Neděle , 30. 06. 2024

Šárka

Zemřel rocker Vlasta Zahrádka, bylo mu 59 let

Vlasta Zahrádka, známý český hudebník, zpěvák a skladatel, náhle zemřel ve věku 59 let. Jeho úmrtí oznámili jeho přátelé na sociálních sítích. Byl známý svou prací ve skupinách Carmen, Pop Killers, ZaHRaDa, Le Garden a Czech Faith No More.
Zahrádka
Vlasta Zahrádka, známý český hudebník, zpěvák a skladatel, náhle zemřel ve věku 59 let.

01. 06. 2024

01. 06. 2024

Zemřel Vlasta zahrádka

V noci na čtvrtek ve věku 59 let náhle zemřel hudebník, zpěvák a skladatel Vlasta Zahrádka. O jeho skonu informovali jeho přátelé na sociálních sítích. Zahrádka byl známý svou prací ve skupinách Carmen, Pop Killers, ZaHRaDa, Le Garden a Czech Faith No More.

Hudební kariéra

Vlasta Zahrádka byl významnou postavou české hudební scény. Jeho tvorba zahrnovala široké spektrum stylů od melodického popu přes rock a hard core až po folk. Zahrádka žil v Třebíči a byl majitelem výrazného, charismatického hlasu. Mimo hudební činnost pracoval v podniku Gramodesky Třebíč.

Hudba jako vášeň

„Muzika je pro mě všechno,“ říkal Zahrádka. „Je to můj koníček, celoživotní láska, vášeň. Miluju tvořit hudbu, texty, ten proces je tak vzrušující. Mám rád jak živé koncerty, tak práci ve studiu.“ Jeho nadšení pro hudbu bylo zřejmé nejen z jeho slov, ale i z jeho bohaté hudební kariéry.

Petr Bende vzpomíná

Petr Bende na Instagramu napsal: „Vlasto, kamaráde, nemůžu tomu uvěřit… Tak dlouho se známe, tolik jsme toho spolu prožili. Nedávno jsme se domlouvali na společné hraní a pivko. Nedá se to slovy popsat, jak moc mi budeš chybět… Děkuji ti za tvé upřímné kamarádství, za směrování mých hudebních kroků, za rady a úžasnou energii na koncertech. Celá naše rodina Carmen je stále s tebou! Upřímnou soustrast rodině!“

Úspěchy na scéně

Největší úspěchy slavil Vlasta Zahrádka se skupinou Carmen, s níž několik let plnil největší koncertní sály. Výrazným počinem byla i jeho kapela Pop Killers, která patřila k těm tvrdším na české hudební scéně. Na jednom pódiu si zazpíval své písně s Vašem Patejdlem, Pavlem Váněm a s formací Pop Killers předskakoval americkým Ugly Kid Joe nebo finským Waltari.

K TÉMATU  Zemřela herečka Susan Buckner, známá z Pomády

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Johnny Wactor, známý ze seriálu Myšlenky zločince, byl zastřelen

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vstupte do nového roku s odhodláním a efektivitou i ve své pracovní sféře! Náš nový článek vám přináší osvědčené strategie, jak efektivně zahájit nový pracovní rok. Od nastavení jasných cílů po organizaci pracovního prostoru, objevte klíčové kroky, které vám pomohou dosáhnout úspěchu a vytvořit produktivní pracovní prostředí. Připravte se na nové výzvy s naším návodem a začněte rok v práci plni energie a inspirace.
Toužíte po pevné a pružné pleti bez jakékoliv chybičky? Chcete mít účes jako ze salonu? Svěřte se do rukou speciální kosmetiky s obsahem kyseliny hyaluronové, jejíž účinky vás ohromí. Pleťové krémy, séra a další produkty se díky jejímu obsahu postarají o zlepšení stavu vaší pokožky.
Veronika Arichteva (38) se nedávno stala terčem kritiky manželky herce Filipa Blažka (50), Jolany Blažkové (44). V nevhodné reakci na fotografie Arichtevy doporučila plastickou operaci prsou.
Trávíte-li pracovní dobu z velké části přikováni k monitoru či displeji mobilu, může to mít negativní vliv na váš zrak. Zvláště pokud i volný čas vyplňujete sledováním sociálních sítí, surfováním po internetu nebo sledováním televize, vaše oči příliš často ostří na blízkou vzdálenost, což pro ně není přirozené. Může to vést k různým komplikacím od svědění a podráždění očí přes rozmazané vidění až po akomodační křeč. Na otázky odpovídá MUDr. Lucie Valešová, primářka Oční kliniky DuoVize Praha.
Středa přeje odpočinku. Co všechno ještě dnes slibují hvězdy? Napsala pro vás astroložka Naďa Šmídová.
V roce 1998 spatřila světlo světa argentinská telenovela „Divoký anděl“, která přinesla světovou popularitu zejména představitelce hlavní role, Natalii Oreiro.
Mnoho lidí nevěří, že vztah na dálku by mohl někdy fungovat. Možná vám to budou rozmlouvat rodiče, kamarádi, kolegové v práci – ale to nejdůležitější rozhodnutí je přeci jenom na vás. Jedno vám ale musí být jasné – nebude to vůbec nic lehkého. Můžete se ale inspirovat pár radami, které vám toto nepříjemné období vzdáleného partnera zjednoduší.
Agorafobie postihuje dvakrát častěji ženy než muže. Typická doba, kdy se u pacientů příznaky agorafobie projeví, je mezi 25 až 35 lety. Obecně známá je tato porucha jako strach z veřejných a otevřených prostor.
Grill párty, ale i tradiční české opékání se těší stále větší popularitě! Není tak divu, že se mění i zvyklosti ohledně vybavení letních teras či pergol. V současné době zde už nenajdete jen pohodlné posezení pro rodinu a přátele, ale i další kusy praktického nábytku, které poskytují cenný úložný prostor na věci, které je vhodné mít při trávení volného času venku po ruce.
Mnoho odborníku se shoduje, že pití vody je prospěšné. Dodává nám energii, posiluje imunitní systém, obecně nás udržuje zdravé a jde o nezbytnost. Nicméně všeho moc škodí. Nadměrná konzumace vody může být až život ohrožující a můžete si na vodě vypěstovat i závislost.
Marta Jandová, žena s rockovým srdcem a hlasem, který dobyl nejen českou, ale i německou hudební scénu, oslaví padesáté narozeniny. Dcera legendárního Petra Jandy, Marta je ženou mnoha talentů – od průlomového úspěchu s Die Happy po sólové projekty a významné televizní role.

Výběr článků

Nela pod vedením koučky Marcely Hlaváčkové postupuje malými krůčky pro lidstvo, ale velkými pro sebe. A v tom je ta podstata. Co se naučila na čtvrté schůzce?
Modní trendy se rok od roku mění. A ne jinak je to i u spodního prádla. Která barva se prodává nejlépe a sluší každé ženě? Jakých chyb se Češky stále ještě při výběru spodního prádla dopouští? A jak se liší náš vkus od ostatních Evropanek?
Nový rok je v plném proudu a řada lidí ještě stále pracuje na svých novoročních předsevzetích. Pokud se ta vaše týkají nakopnutí kariéry nebo byznysu obecně, existuje několik tipů či kroků, které je nutné podstoupit pro úspěch stanovených cílů.

Nepřehlédněte

Vždycky jsem si myslela, že rodiče mohou mít jednání svých dětí pod kontrolou a dokážou je ochránit před nebezpečím. Vždy, když jsem slyšela nějaký příběh k tomuto tématu, tak jsem byla paní chytrá, prý mně by se to stát nemohlo, já bych to poznala, moje dítě je poučeno, blá, blá, blá…. No, nikdy neříkej nikdy a to mé určité povyšování, že já jsem lepší matkou rychle vzalo za své. Setkala jsem se s tím tak z blízka, že bych to opravdu nikomu nepřála.
Léto se pomalu přetáčí v podzim. Sluníčka ubývá, začíná školní rok a hrozí nám podzimní stres. Jak se mu vyhnout, zůstat v klidu a udržet si letní náladu?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek