Středa , 08. 05. 2024

Statní svátek - Ukončení II. světové války

Přesolili jste jídlo při vaření? 5 tipů, jak ho zachránit.

Špatný odhad, spěch anebo úplně nová sůl, to jsou důvody, kdy nejčastěji přesolíme jídlo a ruku na srdce, stalo se nám to asi všem. Než vyhodíte jídlo do koše přečtěte si těchto našich 5 rad, jak pokrm zachránit.
sůl
Jak zachránit přesolené jídlo?

Přesolit jídlo může stát každého z nás. Špatný odhad, spěch, nebo použití nové sole mohou způsobit, že váš pokrm bude příliš slaný. Místo toho, abyste ho vyhodili do koše, můžete využít několik triků, jak zachránit přesolený pokrm. Zde je pět užitečných rad, jak toho docílit.

1. Připravené jídlo zředíme

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak snížit přílišnou sůl v jídle, je zředění. Pokud máte polévku, omáčku nebo jiný tekutý pokrm, přidejte k němu více vody nebo jiného neosoleného tekutého základu. Tím se sníží koncentrace soli na porci a jídlo bude méně slané.

2. Přidání nepřesolených ingrediencí

Další možností je přidat do jídla další nepřesolené ingredience. Například, pokud jste přesolili těstoviny, přidejte další nepřesolené těstoviny a uvařte je spolu s těmi přesolenými. To pomůže snížit celkovou koncentraci soli v pokrmu.

3. Přidání sladkosti

Když je jídlo příliš slané, může být užitečné přidat něco sladkého. Med, cukr, nebo javorový sirup mohou pomoci vyvážit chuť a snížit výraznost soli. Přidejte sladkost postupně a ochutnávejte, abyste dosáhli požadované chuti.

4. Přidání kyselejších surovin

Kyselina, jako je citrónová šťáva nebo ocet, může také pomoci snížit chlupatost soli. Kyselá chuť pomůže vyvažovat slanost. Přidejte kyselinu pozvolna a ochutnávejte, abyste dosáhli požadovaného efektu.

5. Přidání více ingrediencí

Pokud máte možnost, přidejte více nepřesolených ingrediencí do pokrmu. Například, pokud přesolíte omáčku, přidejte další rajčata, zeleninu, nebo maso. Tím se zvýší objem pokrmu a sníží koncentrace soli na porci.

Závěr

Přesolit jídlo může být frustrující, ale neznamená to, že je nutné ho vyhodit. S několika jednoduchými triky a experimentováním můžete zachránit svůj přesolený pokrm a stále si užít výbornou chuť. Buďte kreativní a nebojte se zkoušet různé kombinace, abyste dosáhli požadovaného výsledku.

K TÉMATU  Jak vznikají strie a jak se této nedokonalosti zbavit?

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Gastro trendy v roce 2023: Převládá rostlinná strava, maso ze zkumavky nebo fermentace

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Diamanty jsou věčné, ale někdy zkrátka přijde čas pro něco barevného, svěžího, šťavnatého. A přesně to splňuje olivín neboli peridot. Často hrál v minulosti druhé housle. Však měl také v kategorii zelených drahokamů velkou konkurenci, a to především v podobě smaragdu. S tím byl také běžně zaměňován. Dokonce se proslýchá, že zelené kameny v Kleopatřině slavné sbírce nebyly smaragdy, ale právě olivíny. Nyní se zdá, že se vše obrací, olivín vystoupil ze stínu a začíná být ceněný pro své jedinečné kvality.
Stále ještě máte zafixované tenisky jako sportovní obuv, která se nehodí do města nebo do práce?
Chlapík se promění v ženu poté, co si u výdeje zavazadel na letišti otevře svůj kufr. Zřejmě má opravdu na spěch, protože na nic nečeká a začne se svlékat přímo v hale. Ostatní lidé kolem nevěřícně koukají! Tohle se může stát jen v Las Vegas.
Mezi námi jsou tací, které bolí hlava jednou nebo dvakrát za rok. Pak existují lidé, kteří se potýkají s bolestmi hlavy téměř pravidelně. A některé z nás postihuje ubíjející migréna, kvůli které jsou dočasně vyloučení ze společenského života. Ale víte, co dělat, když na bolest hlavy ani migrénu nic nefunguje?
Umět lyžovat, bruslit. Dnes běžný standard pro mnoho rodin. Ale co když vaše dítě zimní sporty nezajímají? Má k nim odpor? Může se vám podařit ho překonat?
Nejvyšší čas promyslet letní dovolenou. Přinášíme vám tipy na ty nejkrásnější evropské ostrovy, kde prožijete nejenom chvíle klidu a relaxace, ale hlavně poznáte nová a neotřelá místa. Ke všemu se na většinu ostrovů dostanete z České republiky i po vlastní ose, tedy autem a trajektem.
Toaleta je jedním z nejdůležitějších zařízení ve vaší domácnosti. Přestože jsou toalety robustní a spolehlivé součásti vodovodního systému, málokdy se najde majitel domu nebo bytu, který nikdy nemá žádné problémy s toaletou. Ucpání je možná nejběžnějším problémem toalety, ale zdaleka ne jediným. Nádrž může například vydávat nejrůznější podivné zvuky nebo může nepřetržitě téct voda. Většinu problémů s toaletami naštěstí dokáže opravit instalatér, který si sám poradí.
Pro někoho může jít o kraj nehostinný, neboť si ho často spojujeme zejména s těžbou uhlí. Ve skutečnosti jde ale o nádherný kus krajiny s bohatou historií a přírodními scenériemi, které rozhodně stojí za to navštívit. Vybrali jsme pro vás deset nejzajímavějších míst, které byste si při návštěvě severních Čech neměli nechat ujít.
Kdo by se nechtěl probouzet za vůně čerstvě uvařené kávy. Káva je ten nejlepší životabudič a dnes si řada lidí bez šálku dobře uvařeného kofeinového nápoje nedokáže představit den. Patříte také mezi kávové nadšence? Pak byste jede takový kávovar měli mít i doma. Jenže nabídka na trhu je tak rozmanitá a široká! Po jakém kávovaru sáhnout, ptáte se? Poradíme vám!
Domluvily jste se na letní dámské jízdě v zahraničí? Pak je nejvyšší čas vše naplánovat. Máme pro vás seznam 5 věcí, díky kterým se dovolená vydaří na jedničku.
Léto už je v plném proudu a s ním i více či méně nutné doplňování a obměňování šatníku. Co by ale v sestavování našeho šatníku na teplé měsíce mělo hrát největší roli, jsou materiály oblečení. Víte, které jsou ty nejvíce vhodné na léto, a kterým je lepší se v obchodě raději obloukem vyhnout?
Ach, ti komáři! Letošní rok je na ně obzvlášť bohatý. Koupit si v obchodě repelent je jednoduché, máte široký výběr. A co takhle vyrobit si ho doma? Přírodní repelent vás spolehlivě ochrání nejen před komáry, ale i klíšťaty a dalším hmyzem. Přitom se obejdete bez chemikálií a získáte ochranu i pro citlivou nebo dětskou pokožku.

Výběr článků

Máte doma nějakého čtyřnohého mazlíčka? Nebo dokonce přímo psa? Tohle video vás pobaví! Jak dokonale nenápadní umí být psí hříšníci?
Muž s velkým přirozením je snem mnoha žen. Co když je ale až "moc" velké?
Kvalitní spánek je nepostradatelnou součástí našeho života. Když ale koukneme na současná čísla, je až k neuvěření, kolik lidí trápí problémy se spánkem. S přechodnou nespavostí si tělo dokáže poměrně dobře poradit, ovšem pokud dlouhodobě nemůžete usnout anebo se často probouzíte uprostřed noci, nastává problém, který si v zájmu vašeho zdraví žádá urychlené řešení. Jak si s tím šikovně poradit?

Nepřehlédněte

Každá z nás chce být krásná. Ale je nutné být krásná za každou cenu? V případě prodlužování vašich vlastních řas těmi umělými rozhodně platí, že zdraví je důležitější. Jaká vám kvůli umělým řasám hrozí rizika? A čím můžete umělé prodlužování nahradit?
Zhubnout kilogramy, které si možná nesete s sebou od Vánoc nebo z prožité dovolené, jež se nesla ve znamení ochutnávání tamních pokrmů - to je cíl mnoha žen. Odborníci na hubnutí se však shodují na tom, že klíčem k úspěchu je z většiny správné stravování. Do svého jídelníčku proto zařaďte spoustu zeleniny. Mnohé druhy vaši snahu velkou měrou podpoří.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek