Čtvrtek , 16. 05. 2024

Přemysl

Rocková diva Marta Jandová slaví padesátiny

Marta Jandová, žena s rockovým srdcem a hlasem, který dobyl nejen českou, ale i německou hudební scénu, oslaví padesáté narozeniny. Dcera legendárního Petra Jandy, Marta je ženou mnoha talentů – od průlomového úspěchu s Die Happy po sólové projekty a významné televizní role.
Marta Jandová
Marta Jandová oslavila padesátku.

13. 04. 2024

13. 04. 2024

Marta Jandová: Cesta od dětského zpívání na vrcholy světových pódií

Marta Jandová, dcera legendárního Petra Jandy z Olympicu, je nejen známou zpěvačkou českého a německého hudebního průmyslu, ale také ženou, která si během let vybudovala pozoruhodnou kariéru. Již od mládí byla předurčena k hudební kariéře, což potvrdila založením skupiny Die Happy v Německu počátkem 90. let. Její hlas rychle zaujal nejen německé, ale i mezinárodní publikum, čemuž dopomohl hit “Supersonic Speed“. Po návratu do České republiky Marta neztratila kontakt s hudebním světem, ale naopak rozšířila své působení o muzikály a televizní projekty, kde zaujala nejen v muzikálech jako “Mona Lisa” či “Krysař”, ale také jako porotkyně v soutěžích Česko Slovenská SuperStar a Česko Slovensko má talent.

Podívejte se, jak Marta Jandová vzdala hold legendě Haně Zagorové

Tragický stín mládí: Ztráta matky a rozvod

Od útlého věku musela Marta čelit vážným životním zkouškám, které významně ovlivnily její osobní i profesionální život. Ztráta matky v dospívání byla pro ni obrovskou ranou, kterou následně zpracovávala během svého ročního studijního pobytu v USA, kam odjela hledat útěchu a nové inspirace. Tento pobyt ji také připravil na budoucí výzvy a umožnil jí začít novou kapitolu v Německu, kde založila skupinu Die Happy. Další velkou osobní zkouškou byl její rozvod s Thorstenem Mewesem, se kterým skupinu založila. Tato zkušenost ji přiměla k návratu do České republiky, kde si znovu vybudovala své jméno na hudební scéně a osobní život.

Otcovská hrdost a rodinné zázemí

“Milá Martičko, padesát let, to je tedy dlouhá doba,” vyznává se Petr Janda, lídr skupiny Olympic a otec Marty Jandové, který s láskou a hrdostí sleduje kariéru své dcery. “Vzpomínám, jak tě maminka přivezla z porodnice, byla jsi krásná, usměvavá holčička. Měla jsi blonďatý prstýnkový vlásky a já jsem se s tebou chodil vytahovat, jakou že mám nádhernou dceru…” tyto slova nejen vyjadřují otcovu hrdost, ale i hlubokou emoční pouto mezi ním a Martou. Marta svou rodinu často zmiňuje jako základní kámen své stability a inspirace, což se odráží i v jejím osobním životě. V roce 2014 se provdala za gynekologa Miroslava Vernera a stala se matkou, což jí přineslo nový pohled na život a další inspiraci pro její umělecké směřování. Album “Barvy”, které vyšlo v roce 2018, je považováno za vrchol její dosavadní sólové kariéry a zároveň jako potvrzení jejího uměleckého zrání a schopnosti spojit osobní zážitky s hudební tvorbou.

K TÉMATU  S Peterem Nagym o jeho novém albu PIANKO, které právě přichází na trh. Co zpěvák ještě letos chystá?

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Lucie Bílá oslavila narozeniny a dala dárek fanouškům! Novou písničku

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Knížky pro děti jsou nejen zábavným zdrojem pro trávení volného času, ale také přínosným nástrojem pro rozvoj dětského myšlení a fantazie. Proto jsme pro vás připravili seznam nejlepších knih, které nejenže děti baví, ale také jim pomáhají rozvíjet se.
Provoněný domov pozitivně působí na naše smysly. Osvěžovače zakoupené v obchodech jsou ovšem nejen drahé, ale jejich složení může kvalitu vzduchu ovlivnit nepříznivě. Vyrobte si své vlastní vůně! Kombinujte a vymýšlejte podle ročního období i místnosti, do které chcete vůni umístit.
Nejúspěšnější český autor současnosti Patrik Hartl začal natáčet filmovou komedii podle své knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Film ponese stejný název. V den první klapky prozradil režisér i herecké obsazení filmu.
Nakupování na internetu je bezesporu denní chléb prakticky každého. Zatímco před úderem koronavirové pandemie jsme z internetu objednávali pouze oblečení, nábytek nebo elektroniku, v době karantény jsme si zamilovali rozvoz jídla i potravin až před práh našeho domu.
Znáte to: šéf tlačí novými úkoly a vy se snažíte najít odvahu říct NE. Jak však odmítnout šéfa bez rizika a udržet si duševní pohodu? Dnes se zaměříme na praktické strategie, jak elegantně odolat nadměrné pracovní zátěži, zachovat klid a udržet si zdravý životní rytmus.
Jak často nemáte chuť v mrazivých dnech na salát, a přesto si ho dáte. Přece musíte pamatovat na své zdraví a zkonzumovat každý den tu správnou dávku zeleniny. Bude vám ale vaše tělo vděčné, když ho budete v zimě zásobovat syrovou zeleninou? V jakých případech je zpracování zeleniny vhodnější?
Trávíte u počítače celý den v práci? Používáte během práce mobilní telefon nebo tablet? Pak je na čase zaměřit se na to, abyste volný čas vyhradila čemukoliv, jen by to toho neměly spadat moderní technologie.
Proměňte jarní úklid z rutinní povinnosti na rodinnou zábavu. Zjistěte, jak motivovat děti k účasti a vytvořit z úklidu zábavnou aktivitu, která posílí rodinné pouto.
Známe ho úplně všichni. Nejspíš ho mnoho z nás má na talíři alespoň párkrát do týdne. Avokádo je hit posledních let, je to superpotravina, která nesmí chybět v žádném zdravém jídelníčku. Jenže s sebou nese i temnou stránku, o které se ví, ale příliš se o ní nemluví. Nebo ji záměrně nevidíme.
S příchodem vánočního období se nevyhnutelně mění nejen atmosféra domova, ale i pracovní prostředí. Jak zvládnout Vánoce v práci bez ztráty pohody a efektivity? Dnešní článek se věnuje právě této otázce a přináší pět praktických rad, jak skloubit vánoční radost s pracovními povinnostmi. Ať už jste zaměstnanec nebo vedoucí týmu, naše tipy vám pomohou vytvořit vánoční atmosféru v práci, která zlepší náladu a přispěje k dobrému týmovému duchu.
Byla krásná jako žádná jiná. Muži se o ni prali. Dostávala jednu roli za druhou a dosyta si užívala veškeré slávy, kterou jí povolání herečky přinášelo. Avšak ani ona se bohužel nevyhnula mnohému trápení, které si pro ni osud přichystal.
Tak ještě asi před deseti lety mělo vyhledávání partnera na internetu špatnou pověst. Ženy se bály, že inzeráty na seznamkách zadávají pouze zoufalci nebo muži, kteří touží po nezávazném sexuálním vztahu. Doba se však změnila. Internetové seznamky jsou dnes uznávaným seriózním způsobem, jak najít toho pravého. Šance je tedy vysoká.

Výběr článků

Ano, i když se to může zdát neuvěřitelné, také na cukru vznikají závislosti. Po konzumaci cukru se v našem mozku spustí centrum odměn stejně, jako když si závislý člověk dá heroin. A člověk se logicky chce odměňovat. Proto je velmi důležité omezit příjem cukru a sledovat své tělo.
Mikrovlnná trouba je skvělý pomocník v každé domácnosti, ale i v kuchyňkách v zaměstnání. Novější modely dokonce odbourávají tradiční neduhy mikrovlnek, které při ohřívání polévky ohřály jen talíř nebo misku a část pokrmu, zatímco ve středu zůstala úplně studená část. A s trochou cviku v nich ohřejete i knedlíky nebo maso tak, aby jídlo chutnalo jako čerstvě uvaření. Přesto existují potraviny, které do mikrovlnky prostě nepatří. Po ohřátí mohou být dokonce zdraví škodlivé.

Nepřehlédněte

Dnes dáváme přednost sedací soupravě, ale pokud nám to prostor dovolí, proč si nedopřát klasiku? Křeslo v obývacím pokoji je pohodlné a zamilujete si ho! Ušáky, relaxační, rozkládací, moderní i elegantní nebo kožená klasika, vyberte si podle stylu vašeho interiéru.
Potrpíte si na zlato, stříbro nebo nerezovou ocel? Nosíte diamanty či perly? Pak je pro vás možná dobré vědět, jak správně byste měla o šperky pečovat, aby vám vydržely déle a stále vypadaly jako nové.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek