to psychičnem, výkřiky, neadekvátními řešeními situací a pak až přijde to fyzično,” řekla zpěvačka pro Super.cz.

Podcast Pod Svícnem

V podcastu Pod Svícnem Michaela Nosková hovořila o tom, jak snadno člověk propadne svému partnerovi. “Zamilovala jsem se, dala jsem si ho na piedestal a cokoliv, co mi potom říkalo moje okolí, jsem nechtěla slyšet. Když se pak začnou postupně dít různé věci, tak je omlouváte a pak to dojde do fáze, že si za to můžete sama,” popsala. Partner jí kromě vulgárních nadávek odepíral i péči o vlastní dceru.

Příklady násilí

Nosková popsala jednu ze situací, kdy jí partner fyzicky napadl. “Pokud ty příkazy nedodržíte, tak to přeteče do agrese. Dceři tehdy bylo pět týdnů, on ji držel v náručí a já skončila zakleknutá na schodech. Jak na mně klečel, tak dceři bouchnul hlavou o zeď, až tam měla bouli,” uvedla. “Na to se vás pak lidi ptají, proč jste nevolala policii… No protože jsem řešila, že má moje pětitýdenní dcera bouli na hlavě a musela jsem do nemocnice, ne že mám volat policii,” dodala.

K TÉMATU  Bára Basiková (61) ohromila na Zanzibaru v plavkách

Současná situace

Michaela Nosková přiznala, že momentálně neví, co bude dál. “Nemůžu se pohnout doleva ani doprava. Naštěstí jestli tady něco funguje, tak jsou to intervenční centra, díkybohu za ně. Chodila jsem i do Bílého kruhu bezpečí,” zmínila v podcastu Pod Svícnem. Intervenční centra jí poskytla terapie a praktické rady, jak postupovat v krizové situaci.

Nosková
Zpěvačka si prošla peklem.

Bezpečí dcery

Pro Noskovou je nejdůležitější bezpečí dcery, kterou ale musí bývalému partnerovi několikrát týdně předávat. Dodala také, že se bojí být s expartnerem a dcerou sama. Proti muži nyní probíhá vyšetřování kvůli ohrožování výchovy dítěte, vydírání a týrání osoby žijící ve společném obydlí. Bývalý přítel zpěvačky ale svou vinu odmítá.

Další příběh o domácím násilí nedávno sdílela také zpěvačka Šárka Vaňková, která o něm promluvila v pořadu 13. komnata. I ona se musela potýkat s fyzickým a psychickým týráním od svého partnera.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Herečka Veronika Arichteva terčem kritiky kvůli poprsí

Zdroje článku:
Super.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ať už vítáte návštěvu nebo si potřebujete po dlouhém a náročném dni v práci odpočinout, sedací souprava je to, co využijete jako první. Sedačka by měla být dominantou každého obývacího pokoje, ať je sebevíc velký či naopak sebevíc malý. Chybět by neměla ve velkých příbytcích, ani v drobných bytových jednotkách. Otázkou ale je, jak tu správnou vybrat.
Obyčejný dřevěný žebřík se může doma proměnit v krásný doplněk interiéru a praktickou polici nebo odkládací prostor. I moderní styl si může dovolit nějaký ten rustikální prvek. A pokud se vám starý žebřík se svojí patinou nehodí, můžete využít policové žebříky, které jsou aktuálně trendem.
Každý den zabrousíte jednou nebo i víckrát na Facebook či Instagram a sledujete své oblíbené účty. Je jedno, co vám přinášejí a dávají. Koukáte na ně, protože vás baví. A čím víc lidí na příspěvek kouká, sdílí ho, komentuje nebo lajkuje, tím větší má potenciál k obchodování. Zkuste to také.
Babí léto nám o víkendu přinese dobrou náladu. Volné dny věnujte péči o pokožku, troše zdravého pohybu venku, a večery si nechte pro sebe. Co dalšího radí astroložka Naďa Šmídová?
Kdo by si nepřál, aby bylo doma pořád uklizeno a čisto za cenu jen minimálního úsilí? Koupelna bývá jablkem sváru v mnoha domácnostech. Vousy v umyvadle, poplivané zrcadlo, vlasy v odtoku a seznam pokračuje… Následující tipy a triky na vybavení koupelny vám usnadní úklid jednou pro vždy.
Jako by tu bydlel čaroděj Gargamel. V polském městě Zakopane najdete chaty, které připomínají příbytky z pohádek. Původní návrh stavby měl na svědomí architekt Sebastian Piton. V okolí poté vznikly další stavby, vycházející z jeho nápadu. Všechny návštěvníky lákají k focení!
Kdy je vhodné si dopřát si saunu kdy se vyplatí ulevit chodidlům? Horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové vám napoví, co byste měly očekávat, a čemu se tento týden raději vyhnout.
Holčička si zamilovala štěně jménem Oakley, které rodina čerstvě adoptovala. Spokojený pejsek sladce spí, zatímco mu malá pečovatelka zpívá ukolébavku. Co na tom, že je to falešně a občas to trochu tahá za uši, Oakley si zkrátka láskyplné obětí užívá.
O tom, že věk je jen číslo, by mohly tyto dámy napsat dlouhé knihy. Samozřejmě to nemají zadarmo, ale jejich úsilí je nekonečné - a výsledek … famózní. Podívejte se na tyto super samice, kterým by padesát netipoval nikdo z nás! Na konci článku vás čeká naprostá pecka!
Marie byla od mala o něco plašší než ostatní děti. Viděla věci, které ji znepokojovaly. Až v dospělém věku si vše dokázala rozklíčovat za asistence duchovně naladěných lidí. A dnes? Po překonání dlouhé nemoci pomáhá Marie lidem ve svém okolí.
Britney Spears, dnes již 40letá popová princezna, vyjádřila přání, mít se svým snoubencem Samem Asgharim svého třetího potomka. Dočkají se 16letý Sean a 15letý Jayden dalšího sourozence?
Moderní koupelny, to je hlavně čistota a jednoduchost, vkusně sladěné barvy a imitace dřeva nebo kamene. Přednost mají zemité tóny, jako hnědá, béžová nebo šedá. Skvěle vypadají i prosklené sprchové kouty. Je pravda, že v koupelně netrávíme tolik času, jako v obývacím pokoji nebo kuchyni, je ale nepostradatelným místem, kde chceme relaxovat a užít si klid. I proto by měla být koupelna pěkně útulná.

Výběr článků

Možná tušíte, že květiny by se měly darovat vždy v lichém počtu a že bílá barva symbolizuje nevinnost. Nejspíš tušíte i to, že se bílá lilie hodí spíš na pohřeb než jako květina k narozeninám. Spoustu dalšího toho ale ještě nevíte.
Pelargonie, známější spíše jako muškáty, patří mezi nejoblíbenější květiny do truhlíků či jiných nádob. Pelargonie vodopádem svých barevných květů zdobí nejeden balkón či terasu. Pelargonie jsou velmi dekorativní, nenáročné na pěstování, odolné vůči chorobám a škůdcům, a proto jejich pěstování zvládne i naprostý začátečník.
Zdravá a svěží pleť, to je bezpochyby priorita Francouzek. Chcete se naučit pár jejich jednoduchých triků a mít pleť krásnou a svěží?

Nepřehlédněte

Zařizovat si obývací pokoj je stejně těžké, jako si zařizovat ložnici. Zatímco ložnice má být především oázou klidu, obývací pokoj je zase místem, kde se setkává rodina s přáteli, proto se chcete vyšvihnout v očích známých a zařídit si místnost k naprosté dokonalosti. Aby zde však stále proudila potřebná energie, nezapomínejte na zásady feng-šuej.
Mít pupík přes léto je na jednu stranu zátěž, protože čelíte vysokým teplotám. Ale maminky, které si toto období v roce prožily těhotné, se shodují na jednom – dokonale se vyřádíte v módě!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek