Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Meghan Markle: Proč je trnem v oku celé Británii?

Meghan Markle, Vévodkyně ze Sussexu, si během svého partnerství a manželství s princem Harrym dokázala znepřátelit řadu příznivců královské rodiny. Čím je kontroverzní Američanka proti sobě poštvala?
Meghan
Meghan od svého příchodu na královský dvůr neměla klidného spaní.

18. 10. 2022

Pohřeb královny

Přestože britským občanům je Meghan Markle trnem v oku, jakožto člen královské rodiny nemohla na nedávném pohřbu anglické královny Alžběty II. chybět a projevit svou soustrast a podporu milovanému manželovi. V době, kdy královna skonala, se oba nacházeli na anglické půdě. Po zprávě, že královna prožívá své poslední chvilky, se ale na skotský zámek Balmoral vydal pouze samotný princ. Bohužel šanci dát své babičce poslední sbohem nestihnul.

Na zámku se dlouho nezdržel, hned další den ze Skotska zase rychle odcestoval. Jeho krátký pobyt samozřejmě přiživil spekulace a možná dramata, v nichž Meghan opět hraje hlavní roli. I přes velký smutek celého světa neunikla Americká herečka bedlivému sledování, jak je tomu vlastně od chvíle, co se do královské rodiny začlenila. Pod drobnohledem jsou její výroky, chování, ale i móda, se kterou na královském poli nejednou šlápla vedle.

sussex
Od svého příchodu na královskou půdu je Meghan pod drobnohledem.

Kontroverzní rozhovor

Jen několik málo dnů před královninou smrtí Meghan poskytla magazínu The Cut vysoce kontroverzní rozhovor. Vyzdvihla při něm hned několik nesouhlasných bodů, které po ní byly za dobu jejího (krátkého) působení na anglickém dvoře vyžadované.

Předně se jí nelíbila nutnost odevzdání fotografií jejích dětí britským médiím, kterým se přezdívá Royal Rota, navzdory napjatým vztahům s britským bulvárem. Bylo jí proti srsti dát fotky svých potomků lidem, kteří se o nich hanlivě vyjadřují ještě předtím, než je uvidí její milovaní. Na to konto dodala, že se s Harrym nejspíš vrátí na sociální sítě, odkud se v březnu roku 2020 úplně stáhli. Účet @sussexroyal je od té doby neaktivní. Důvodem byla i šikana směrem k Meghan.

Američanka je zároveň přesvědčená, že Archie a Lilibet jsou v její domovině spíš v bezpečí než v Británii. Jakožto silný a řádný rodič má na srdci především jejich dobro a soukromí, které neustálé fotografování a natáčení pouze narušuje.

K TÉMATU  Prohlédněte si designová krbová kamna! Je to krásný interiérový doplněk obývacího pokoje pro chladné večery, a to i když zrovna netopí!
royals
Soukromí dětí je pro Meghan velmi důležité.

Meghan se také rozpovídala o jejich sledovaném přesunu do Spojených Států, jak vybírali oblast a dům pro budoucí život jejich rodiny. Při interview připustila, že dům byl nad jejich poměry, nicméně i přesto udělali vše, co bylo v jejich silách, aby ho získali. Tím vše evidentně myslí spolupráce s Netflixem a Spotify, které jim vynesly miliardy.

Konkrétní členy královské rodiny Meghan Markle během rozhovoru neuvedla, přesto ono ožehavé téma viselo neustále ve vzduchu.

Proč je Meghan negativně vnímána

Bývalá americká herečka je jedno velké horké téma, a to i v dobách opředených Alžbětinou smrtí. Život v britské královské rodině nebude jen sladký, nicméně faktem zůstává, že Meghan měla od prvopočátků svou vlastní hlavu a divoká povaha Prince Harryho si s jejím rebelským přístupem bezvadně notuje. Rozhovor s The Cut zároveň nebyl zdaleka jediným rozhovorem, který rozdmýchal vášně lidu. Jistě si vzpomínáte na jejich loňské hostování u Oprah Winfrey.

bulvár
Britská média Meghan nikdy neměla příliš v lásce.

Rozhovor s Oprah Winfrey

Tehdy Harry s Meghan šokovali nejen samotnou Oprah, ale celý svět. Královskou rodinu obvinili ze selhání při jejich ochraně, a to jak finanční, tak i té emoční (vše se navíc odehrávalo v době, kdy Princ Philip prožíval své poslední týdny). To ale nebyla jediná rána. Vévodkyně ze Sussexu se rozpovídala o svém mentálním zdraví a sebevražedných úmyslech v dobách pobývání u dvora. Pár se svěřil, že na ně byly často mířené rasistické komentáře. Jedním z nejhrůznějších byl ten, který vedl spekulace o barvě pleti jejich tehdy budoucího potomka (i z toho důvodu nechtěla fotky svých dětí předávat britským médiím).

Ožehavé téma je též vztah s Harryho otcem, nynějším králem Karlem III. Přestože tehdejší Princ projevil své budoucí snaše náklonnost (odvedl ji k oltáři), po rozvázání královských vazeb je to i mezi nimi velmi vypjaté.

K TÉMATU  7 děsivých filmů a seriálu, kterým by se slabší povahy měly v depresi vyhnout
svatba
Byla to pohádková svatba, ale po ní začal horor.

Královský personál se mnohdy nechal slyšet, že má manželka Prince Harryho panovačné manýry hodné primadony. I toto téma v rozhovoru s Oprah nechybělo. Manželé všechna obvinění popřeli, a dokonce opět obvinili královskou rodinu, že se tyto falešné výroky nesnažila popřít a napravit, že se za ně nepostavila.

Jedním z dalších faktorů, proč je u Britů neoblíbená, je její původ. Nejenže je Američanka, která se přivdala do anglického dvora, ale ještě má černošské předky. Tato kombinace je zcela pochopitelně velkou nevolí celé rodiny. Ani její dávná kariéra hollywoodské herečky není pro Brity plusovým bodem. Ne všechny její filmové scény totiž byly zcela na pohled decentní. Její silný hlas a boj za ženská práva už je jen pomyslnou tečkou.

royals
Meghan nikdy nechtěla jen stát a mlčet.

Kdo je tady oběť?

Sečteno podtrženo, při pohledu do zpětného zrcátka to vypadá, že od chvíle, co nožka Meghan Markle vkročila na britskou půdu, je obětí královské šikany. Pro svoji minulost, svoji barvu pleti i názory. V Americe, daleko od všeho, jim možná opravdu bude lépe.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Královna Alžběta II. a 13 největších zajímavostí z jejího života

Co od svatby Harry a Meghan stihli natropit? Největší kauzy

Zdroje článku:
www.royal.uk, www.goodhousekeeping.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Chcete vylepšit váš byt, ale chybí vám nápady? Pojďte se s námi podívat na tipy, díky kterým váš byt prokoukne a získá nový a svěží vzhled.
Katce se v posledních týdnech změnil život úplně naruby. „Dřív jsem se svým dítětem měla skvělý vztah, v posledním roce začal být však můj šestnáctiletý syn odtažitý a nechtěl si se mnou tolik povídat. Myslela jsem, že je to jen životní období. Pak ale přišel s tou nenadálou větou: Jsem gay, mami! Nevěděla jsem co odpovědět, vůbec jsem to nečekala. Nejradši bych utekla a chvíli ho neviděla! Co mám dělat, když to neschvaluju?“ ptá se.
Léto se rychle blíží a s ním přichází i doba infekcí močových cest, které trápí nejednu ženu. Jakmile se objeví první nepříjemné příznaky, začněte okamžitě jednat. Včasný zásah vás totiž může ochránit před vzplanutím problému v plné síle i následnými recidivami. Máte-li k těmto potížím sklony, předcházejte jim!
Role psychiky v pohledu na náš zdravotní stav se dříve hodně přehlížela. Dnes již s jistotou můžeme tvrdit, že i klasická medicína zohledňuje psychický stav pacienta v celkovém náhledu na jeho diagnózu a na průběh léčení.
Pod tímto jménem si lze představit nejen Nizozemce známého jako Ledový muž, ale současně i jeho zázračnou techniku otužování, která po celém světě zaznamenala neuvěřitelný boom a vedla k inspiraci mnoha a mnoha lidí. Wim Hof je proslulý svou odolností vůči chladu a je několikanásobným rekordmanem v této oblasti. V čem jeho metoda spočívá?
Překrásná stavba se nachází na útesech v Cliftonu, bohatém předměstí Kapského města. Černé mramorové stěny, dřevěné podlahy a neuvěřitelné instalace modrého nasvíceného skla. Nettleton 198 nabízí nádherný výhled na Atlantský oceán a spoustu dokonalých architektonických řešení. Jen se podívejte!
Bolest při pohlavním styku, bolestivá menstruace a problémy s početím. To všechno se může skrývat pod diagnózou endometriózy. Endometrióza je gynekologické onemocnění, které postihuje řadu žen především v plodném věku.
Češi jsou národem pejskařů. Psy opravdu milujeme. Pro naše čtyřnohé mazlíčky uděláme všechno, co jim na očích uvidíme. Kupujeme jim nejrůznější krmení, ale i pamlsky. V prvním zmíněném bývají největší spory. Krmit granulemi, nebo masem? Co je lepší? Na to se nyní podíváme.
Eva Urbaníková představuje nový film podle své knihy. Příliš osobní známost je o životní houpačce. Jednou jsi dole a jednou nahoře. Co se dělo při natáčení a co dalšího autorka veleúspěšné knihy ještě prozradila?

Výběr článků

V Mexiku mají na propagaci svého mléka Alpura osvědčený recept, a tak není pro místní nic neobvyklého, když mezi regály rozjede svojí show tancující kráva. Před obchodem na ulici nebo uvnitř prodejny předvádí svoje kreace a baví nebo udivuje všechny, kteří se ocitnou v dosahu.
Nic nevykouzlí v obývacím pokoji lepší atmosféru než krby a krbová kamna. Planoucí oheň je nejen přírodním zdrojem tepla, ale působí i jako balzám na duši. Když se venku ochlazuje a za okny padne tma, zářivé plamínky se postarají o pocit pohodlí a útulnosti. Prohlédněte si krásné krby a krbová kamna a možná dostanete chuť si zatopit dřevem.
Agáta Hanychová opět sklízí sladké plody lásky! Po bouřlivých vztazích se vrací do manželského klubu, tentokrát s bývalým partnerem Miroslavem Dopitou. Jejich tajemná svatba rozproudila vlnu spekulací a gratulací. Co vedlo k tomuto překvapivému obratu a jaké tajemství ukrývá nový začátek Agáty? Je Agáta opět těhotná?

Nepřehlédněte

Přemýšleli jste někdy nad tím, že začnete cvičit? Chtěli byste mít jakýkoli pohyb, ale nemůžete se k tomu prostě dokopat? Pokud ano, pak pokračujte ve čtení! Tento článek bude pro vás velkou motivací, proč s pohybem začít! Jak vám může změnit život doslova k nepoznání...
Léto už ne, ale zima ještě ne. První podzimní chlad vyžadují trochu teplejší oblečení. Přechodná bunda je nejlepší volbou. Dámská verze by měla být lehká, chodit se ke všemu a zajistit teplo. Jak vybrat ten nejlepší model?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek