Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Tichý milionář Khaby Lame: Jak se přes noc stal králem TikToku?

Jste-li uživatelem sociálních sítí, jako jsou Facebook, TikTok či Instagram, jméno Khaby Lame je vám pravděpodobně povědomé. Nebo možná není, ale jakmile zahlédnete jeho fotografii, okamžitě se vám vybaví vtipná videa, jež pravidelně sdílí. A pokud ho ani takto nepoznáváte, postačí si jich pár pustit a zajisté se zařadíte mezi jeho sledující. Jeho originální nápady hýbou virtuálním světem. Bez jediného slova si získal miliony fanoušků a odběratelů, a tím se mu obrátil život vzhůru nohama.
Khaby Lame
Khaby Lame nemusí mluvit, ale přesto vás dokáže pobavit a zaujmout.

01. 11. 2022

Khaby Lame, formálně Khabane Lame, má senegalské kořeny, nicméně dětství strávil se svými rodiči a dalšími třemi sourozenci v menším městečku nedaleko italského Turína. Jeho rodina odjakživa žila velmi skromně, proto se již od útlého věku zapojoval do pracovních činností.

Bod zlomu

Přelom v jeho životě, ostatně jako u spousty dalších lidí, nastal s nástupem koronavirové pandemie. Pracoval jako číšník a k tomu v továrně. Dohromady vydělal 1000 dolarů měsíčně (asi 25 tisíc korun). Jako jeden z mnoha ale přišel o obě práce a ocitl se odkázán na život mezi čtyřmi stěnami. A právě mezi nimi se zrodily ty převratné nápady, které si začal natáčet. Útočiště mu poskytl TikTok.

Proč právě Khaby?

A v čem se Khaby Lame dokázal odlišit od ostatních? V čem spočívá jeho originalita? Ve stručnosti natáčí krátké parodie, kde nenásilně upozorňuje na to, jak si lidi bezdůvodně komplikují život.

Ve videích vždy působí nějaká osoba, influencer, a předvádí různé vychytávky a zlepšováky. Khaby poukazuje na jejich absurditu, ba prakticky až stupiditu a předvede, jak lze dané aktivity naprosto bez problémů jednoduše provést. Sám ukáže, jak snadno a logicky a pomocí běžných věcí cokoliv udělat. Dané osoby tím vlastně zesměšňuje. Jeho profil je přehlídka toho, jaké nelogické a absurdní věci dokáží jiní vymyslet a šířit do světa pomocí sociálních sítí.

Co je ale na tom všem nejvtipnější, tak to je Khabyho výraz. Ten je vždy stejný. Vždy ukáže, jak jednoduše lze cokoliv provést, zakroutí hlavou a ukáže na výsledek rukama. Je to právě tento jeho výraz, který videím dodává na zábavě. A hlavně, on u toho nemusí vydat jedinou hlásku. Za vše mluví jeho obličej a činy.

Podívejte se na kompilaci některých jeho videí z letošního roku.

Přes noc milionářem

Khaby Lame se ve zkratce přes noc z nezaměstnaného člověka stal milionářem. Stal se králem TikToku (aktuálně zde má přes 150 milionů sledujících). Na Instagramu jich má přes 80 milionů. To vše v pouhých dvaadvaceti letech a bez jediného slova. A teď to trochu zabolí. Odhaduje se, že si za jedno videjko vydělá v průměru 400 tisíc dolarů, což činí téměř 10 milionů korun! Za některá videa má prý klidně i víc.

K TÉMATU  Zemřel Josef Laufer, známý český zpěvák a herec

Kromě svých vysokých příjmů z videí je činný i v jiných sférách. Ještě nedávno jen muslimský imigrant ze Senagalu, který se dnes stal tváří značky Hugo Boss, je zvaný na nejprestižnější události světa a setkává se se slavnými lidmi jako Halle Berry, Justin Bieber nebo Kendall Jenner.

Jeho popularita a příjmy mu pomohly zajistit pohodlnější život nejen pro sebe, ale především i pro svou rodinu. Není žádným tajemstvím, že prvotním impulzem, proč s videi začal, bylo finanční zajištění rodiny. A to měl zprvu jen dva sledující – svého otce a souseda. Začal tedy doslova od nuly.

Kouzlo videí

Jeho největším tahem na publikum je fakt, že Khaby Lame na žádném z videí nemluví. Je proto jedno, jestli jste z Ameriky, z Rakouska, Maďarska, Číny nebo z České republiky. Tyto scénky pochopí každý. Činy hovoří za něj a jeho videa mohou být populární po celém světě. Každý jim bude rozumět a bude se bavit. A co dalšího? Tato videa jsou jednoduchá, nekomplikovaná, prostě jen vtipná a všeříkající. Nějakým způsobem je tohle vše kuchařka na ideální úspěch.

Nové srandičky zveřejňuje Khaby Lame každý den, takže jestli ho začnete taky sledovat (pokud už nejste jeden z těch několika milionů), nudit se s ním zcela určitě nebudete. I přes jeho stále rostoucí slávu a výdělky se sám charakterizuje jako skromný mladík, který rád pomáhá své rodině, má přítelkyni, rád se značkově obléká, miluje počítačové hry, hovoří plynně anglicky i italsky a nedávno získal italské občanství.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Už je sledujete? 9 uživatelů, kteří vám na TikToku nesmí uniknout

Víte, jak prorazit na TikToku a využít jeho potenciál?

Zdroje článku:
www.goal.com, www.entrepreneur.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Současná doba není zcela jednoduchá. A právě veškeré dění kolem nás, každodenní starosti i povinnosti, do toho sem tam nějaký klacík pod nohy, přispívají k tomu, že naše psychická i fyzická odolnost trochu ztrácejí na síle. Jak se co nejvíce zocelit a nabrat tu správnou odolnost v každém směru? Právě na to se nyní podíváme.
Práce na zahradě je úplně jiná úroveň štěstí a spokojenosti. Pro některé lidi je zahradničení mnohem víc než jen koníček. Není to jen o dřině a potu, zahradničení také pomáhá stabilizovat vaši náladu a zdraví. Příroda a lidé jsou spolu propojeni, je důležité trávit čas v těsném kontaktu s přírodou, protože má velký vliv na naše zdraví. Pokud jste se snažili práci na zahradě vyhýbat, máme pro vás 10 dobrých důvodů, proč byste zde měli trávit co nejvíce času.
Jednoduché vychytávky, jak vypadat krásně, splní účel na 100 %. Jak rychle vyrobit kudrliny a udělat vaše vlasy krásně zářivé? Jak dokonale vybělit zuby pro perfektní úsměv nebo vyčistit pleť?
Poradíme vám, jak zvládnout mírný průběh covid-19 v domácích podmínkách, co na něj nezabírá nebo kdy už je nutné vyhledat lékařskou péči. Navíc přidáme odpovědi na několik dalších klíčových otázek.
Že kondicionér svede divy jenom na hlavě? Co vás nemá! Rychlostí blesku „opraví“ ucpaný odpad, naleští kožené boty a pohodlně nahradí pěnu na holení. Ovšem pozor, dokáže vrátit do původní velikosti i sražené oblečení!
Ženšen mnohým z nás něco říká, ale přesně definovat, k čemu vlastně slouží, je pro obyčejného laika nadmíru těžké. Přitom ženšen představuje důležitou bylinu, jejíž vlastnosti zná každý zkušený lékárník.
Jakmile vysvitlo sluníčko a konečně se po měsících zimy oteplilo, vsadíme se, že už jste na internetu začala lovit plavky na novou sezonu. V pořádku. S tím úzce souvisí i hubnutí, protože zatímco koukáte na ty holky s perfektní postavou, na sobě najdete obvykle aspoň pár nedostatků, které si umanete do léta spravit. Proto potřebujete jídlo, které vám k vysněné postavě pomůže.
Trápí vás posledních několik kilogramů, které chcete ještě do léta zhubnout? Pak je načase požádat o pomoc bylinky. Právě ty jsou zelenými pomocníky, kteří při hubnutí zaručeně pomůžou. Otázkou zůstává, jaké konkrétní bylinky podporují hubnutí a ze kterých si tedy udělat čaj?
Zdá se, že pánové mají v případě těchto krásek velkou smůlu. V jejich srdci je totiž místo pouze a jen pro ženy. Které ze slavných dam otevřeně přiznaly, že patří mezi lesbičky?
Po dokončení školy jsem se chtěla osamostatnit a odejít z domu, protože jsem toužila po nezávislosti. Vždycky jsem si přála bydlet sama a společně s mojí kamarádkou jsme si tohle plánovaly asi od třetí třídy na základní škole. Náš sen se splnil, ale idylka netrvala věčně. Kdybych to tušila, nikdy bych do toho nešla.
Když jsem začala pracovat v marketingové firmě, těšila jsem se na novou výzvu. Vytváření obsahu a reklamních kampaní mě bavilo odjakživa - a ve své původní firmě jsem měla na starosti všechno možné. Byla to pro mě skvělá příležitost, jak se posunout o kousek dál. Tuhle společnost už jsem totiž měla vyhlédnutou dlouho, a konečně se mi tam podařilo dostat. Už to všechno ale vidím jinýma očima…a může za to šéfová.

Výběr článků

Deprese a úzkosti jsou dnes běžné jevy, se kterými se potýkáme. Zatímco někdo k těmto stavům sklouzne z důvodu špatného rodinného zázemí, jiný se do depresí dostane z důvodu až příliš velké snahy uspět. A někdy - někdy je na vině takzvaná obsedantně-kompulzivní porucha. O co konkrétně jde?
Děti vyrostly, osamostatnily se a doma je najednou smutno a prázdno. Nikde žádné pohozené oblečení a najednou vám chybí i ty věčné otázky vašich potomků, co je k jídlu. Nikdo vás nepotřebuje a najednou si uvědomíte prázdno, které vás obklopuje. Pocity osamění a prázdnoty jsou často spojené s tzv. syndromem prázdného hnízda v důsledku osamostatnění již dospělých dětí.
Všichni moc dobře víme, že vlivem času se naše tělo mění. Nejdříve to spatříme na pokožce, která začne postupně a docela viditelně ochabovat, ztrácet svou pevnost a sílu. To samé se však děje se svaly v celém našem těle, přičemž výjimkou nejsou ani svaly pánevního dna včetně vagíny, které je třeba posilovat nejen pro lepší pocit z intimních prožitků, ale i z důvodu prevence v rámci inkontinence a dalších obtíží. A právě o tréninku věrné kamarádky bude tento článek. Na co se během cvičení zaměřit?

Nepřehlédněte

Které těhulky se letos nebo příští rok dočkají přírůstku do rodiny? Těhotenství oznámila slavná kontroverzní rapperka. Otec dítěte je navíc muž, který již byl dvanáctkrát ve vězení! Jaké další hvězdy se brzy dočkají potomka?
„Zhasni a na nic se neptej!“ Vypadá to ve vaší ložnici nějak takhle? Neumíte prodat svoje ženství, charisma ani chlípné dovednosti, protože se pořád jen stydíte? Na to existuje medicína, kterou ovšem v lékárně nekoupíte. Kam se pro ni chodí?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek