Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Milá Evičko, milý Luďku”! Kolářová exceluje v Činoherním klubu

Novinka Činoherního klubu, "Milá Evičko, milý Luďku", představuje inscenaci, která překlenuje generace. Režisérka a autorka Beata Parkanová čerpá z bohatého zdroje korespondence a deníků svých prarodičů a otevírá tak divákům pohled do intimního světa dvou lidí, jejichž vztah přečkal desetiletí. Tento první divadelní počin je poctou běžným životům plným neobyčejných příběhů.
Kolářová
Novinka v Činoherním klubu. Milá Evičko, milý Luďku”!

28. 03. 2024

28. 03. 2024

Láska přes generace

Představení “Milá Evičko, milý Luďku” v Činoherním klubu je výsledkem originální tvůrčí práce a scénické invence. Hra, která vznikla přímo na zkouškách, se nese v duchu autenticity a bezprostřednosti, přičemž obsazení tří hereček do role Evy přináší různorodé pohledy na hlavní postavu. Tento přístup svědčí o čerstvém vánku v českém divadelním prostředí.

Daniela Kolářová v roli Evičky

Daniela Kolářová, objevující se poprvé na prknech, která znamenají svět Činoherního klubu, je nepřehlédnutelným pilířem celého díla. Její zkušenosti z filmu i divadla dodávají roli Evy hloubku a odstíny, které jsou pro pochopení celého příběhu klíčové. Kolářová hraje s lehkostí a dokazuje, že divadlo si i v éře digitálních technologií zachovává svou hloubku a schopnost oslovit diváky.

Další hvězdy na scéně

Kromě nezapomenutelné Daniely Kolářové se v představení “Milá Evičko, milý Luďku” představují i další významné osobnosti českého divadla. Lucie Žáčková a Romana Widenková sdílejí roli Evy, přinášejí tak do hry rozmanité pohledy na hlavní postavu. Martin Finger, umělecký šéf Činoherního klubu, ztvárňuje Luďka, čímž dokonale uzavírá sestavu hlavních protagonistů. Jejich souhra a talent přidávají inscenaci nejen hloubku, ale i jiskru, která osvěžuje divadelní scénu.

Činoherní klub stálé srdce Prahy

Inscenace “Milá Evičko, milý Luďku” potvrzuje, že Činoherní klub je a zůstává důležitou součástí kulturního života Prahy. Dokazuje, že umění schopné oslovit napříč generacemi má v tomto prostoru své nezastupitelné místo. Díky schopnosti dotýkat se témat blízkých nám všem si Činoherní klub udržuje své výsadní postavení na divadelní mapě hlavního města.

Závěrečná děkovačka. Zleva: Widenková, Kolářová, Finger, Žáčková.

Úvahy o věčné lásce

Milá Evičko, milý Luďku” představuje příběh, který je současně starý jako lidstvo a vždy aktuální. Emoce jako láska, naděje, bolest a smíření formují nejen osudy našich předků, ale i naše vlastní. Parkanová a její tým nás zvou k zamyšlení nad našimi vztahy a možná k nalezení odpovědí na otázky, které si klademe. Tento projekt nám připomíná, že i v nejtěžších časech může láska najít cestu a že příběhy našich předků mají stále co říct i nám.

K TÉMATU  Ájurvéda podle Krainové: Co vás na takovém detoxu čeká?

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Petr Spálený slaví životní jubileum

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kuchyňský bar je někdy chápán jako náhrada za jídelní stůl v malých bytech. Pravda ale je, že klasické sezení u jídla nic nenahradí. Takže naopak, pokud máte prostor a můžete si kromě stolu dovolit i bar, potěšíte jím každou návštěvu. Navíc je bar dobrý pro optické oddělení kuchyně od obývacího prostoru. Další variantou je potom samostatný bar ve sklepě nebo spodním patře domu, kde můžete vytvořit malou klubovnu.
Uznávaný a oblíbený šéfkuchař, porotce soutěže MasterChef, odborník přes gastronomii, tím vším se po profesní stránce může Přemek Forejt pyšnit. O to větší šok je jeho spolupráce s nejoblíbenějším fast foodovým řetězcem McDonald's.
Vezměte děti do kina a schovejte se před dotěrným vedrem v sále. Tajný život mazlíčků 2 je animák od tvůrců filmů Já, padouch. Psí poslání 2 zaútočí na emoce a bláznivý Aladin je ztřeštěnou jízdou od Disneyho, kterou způsobí hlavně kouzelný Džin.
Rozhodli jste se vystoupit ze své komfortní zóny a rozjet podnikání? Nechcete se přímo stát osobou samostatně výdělečně činnou, vaše vize jsou hodny společnosti?
Věděli jste, že oblečení může dost závažně poškodit zdraví? Možná si vybíráte oblečení jenom podle barvy, střihu nebo materiálu, ale ne vždycky jsou to ta správná kritéria. Někdy je dobré se zajímat i o to, zdali neobsahuje toxické látky.
Krásné a zdravé pokojové rostliny ozdobí jakýkoliv interiér. Jsou jakýmsi živým elementem, který by nikde neměl chybět. Víte však, jak se o pokojové rostliny starat, aby vypadaly stále perfektně a dělaly vám dlouhá léta radost?
Zařizovat si obývací pokoj je stejně těžké, jako si zařizovat ložnici. Zatímco ložnice má být především oázou klidu, obývací pokoj je zase místem, kde se setkává rodina s přáteli, proto se chcete vyšvihnout v očích známých a zařídit si místnost k naprosté dokonalosti. Aby zde však stále proudila potřebná energie, nezapomínejte na zásady feng-šuej.
V průběhu letních měsíců se častěji vydáváme mimo domov. Tím se ovšem dostáváme do hledáčku klíšťat. Co nám tito roztoči mohou způsobit, jak se jim bránit a co dělat, když už se zakousne? Zapomeňte na staré rady, dnes už je vše jinak. Žádné krémy, aby se pustilo apod.
Tenhle batoh odolá dešti i polití, a proti krádežím v davu nebo hromadné dopravě je také imunní. Praktické zavazadlo usnadňuje život ve městě i na výletě. Vnitřní prostor, kapsy i kapsičky vymýšlel evidentně někdo, kdo má s chozením s ruksakem na zádech bohaté zkušenosti.
Byla jsem vychovávaná v tom, že člověk může mít jen to, na co si sám vydělá. Držím se toho a nikdy jsem si nechtěla život zjednodušovat. Mám jen to, co si sama koupím za vlastní vydělané peníze, a když chci něco víc, než na co mi nestačí plat, jdu na brigádu.
Napadlo vás někdy, že když partnerovi řeknete, jak roztomile vypadá třeba při opravě sekačky, že mu vlastně nelichotíte? Ba naopak, že mu to může velmi vadit? Prozradíme vám 10 komplimentů, po kterých váš partner opravdu netouží.
Orchideje patří k pokojovým rostlinám, které jsou dlouhodobě oblíbené. I když se mnozí domnívají, že se nejedná o moderní pokojovou rostlinu, opak je pravdou. Je to stále dokonalý dárek k narozeninám nebo k výročí. Jen je třeba myslet na to, že ne každý obdarovaný se o tuto elegantní rostlinu umí starat. Při pěstování orchideje se totiž dopouštíme několika chyb, jež ji mohou spíše vyhubit než podpořit v bezproblémovém růstu.

Výběr článků

Většina z nás si své vlasy barví, protože není spokojená se svou přírodní barvou, která je často spojená s mnoha stereotypy. Například o blondýnách se traduje, že jsou hloupé, zrzky temperamentní a brunetky atraktivní. Mnoho mužů si tak udělá první dojem o ženě na základě její barvy vlasů. Tu určuje látka zvaná melanin, která je produkována u kořene vlasových cibulek.
Každý to známe. Jdeme do obchodu, nakoupíme pár nezbytných potravin, máme téměř prázdný nákupní košík, a přitom naše peněženka trpí. Ačkoliv je nakupování jídla a potravin velice důležité, málokdo si uvědomuje, jaké při tom děláme chyby.
Že to přece není možné? Všechno jde, když se chce. A přitom nemusíte vůbec nikam cestovat. Klidně zůstaňte doma, ale zařekněte se, že každý den budete angličtině věnovat alespoň dvacet minut.

Nepřehlédněte

Lidé ve znamení Lva jsou přirozenými vůdci, kteří se nesou stejně velkolepě jako jejich zvěrokruhový zástupce. V tomto znamení jsou lidé, kteří se narodili mezi 23. červencem až 22. srpnem.
Zrovna teď je ten správný čas začít chodit do sauny. Proč? Sauna totiž umí zlepšit imunitu, a zabránit tak častému onemocnění. V neposlední řadě vám také dovede vylepšit psychiku!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek