Sobota , 28. 09. 2024

Václav

Den matek: co popřál Leoš Mareš své mamince?

Den matek, který připadá na druhou neděli v květnu, je příležitostí k oslavě mateřství. Leoš Mareš, známý český moderátor, se rozhodl tento svátek oslavit zveřejněním videa na sociálních sítích, kde přeje své mamince vše nejlepší. Jeho příspěvek rychle získal pozornost a přilákal mnoho reakcí od jeho sledujících.
Leoš Mareš a jeho maminka Lenka

12. 05. 2024

12. 05. 2024

Osobní příspěvek na Instagramu

Leoš Mareš, populární český moderátor, se zapojil do oslav Dne matek zveřejněním dojemného videa na Instagramu. Video ukazuje Mareše, jak tráví čas se svou matkou na sídlišti Hlinky v Berouně. „Máma 71. Syn 48. Vnučka 2 a vedle je ještě babička… to je zase Máma Mámy, kdybyste to nevěděli 😂,“ napsal Mareš pod svůj příspěvek.

Den matek a jeho historie

Den matek
Dnes slaví maminky svůj svátek.

Den matek, známý také jako svátek matek, se v České republice slaví druhou neděli v květnu. Dnešek má připomenout a ocenit mateřskou lásku a oběti, které matky přináší pro blaho svých dětí. Historie tohoto svátku sahá až do starověku, kde například ve starověkém Řecku slavili svátek Kybele, matky bohů. V moderní době byl svátek matek jako svátek oficiálně uznán v roce 1914 v USA, díky úsilí Anny Maria Jarvis.

V Československu byl Den matek poprvé oficiálně oslavován v roce 1923, na popud Alice Masarykové, v roce kdy zemřela její matka. Po roce 1989 se svátek matek vrátil do českého kalendáře, přestože není oficiálním státním svátkem.

Vliv na rodinné vztahy

Svátek matek je příležitostí k posílení rodinných vztahů a k vyjádření úcty k matkám. Jak ukazuje příspěvek Leoše Mareše, i veřejné osobnosti využívají tento den k vyjádření vděčnosti za rodinnou podporu a lásku, kterou od matek celý život dostávají.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Jak oslavit Den matek: Průvodce pro nezapomenutelný den

„Sebere mi děti,” obáváme se. „Nemusí to tak být,” říká advokátka

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Štědrý den je tady! Užijte si svátky se svými blízkými, a pamatujte, že smích léčí! Horoskop krásy a duševního zdraví vám ukáže, co vás může potkat. Připravila ho pro vás astroložka Naďa Šmídová.
Nezajímá vás politika? Měla by. Nenechte rozhodovat o své budoucnosti jiné a jděte k urnám. Proč? Politici se přetahují o moc, kterou můžeme dělit na lokální a globální. Uvědomte si, že je důležité, jaký člověk stojí v čele. Manipulátor, nebo někdo rozumný?
Hudba. Pro někoho smysl života, pro někoho příjemné povzbuzení během dne a pro jiného ideální hnací motor pro konkrétní činnost. Ne nadarmo se říká, že svět vidíme podle toho, jakou hudbu posloucháme. Naše oblíbené žánry mnohdy zrcadlí naši osobnost. Zároveň je to pro nás mnohdy v těch nejtěžších a nejnáročnějších okamžicích ten nejlepší parťák, jakého si jen můžeme přát. Hudba ale může efektivně posloužit pro naši práci, rozvoj osobnosti nebo daleko více - může nám pomoci najít samu sebe.
Tuhé mýdlo zná každý. Z našich domácností jej vytlačilo mýdlo tekuté, takže klasická tuhá mýdla jsme si zvykli dávat tak maximálně do skříně pod oblečení, aby nám ho hezky provonělo. Jenže v poslední době se k nám zase vrací, a nejen mýdlo tuhé ale na trhu se objevily i tuhé šampony na vlasy.
Máme tu nový rok, nejspíš jste si stanovili různá předsevzetí a jedno z nich může být právě cvičení. Možná jste se ale pokoušeli cvičit už dřív, ale moc dlouho vám to nevydrželo. Anebo jste se k tomu nakonec ani neodhodlali. Čím to vlastně je? A jak to jednou provždy vyřešit a doopravdy se cvičením začít? Pojďme si o tom něco povědět!
Dnes už většina z nás fotí mobilem. Někomu to jde dobře, jinému méně. Přestože je paměť telefonu skoro nekonečná, nač pořizovat nekvalitní a zbytečné obrázky? Máme pro vás pár základních rad a pravidel, jak fotit tak, aby byl výsledek top!
Zimní zahrady jsou u nás stále více oblíbené. Kdo by si nechtěl užívat sluníčka a přirozeného světla i v době, kdy venku panuje zima. Vybudováním zimní zahrady navíc zvětšíte svůj obytný prostor a vznikne tak příjemné spojení s přírodou. Pokud je prostor i vytápěný, nic vám nebrání trávit zde váš čas kdykoliv. Jakou si vyberete?
Denisa Cziglová, známá z účasti v MasterChef Česko, zemřela ve věku 35 let po statečném boji s rakovinou. Během svého života se snažila pomáhat ostatním onkologickým pacientům a svoje zkušenosti sdílela v knize, aby podpořila ty, kteří čelí podobným výzvám. Vedle toho si vybudovala rodinu a žila plnohodnotný život.
Ano, skutečně se to děje a rozhodně to není žádná vzácnost. I ženy po třicítce nemusejí mít manžela a děti, jen mezi námi pořád existují tací, které to nejenom překvapuje, ale dokonce i pohoršuje.
Je běžné, že má dnes téměř každá domácnost vlastní tiskárnu. Platí ale také, že na tisk dokumentů do školy, do práce nebo vstupenek do divadla opravdu nepotřebujete nějakou zvlášť kvalitní tiskárnu a bezchybný tisk. Vyplatí se proto kupovat levné neoriginální tonery nebo je to hazard s životností vaší tiskárny?
Docílit toho, aby záhony nebo okenní parapety zely všemi barvami i během zimy, je poněkud složité. Tedy, to si alespoň zahrádkáři a pěstitelé pokojových rostlin myslí. Ve skutečnosti však existují druhy rostlin, které lze pěstovat i během zimy a které dokonce i v chladných ročních obdobích pučí do všech barev duhy. A jednou z nich je brambořík.

Výběr článků

Hledáte čtivo, které vás zabaví při dlouhých propršených nebo prosněžených zimních večerech? Uvařte si čaj nebo kávu nebo si nalijte sklenku vína a nechte se pohltit stránkami knih, které vás dozajista nadchnou. Na své si přijdou milovnice romantiky, napětí, mezilidských vztahů, dobrodružství i hororu.
Vánoční čas je magickým obdobím plným tepla, radosti a pohody. A jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit tu správnou vánoční atmosféru, je osvětlit svíčky. Voňavé svíčky dokáží proměnit váš domov na místo, kde se budete cítit jako v pohádce. Ale jak vybrat ty pravé voňavé svíčky, které vás nejenom potěší svou vůní, ale také dodají prostoru tu správnou atmosféru? Dnes se podíváme na užitečné tipy a rady, které vám pomohou vybrat ty správné voňavé svíčky pro váš domov.
Jak probíhá první schůzka se mnou? Jaké nástroje mají moji klienti k dispozici, aby na sobě mohli začít pracovat? V jakých oblastech života vám Emoční rovnice pomohou? Dočtete se, jak se Nela cítila, co jí první koučink přinesl a co ji překvapilo.

Nepřehlédněte

Máte už dost nepořádku ve skříních a zásuvkách? Když vejdete do šatny, zakopáváte o žehlicí prkno opřené o zeď? Je nejvyšší čas uklidit nepořádek! Pomůže vám v tom prostorný a robustní nábytek: šatní skříně a zrcadlové skříňky. Na co byste měli pamatovat při výběru nábytku do vaší domácnosti? Jaká řešení nabízejí přední výrobci nábytku a architekti? Podívejte se na to!
Natáčení komedie 3Bobule z vinařského prostředí začalo v první polovině července sice překvapivě v Praze, ale po třech natáčecích dnech se filmaři přesunuli na jižní Moravu. Tady s přestávkami pracovali do poloviny srpna. Co si o filmu myslí sám režisér a hlavní protagonisté?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek