Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Podnikejte na internetu a najděte si online zaměstnání

Už vás nebaví chodit do práce? Jste naštvaní pokaždé, když musíte ráno brzy vstávat a když v zimě jezdíte za tmy domů? Pak je na čase poohlédnout se po práci nové, možná takové, při které už nikam nebudete muset chodit. Pracovat se dá přece i z domova.
online zaměstnání
Způsobů, jak si vydělávat přes internet, je mnoho. Musíte jen najít ten pravý pro vás.

08. 07. 2022

Než ale bezhlavě dáte výpověď a začnete si hledat online zaměstnání, nejprve si rozmyslete, čím byste se skutečně chtěli živit. Chcete něco prodávat? Nebo by vás spíš zajímala možnost stát se influencerem? Nebo jste odborníkem ve svém oboru a rádi byste online vzdělávali druhé? Popřemýšlejte a pak se teprve pusťte do vymýšlení konkrétnějších plánů.

Prodávejte

Prodávat na internetu můžete cokoliv, například oblečení, rostliny, knihy, šperky, bytové doplňky, elektroniku a samozřejmě i vlastnoručně vyrobené předměty. Teoreticky k tomu nepotřebujete nic jiného, než si založit živnostenské oprávnění a e-shop, na kterém předměty vystavíte. Dále ale musíte mít naplánovaný i způsob propagace a zároveň je zapotřebí počítat s tím, že nebudete platit jen za zřízení e-shopu, ale také za zpřístupnění platební brány vašim budoucím zákazníkům anebo také za poštovné a balné. Podle toho musíte stanovit cenu vašich výrobků.

eshop
Chcete lidem zprostředkovat své oblíbené produkty? Založte si online obchod.

Online výuka

Webináře jsou velmi oblíbeným způsobem, jak načerpat nové znalosti a dovednosti. Lidé se rádi učí z domova. Nemusejí nikam dojíždět a nejsou tak ani nervózní z toho, s jakými lidmi se na kurzu nebo workshopu potkají. Pokud něco umíte lépe než ostatní, pak to předávejte dál a udělejte si z toho svoje online zaměstnání. Na internetu najdete mnoho platforem, kde svůj webinář můžete vypsat a pak už jen čekáte, až se vám do něj přihlásí lidé.

Pište

Umíte psát a vytvářet zajímavé texty? Pak se můžete například živit i tím, že budete otextovávat webové stránky, psát články na zakázku anebo si založíte vlastní blog, na kterém budete publikovat svoje texty. Můžete psát povídky, novely, romány nebo klidně i jen kratší odbornější texty na téma, které vás zajímá a o kterém něco víte.

Překládejte

Ovládáte nějaký cizí jazyk a baví vás překládat? V tom případě i zde máte široké pole virtuální působnosti a můžete si na internetu vydělávat relativně snadno. Na portálech s nabídkami a poptávkami prací najdete každý den nové inzeráty od firem, které hledají stálé nebo příležitostné překladatele.

K TÉMATU  Jóga v tropech. Utečte před všední šedí do teplých exotických krajů

Tvořte

Jste-li grafikem či grafičkou, fotografem nebo fotografkou, přes internet se rovněž slušně uživíte. Můžete vytvářet weby, pro klienty fotit na zakázku, ale co je to nejdůležitější – vytvořte si vlastní webové stránky, na kterých uvedete informace o vás a o tom, co děláte. Také byste měli na web umístit svou dosavadní práci, nebo alespoň výběr toho nejlepšího. Váš případný potenciální klient by si měl po zhlédnutí vašich stránek udělat obrázek o tom, co děláte a samozřejmě by ho měl také nalákat k tomu, aby vás oslovil.

Buďte influencer/ka

Baví vás tvořit videa, fotit a předávat své znalosti a dovednosti dál? Pak to můžete zužitkovat například na sociálních sítích. Dnes už je influencerství naprosto normální online zaměstnání. Chce to ale čas a trpělivost. Vydělávat rozhodně nezačnete hned. Nejprve si musíte vybudovat komunitu sledujících, a pak teprve můžete například začít oslovovat firmy s nabídkou spolupráce. Je to však skutečně běh na dlouhou trať s velmi nejistým výsledkem.

influencerka
Influencering je možná první, co vás jako online zaměstnání napadne.

Hrajte si

Ano, v dnešní době lze vydělávat i tím, že budete hrát hry na počítači. A to lze dvěma způsoby – buď tím, že děláte reklamu konkrétním firmám nebo produktům, anebo se z vás stane profesionální streamer a budete tak nechávat ostatní, aby vás při hraní her sledovali. Že je to nesmysl? Ale kdepak, skutečně existují lidé, kteří se tím živí a dokonce si tak přijdou na slušné peníze.

Zkuste affiliate marketing

Máte vlastní web? Pak ho můžete nechat vydělávat. Můžete psát o různých produktech a službách, které pak opatříte webovým odkazem. A když na něj někdo z vašich návštěvníků klikne a výrobek nebo službu si zakoupí, vy automaticky dostáváte provizi z prodeje. Musíte však vytvořit skutečně zajímavý obsah, aby lidi nalákal si výrobek či službu zaplatit.

K TÉMATU  O tohle si letos napište Ježíškovi

Obchodujte s kryptoměnami

Trh s měnami je v posledních měsících sice nejistý, ale pořád se na nich dá vydělat. Bohužel se ale o jejich historii a vývoj musíte aktivně a neustále zajímat, abyste věděli, kdy a do jaké kryptoměny investovat. Případně si můžete nechat poradit od někoho zkušenějšího a solidního, ale bude vás to něco stát.

práce
Online zaměstnání vám dá obvykle velkou svobodu.

Živit se online prací z domova nebo jiného místa na planetě můžete například také přepisováním audionahrávek nebo video souborů na text, sázením nebo MLM podnikáním. Ovšem poslední jmenované je dosti kontroverzním tématem. MLM je multi-level marketing, který se chlubí tím, že dává vydělat naprosto komukoliv, kdo projeví zájem a dostatek píle. MLM je ale založený na tom, že doporučujete produkt dalším lidem a ti ho zase doporučí dalším. Čím víc lidí získáte, tím víc peněz si vyděláte. Jenže na to musíte být velmi trpěliví, hovorní, mít velmi dobré přesvědčovací schopnosti a také ostré lokty. MLM marketing rozhodně není online zaměstnání pro každého.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

4 tipy, jak na atraktivnější Instagram

Ruční práce jdou na dračku. Co vyrábět v pohodlí domova?

Zdroje článku:
www.finex.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dopadlo to skvěle – podařilo se vám úspěšně obhájit titul bakaláře. Tři roky snažení, učení, skládání zkoušek a trávení spousty času nad psaním bakalářky přinesly zasloužené ovoce a vy si můžete před jméno hrdě začít psát titul Bc. Co ale dál? Stačí vám to, nebo byste rádi pokračovali dál? Magisterské studium rozhodně není k zahození a díky němu se vám otevřou zase úplně nové možnosti. A kdy jindy se pustit do dalšího studia, než právě teď – protože čím budete starší, tím to půjde o něco tíž.
Některé filmy v nás dokážou vyvolávat radost, štěstí, romantickou náladu a jiné zase třeba strach. A některé filmy jsou natolik sugestivní, že je lepší se jim vyhnout, pokud na ně nejste zrovna správně naladění.
I ženy rády nosí trička. Lze je totiž kombinovat prakticky s jakýmkoliv kouskem oblečení. Hitem jsou bílá trička pod šaty na ramínka. Představíme vám trička pro ženy, které letos v létě můžete nosit všude.
Peníze nerostou na stromech, ale i kdyby rostly, bylo by hloupé odmítat příležitosti k výhodnému nákupu. Pokud rádi utrácíte v e-shopech, následující tipy uleví vašemu rozpočtu. Prozradíme vám, jak v e-shopech šetřit a nemuset přitom slevit z kvality zboží. Internet je neuvěřitelně spletité bludiště a najít tu nejlepší nabídku je mnohdy velmi náročné. Někdy člověk stráví celé hodiny prolézáním virtuálních regálů, než se objeví ta správná. Zdaleka nejhorší jsou však tzv. impulzivní nákupy, právě mohou peněženku řádně provětrat. Naštěstí se můžete řídit poměrně jednoduchými pravidly, díky kterým se vlk nažere a koza zůstane celá – nakoupíte ke své spokojenosti, ale nebude lamentovat nad extrémní útratou. Jdeme na to!
Doba koronavirová z nás udělala `domácí` sportovce. Kupujeme si švihadla, činky, jógamatky, rotopedy, ale hlavně běžecké pásy. Na většinu z nich se ještě před půl rokem čekalo několik měsíců. Ale který je ten správný přímo pro vás? Na co byste měla klást při jeho výběru důraz? Cena rozhodně není ten nejdůležitější faktor, kterým byste se měli řídit, je jich mnohem víc.
Vztahy jsou velmi křehká záležitost. Mohou být snadno otřeseny drobnými nedorozuměními či menšími problémy. Jakmile jsou jednou něčím takovým narušeny, je pak velmi těžké do nich vrátit ztracenou důvěru. Záleží-li nám na druhém člověku, snažíme se, aby se vztah zachránil. Pokud je toto i váš případ, tak si přečtěte, jak toho lze docílit.
Sebevědomí je klíčem k úspěchu, a to ať už mluvíme o úspěchu v osobním či profesním životě. K jeho snížení přispívá kupříkladu akné nebo jiné kosmetické vady, ale také zažloutlý chrup. Že vás právě žluté zuby trápí a denně snižují zmiňované sebevědomí? Pojďme si zmínit několik tipů, jak efektivně vybělit zuby.
Každý den čelíme řadě záhad. K těm patří kupříkladu to, kam zmizely brýle nebo klíče od auta. Obvykle je však odpověď banálnější, než jsme čekali. Člověka však v tu chvíli nenapadne, že existují mnohem zapeklitější záhady, nad kterými si lámou hlavu skupiny historiků.
Rak je čtvrtým znamením horoskopu, které začíná vládnout 21. června a 22. července ho dále střídá Lev. Ale nepředbíhejme. Jedná se o vodní znamení, které je, jak název napovídá, reprezentováno rakem.
Dva měsíce letních prázdnin utekly jako voda a opět nastalo období, kdy deset měsíců vypravujete děti do školy. Což bývá často plné zmatku. Aby u vás doma nevypukl tento scénář, přinášíme vám několik rad. Díky těm vás žádné školní ráno nezaskočí nepřipravené a vše stihnete.
Proud je dražší a skutečné vlny zdražování nás teprve čekají. Pojďme se tedy zamyslet nad tím, jak si nyní snížit účty. Kromě úspory energie je dobré prověřit i možnost změny dodavatele elektřiny. Dobře zvolená nabídka může přinést výrazné úspory. Jak vybrat dodavatele elektřiny v nelehké době?
S létem, tím horkým, slunečným obdobím plným koupání a drinků, vyvstává pro lidi nové nebezpečí. Stávají se kořistí a potravou hned trojice nebezpečných nepřátel. Řeč je o hmyzu, konkrétně o klíšťatech, komárech a ovádech. Jejich teritorium v létě je opravdu obrovské a ať se snažíte jakkoliv, dříve nebo později na ně určitě narazíte. Nejúčinnější ochranu představují repelenty, v noci pak například moskytiéra.

Výběr článků

Tu a tam asi každá z nás vypadá unaveně. Stačí probdělá noc, delší flám nebo nějaký zdravotní problém, který nám nedá spát, a ráno na nás vykoukne v zrcadle nepěkný odraz a v něm unavená pleť vyžadující okamžitou vzpruhu.
Vyrážíte ven, ale nestíháte si upravit vlasy? Tyhle snadné a chytré vychytávky vám pomohou vytvořit na hlavě účes podle vašich představ. Účesy jsou hotové za chvilku a potřebujete k nim jen to, co máte v koupelně. Zkuste se inspirovat těmito postupy.
Tenhle neobvyklý dům v přírodě je snem snad každého malého kluka. Pokud zůstanete sami na pustém ostrově, už víte, jak se tam zařídit, než dorazí pomoc. Ze své smůly uděláte prázdninový pobyt v ráji.

Nepřehlédněte

Většina z nás si určitě ještě pamatuje na studentská léta, kdy se v hodinách biologie učilo rozdělení pohlavních hormonů na ženské a mužské. Ačkoliv je testosteron považován za mužský pohlavní hormon, má své čestné místo i v ženském těle. Víte, proč?
Ve zdravém těle zdravý duch. Mnohokrát připomínaná moudrost irského dramatika George Bernarda Shawa je, byla a bude pro lidstvo aktuální. S neustálým rozvojem přísunu informací se každý den dozvídáme o nových metodách cvičení, možnostech sestavení zdravého jídelníčku a korekce životního stylu tak, aby člověk dosáhl co možná nejlepšího pocitu sama ze sebe. Takový pocit vám dodá tolik potřebnou sebedůvěru, která se odráží při každodenních činnostech.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek