Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Dávno zapovězené módní propadáky: V čem jsme si připadaly nejvíc cool?

Módní trendy jsou charakteristické svou vrtkavostí. Jednu sezónu žhavý model, druhou zase zapomenutý propadák! Oblečení a doplňky mají výsostné postavení v našich životech, především ženy zajímá, co je právě šik! Móda je business, a právě proto se neustále mění.
módní propadák
Outfity, ve kterých jsme si připadaly nejvíc krásné a stylové. Pamatujete je všechny?

20. 09. 2022

20. 09. 2022

Tyto trendy doby minulé právem zůstanou zapomenuté! I když některé s oblibou dnešní modelky rády recyklují. Přesto vám naskočí husí kůže, až si vzpomenete, že jste i vy právě tohle nosila a připadala si nejvíc šik. Dnes tyto perličky řadíme mezi módní propadáky. Podívejme se teď společně na ně.

Éra „bokovek”

Bokové džíny leckdy ukázaly víc, než měly! Žádné dámské kalhotky nebyly v bezpečí a každý pupík byl vystaven na odiv. I přestože jejich účelnost nebyla vysoká, některé módní magazíny hlásí jejich návrat. Za jejich znovuobjevení můžeme vděčit (či proklínat) modelkám Belle Hadid a Kendall Jenner.

bokovky
Modelka Bella Hadid přišla bokovkám znovu na chuť.

Věděli jste, že právě tyto džíny začala nosit slavná Američanka Paris Hilton, dědička obrovského hotelového impéria? V roce 2000 bylo zvykem džíny s nízkým pasem vynést i na červený koberec.

Kombo džíny a šaty

Počátkem 21. století se stala ikonou mladých dívek Hannah Montana, seriálová postava, kterou ztvárnila Miley Cyrus. Právě ona světu představila trend známý jako šaty na džínech.

Mini šatičky se tak staly delší halenkou! Žádná z Disney hvězd svůj outfit nezapomněla ozvláštnit lodičkami a výraznými doplňky. Nosili jste tuto experimentální kombinaci, kterou dnes vnímáme jako módní propadák?

móda
Vybavíte si větší módní propadák než spojení šaty přes džíny?

Krátké vestičky

Vesty jako pro panenku byly znamením roku 2007! Nejedna hvězda Hollywoodu si mini vestu oblíbila. Nosily se na knoflíky zapnuté, a právě proto je měly rády především dámy s plošším hrudníkem.

Vesta na holém těle dokázala vždy zaujmout. Pamatujete si dobu, kdy se poprvé na červeném koberci objevil hanbatý model?

vesta
Vestičky nám přišly elegantní. Teď bychom je nejradši vytěsnily z hlavy.

UGG(ly) boty

UGG boty neboli papuče lidé kdysi nosili venku běžně. Otázka zní, zdali by nebylo lépe, kdyby je nechali doma. Barevné, vysoké, kotníkové, s kožíškem (nebo s mašličkou), kdokoliv mohl mít jiný design, ale to asi bylo zbytečné, protože je stejnak měli úplně všichni.

K TÉMATU  Alergie na slunce? Jak poznáte, že jí máte? A co se s ní dá dělat?

V zimě chrání před chladem, v létě zamezují pocení. Věděli jste, že původně tyto boty nosili pouze domorodci v Austrálii? Kdo a proč se jimi inspiroval radši nevědět.

ugg
A sešmajdaná pata byla zaručeně nejhorší!

Mlynářská čepice

Jako by ji někdo sebral mlynářovi přímo z hlavy, tak na nás může dnes působit trend newboy hat či baker boy hat, ale dřív byste si ji možná nasadili i vy. Na počátku 21. století jsme mohli vidět ledacos.

Christina Aguilera na předávání cen MTV v roce 2002.
Britney
Britney měla mlynářské čepičky v oblibě.

Barevné melíry

Pestré barvy jako by byly utržené ze řetězu. Tehdy nejspíš neexistovalo slovní spojení “hodit se k sobě”, protože jinak bychom byly ušetřeni příšerného kanárkového stylu.

Barvami se nešetřilo, a kdo neměl alespoň jeden barevný melír, jako by nebyl. Opravdový pamětník si možná vzpomene i na smývatelné techniky melírování – krepový papír dokázal divy.

avril
Avril Lavigne a jedna z jejích vlasových kreací, které jsme napodobovaly.

Tenisky na podpatcích

Módní propadák nakonec! Plátěné boty na klínku či jehlovém podpatku jste jistě zaznamenali. Nejednomu člověku se protočily panenky vzhůru, když takové tenisky zaujaly místo v obchodech. Ovšem slavné luxusní značky stále takový typ bot vyrábí za tisíce korun.

tenisky
Tenisky na podpatku seženete dodnes. Otázka, jestli je to správně.

Svět módy

Tisíce stylů na jednom světě nám dává možnost výběru. Každý měsíc pozorujeme v obchodních střediscích obměnu zboží, což nás znovu láká obměnit kousky ve skříni.

Skloubení pohodlnosti a krásy je jedna věc, udržitelnost a ekologická výroba je věc druhá. Věřte či ne, ale v second handech nakupují boháči právě kvůli vlastnímu svědomí.

móda
V second handech často najdete hotové poklady.

Vypadat skvostně v oblečení z druhé ruky není nemožné! Navštivte některý second hand nebo bazar ve vašem okolí, a možná narazíte nejen na dokonale padnoucí kousek, ale i na dávno zapovězený módní propadák trend.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Největší módní faux pas. Znáte je všechny?

To nejlepší z Met Gala 2022. Módní oscaři se vrací po dvou letech

Zdroje článku:
https://lifestyle.howstuffworks.com/style/fashion/trends-looks/10-fashion-blunders.htm?utm_source=howstuffworks&utm_medium=recirc, https://fashionhistory.fitnyc.edu/2000-2009/, https://www.cosmopolitan.com/style-beauty/fashion/news/g5852/early-2000s-celeb-trends/, https://weekender.com.sg/style/6-fashion-trends-weve-totally-forgotten-about-from-the-early-2000s/2/, https://www.popsugar.co.uk/fashion/teen-fashion-trends-from-early-2000s-47698182?utm_medium=redirect&utm_campaign=US:CZ&utm_source=www.google.com, https://thevou.com/fashion/2000s-fashion/, https://www.cosmopolitan.com/sex-love/news/g6050/2007-hot-sexy-trends/?slide=3, https://www.buzzfeed.com/hayleyrochelletillett/2000s-fashion-trends
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Tuhé mýdlo zná každý. Z našich domácností jej vytlačilo mýdlo tekuté, takže klasická tuhá mýdla jsme si zvykli dávat tak maximálně do skříně pod oblečení, aby nám ho hezky provonělo. Jenže v poslední době se k nám zase vrací, a nejen mýdlo tuhé ale na trhu se objevily i tuhé šampony na vlasy.
První česká superstar se odehrála roku 2004 … Ano, počítáte správně, je tomu už neuvěřitelných 17 let! A my máme stále v živé paměti některé z finalistů této obrazovky neopouštějící soutěže. Pamatujete si je všechny? A jak se dnes asi mají? Změnila je Superstar na celý život, nebo se spíše vrátili do zajetých kolejí? Posuďte sami.
Přestože Vánoce jsou obdobím radosti a dávání, může být výběr vhodného dárku pro děti někdy komplikovaný. Dnešní článek na Dámské Lize upozorňuje na pasti nevhodných dárků pro nejmenší pod stromečkem. Od nesprávných hraček až po problematické trendy, prozkoumáváme, co by rodiče měli brát v úvahu při výběru dárků pro své ratolesti, aby byly nejen radostné, ale i bezpečné svátky
Pokrok medicíny je neskutečný a těžko bychom si kdysi mohli představit, že i z malých prsou se dají vykouzlit vysněné trojky, a to vše pomocí silikonových implantátů. Ovšem věděli jste, že zvětšit prsa se dají i pomocí vlastního tuku, který většině z nás přebývá na jistých partiích? To zní jako výhra po všech stránkách!
Tak tohle by vás pravděpodobně nenapadlo. Nebo ano? Tak tohle by vás pravděpodobně nenapadlo. Nebo ano? Vychytávky, které zužitkují doma všechny maminky. Nebo i tátové? :))
Leoš Mareš v rámci akce DobroDen opět prokázal svou štědrost a dobrou vůli k pomoci. Tato dobročinná akce, kterou moderátor zahájil v roce 2015, spočívá v tom, že Leoš Mareš přispěje jednou korunou na charitu za každého svého sledujícího na sociální síti Instagram.
Období, kterým nyní procházíme, je složité. A asi bychom se shodly na tom, že pro všechny. Staří lidé jsou samotní, mladí lidé musí řešit péči o děti a jejich výuku. Hodně domácností se potýká s nedostatkem peněz. Někteří se potýkají se špatným zdravotním stavem. Věřte ale, že bude líp, a je potřeba si udržet, alespoň někdy, dobrou náladu. Tak si dejme nějaké super české komedie!
Milujete pohyb při hudbě? Dobře děláte! Nedávno bylo vědecky prokázáno, že právě dynamická hudba má na celkový výsledek cvičení velmi pozitivní vliv. Při domácím cvičení, ve fitku i v bazénu je proto skvělé se zaposlouchat do hudby. Co se s vaším organismem bude dít?
Amarant zní tak trochu mysticky a připomíná nějaké zaklínadlo. Jedná se však o potravinu, kterou můžete použít jako přílohu nebo si z něj udělat kaši. Vyzkoušejte ho a třeba si právě u vás v rodině najde v jídelníčku své stálé místo.
V pražském Rudolfínu se odehrál večer plný emocí a překvapení, kde 31. ročník cen Český lev odhalil své hrdiny. Večer, kdy se historie prolínala s novou tvorbou, přinesl do popředí talent, který čekal na svůj okamžik čtyři desetiletí. Simona Peková, jejíž výkon ve filmu "Přišla v noci" ji vyřadil z řad nekorunovaných králů českého filmu, se stala symbolem večera. Zatímco "Bratři" si odnesli titul za nejlepší film, byl to právě seriál "Volha" a snímek "Bod obnovy", kdo dominoval počtem ocenění. Které momenty letošního ceremoniálu vás nejvíce oslovily a jaký film či umělec pro vás byl objevem roku?
Zařizovat si obývací pokoj je stejně těžké, jako si zařizovat ložnici. Zatímco ložnice má být především oázou klidu, obývací pokoj je zase místem, kde se setkává rodina s přáteli, proto se chcete vyšvihnout v očích známých a zařídit si místnost k naprosté dokonalosti. Aby zde však stále proudila potřebná energie, nezapomínejte na zásady feng-šuej.
Tento měsíc rozhodne. Pandemie dosáhla v Česku dalšího vrcholu a téměř zastavila život. Děti opět zůstaly doma a školy se zcela uzavřely. Jenže i mezi nimi nejmenšími přibývá nemocných. Jejich obranyschopnost je oslabená. Chybí jí přirozené podněty a dlouhá zima vyčerpala zásoby vitaminů. Nelze se tak divit, že přibývá také dětských pacientů.

Výběr článků

Určitě to znáte. Vytahujete plný pytel z koše a v duchu si říkáte, proč tam každý hází další a další věci, když už je úplně plný. Takový pytel nejde ven z koše snadno, ale tady je návod, jak všechno usnadnit. Stačí nechat koš trochu nadechnout.
Do kin se chystá neobvyklý český film První akční hrdina s Jiřím Mádlem v hlavní roli. Tvůrci v čele s režisérem Janem Haluzou chtějí ukázat, že akční film může vzniknout i v českém prostředí. O čem bude a co prozradil sám Mádl?
Dopadlo to skvěle – podařilo se vám úspěšně obhájit titul bakaláře. Tři roky snažení, učení, skládání zkoušek a trávení spousty času nad psaním bakalářky přinesly zasloužené ovoce a vy si můžete před jméno hrdě začít psát titul Bc. Co ale dál? Stačí vám to, nebo byste rádi pokračovali dál? Magisterské studium rozhodně není k zahození a díky němu se vám otevřou zase úplně nové možnosti. A kdy jindy se pustit do dalšího studia, než právě teď – protože čím budete starší, tím to půjde o něco tíž.

Nepřehlédněte

Možná si to ani neuvědomujeme, ale plasty jsou všude kolem nás. Některé jsou velmi cenné a pomáhají nám v běžném životě. Například plastové součástky elektroniky, plastové rukavice a pomůcky v nemocnicích nebo plastové součástky aut a všeobecně plast používaný v průmyslu. Některé plasty nám ovšem neslouží léta, ale jen pár hodin nebo dokonce minut. Proto bychom se na tyto druhy plastů měli zaměřit a začít s nimi šetřit. Jak můžeme v domácnosti během každodenních činností plasty eliminovat?
Inspirace nikdy není dost, což platí nejen v případě, kdy sestavujeme nové outfity, ale i tehdy, kdy chceme zazářit s neodolatelným lookem. A protože sociální sítě byly a vždy budou nekonečným zdrojem nápadů, vybrali jsme pro vás ty nejlepší zahraniční beauty blogerky, které prostě nesmíte přehlédnout. Mrkněte na ně!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek