Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Jak vznikají strie a jak se této nedokonalosti zbavit?

Strie představují typ jizev, které se objevují v případě rychlého natažení nebo zmenšení kůže. Pokožce dodávají pružnost dva proteiny – kolagen a elastin. Díky náhlým změnám se tyto proteiny roztrhnou a kůže ztrácí elasticitu. Její hlubší vrstva zůstane odhalená a objevují se malé jizvičky. Strie se nejvíce objevují v těch místech, kde se ukládá tuk – oblasti břicha, hrudníku, hýždí, boků. Ničím neobvyklým nejsou strie vyskytující se na stehnech, rukách nebo zádech.
strie
Strií se úplně zbavit nedá, ale dají se redukovat.

16. 10. 2023

16. 10. 2023

Dokážeme strie na kůži odstranit, nebo se jich účinně zbavit?

Strií se úplně zbavit nedá, ale dají se redukovat. Pružnost pokožky podporuje vyvážená strava, dostatečná hydratace, pravidelný pohyb a pečlivá péče. Strie mohou redukovat také dermatologové a to pomocí světelného nebo laserového ošetření, mikrodermabrazí – odstranění tenké kožní vrstvy nebo pomocí speciálního roztoku či krému s obsahem retinolu. Další metodu představuje mezoterapie – při této metodě se aplikují přímo do pokožky speciální výživné směsi. K tomu se používají mikrojehličky.

Důležitá je prevence

Abychom eliminovali vznik strií, je potřeba kůži důkladně a pravidelně promazávat krémy se zvláčňujícími a změkčujícími účinky. Ty mají za úkol obnovovat, zjemňovat a hydratovat pokožku. Dobrou péči poskytují také krémy určené přímo proti striím. Mezi složky této pěstící kosmetiky patří třeba kyselina hyaluronová, elastin, kolagen, retinol, vitamín E nebo D-panthenol.

Dobrou službu poskytnou také oleje přírodního charakteru – kokosový, olivový, jojobový nebo mandlový.

Vhodná je i vnitřní péče. Tu poskytuje strava bohatá na vitamíny a samozřejmostí je dostatečná hydratace. Zapomínat nesmíme ani na zásady zdravé životosprávy. Svoji roli hraje také správná tělesná hmotnost, pozor na její náhlý nárůst.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejčastější problémy v těhotenství. Které to jsou a jak je řešit?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kolik kilo člověk přibere? Rozhodně víc, než si naplánuje, když na těhotenském testu vidí dvě čárky. A jak dlouho vývoj vytouženého miminka vlastně trvá? V tomhle vám ve škole při hodinách biologie taky kecali!
V každém dlouhodobém vztahu nastanou chvíle, kdy se zdá, že rutina převládá a původní jiskra pomalu vyhasíná. Jak však můžeme toto běžné vykolejení transformovat zpět v plamenný vztah plný lásky, porozumění a vzájemného růstu? Klíčem může být správné myšlení a otevřenost ke změnám. V následujícím textu prozkoumáme, jak mohou různé aspekty našeho přístupu k vztahům a k lásce přispět k jejich obnovení a prohloubení.
Slýcháme, že dodržování pravidelného pitného režimu je důležité hlavně v létě. Ale to je omyl, pitný režim by se měl dodržovat i teď na podzim a místo sladkých čajů bychom měli sáhnout spíše bylinných anebo – a to je ještě lepší po čisté vodě.
To nejlepší z čistého minimalismu předvádí překrásná rezidence od studia FGR Architects ve městečku Portsea v Austrálii. Stavba z roku 2016 se stojí na vyvýšeném povrchu, díky kterému nabízí otevřený pohled do všech stran. Podívejte se na ten výhled na oceán!
Nevolnost, průjmy, zácpy, nadýmání, nafouklé břicho. Připadá vám to povědomé? Taky vás sužují tyto zdravotní problémy? Mám pro vás dobrou zprávu! Z těchto potíží vede cesta ven! Stačí do vašeho života zařadit těchto 5 tipů a vaše trávení vám poděkuje. Věřím, že nejen vaše trávení, ale i vaše psychika, jelikož špatné trávení nás díky nepříjemných problémům může dostávat do stresu.
Chcete vylepšit váš byt, ale chybí vám nápady? Pojďte se s námi podívat na tipy, díky kterým váš byt prokoukne a získá nový a svěží vzhled.
Horoskop astroložky Nadi Šmídové vám napoví, čemu se následující pracovní týden raději vyhnout, co můžete očekávat, a který den je nejvhodnější odpočívat. Kdy budete plodné v práci, a kdy naopak vypustit a dopřát si masáž? A který den probrat s partnerem váš intimní život?
Tchynin jazyk je oblíbenou pokojovou rostlinou hlavně z důvodu nenáročnosti a jednoduchého pěstování. Podívejte se blíže na tuto rostlinu, která vašemu interiéru dodá styl i mnoho dalších pozitivních superlativ.
Tolik lidí si přeje jíst zdravě. Bohužel ne každému se to podaří. Lidé se po čase vrátí ke starému režimu nezdravého stravování. O měsíc později zkouší další pokus, ale zase je něco vrátí ke starému režimu. A takto je to dokola a dokola. Jsou tu ale i takoví, kteří se zdravou stravou ještě ani nezačali, protože se nemohou odhodlat. Jak to tedy jednou provždy změnit? Jak se odhodlat, a zároveň u toho vytrvat a nevracet se zpět ke starým návykům? O tom si povíme v dnešním článku. Proto pokračujte ve čtení, držte se daných pravidel a úspěch vás nemine...
Kapelu Maxim Trubulenc zasáhla nečekaná a hluboká ztráta. Ve věku 53 let náhle zemřel Daniel Vali, dlouholetý člen a obličej kapely. Jeho náhlý odchod způsobil vlnu zděšení a smutku mezi členy kapely i veřejností. Na sociálních sítích kapely se objevila fotka s datem úmrtí a později i dojemný snímek zpěváka, na který reagovali fanoušci četnými vyjádřeními soustrasti a vzpomínkami na jeho talent a osobnost.
Miroslav Imrich, ikona české rockové scény a bývalý člen kapel Abraxas a Tango, byl nalezen mrtvý na železniční trati v pražské Uhříněvsi. Původně se myslelo, že zemřel v nemocnici, odkud odešel. Zpěvákovi bylo 71 let.
Pokud se chcete letos blýsknout, bude to chtít do vašeho šatníku zakomponovat alespoň jeden pár stylových tenisek. Že nevíte, jaké kousky budou letos in? Nezoufejte a pojďte se na vybrané modely módních sneakersů podívat s námi. Inspirace na vás čeká!

Výběr článků

Bolest při pohlavním styku, bolestivá menstruace a problémy s početím. To všechno se může skrývat pod diagnózou endometriózy. Endometrióza je gynekologické onemocnění, které postihuje řadu žen především v plodném věku.
Potřebujete inspiraci ke cvičení? Tahle kočka ví, co udělat pro svoje zdraví, ale zároveň se u toho moc nenadřít. Krátké tréninkové video vám napoví!
Taky se někdy cítíte ve svém vztahu jako ve vězení? A kdo vlastně řekl, že je nutné žít ve svazku jednoho muže a jedné ženy?

Nepřehlédněte

Možná se někteří ptáte, proč by měli mít homosexuálové právo sňatku a nabýt tak manželství, když existuje tzv. registrované partnerství. Registrovaní partneři však nemají stejné pravomoci jako manželé.
Známe to všechny, každé z nás se občas stane, že nás přepadne úzkost nebo stres, nic nás nebaví a svou budoucnost vidíme v černých barvách. V této chvíli je zapotřebí zvolnit a udělat si čas sama pro sebe alespoň na pár desítek minut.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek