Sobota , 11. 05. 2024

Svatava

Intuice: jak ji rozvíjet a využívat pro zvýšení sebevědomí a osobní síly

Chcete-li být sebevědomé bytosti, které mají vlastní názor a umí asertivně jednat, bude dobré, když se zaměříte na vlastní intuici. Ta lze trénovat na více úrovních. Pokud jste tímto tématem nepolíbení, nezoufejte. Na následujících řádcích si totiž povíme vše podstatné o tom, co má na rozvoj intuice vliv. Proto čtěte a nechte se inspirovat společně s námi. Co je to intuice a proč se vyplatí jí naslouchat?
intuice
Chcete-li být sebevědomé bytosti, které mají vlastní názor a umí asertivně jednat, bude dobré, když se zaměříte na vlastní intuici.

Určitě jste už někdy slyšeli, že je dobré poslouchat vlastní intuici. Doslovný překlad pojmu intuice zní vhled nebo náhled. Je to náš vnitřní hlas či kompas, který nám ukazuje, kudy bude dobré se v životě vydat. Na intuici má vliv spousta faktorů. O těch si povíme více níže. Ten, kdo umí s intuicí zacházet, má obrovskou výhodu. Intuice nám totiž může poradit ve chvíli, kdy jsme na vážkách a neumíme se v životě správně rozhodnout.

Naše intuice má co dočinění s rozvojem sebehodnocení a sebevědomí. Pokud jsme sebevědomé bytosti, které věří vlastní vnitřní síle a které se nespoléhají na názory druhých, žije se nám prokazatelně lépe. Mnohem snáze budeme řešit náročnější situace v životě a lépe si dokážeme vyhodnotit, co má pro nás přínos. Dobré je také to, že můžeme intuici trénovat v jakémkoli věku. Může se také stát, že bude síla naší intuice na nějakou chvíli oslabena, ale při správném počínání opět zesílí.

Jaké metody rozvoje intuice jsou nám k dispozici?

A jak tedy podpořit naši vnitřní sílu a posílit naši intuici? Možností je mnoho. Určitě bychom si měli vybudovat zdravé sebevědomí a sebehodnocení. Důležité je i to, abychom se v životě tzv. správně zazdrojovali. Každý jsme jiný a každého posílí v životě něco jiného. Někdo cítí potřebu rozvíjet svoji uměleckou stránku, jiný má zase potřebu seberealizovat se po praktické stránce. Musíme tedy najít to, co nás v životě naplňuje a tuto esenci hojně zařadit do našeho života.

Vnitřní síla souvisí nejen s psychickou, ale také s fyzickou pohodou. Naše potřeby musí být naplněny. Jedině tak dosáhneme v životě harmonie a dokážeme správně využívat naší intuici. Na vnitřní rovnováhu a intuici má tedy vliv např. i stravování. Intuitivně se stravovat znamená konzumovat takové jídlo, které našemu tělu viditelně prospívá. Pro vnitřní sílu je důležitý i důkladný spánek. Ten tedy určitě ve svém životě nepodceňujte.

K TÉMATU  5 rájů kapsářů a krádeže: Ve kterých destinacích se vyplatí dbát na zvýšenou pozornost?
snídaně
Na vnitřní rovnováhu a intuici má tedy vliv např. i stravování.

V jakých situacích se může intuice projevit?

Intuice nám může pomoci vyřešit celou řadu událostí a otazníků. Dokáže nás nasměrovat tam, kde budeme užiteční, ale také nám dokáže poradit, kde se nemá cenu snažit. Lidé běžně využívají intuici v práci nebo ve volném čase.

Velmi často se mluví o intuici ve spojitosti s dětmi. Právě v rodičovství lze dělat věci různými způsoby a lze hledat rozličné cesty. To, co dobře platí na jedno dítě, nemusí tak jistě platit na to druhé. Když malé dítě pláče a neumí nám říci, co ho trápí či co ho bolí, může se do něj rodič tzv. vcítit a za pomoci vnitřního kompasu učinit správné rozhodnutí, které pomůže dítěti v jeho problému.

Intuice nám pak pomáhá i v dalších mezilidských vztazích. Někdy je dobré se zapojit do diskuze a jindy je zase lepší stát stranou a počkat, až se dané věci vyřeší bez naší přítomnosti. Právě silně rozvinutá intuice nám napoví, o který případ se v té konkrétní situaci jedná. Vhodné tipy, jak podpořit vnitřní sílu, se jsme zmínili výše.

Zdroje článku:
DM
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

I při svatebním dni se můžeme chovat šetrně k přírodě. Stačí pár správných organizačních kroků. Nevěříte? Trend ekologických svateb je tu a v roce 2020 bude rozhodně frčet.
Grill párty, ale i tradiční české opékání se těší stále větší popularitě! Není tak divu, že se mění i zvyklosti ohledně vybavení letních teras či pergol. V současné době zde už nenajdete jen pohodlné posezení pro rodinu a přátele, ale i další kusy praktického nábytku, které poskytují cenný úložný prostor na věci, které je vhodné mít při trávení volného času venku po ruce.
První snímek princezny Kate po její léčbě vyvolává rozruch. Může fotka z oblíbeného obchodu utišit vlnu spekulací a konspirací?
Nástěnné hodiny by neměly chybět v každém obýváku. Sice sledujete čas na mobilu nebo ho ukazuje televize, originální hodiny jsou ale hlavně dekorací, která dokresluje atmosféru domova. A co takhle zvolit ukazatel času opravdu velkých rozměrů? Prohlédněte si galerii.
V dnešní době je těžké se někam vydat na dovolenou, jelikož všude se setkáte s nejrůznějšími restrikcemi z důvodu Covid-19. Proč se tedy zbytečně vystavovat nebezpečí návštěvy zahraničí? Vždyť v koutech naší republiky je tolik krásných míst, kde můžete strávit skvělou dovolenou, a navíc tak podpořit náš cestovní ruch a ekonomiku?
Návštěva kadeřnice není zrovna levnou záležitostí a málokdo si může dovolit ji navštěvovat pravidelně, jakmile se objeví odrosty nebo šediny. Naštěstí existují barvy na domácí užití, díky nimž se snadno obarvíte sama. Jak ale na to a čemu se vyhnout? Poradíme vám.
Dětství strávila v městečku na Vysočině, dospělost v Libanonu uprostřed války. Blanka Matragi je světově uznávaná módní návrhářka, která šije modely pro ženy z vyšších vrstev v Evropě i na Středním východě. Navrhla také uniformy pro policejní a vojenské složky Abú Dhabí. Čím ji okouzlil svět módy a jak válka v Libanonu ovlivnila její podnikání? Pojďme si společně zrekapitulovat pestrý život této energické rudovlásky.
Podzim je tady, proto je čas obout se do teplejší a pevnější obuvi. Trendy pro podzim 2022 vás nadchnou. In je pohodlí a funkčnost. Mrkněte, jaké se letos budou nosit kozačky, kotníkové boty a boty na sníh. Pro každou ženu máme spoustu tipů, ze kterých si vyberete. Využijte podzimního Black Friday a nakupte nejlepší boty za zlevněné ceny. Boty si můžete pořídit i na další sezóny, proto volte kvalitní materiály a prověřené značky.
Vstupte do nového roku s odhodláním a efektivitou i ve své pracovní sféře! Náš nový článek vám přináší osvědčené strategie, jak efektivně zahájit nový pracovní rok. Od nastavení jasných cílů po organizaci pracovního prostoru, objevte klíčové kroky, které vám pomohou dosáhnout úspěchu a vytvořit produktivní pracovní prostředí. Připravte se na nové výzvy s naším návodem a začněte rok v práci plni energie a inspirace.
Máte chuť oživit nebo nějak upravit starší džíny z vašeho šatníku? Žádný problém! Podívejte se, co všechno lze s džínovinou udělat a jak skvělý je výsledek.

Výběr článků

Guasha, někde uváděn jako gua sha (vždy vyslovován jako „gvaša“ či „kvaša“) představuje speciální kámen, který má léčebné účinky v podobě masážních metod. Je to čisticí technika obličeje a těla, která má řadu zdravotních přínosů. Předně je ženami vyhledávaná jako přírodní lifting obličeje.
Pro někoho to má to správné kouzlo, pro jiného je to kýč. Luxusní obývací pokoje ohromí hlavně prostorem, ale také přepychovým nábytkem. Líbí se vám?
Kde začít? Anální sex rozhodně nepatří mezi okrajové praktiky, ale přesto se mu spousta párů z rozličných důvodů vyhýbá. Obvykle kvůli strachu z neznámého. Přeci jen jde o milování, které je opředeno různými mýty, polopravdami a absolutními nepravdami. V tomto článku se dozvíte důležitá fakta i rady, jak si první milování „do zadku“ užít bez rizika bolesti či „voňavé“ nehody.

Nepřehlédněte

I sourozenci spolu mohou vycházet již od narození. Není to nic složitého
Nezajímá vás politika? Měla by. Nenechte rozhodovat o své budoucnosti jiné a jděte k urnám. Proč? Politici se přetahují o moc, kterou můžeme dělit na lokální a globální. Uvědomte si, že je důležité, jaký člověk stojí v čele. Manipulátor, nebo někdo rozumný?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek