Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Máte všeho dost? Nechcete už jen péct cukroví? Kam na Vánoční výlety

Na prahu vánočního období, kdy shon a přípravy dosahují svého vrcholu, se může stát, že vám všechno začne unikat z rukou. Pokud máte dost pečení cukroví a hledáte únik od vánočního stresu, článek pro vás! Dámská Liga vám přináší tipy na Vánoční výlety, které vás odreagují a navodí tu pravou vánoční atmosféru. Zjistěte, kam se vydat, abyste na chvíli odložili vánoční shon a nadechli se dobrodružstvím a klidu.

13. 12. 2023

13. 12. 2023

Adventní trhy ve starobylých městech

Jedním z nejkrásnějších způsobů, jak načerpat vánoční náladu, je navštívit tradiční adventní trhy ve starobylých městech. V Praze, Brně, nebo Olomouci najdete malebná náměstí, která jsou v období před Vánoci ozdobena tisíci světelnými dekoracemi a stánky plnými vánočních dárků a dobrot. Nezapomeňte ochutnat tradiční vánoční pečivo a svařené víno, které vás zahřeje a provoní vánočními vůněmi.

Romantický únik na horách

Pokud toužíte po klidu a odpočinku daleko od městského shonu, může být horský výlet tou správnou volbou. Vydejte se do horského střediska a užívejte si krásné výhledy na zasněžené hory. Většina středisek nabízí možnosti lyžování, snowboardingu nebo procházek na sněžnicích. Po dni stráveném na svahu si dopřejte večer relaxace v horském wellness centru a nechte se hýčkat masážemi a saunováním.

Vánoční romantika u jezera

Pokud preferujete klidnější prostředí a romantiku, vyrazte na vánoční výlet k jezeru. Mnohá jezera v České republice jsou v zimním období téměř pustá, což vytváří ideální podmínky pro romantické procházky kolem břehů a okouzlující výhledy. Můžete si pronajmout útulnou chatu nebo apartmán s výhledem na jezero a strávit čas s partnerem daleko od ruchu města.

Tradice a kultura

Pokud máte rádi tradice a kulturu, nezapomeňte navštívit vánoční koncerty, divadelní představení a výstavy. Mnohá kulturní zařízení pořádají speciální vánoční programy, které vás vtáhnou do magie svátků. Navštivte vánoční výstavu vánočního tradičního umění nebo si užijte vánoční koncert s oblíbenými vánočními písněmi.

Nechte se unést vánoční atmosférou a zapomeňte na stres a hektiku před Vánoci. Tyto Vánoční výlety vám pomohou načerpat novou energii a zároveň si užít nezapomenutelné okamžiky s rodinou nebo partnerem. Vzpomeňte si na pravý význam Vánoc – na radost, klid a spokojenost.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Podzim je tady. Cítíme to nejen ve vzduchu, ale také to vidíme - listy stromů se začínají zbarvovat a okenní parapety opouští letní rostliny, které je třeba zazimovat. Jelikož jsou nyní okenní parapety prázdné, je načase je něčím oživit. Pojďme si zmínit několik rostlin, které vydrží i chladné podzimní dny.  
Možná jste ve svém malém bytě naprosto spokojení a víc prostoru momentálně nepotřebujete. Proč ho ale aspoň zdánlivě trochu nezvětšit, aby nevypadal příliš stísněně? Pomocí snadných triků bude váš byt hned působit, jako kdyby měl o třetinu větší rozlohu.
Že se nedá módou a módními trendy bojovat proti „blbé“ náladě? Ale dá! Důkazem jsou aktuální trendy na rok 2021, které se na symboliku naděje, síly a vytrvalosti soustředí nejen v barvách, vybavení domácnosti, ale také ve stylu oblékání, účesů a samozřejmě i líčení. Pojďme se na jednotlivé trendy tohoto roku podívat právě optikou nálady a symboliky. Uvidíte, že letos bude čím zahánět chmury!
Žena za volantem rovná se auto bez řidiče? Většina žen se s touhle hláškou alespoň jednou za život setkala a téměř jistě zazněla z úst nějakého muže. Vážně jsme my ženy tak špatné řidičky, jak o nás nespočet vtipů tvrdí? Nebo je to stejný mýtus jako míra hlouposti u blondýnek či policistů? 
Moje mladší sestra byla vždycky jiná než já. Dostávalo se jí větší pozornosti, protože máma ji měla s druhým manželem, a pro něj ona byla princezna – a já jen přítěž. Musím uznat, že jsem na ni občas žárlila, ona byla tou rozmazlovanou a já jsem musela všechno dělat za ni.
Potřebujete ušetřit, ale zjistili jste, že nemáte nic na sebe? Nemusíte nutně procházet internetové obchody, v nichž ceny za oblečení dosahují opravdu nemalých výšek. V ideálním případě zamiřte do nejbližšího second handu a nakupujte tam.
Inspirace nikdy není dost, což platí nejen v případě, kdy sestavujeme nové outfity, ale i tehdy, kdy chceme zazářit s neodolatelným lookem. A protože sociální sítě byly a vždy budou nekonečným zdrojem nápadů, vybrali jsme pro vás ty nejlepší zahraniční beauty blogerky, které prostě nesmíte přehlédnout. Mrkněte na ně!
Celý den v jednom kole. Práce, děti, rodiče, domácnost. Nedej bože, když do toho zazvoní telefon a tam se ozve plačící kamarádka, že jí opět ten její nadával. Najednou vám začne docházet, že je toho na vás prostě moc. Kde se stala chyba? Příliš jste začali obětovat své vlastní životní štěstí a darovali jste ho na stříbrném podnose jiným lidem. Pomalu tento program změníme. Konec sebeobětování!
Příchod koronavirové krize ukázal, že lidé nemají vytvořený takzvaný hotovostní polštář, respektive finanční rezervu, která by jim zachránila život ve chvíli, kdy by přišli o práci. Čechům zkrátka chybí základní znalosti v oblasti finanční gramotnosti, kterým se měli naučit už v útlém dětském věku. Pokud se pravidla zacházení s penězi nebudou dětem vštěpovat do hlavy už od dětství, v dospělosti starého psa jen stěží novým kouskům naučíme.
Ať už jste romantickou duší či nikoliv, pár romantických knižních výtisků byste u sebe v knihovně mít měli. Zaprvé nikdy není na škodu žít alespoň v příběhu více naivně, než ve skutečném životě, a zadruhé nějak potřebujete zaplnit volné chvíle během propršených dní. Otázkou nyní zůstává, jakou knihu si pořídit a přečíst?
Správný výběr varné desky do značné míry ovlivňuje kvalitu a rychlost i energetickou náročnost vaření. Základními kritérii pro výběr správného modelu jsou výkon, velikost a bezpečnost používání. Zorientujte se v názvosloví a vyberte si tu správnou varnou desku pro vás.

Výběr článků

Také umýváte okna léta páně stejně? Máte své vyzkoušené metody, na které nedáte dopustit? Podívali jsme se za vás a vyzkoušeli, co nového lze na trhu najít. Umí toho technologie více než poctivá lidská ruka? Jak probíhal úklid oken?
U každého tu a tam přijde chvíle, kdy potřebuje nějaký ten životabudič. A mezi stoprocentní nakopávače energie patří samozřejmě i káva. Jenže, co když ji potřebujete něčím nahradit a hledáte stejně účinnou alternativu? Ano, tak právě vám se tenhle článek rozhodně zalíbí.

Nepřehlédněte

Co vyrazit na hory? Vyhlášená lyžařská destinace Méribel ve francouzských Alpách patří mezi ty nejluxusnější. Tahle překrásná horská chata je k pronájmu! Celých 330 m² a 3 patra, kde je 6 ložnic, prostorný obývací pokoj s panoramatickým oknem nebo vlastní kuchyně. Dole najdete krytý bazén a k dispozici je i sauna. Navíc dodávka s řidičem. Stejně ohromující jako vzhled a interiér chaty je i ceník služeb. Tohle zkrátka něco stojí.
Máte za sebou poměrně náročné týdny a přemýšlíte, jak si spravit náladu? I když zaručeně pomáhá zmrzlina společně s dobrým dezertem, nemusíte se nutně uchylovat k cukru. Stačí se jen správně obléknout!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek