Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Co s partnerem probrat ještě před zásnubami? Na tahle témata hledejte odpovědi ještě dříve, než vstoupíte do manželství

O žádosti o ruku a následné svatbě sní asi každá žena. Manželství je obrovským krokem, a i když už bohužel dost často neplatí, že vydrží navždy, je třeba si to řádně promyslet. Jste s partnerem již delší dobu a chcete se posunout dál?
manželství
Nemůžete se dočkat společného života? Pak si udělejte v pár věcech jasno.

21. 03. 2023

Svatba, manželství, děti, to všechno vztah dvou lidí bezpochyby o pořádný krok vpřed posune, ale ještě před svým velkým dnem byste si měli celou řadu věcí vyjasnit. Manželství totiž nakonec může změnit mnohem více, než jste čekali. Mluvíte spolu o plánech do budoucna dostatečně?

Nepříliš populární téma okolo financí

Nejen nevěra, ale zejména finance stojí za rozpadem velkého počtu manželství. Nevyřešené finanční záležitosti dokážou hodně zahýbat s rodinným a partnerským štěstím. Takže ještě než se rozhodnete vstoupit do svazku manželského, sedněte si společně k jednomu stolu a otevřeně si na toto téma promluvte. Možná to nebude úplně příjemné, ale je to minimálně nutné i praktické. Ať už jde o otázky na téma dluhů, společného účtu, spoření, výdajů i příjmů nebo společného jmění manželů, je potřeba všechno bez příkras probrat.

večeře
Růžové brýle jednou spadnou a pak se možná budete hodně divit.

Problémy pak nastávají hlavně ve chvíli, kdy má jen jeden z partnerů nějaké dluhy z minulosti, vztahy ale mohou být rozvrácené i tehdy, vydělává-li jeden z partnerů více a druhý méně. Ještě před tím, než se rozhodnete zasnoubit a uvažovat o svatbě si vyřešte to, jak budete hospodařit s penězi, zda budete mít společný účet nebo každý svůj, zda si zařídíte spořicí účet nebo jak budete splácet dluhy. I když zamilovaní o penězích často mluvit nechtějí, každému po čase realita strhne z očí růžové brýle a pak se můžete dostat do problémů, které vznikají často zbytečně.

Když už se rozhodnete sdílet společné jméno a bydliště, musíte si ujasnit i to, zda společně zvládnete i hospodařit. Pokud přijdete na to, že každý to ohledně financí myslí jinak, svět se nehroutí. Jen je dobré si nastavit mantinely a domluvit se na tom, jak budete fungovat. Nikde není psáno, že manželé musí mít všechny peníze na jedné hromádce. Každý můžete mít svůj účet a výdaje si můžete rozdělit spravedlivě.

K TÉMATU  Partnerská krize po porodu aneb, když s dítětem přichází problémy

Společné bydlení

Pokud jste společné bydlení ještě nestihli jako partneři vyřešit, jako manželé to budete muset udělat. Chcete být v podnájmu nebo toužíte po vlastním bydlení? Chcete žít v domečku nebo v bytě? A jak velký potřebujete prostor? Bydlení navazuje na téma financí, ale i o tom je třeba mluvit. Určitě totiž budete chtít zakládat rodinu, takže o větším bydlení uvažujte už před zásnubami.

Kdy přijdou děti?

Děti jsou dalším velkým tématem. Pokud moc toužíte po založení rodiny, ještě než si navléknete prstýnek, musíte vědět, jak je na tom váš partner. Bude chtít děti? A kdy? Mnoho mužů se zdráhá na toto téma mluvit, ženy jsou totiž na děti připravené mnohdy mnohem dříve než muži. Jestli se ale na tohle nezeptáte otevřeně, můžete se následně klidně i dlouhé roky trápit. Proto se nikdy toto téma nebojte otevřít. Koneckonců, jestliže se chcete brát, musíte oba nahlížet na téma dětí stejně. Jenže, co když si váš partner chce ještě chvíli užívat života jen ve dvou? A nebo naopak vy?

svatba
Svatba nic nezmění, ale když se nepřipravíte, může vše zkomplikovat.

Práce versus volný čas

Kromě vyloženě praktických témat, která v životě řešíme nejčastěji, byste si měli vyjasnit i to, jak budete fungovat ve volném čase. Práce totiž v dnešní době dost často zasahuje i do volného času lidí. Za následek to má zejména nedostatek společně stráveného času, což je v manželství problém. Jako partneři možná neřešíte, kolik času spolu trávíte, ale pokud už budete manželé, měli byste spolu každý den fungovat, podílet se zejména na chodu domácnosti, a to hlavně tehdy, přijdou-li děti. Nebude vás trápit, že je protějšek často v práci třeba až do večera? A budete mít společné koníčky?

K TÉMATU  Svatební oznámení: Jak na něj krok za krokem

Od manželství si řada lidí také slibuje větší životní změnu. Pokud si ale myslíte, že se váš partner změní ve chvíli, kdy si vzájemně navléknete prstýnek, jste na velkém omylu. Zázraky od svatby čekat nelze. Pořád je to na jednu stranu jen kus papíru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Svatba za hranicemi: co je nutné vyřídit a na co se připravit?

Svatba nebo život na psí knížku? Záleží na tom, jak moc se chcete (od)vázat

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Prázdniny a dovolené jsou za dveřmi. Ovšem letos budou pro mnohé z nás jiné. Místo koupání v teplém moři nás čeká ráchání v bazénech, studených řekách a ne vždy zrovna čistých rybnících či přehradách. Následkem pak může být řezání a pálení, které mnohé z nás tak důvěrně znají. Typické letní záněty totiž dokážou pořádně potrápit a zkazit volno.
Chladné počasí už je tady, tak kde se zahřát, abyste zároveň udělaly něco pro své zdraví a kondici? Hot jóga nebo-li cvičení ve 42 stupních by mohlo být přesně ono. Příjemně vyhřátá místnost v kombinaci s jógou. Zkusily jsme, jaké to je!
Říká vám něco jméno Wirginia Szmyt? Jedná se o pravděpodobně nejstarší DJku všech dob, která si v seniorském věku plní sen. Někteří ji obdivují, jiní možná kroutí nevěřícně hlavou, ale jedno se jí upřít nedá – odhodlání, nadšení a láska k hudbě. S mícháním muziky začala Wirginia již před dvaceti lety a nikdo ji neučil a postupně na vše přicházela sama. Dnes patří v Polsku mezi poměrně známou a oblíbenou umělkyni.
Zima není váš kamarád? Nejraději byste se proto na Vánoce sebrali a odjeli do teplých krajů a Štědrý den si užívali s koktejlem v ruce, v bikinách a na pláži s výhledem u moře? Není nic jednoduššího než si koupit letenku a odpočítávat dny. Které destinace jsou na zimní dovolenou v tropech jako stvořené?
Ať už jste snila o svých svatebních šatech od svých pěti let a znáte přesné specifikace, jak by měly vypadat, nebo jste o tom nikdy nepřemýšlela, máme pro vás rady, jak si vybrat svatební šaty. Ono vybrat někdy ten perfektní kousek může být pěkný stres. Nemluvě o tom, že si musíte ještě vybrat šaty na převlečení, které si oblečete na recepci v pozdějších hodinách. Jak tedy na to?
Krásné umění, inspirované oceánem, vlnami a příbojem. Neobvyklé techniky použití barev a přírodních materiálů vytváří skutečné skvosty, které si můžete udělat také. Stačí trochu tvořivosti a váš originální kousek je na světě. Je to i inspirace na perfektní dárek pro někoho z rodiny, přímo z vašich rukou.
Dnes je ten správný den pro návštěvu kadeřníka. A pozor na náhodné setkání! Můžete se skutečně zamilovat! Co dalšího radí astroložka Naďa Šmídová pro dnešní den?
Každý rodič má vůči svému potomkovi vyživovací povinnost. A tato povinnost nemizí ani v případě rozvodu. Spousta rodičů tak přispívá na své dítě, i přesto, že spolu již nesdílí jednu domácnost a dítě je ve střídavé, nebo výhradní péči druhého rodiče. Jenomže co dělat, když bývalý partner přestane posílat alimenty? Zjistili jsme to pro vás.
Infinity Pool se nachází ve výšce 650 metrů nad zemí na vrcholu hotelu Marina Bay Sands v Singapuru. Bazén je 150 metrů dlouhý a dolů je to celých 57 pater. Výhled přímo z vody je famózní. Koupání tady je skutečně ojedinělým zážitkem a pro některé i pořádný adrenalin!
Minimalismus vznikl už v 50. letech minulého století. Od té doby prakticky nikdy zcela nezmizel. Jeho hlavními rysy jsou elementární jednoduchost a čistota. Beton v interiéru tuhle myšlenku dokonale splňuje. Prohlédněte si
Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá. Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá.
To nejlepší z čistého minimalismu předvádí překrásná rezidence od studia FGR Architects ve městečku Portsea v Austrálii. Stavba z roku 2016 se stojí na vyvýšeném povrchu, díky kterému nabízí otevřený pohled do všech stran. Podívejte se na ten výhled na oceán!

Výběr článků

Jak zvýraznit rty, když zrovna nemáte po ruce rtěnku? Čím obohatit lak na nehty? K čemu je dobrý citron? Vyzkoušejte nápadité vychytávky pro vaší krásu.
Britská královská rodina v poslední době čelí náporu fotografů a novinářů. Na vině jsou rozpory v rodině vyvolané princem Harrym a jeho americkou manželkou, které nenechávají jednoho člena rodiny v klidu. Tedy výjimkou je královna, která se svou kabelkou nedává znát prakticky žádné emoce, co se týče tohoto tématu.  
Chystáte se stát maminkou ve 40? Pak se připravte na nelehkou cestu. Ale samozřejmě vás nechceme od tohoto rozhodnutí odradit. Je třeba ale vědět, co vás čeká. Obecně je vyšší věk na dítě rizikový, ale záleží na mnoha faktorech. Co můžete očekávat? Co si o tom myslí doktoři a jak to zvládnout s úsměvem?

Nepřehlédněte

Osoby narozené v tomto zemském znamení dokáží projevit lidskost, jako žádné jiné. Proto se řadí mezi ta znamení, jež jsou nejvíce starostlivá a pečující. Umí se zaměřit na nejmenší detaily. Se svou vysokou mírou praktičnosti berou život tak, že nic se neděje náhodně.
Krásně a hladce oholené nohy bez jediného pořezání - to se zdá být nesplnitelným snem pro řadu žen. Je to ale opravdu tak náročné, jak se to jeví? Nebo je to jenom o několika tricích či dodržování zásad, které vedou k dokonalému oholení? Pojďme si prozradit, jak si dokonale oholit nohy. Vždyť hladká pokožka vede k vyšším sebevědomí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek