Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Proč si domů pořídit koberce? Zútulní i prohřejí jakýkoliv prostor

V každé domácnosti se vyskytuje alespoň jedna studená chodba, kterou musíte minimálně jednou či dvakrát denně projít. Ať už je to tím, že bydlíte v domě nebo si potrpíte na dlaždičky a další studené povrchy, chladné místnosti se mohou stát minulostí. Stačí si pořídit praktické koberce a užívat si pohodlí při každém kroku.

Snadno omyvatelné a originální. To jsou kusové koberce

Naprosto úžasné jsou kusové koberce, které snadno položíte na místo určení a kdykoliv je potřeba, jednoduše je zvednete, vyčistíte vyklepáním nebo třeba i mytím s pomocí speciálních přípravků a následně je pověsíte na šňůru. Kusové koberce jsou také velice originální a dají se sehnat v řadě barev i motivů.

Dětské koberce nejsou pouze na hraní

Kromě kusových koberců, které položíte do oné zmíněné studené chodby nebo je využijete jako dekorační prvek kupříkladu pod konferenční stůl, existují také dětské koberce. Ty je vhodné položit do dětského pokoje ihned vedle postýlky a také se dají využít jako místo na hraní. Jsou měkké, teplé a pohodlné.

Hlavní výhody koberců? Útulný domov i teplo rodinného krbu na počkání

Podzim je již za dveřmi, a proto je nejvyšší čas myslet na to, jak tomuto ročnímu období přizpůsobit interiér svého domova. Nemusíte vlastnit krb, ale i přesto si můžete u sebe doma připadat útulně a užívat si ono pomyslné teplo rodinného krbu. Vyberte si koberce s vysokým vlasem a užívejte si deštivé podzimní dny za oknem a v teple.

Vychutnávejte si teplo, měkké došlapy, útulně působící místnosti i naprostou pohodu, a to vše díky kobercům. Položte je všude, kde máte studenou podlahu, netěsnící okna či prázdné místo, jenž chcete vyplnit něčím praktickým. Ohromné oblibě se těší kusové koberce, které se dají položit téměř všude a snadno se udržují v čistotě.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Máte doma kočku? Pak určitě budete souhlasit, že nad jejím chováním někdy zůstává rozum stát.
Poruchy příjmu potravy se nestarají o to, kolik peněz vyděláváte nebo jaký máte společenský status. Kdokoli, a to od princezny po chudáka, se může stát obětí mentálního onemocnění jménem bulimie, které mění a ohrožuje život. A celebrity pochopitelně nejsou výjimkou. Některé z nich málem zemřely!
Vánoce jsou pomalu za dveřmi, a přestože právě tohle období představuje svátky hojnosti, zejména letos mnozí z nás hledají způsoby, jak nějakou tu korunu ušetřit. Ať se však snažíme sebevíc, pokud chceme Vánoce slavit, vždy to nějaké peníze stojí, ovšem i tak se dají najít skulinky, díky kterým naše peněženka zaplesá radostí. Jak a na čem nejvíc ušetřit?
Je to sen snad každého z nás. Cestovat po světě a přitom vydělávat. Není to však nereálný sen, pokud se z vás stane digitální nomád. Takhle se dnes živí kde kdo. Stačí jen vědět, jak na to.
Zahalte se do tepla a vydejte se s námi na lednové dobrodružství plné venkovních aktivit vhodných pro všechny věkové kategorie! Bez ohledu na věk si můžete užít odpoledne při sáňkování, procházky v zasněženém lese či stavbu sněhuláka. Připravte se na lednovou zábavu a objevte radost z aktivit pod širým nebem.
Dávkovač krmení pro pejsky si zvládnete vyrobit vlastnoručně doma. Je převážně z kartonu a vypadá i funguje báječně! Pokud má váš pejsek nenasytný apetit a je dost chytrý na to, aby si stále přisypával, dávkovač možná nebude to pravé. Postavit si ho ale můžete i pro kočky. Inspirujte se tímhle povedeným DIY nápadem.
Nejvyšší čas promyslet letní dovolenou. Přinášíme vám tipy na ty nejkrásnější evropské ostrovy, kde prožijete nejenom chvíle klidu a relaxace, ale hlavně poznáte nová a neotřelá místa. Ke všemu se na většinu ostrovů dostanete z České republiky i po vlastní ose, tedy autem a trajektem.
Nela pod vedením koučky Marcely Hlaváčkové postupuje malými krůčky pro lidstvo, ale velkými pro sebe. A v tom je ta podstata. Co se naučila na čtvrté schůzce?
Kočky se řídí jednoduchým heslem. Pokud se do toho vejdu, můžu si tam zdřímnout. Spící kočky někdy zaujímají polohy, které přímo vybízí natáhnout se s nimi a odpočívat podle jejich vzoru. Milují krabice, ale klidně se napasují i do umyvadla. Některé kočky si pak hoví na zádech tak, že vypadají jako mrtvé. To když jsou naprosto spokojené!
První červnový koučink s Nelou. Jak si během prodlouženého intervalu mezi sezeními s Marcelou vedla a co jí přinesl tento skoro letní?

Výběr článků

I když venku panuje nebezpečný koronavirus, to neznamená, že žádné jiné nemoci neexistují. S příchodem nového typu koronaviru nedošlo k odstranění ostatních onemocnění, což je dobré mít na paměti. Stále jsou rizikem i jiné choroby, jako je rakovina nebo chřipka. Mnohé nemoci číhají i na ty nejmenší. Prozraďme si nejčastější dětské nemoci, které jsou rizikové pro naše malé ratolesti.
Zapomeňte na čas a peníze v místním kosmetickém salonu. Postupujte podle těchto jednoduchých receptů a nechte se hýčkat dokonalou domácí maskou na obličej. Buďte zase krásná a mějte vláčnou pleť bez jediného pupínku. Která obličejová maska je vaše nejoblíbenější?
Zahradní fontány, vodotrysky nebo kašny. Obzvlášť v paprscích slunce vypadá voda krásně, ale stejně tak navodí její podsvícení v noci příjemnou atmosféru. Fontány se liší tvarem i velikostí, dají se pořídit jako celek nebo nechat sestavit přímo na vaší zahradě. Jedno mají ale společné - jejich pohybující se třpytivá voda pro vás bude během relaxování venku stejně uhrančivá, jako táborák během letního večera.

Nepřehlédněte

Myslíte si, že krásné ženy to mají v životě jednodušší? Až poznáte příběh Judity, zjistíte, že i prvotřídní krasavice řeší potíže ve vztahu i v práci. Judita se dokonce za svůj vzhled a dokonalé tělo na střední škole styděla.
Tohle někoho určitě naštve. Emancipace žen je jev, který se děje už několik dekád, ale narůstající feminismus něžnému pohlaví jen škodí. Jaké problémy přináší?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek