Pátek , 10. 05. 2024

Blažena

Koitální sblížení: Nový rozměr sexuálního spojení, díky kterému konečně dosáhnete orgasmu

Takzvané koitální sblížení představuje zajímavou techniku, která může ještě vylepšit vaše sexuální zážitky. Setkat se lze také s názvem koitální vyrovnávání, tento termín je označován také zkratkou CAT z anglického coital alignment technique.
koitální
ilustrační obrázek

04. 07. 2023

Koitální vyrovnávání

Obecně lze říci, že koitální technika představuje sexuální polohu, u které je prioritou stimulace klitorisu. Na první pohled se jedná o klasickou misionářskou polohu, ovšem je o kus vylepšená. Byla vymyšlena zejména pro ženy, které mají problém s dosáhnutím orgasmu pouze vaginální penetrací.

Při koitálním sblížení je využívána stimulace klitorisu v kombinaci s vaginální penetrací. Jde tak o ještě lepší zážitek, silnější stimulaci a snadnější vyvrcholení – zejména pro ženu.

Jak se liší od standardního misionáře?

Misionář je klasika, CAT se mu výrazně podobá. Ovšem zatímco při běžném sexu se mnohdy soustředíme pouze na samotný průnik a přirážení, při koitálním sblížení je kladen důraz na mnohem více pohybů a tření. Prioritou tedy není vaginální penetrace, ale stimulace klitorisu – ten je drážděn penisem, či případně sexuální hračkou.

Tuto polohu může vyzkoušet v podstatě kdokoli. Vhodná je navíc i pro ty, které trápí nějaká forma sexuální dysfunkce. Technika je totiž navržena pro lidi, kteří mají potíže s vyvrcholením při běžném sexu. Stimulace klitorisu usnadňuje dosažení orgasmu, kromě toho může také pomoci omezit předčasnou ejakulaci u mužů.

Pozornost totiž není věnována klasickým pohybům dovnitř a ven, ale intimnějšímu spojení a stimulaci. Odvedením pozornosti od přirážení tak lze oddálit ejakulaci – a oba partneři si mohou užít větší uspokojení.

Jak na koitální sblížení

Dosáhnout koitálního sblížení není příliš složité. Základem je klasický misionář, žena by měla ležet na zádech s mírně rozkročenýma nohama. Muž je nahoře, jeho hrudník by měl být v jedné rovině s rameny ženy, je tedy o něco výše než při misionářské pozici. Poté může muž opatrně položit svou váhu na ženu – tím dochází ke sblížení a je umožněno klíčové tření genitálií.

K TÉMATU  Úklid jako cesta k duševní pohodě. Zlepší vám náladu, soustředění i soužití s partnerem

Je důležité myslet na to, že cílem není penetrace, ale citlivá stimulace klitorisu. Není tedy kam spěchat, je vhodné začít třením či mírným průnikem. Penis by se přitom měl třít o klitoris.

sex
Misionář nemusí být nuda.

Tipy pro správnou polohu

Základní misionářská poloha je poměrně intuitivní a není složitá. CAT sice taky není náročné, ale mohou přijít vhod určité tipy a triky, jak dosáhnout ideální pozice pro perfektní stimulaci.

  • Jednou z velmi důležitých věcí je úhel. Žena by měla lehce naklonit boky a stehna, úhel by však neměl být vyšší než 45 °. Umožní tak lepší polohování partnerovi a snazší pohyby pánve.
  • Pomoci mohou také polštáře. Stačí umístit jeden polštář pod kostrč ženy, hledání pohodlné pozice a toho pravého úhlu tak bude jednodušší a pohodlnější.
  • Pohybujte se střídavě. Místo přirážení se může jeden z partnerů pohybovat nahoru, zatímco druhý bude pánví pohybovat dolů. Zkuste střídat pohyby v různých směrech pro ještě větší stimulaci klitorisu.
  • Dodržujte tempo – na rozdíl od základní misionářské polohy, která může být rychlá, funguje koitální sblížení nejlépe v pomalém a kontrolovaném tempu.

Koitální spojení naopak

Nabízí se i možná alternativa, pokud vás klasický misionář nebaví. Žena může být nahoře – namísto toho, aby však byla výše jako muž, měla by se naopak posunout o kus níž. Tím lze dosáhnout lepší stimulace klitorisu penisem.

Pro ještě intenzivnější zážitek můžete zařadit i různé sexuální hračky pro lepší stimulaci. Také je vhodné zaměřit se na další erotogenní zóny, objevte ta pravá místa – může jít o uši, vnitřní stranu paží a podobně. Experimentovat lze různě, vždy však myslete na to, že cílem je pomalé a intimní spojení, kdy hlavní roli hraje vnější stimulace genitálií, zejména klitorisu. Právě to umožňuje intenzivnější orgasmus.

K TÉMATU  5 knih na téma hledání vnitřní ženy. Které stojí za přečtení?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Pravidla chování po sexu: Tyhle věci ”hned po” nikdy nedělejte. Muži je bytostně nesnáší

Sexuální poloha vám napoví, koho máte doma. Víte, jak to má nejradši? Pak už víc vědět nepotřebujete

Zdroje článku:
www.jstor.org
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kolagen je ve vodě nerozpustná bílkovina, která se po třicátém roce života začne z těla vytrácet. V tomto okamžiku nastupujeme my - naším úkolem je kolagen opětovaně do těla dodat, protože jinak to první, co půjde vidět při setkání s námi, budou vrásky a ochablá pleť.
V práci blázinec, dovolená vyloučená a jarní prázdniny na krku. Nemoc nebo nedostatek peněz, důvodů, proč nemůžete vyjet s dětmi na jarní prázdniny, může být celá řada. Proto ještě nemusí dítě celý týden sedět doma u televize a tabletu. Zkuste mu připravit tak trochu jiné prázdniny.
Kruhy pod očima jsou věčný problém žen. A jelikož umí snížit sebevědomí, protože vzhled kvůli němu není dokonalý, nabízí se otázka, jak problém řešit. Zprvu je nutné si uvědomit, co za potíží vlastně stojí.
Vybouchl vám na poslední chvíli parťák na dovolenou a vám nezbývá nic jiného, než se vydat na sólo trip? Nebo takovou cestu už několik týdnů plánujete, ale máte z toho respekt? Sólo cestování se může zdát náročné, nicméně pokud se dobře připravíte, jistě vás čeká zcela nezapomenutelný zážitek. Jak zvládnout první sólo cestu?
Snídaně dělá den – to je staré známé pořekadlo, které platí od dob dávno minulých až po moderní současnost. Právě snídaně by nám měla dát potřebné živiny a energii potřebnou pro následující den. Její součástí by tak měly být hlavně suroviny, které obsahují důležité bílkoviny, vlákninu a další nepostradatelné látky. I proto jsou její součástí ovesné vločky - tedy měly by být její součástí.
Čínský horoskop je úplně jiný než ten náš. V tomto horoskopu je také celkem 12 znamení, ty pak prezentuje rok narození. Rok Tygra slibuje zajímavý vývoj, kroky vpřed, radost, ale i strastiplnou cestu k našim cílům. Pojďte se podívat, co podle čínského horoskopu letos čeká právě vás!
Doba od 21. února do 20. března patří jenom Rybám, poslednímu dvanáctému znamení zvěrokruhu. O Rybách je známo, že jsou znamením důvěřivým a empatickým. Mají rády jistotu a dokážou lidem porozumět víc než kdokoliv jiný.
V zimě je asi víc než kdy jindy pozornost okolí soutředěna na náš obličej. Koneckonců, nic jiného ani téměř vidět nejde. Jaké máme tipy pro to, aby vám v něm ubylo vrásek a ne naopak?
Koupelnové skříňky schovají všechna holítka, ušní vatičky, ručníky a další nezbytnosti, které nepotřebujeme mít vystavené na umyvadle. Inspirujte se v galerii krásného nábytku do koupelny!
Letní měsíce svádí k tomu oblékat se poněkud spořeji. Muži oblékají kraťasy a tílka, ženy zase sukně, topy, nebo šaty na ramínka. Pokud se trápíte s nepříjemnými a nevzhlednými tukovými polštáři v oblasti podpaží a zad, pak můžete pociťovat při odhalování stud. Abyste si opět věřili a byli hrdí na svou postavu, zacvičte si pár těchto cviků, které podpoří redukci tuku ve výše zmíněných partiích.
Svět kolem nás se hemží barvami a jejich miliony odstínů. Barvy dokážou ovlivnit naše emoce, chování, a dokonce určit povahu. Proto bychom je, tam kde můžeme, měli volit s rozvahou.
Během těhotenství a zvláště v prvním trimestru můžeme počítat s fyziologickým váhovým přírůstkem. Každá maminka potvrdí, že v těhotenství přichází hlad častěji a ženy se do pravidelného stravování nutit nemusí. Jak je to ale s dietním režimem? Je vhodný? Do jaké míry?

Výběr článků

Pokud patříte mezi ty, kteří se pokoušejí hubnout, ale pokusy jsou zatím marné, tak pokračujte ve čtení. Dnes se dozvíte, v čem je kámen úrazu, že se vaše hubnutí nedaří. Dozvíte se něco, o čem jste nikdy předtím možná ani neslyšeli. Zároveň pochopíte, jak to můžete napravit. A jestliže tyto informace převedete do praxe, tak věřím, že se úspěch dostaví!
Mít krásné a upravené nehty je pro většinu z nás samozřejmostí. Ovšem pokud občas hledáte nápady, jak své nehty pro tentokrát ozdobit, určitě vám přijde vhod náš nový článek, který vám prozradí, jak sladit design svých nehtů s aktuálními trendy. A že bude z čeho vybírat!
Podzim je ideálním časem vyrazit na výlet. Příroda se zbarvuje do oranžových, žlutých a červených tónů, památkám pomalu končí sezóna a proto téměř nikde se nemusíte mačkat s ostatními turisty. Naplánujte si výlet po severní Moravě.

Nepřehlédněte

Japonští šéfkuchaři vědí, jak zacházet s nožem. Zákazníci restaurace obvykle nevidí, jak vypadá taková práce v rukou profesionála. Řezání, krájení nebo sekání, správný šéfkuchař dokáže s ostrou čepelí doslova kouzlit. Krájet maso, ovoce i zeleninu zvládají tihle šéfkuchaři s chirurgickou přesností a je radost se jim dívat pod ruce.
Jedna z nejznámějších rolí, kterou proslula anglická herečka Kate Beckinsale, je upírka Selene. Skoro to ale vypadá, že recept na věčné mládí objevila i ve skutečném životě.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek