Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Paintball: Není to jen zábava pro chlapy

Ano, v této zábavě se vyžívají především muži. Ti si vždycky rádi do někoho zastřílí, případně při různých firemních akcích považují paintball za hru, při níž si mohou vyřídit účty se svými kolegy nebo nadřízenými. Ale rozhodně to není jen střílečka pro pány tvorstva, i ženy si mohou přijít na své.
paintball
Jestli existuje zábava, během které zapomenete na všechny starosti, pak je to rozhodně paintball.

02. 06. 2022

Co je paintball?

Paintball je sport (ano, skutečně se hraje i závodně), při kterém je vaším cílem vyřadit protihráče zasažením kuličkou s barvou, kterou vystřelíte z paintballové zbraně. A věřte, že se u toho pořádně zapotíte.

Pokud budete hrát paintball jednou týdně po dobu hodiny a půl či dvou hodin, vydá to jako za čtyři hodinové tréninky dohromady. Na sobě máte těžkou ochrannou kombinézu, helmu, rukavice a v ruce zbraň, která se také dost pronese, ke všemu, když je plná kuliček. A to si představte, že během devadesáti nebo sto dvaceti minut budete v této výstroji běhat, dělat dřepy a plazit se.

paintball
Klidně si u hry představujte, že právě zachraňujete osud celého světa. Není to báječné odreagování?

Nic z toho samozřejmě dělat nemusíte, ale pak riskujete, že vás protivník zasáhne a vyřadí z boje. A to jistě nechcete. Máte-li však strach z toho, že vás zasažení kuličkou bude bolet, pak vězte, že samotný zásah nijak zvlášť bolestivý není. Tedy hodně záleží na tom, kam vás kdo zasáhne. Nehrozí vám ale nic jiného než pár modřin a namožená stehna a lýtka.

Rychlé reakce

Při paintballu ovšem nejenom hubnete, ale také si cvičíte postřeh, koordinaci a rychlé reakce. A to se může vždycky hodit. Obvykle jste při hře nucená sledovat nejenom několik svých protivníků, ale i spoluhráčů. Musíte přesně vědět, kdo se kde nachází a nastalým situacím se přizpůsobit. Rychlé reakce využijete nejenom při paintballu, ale skutečně i v běžném životě, kdy se dostáváte do stresových situací.

Týmové jednání

Rovněž se naučíte i týmové práci. Při paintballu nehrajete jen za sebe, ale za celý tým. Musíte ochránit sebe i své spoluhráče. Před hrou si společně nastavíte určitá znamení a signály, které při hře využijete. Jestliže jste dosud byla zvyklá hrát jen sama za sebe, tady rychle poznáte, že takhle se uspět rozhodně nedá. Svým spoluhráčům musíte stoprocentně věřit a oni musí věřit vám. Kdyby tomu tak nebylo, rychle se dostanete do úzkých.

K TÉMATU  Superstar 2021 válcuje sledovanost! Na co se letos těšit?

Vyčistíte si hlavu

Paintball také slouží jako skvělé odreagování se. Zbavíte se myšlenek na všednodenní starosti v práci i v soukromém životě, protože myslíte jenom na hru. Že tomu nevěříte? Už po pár vteřinách ve hře poznáte, že jinak to ani nejde. V žilách vám koluje adrenalin a vy se, i když možná nechcete, budete stoprocentně soustředit na to, co se na bojišti děje. Hra vás doslova pohltí, i když ve vás možná zpočátku příliš důvěry nebudí.

Společné zážitky stmelují

Jste s přáteli nebo kolegy na čistém vzduchu. A to se počítá. Paintball sbližuje a boří ledy. Kdy jindy si můžete zastřílet na svou šéfku nebo šéfa? A kdy jste naposledy sportovala a bavila se s přáteli najednou? Pohyb na čerstvém vzduchu je navíc ten nejlepší lék na vaše fyzické i psychické zdraví. A navíc si vytvoříte společný zážitek, který skutečně stmeluje.

Puntičkářství? Při paintballu neexistuje

Trpíte uklízecí obsesí? Nedokážete si představit, že byste vyšla ven s obrovským flekem na tričku? Pak si paintball rozhodně vyzkoušejte. Nejenže se zašpiníte od hlavy až k patě od bláta, prachu a hlíny, ale když do vás někdo vystřílí půl zásobníku paintballových kuliček, budete barevná od hlavy až k patě.

paintball
Tady se nehraje na perfektní make-up nebo vlasy, jdete do boje!

Nepředstavitelné? V této hře se naučíte, že jsou důležitější věci než čistota, vyžehlené oblečení a dokonalý účes nebo make-up. Po hře nebude nic na svém místě. Ani vlasy, ani líčení a jakmile si sundáte maskáčový overal, pak zjistíte, že i čisté oblečení vzalo za své. Ale nebojte, paintballové kuličky jsou naplněné omyvatelnou barvou. Raději si však vezměte oblečení, na kterém vám až tak nezáleží.

Paintball je zkrátka zábava, odreagování, učení se a sebepoznávání v jednom. Tak posbírejte pár přátel a vyražte do boje!

K TÉMATU  5 hororů, po kterých rozhodně neusnete

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Příprava na léto. Do vody padáme často, ať už u bazénu nebo u moře. Pokud to ale někdo natočí, pro ostatní je to vždycky zábava

Načerpejte energii a začněte opět sportovat

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Rozchodem si projde každý z nás, začíná to v dětství s prvními láskami, pokračuje v dospělosti, kdy s námi mohou neskutečně zatřást. Vzpamatování se z rozchodu je poměrně dlouhá cesta, kterou není dobré moc uspěchat. Člověk by si měl projít všemi nepříjemnostmi, aby dospěl k novému začátku. A jak toho docílit?
Ať už vítáte návštěvu nebo si potřebujete po dlouhém a náročném dni v práci odpočinout, sedací souprava je to, co využijete jako první. Sedačka by měla být dominantou každého obývacího pokoje, ať je sebevíc velký či naopak sebevíc malý. Chybět by neměla ve velkých příbytcích, ani v drobných bytových jednotkách. Otázkou ale je, jak tu správnou vybrat.
Zjištění, že vás váš partner nevěrný, může být bolestivým a emotivním zážitkem. Naše srdce hledá odpovědi a cesty, jak se vyrovnat s touto obtížnou situací. V našem článku "Byl mi nevěrný, co s tím?" se budeme společně zabývat tímto citlivým tématem. Prozkoumáme, jak se vypořádat s emocemi, jaké jsou možné kroky směrem k uzdravení a jak budovat důvěru znovu, pokud je to vaším cílem. Přečtěte si o zkušenostech jiných lidí, kteří prošli podobným setkáním, a možná najdete inspiraci pro vlastní cestu k uzdravení a nalezení klidu v srdci.
Jistěže si můžete koupit klasické hnojivo na pokojové či venkovní rostliny a hnojit bez obav jím. Ale proč nevyužít to, co třeba máte běžně doma? Vyzkoušejte osvědčené tipy a triky všech zkušených pěstitelů.
Bohužel alergie trpí nejen lidé, ale také naší čtyřnozí kamarádi. Počet alergických onemocnění se zvyšuje. Nejvýznamnější alergie u psů jsou alergie na parazity, alergie na inhalační alergeny, alergie na potraviny a nebo kontaktní alergie. Podívejte se na několik tipů, které dokážou alergickou reakce u psa zmírnit.
Mít home office a dělat doma má svoje nesporné výhody. Potom přijde vhod pracovna. Nejdříve musíte zvážit, jestli do ní budete zvát hosty nebo klienty, jestli děláte spíše přes den nebo večer, nebo jestli v ní budete trávit většinu času. Bude to ryze pracovní prostor nebo také místo pro relax. Pracovna uzpůsobená pro ženský element bude ale vypadat jinak, než pánská pracovna. Tady je trocha inspirace a nápadů na tu druhou z nich.
Opravdu to není problém jen nás, obyčejných smrtelníků. I celebrity mají občas problémy s váhovými výkyvy, jen mají tu smůlu, že jsou všem na očích. A tak se musejí vypořádat nejen se změnou velikosti oblečení, ale i s komentáři fanoušků. A ne vždy je to příjemné.
Ve světě, kde rána po divoké noci mohou přinést více než jen kocovinu, se Klára probouzí s bolestí hlavy, pocitem na zvracení a nejasnými vzpomínkami na předchozí večer. Co začalo jako běžný večer s přáteli, se rychle proměnilo v něco nečekaně zásadního, když se Klára probudí v neznámém prostředí, obklopena nečekaným pohodlím a starostlivostí tajemného muže, který představuje více než jen okouzlující úsměv a aspirin pro její bolest hlavy. Jak se Klára snaží skládat dohromady kousky své noci, odhaluje nejen vášnivé chvíle zapomenutého večera, ale také začíná objevovat hlubší pouto, které mezi ní a tímto mužem vzniklo. "Dámská liga" vás zve na cestu plnou tajemství, vášně a nečekaných zvratů, kde každé nové ráno může znamenat nový začátek nebo odhalení skrytých pravd. Začtěte se do dalšího dílu a sledujte, jak se Klářin příběh bude odvíjet v našem románu na pokračování.
Ucpal se vám odpad a hledáte nejlepší způsob jeho čištění? Dáme vám rychlé tipy na čištění "po domácku" a poradíme, na koho se obrátit.
Jíte dostatek mrkve, sladkých brambor, paprik, brokolice, vajec a lososa? Pokud je vaše odpověď záporná, žádný div, že vás vaše vlasy dohánějí doslova k šílenství. Čím dalším se na jejich stavu a vzhledu dá chutně „zapracovat“?

Výběr článků

Zřejmě není nutné dlouze vysvětlovat, o jaký hmyz se jedná. Octomilky neboli vinné mušky se nám do domácnosti ochotně nastěhují v momentě, kdy necháme na stole zralé ovoce nebo třeba zbytek pečiva od snídaně. Stačí jen chvilička a mušky se velmi rychle namnoží. Pak se může zdát problematické je z kuchyně nějak vypudit. Ale nebojte se – jde to.
Poznala jste skvělého chlapa a všechno mezi vámi vypadá na dobré cestě. Už se scházíte nějaký ten pátek, je vám spolu dobře. Vy ale začínáte mít pochybnosti, jestli s vámi počítá do budoucna, nebo vás vnímá jen jako krátkodobý románek. Jak poznat, že mu jde o vážný vztah a nikoli o krátké povyražení?
Srdcem každého domova je nepochybně kuchyň, kde pod taktovkou žen vznikají úžasná jídla pro celou rodinu. Omamná vůně jídla a zvědavost, co bude dnes k večeři, často přiláká i další členy smečky. Ať chceme nebo ne, právě kuchyň je místem, kde se zcela nejčastěji setkáváme se svou rodinou, ale i přáteli a návštěvou. A právě proto by kuchyň měla být do detailu vyladěným místem, které bude pýchou každé hospodyňky. Jak získat kuchyň snů?

Nepřehlédněte

Coca-cola je slazený sycený nápoj hnědé barvy, který dobyl celý svět. Kromě toho, že vám budou doktoři doporučovat ho pít jen výjimečně, se dá využít na celou škálu domácích problémů, se kterými by člověk jinak ztrácel drahocenný čas. Coca-cola je díky své "agresivitě" vyřeší rychle a jednoduše a budete nejspíš překvapeni, kde všude najde svoje uplatnění a s čím pomůže.
Pokud se chcete letos blýsknout, bude to chtít do vašeho šatníku zakomponovat alespoň jeden pár stylových tenisek. Že nevíte, jaké kousky budou letos in? Nezoufejte a pojďte se na vybrané modely módních sneakersů podívat s námi. Inspirace na vás čeká!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek