Sobota , 07. 09. 2024

Regína

Jan Kačer, herec a režisér nové vlny českého filmu, zemřel ve věku 87 let

Jan Kačer, herec a režisér nové vlny českého filmu, zemřel ve věku 87 let. Smutnou zprávu potvrdila jeho dcera Adéla Kubačáková. Kačer, který začínal svou kariéru v Divadle Petra Bezruče a výrazně působil v Činoherním klubu a Národním divadle, se proslavil také jako filmový herec v dílech jako "Smrt si říká Engelchen" a "Údolí včel".
Kačer
Zemřel Jan Kačer

24. 05. 2024

24. 05. 2024

Úmrtí Jana Kačera

V pátek dopoledne zemřel ve věku 87 let herec a režisér Jan Kačer. Smutnou zprávu potvrdila jeho dcera Adéla Kubačáková. Kačer patřil k významným osobnostem nové vlny českého filmu.

Kariéra v divadle

Jan Kačer, absolvent režie na pražské DAMU, začínal svou kariéru v Divadle Petra Bezruče a ve Státním divadle v Ostravě. Byl mezi zakladateli pražského Činoherního klubu a působil v Divadle E. F. Buriana a v Divadle na Vinohradech. Od roku 1990 do 1997 režíroval hry v Národním divadle v Praze, kde se později objevil také jako herec.

Kačer
S manželkou Ninou Divíškovou

Filmová tvorba

Jako filmový režisér se podílel na několika méně známých filmech. Největší úspěch však sklidil jako herec. Jeho hlavní role ve filmu Jána Kádára a Elmara Klose “Smrt si říká Engelchen” a role rytíře Armina von der Heide ve filmu Františka Vláčila “Údolí včel” jsou dodnes oceňovány.

Pedagogická činnost

Kromě herectví a režie se také věnoval pedagogické činnosti. Svými zkušenostmi a znalostmi přispíval k výchově nové generace umělců na pražské DAMU.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Jiřina Bohdalová exceluje v novém filmu Svatá

Zdena Studénková: ikona ženskosti slaví 70. narozeniny

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Období dovolených nemusí skončit s prázdninami. Máme pro vás tip na úžasné místo, ze kterého se vám nebude chtít ani odjet. Místo, ve kterém si na své přijdou milovníci osvěžujícího koupání, objevování památek i nadšenci pro horskou turistiku.
Udělejte si letos opravdu veselé Velikonoce. Už se to pomalu blíží, a tak není na škodu inspirovat se nápady na originální velikonoční dekorace. Věnce na dveře, dekorace na stůl nebo ven do zahrádky, a hlavně samá vajíčka a zajíci!
Nosíme je snad všichni, ale jenom málokdo z nás si uvědomuje, že mohou být skutečně nebezpečná a trvale poškodit naše zdraví. Jen skutečně kvalitní sluchátka toto riziko snižují na minimum, ale co všechno způsobují ta obyčejná?
A když už ne život, tak tvář rozhodně ano. Obočí je stejně důležité jako naše rty, nos nebo oči. Proto bychom mu také měly věnovat náležitou pozornost. Ale co laminace obočí vlastně je?
Máte doma čtyřnohého psího mazlíčka? Pokud ano, neměli byste péči o něj podceňovat. Mít pejska – to není jako mít plyšáka, který bude vaší živou podporou, když se vám nebude dařit. Kromě toho, že mu budete dávat najíst a budete ho chodit venčit, nesmíte zapomínat ani na péči o srst a drápky. Bohužel právě tyto dvě věci jsou u chovatelů psů často opomíjené.
Jste věčná začátečnice? Vždycky se pustíte do běhání a po pár týdnech to vzdáte? Nebo jste ještě nikdy neběhala, ale ráda byste začala? Možná právě vám se bude hodit následujících deset tipů, díky kterým si běh skutečně zamilujete.
Tchynin jazyk je oblíbenou pokojovou rostlinou hlavně z důvodu nenáročnosti a jednoduchého pěstování. Podívejte se blíže na tuto rostlinu, která vašemu interiéru dodá styl i mnoho dalších pozitivních superlativ.
Domácnost jako ze žurnálu, to je snem mnohých. Inspirovat se můžete buďto na sociálních sítích nebo v magazínech, které o bydlení pojednávají. Anebo si prostě a jednoduše můžete pustit nejlepší seriály, které vám prozradí, jak k zařizování nebo správě vašeho domova přistupovat. Všechny přináší Netflix, který je svou nabídkou známý široko daleko.
Jaimie a Dave žijí již několik let v Americe. Oba měli stejný cíl a sen, a to postavit si svůj vlastní dům. Myšlenka hypotéky je nelákala, a tak se rozhodli, že z našetřených peněz zakoupí několik přepravních plechových kontejnerů, přepracují je a doplní dalším recyklovaným materiálem. Výsledek je naprosto famózní. Mladý americký pár dokázal téměř nemožné. Uprostřed přírody postavil dokonalé obydlí, které splňuje veškeré standardy na bydlení. Pojďte se s námi podívat, jak se muži a ženě práce podařila.
Hubnutí s sebou nese řadu mýtů. Lidé, kteří se cvičením a zdravým životním stylem zabývají, je posléze snaží mýtit. Stále se totiž mezi námi nachází jedinci, kteří jim urputně věří. Pojďme si zmínit ty nejčastější mýty o hubnutí, které nám spíše stěžují cestu za vysněnou figurou.
Dlouho jsem nemohla najít lásku, vždycky jsem byla trošku při těle, měla jsem problémy s pocením, nějaké zdravotní problémy, které způsobovala moje nadváha a pleť samý pupínek. Bojovala jsem s tím v pubertě hodně dlouho a neměla jsem žádné sebevědomí.
Filosof Jean-Paul Sartre kdysi napsal, že každý má jiný koeficient neštěstí. Zatímco někteří lidé procházejí životem jako nůž máslem, jiným jakoby osud házel klacky pod nohy. Mnozí se přesto dokázali svému handicapu postavit.

Výběr článků

Rozhodli jste se vystoupit ze své komfortní zóny a rozjet podnikání? Nechcete se přímo stát osobou samostatně výdělečně činnou, vaše vize jsou hodny společnosti?
Každý rodič má vůči svému potomkovi vyživovací povinnost. A tato povinnost nemizí ani v případě rozvodu. Spousta rodičů tak přispívá na své dítě, i přesto, že spolu již nesdílí jednu domácnost a dítě je ve střídavé, nebo výhradní péči druhého rodiče. Jenomže co dělat, když bývalý partner přestane posílat alimenty? Zjistili jsme to pro vás.
Grill párty, ale i tradiční české opékání se těší stále větší popularitě! Není tak divu, že se mění i zvyklosti ohledně vybavení letních teras či pergol. V současné době zde už nenajdete jen pohodlné posezení pro rodinu a přátele, ale i další kusy praktického nábytku, které poskytují cenný úložný prostor na věci, které je vhodné mít při trávení volného času venku po ruce.

Nepřehlédněte

Make-up kdekoliv. Tyhle kosmetické vychytávky poradí, jak vytvořit vlastní rozjasňovač, čím nahradit pudr nebo udělat rychlé kontury obočí.
To, co mnozí dávno tušili, se 1. října 2019 stalo realitou. V 80 letech zemřela pěvecká legenda a české národní bohatství Karel Gott. V anketách Zlatý slavík a Český slavík získal celkem 42 ocenění, nicméně ne všechno se mu v životě povedlo. Proč byl terčem pomluv i vtipů?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek