Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Znáte příběh vánočního hitu All I Want for Christmas Is You? Ročně Mariah vydělá balík

Rok co rok se s příchodem vánočních svátků napříč rádii rozeznívá typicky vánoční playlist, mezi kterým nikdy nechybí hitovka od Mariah Carey All I Want for Christmas Is You. Každý tuhle pecku zná, mnozí z nás si ji s oblibou pouští jako kulisu při pečení cukroví nebo balení dárků. Je prostě natolik nadčasová, že ji můžeme slyšet zas a znovu. Víte ale, kdy a jak legendární písnička vlastně vznikla a hlavně, kolik každoročně vydělává? Nejen na to se podíváme!
all i want for christmas
Mariah Carey se díky jedné písni stala královnou Vánoc.

07. 12. 2022

07. 12. 2022

I don’t want a lot for Christmas. There is just one thing I need. I don’t care about the presents underneath the Christmas tree… Přesně tak zní úryvek z populárního songu All I Want for Christmas Is You, který si získal spoustu fanoušků po celém světě (a věříme, že i vám už teď zní v hlavě a pohupujete se do rytmu). I ona, stejně jako celá řádka dalších písní, má za sebou docela zajímavý příběh. Pojďme ho společně odhalit.

Prostě jen fofrem napsaná písnička

Asi málokdo si umí představit Vánoce bez songu v podání americké zpěvačky Mariah Carey a možná vás překvapí, že ve světě hudby zní už téměř neuvěřitelných 30 let. Písnička All I Want for Christmas Is You totiž byla vydaná v roce 1994.

Co je ale ještě zajímavější, tak doba, za kterou tahle píseň vznikla. Napsala ji Mariah Carey spolu s Walterem Afanasieffem, přičemž jim to trvalo bleskurychlých 15 minut! A dá se říct, že i možná to přispělo k jejímu ohromnému úspěchu. Text je totiž jednoduchý, přesto chytlavý a má ten správný vánoční glanc. Do teď Mariah z tohoto osvícení těží ohromné sumičky a přitom chtěla původně jen přezpívat starší vánoční song a vida, nakonec z toho vznikla zbrusu nová písnička, která posléze trhala rekordy.

Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You (1994)

V podstatě nechtěný song

Paradoxem tak trochu je, že ačkoli Mariah singl složila ještě rychleji, než byste řekli Merry Christmas, nechtěla tuhle písničku včetně alba natočit. Její tehdejší manžel a manažer v jednom, Tommy Mottola, který si mimochodem střihl roli Santa Clause v samotném klipu, se ji však snažil motivovat a ukázal jí cover budoucí desky, což Mariah okomentovala slovy: „Co to je? Snažíš se ze mě udělat další Connie Francis?” Nakonec ale vyměkla a song vydala, což jí v podstatě odstartovalo pravou hvězdnou kariéru.

K TÉMATU  Slavné páry, které spolu randily v 90. letech. Vzpomínáte si na ně?

Singl spojený s mnoha rekordy

Song All I Want for Christmas jako jeden z mála získal celkem tři zápisy do Guinnessovy knihy rekordů, což je úctyhodný výkon, stejně jako již zmiňovaná rychlost sepsání písně. A v čem konkrétně vyhrála? Takhle písnička se stala vánočním songem, který se nejdéle udržel v žebříčku Billboard US Hot 100 i v britské Top10, zároveň se v průběhu 24 hodin stal nejstreamovanějším na Spotify.

Mariah
Minimálně jednu píseň od této zpěvačky zná úplně každý.

Maximálně výdělečný singl

A teď jdeme trochu počítat. Jak se dá očekávat, písnička se po celosvětovém úspěchu ocitla mezi nejprodávanějšími singly a za tu dobu se prodala ve více než 14 milionech kopií. Na špičku se dostala zejména v Austrálii, Japonsku, Británii i Nizozemsku. Každý rok se písnička znovu a znovu objevuje ve vánočních playlistech, z čehož Mariah Carey tečou opravdu tučné tantiémy. Podle všeho tahle píseň každý rok vydělá v přepočtu 10 milionů korun, takže pokud si to vynásobíte, dostanete se na dechberoucí částku, díky níž se Mariah v průběhu let stala nefalšovanou milionářkou. 

Inspirace pro řadu umělců

Vánoční písnička je lákavá nejen pro všechny možné posluchače, ale i pro skupiny či zpěváky, kteří udělali cover tohoto hitu, aby si z toho velkého krajíce také pár drobečku uzmuli pro sebe. Legendární písničku si tak můžete poslechnout v podání Demi Lovato, My Chemical Romance nebo Johna Mayera. Roku 2010 ji Mariah znovu nazpívala i s novým klipem spolu s Justinem Bieberem (Justinovi bylo pouhých 9 měsíců, když tento song poprvé spatřil světlo světa).

All I Want for Christmas s Justinem Bieberem

A v neposlední řadě tahle písnička nechybí ani v soundtracku také snad všemi milovaného vánočního filmu Láska nebeská.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kam na vánoční trhy? Podívejte se na ta nejkouzelnější místa

Vánoce ve znamení udržitelnosti. Dejte dárek nejen blízkým, ale i přírodě

Zdroje článku:
https://www.cosmopolitan.com/entertainment/music/a8534458/mariah-careys-all-i-want-for-christmas-is-you-facts/
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jsou potraviny, které si vychutnáte pouze ve slané nebo sladké verzi. A pak jsou mezi námi takové, ze kterých si připravíte snadno obojí. Stačí jen obměnit suroviny, zapojit fantazii, najít ten správný recept a lahodné jídlo je na světě. Které potraviny připravíte v obou variantách? Mrkněte na ně!
Menstruace je nedílnou součástí života každé ženy. Zatímco některým z nás nepůsobí výraznější potíže, jiné ji doslova protrpí. Ať už jsou však projevy menstruace poměrně rozdílné, jedno mají všechny ženy společné - neustále hledají cesty jak tyto dny přečkat co nejkomfortněji.
Jíte pórek často? Jestli ne, tak byste měli. Tento přírodní poklad posiluje kosti, pomůže vám se stávkujícím trávením a prospívá srdečním funkcím. Funguje také jako posilovač obranyschopnosti a bojuje proti křečovým žilám.
S blížící se plavkovou sezónou začíná mnoho z nás přemýšlet o tom, jak své tělo dostat zpátky do formy. Někdy tak neodoláme a zkoušíme různé zázračné diety, které slibují rychlý úbytek váhy.
Standartní diety typu: celý den nic nejím, nebo jím jen dělenou stravu, to zná každý. Představíme vám ale takové diety, u kterých budete kroutit hlavou, jak to jen mohlo někoho napadnout. Zda opravdu tyto diety zabírají, to vám nepovíme. Rovněž žádáme, abyste se jimi slepě neřídili a nevybrali si dietu jen proto, že by mohla zabrat. Jakákoli strava by měla zohledňovat individuální vlastnosti a odpovídat vašim osobním přáním a zdravotnímu stavu.
Kratom (Mitragyna speciosa) je tropický stálezelený strom z čeledi kávovníkovitých. Pochází z Thajska, Myanmaru, Malajsie a dalších jihoasijských zemí. Jaké má použití v holistickém léčení a wellness?
Každý rok se světu představí nové trendy, kterými se můžeme řídit při vybírání nového šatníku nebo zařizování svého bydlení. Zaměřme se nyní na trendy ze světa bydlení, které se budou krapet lišit od těch z roku 2020. Hlavní roli budou hrát přírodní materiály.
Standartní diety typu: celý den nic nejím, nebo jím jen dělenou stravu, to zná každý. Představíme vám ale takové diety, u kterých budete kroutit hlavou, jak to jen mohlo někoho napadnout. Zda opravdu tyto diety zabírají, to vám nepovíme. Rovněž žádáme, abyste se jimi slepě neřídili a nevybrali si dietu jen proto, že by mohla zabrat. Jakákoli strava by měla zohledňovat individuální vlastnosti a odpovídat vašim osobním přáním a zdravotnímu stavu.
Osoby narozené v tomto zemském znamení dokáží projevit lidskost, jako žádné jiné. Proto se řadí mezi ta znamení, jež jsou nejvíce starostlivá a pečující. Umí se zaměřit na nejmenší detaily. Se svou vysokou mírou praktičnosti berou život tak, že nic se neděje náhodně.
Ačkoliv z vědeckého hlediska se může zdát, že barva očí nemůže mít s povahou člověka pranic společného, nenechte se mýlit. Mnoho starověkých národů věřilo, že barva očí má svůj význam. Najděte si v článku svou barvu očí a zjistěte, co říká o vaší osobnosti!
Vstupte do světa inspirativních žen, které se nebojí překračovat hranice a formovat podnikatelský svět na svůj obraz. Od odvážných startupistek po průkopnice v technologiích, tyto příběhy nejen motivují, ale ukazují, že ženy jsou nezastavitelnou silou v každém odvětví.

Výběr článků

Domácnost bez pokojových rostlin je neútulná a nepříjemná. Většinou ji obývají jedinci, kteří s pěstováním pokojovek nemají žádné zkušenosti. Nabízí se však otázka, proč se do pěstování přece jenom nepustit? Nedostatek znalostí nemusí být překážkou! Existují totiž takové rostliny, které jsou extrémně nenáročné.  
Martin Hoffman a nová česká kriminálka Vedlejší produkt si získaly divácké srdce a výrazně ovlivnily televizní tabulky. Seriál nejenže posílil pozici České televize, ale svým úspěchem zastínil i ostatní nové pořady včetně očekávané premiéry na Primě.
Řasy jsou krásnou ozdobou každé ženy a nejlépe dokážou zaujmout tehdy, když jsou husté a dlouhé. Ne každá žena takové řasy má. Nemusíte si kvůli nim lepit umělé řasy. Poradíme vám účinné tipy, jak můžete své řasy zvětšit a prodloužit. Naučte se následující tipy a můžete se dočkat řas, které jste si vždy přáli.

Nepřehlédněte

Šnečí sliz můžeme stále častěji vidět jako součást drahých kosmetických přípravků. Než se stal trendem pro podporu krásy, byl ve starověkém Řecku lékem na záněty. Mnoho žen o něm ještě neslyšelo a některé na něj jen nevěřícně koukají v obchodních regálech. Představíme si, co to šnečí sliz je a jaké má potenciální přínosy.
Vánoční čas je magickým obdobím plným tepla, radosti a pohody. A jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit tu správnou vánoční atmosféru, je osvětlit svíčky. Voňavé svíčky dokáží proměnit váš domov na místo, kde se budete cítit jako v pohádce. Ale jak vybrat ty pravé voňavé svíčky, které vás nejenom potěší svou vůní, ale také dodají prostoru tu správnou atmosféru? Dnes se podíváme na užitečné tipy a rady, které vám pomohou vybrat ty správné voňavé svíčky pro váš domov.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek