Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Co vše se ukrývá v dámské kabelce?

Každá žena má svou oblíbenou kabelku. A často se nejedná jen o jeden kousek! Co vše dámy v kabelkách nosí a na co jich potřebují tak moc? Stejně jako oblečení a boty podléhají módním trendům, tak také kabelky a peněženky jsou ovlivněné světem módy. Pořádají se módní přehlídky zaměřené přímo na kabelky, peněženky a módní doplňky. Co tedy obsahuje taková typická dámská kabelka?
kabelka
V čem vám může být kabelka nápomocná? Zdroj foto: 123rf

Kabelka je základ

Kabelka je jeden z hlavních módních doplňků ženy. Měla by být stejně sladěná s botami a barevně i materiálově by měla ladit s celkovým outfitem. Pokud má žena více bot, kabátů, či stylů do kterých se obléká, určitě by měla mít také více druhů kabelek. Kabelky existují již řadu let. I princezny používaly v dávných dobách malé kabelky, do kterých si ukrývaly kapesníčky a líčidla. V kabelce si ženy nosí vše, co by během dne mohly na cestách potřebovat. Díky modernizaci se obsah kabelek poněkud změnil. Ženy již kabelky nenosí jen kvůli kapesníčkům a líčidlům, ale nosí v nich veškeré potřeby na daný den. V kabelkách se tak mnohdy ukrývá opravdický poklad.

Co je běžně v kabelce k nalezení?
Peněženka

Základní výbava každé kabelky je peněženka. Někdy je peněženka malá, jindy je dámská peněženka větší. Záleží na velikosti kabelky i požadavcích majitelky. Malá dámská peněženka vystačí k uschování kreditních karet, bankovek a mincí. Dámská peněženka velká je vhodná pro uložení nejen již zmiňovaných peněz a platebních karet, ale často si dámy do peněženek uloží také fotky svých blízkých, pilník, nebo lístky do divadla či kina.

Telefon

Telefon, nástroj, který spojuje lidi. Kdysi se využíval jen k telefonování a zasílání zpráv, nyní si den bez telefonu v ruce někteří lidé neumí ani představit. Některá žena je tak dobře vybavena, že k telefonu nosí v kabelce také nabíječku. Je mnoho žen, které nosí v telefonu celý svůj svět. Mohou jej použít místo zrcátka, diáře, foťáku, a dokonce jej často používají také k poslechu hudby. Proto u telefonu mnohdy v kabelkách nalezneme i sluchátka.

Klíče

Klíče od domu a od auta. Základní věci, které pro fungování v běžném denním režimu potřebujeme. Je vhodné, když je na klíče v kabelce speciální kapsa na zip, nebo úchytka. Pokud klíče v kabelce neustále hledáte, určitě je vybavte nějakým krásným ozdobným předmětem. Na klíčích často dámy nosí upomínkové předměty z dovolených, nebo od svých blížkých.

K TÉMATU  Jak si užít pohodlí svého domova ve špatném počasí?

Hygiena a líčení

V kabelkách se často objevují základní hygienické věci jako kapesníčky, vlhčené ubrousky, jelení lůj či intimní hygienické potřeby. Z líčidel jsou nejčastěji v kabelkách k nalezení rtěnky, řasenky, pudry či make-up a řasenka. Pokud žena potřebuje, nosí s sebou také zrcátko. Mezi hygienické věci můžeme zařadit také malý deodorant, krém na ruce, parfém a v některých kabelkách naleznete také malý vzorek ústní vody.

Co byste v kabelkách nečekali

Ano, také v kabelce se někdy objeví věci, které bychom nečekali. U malého vzorku žen se v kabelce našlo pár kousku nářadí, jako kombinačky a šroubovák. Taky se v kabelkách objevují malé přenosné popelníčky, nůžky na nehty, látkové tašky na nákupy, opalovací krémy, malé svačinky ve formě fit tyčinky, lahvičky s vodou a v také se v kabelkách velmi často objevují náhradní náušnice či kalhotky.

Základní výbava každé kabelky

Ať už jdete na ples, nebo do města určitě by v kabelce neměl chybět telefon, klíče od domu, kapesníček a malá dámská peněženka. Bez ostatních věcí se totiž určitě na krátkou dobu obejdete. A díky peněžence si v případě potřeby můžete cokoli ve městě dokoupit.

Jaké druhy kabelek existují?

Mezi ty nejmenší se řadí psaníčka. Jedná se o kabelky určené k nošení na plesy a významné kulturní události. Většími kabelkami jsou crossbody kabelky. Jedná se o malé kabelky na nejnutnější potřeby ženy. Dále se na trhu objevují kabelky středních velikostí. Zde patří většina kabelek na trhu. Pokud by žena potřebovala velkou kabelku, do které se vejde například i notebook, nebo sešit o velikosti A4 je vhodné se vydat do obchodu pro kabelky označující se slovem shopper. Jedná se o kabelky, do kterých by se měl vejít i menší nákup.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Taky jste už zkoušeli všechno možné, ale kila stále nejdou dolů? Už vás přestává bavit ten koloběh diet a poté opětovného přejídání? V dnešním článku vás seznámím s jednou metodou, díky které zaručeně zhubnete! A víte, co je na tom nejlepší? Že žádné diety a restrikce vás nečekají!
O spodním prádle se zrovna moc nemluví, a to hlavně z toho důvodu, že se jedná o něco opravdu intimního, ale přitom tak běžného. Také proto jsou fakta o spodním prádle tak trochu zapovězena – ale věřte, že i v tomto případě se můžete zasmát a podivovat, jakou proměnou spodní prádlo prošlo za tu dlouhou řadu let od jeho vynalezení.
Dnes je ten správný den se rozhodnout, s kým chcete trávit svůj drahocenný čas, a komu ho naopak nedávat! Dejte na svůj vnitřní hlas.
Deodorant nebo antiperspirant? To je oč tu běží! Zejména v létě, kdy se potíme víc, než v jiných ročních obdobích saháme po pomocnících, jež umí s potem bojovat (minimálně bojovat s jeho zápachem). Těmito pomocníky jsou myšleny zmiňované antiperspiranty a deodoranty, mezi nimiž je velký rozdíl, který si lidé bohužel neuvědomují či neumí ho definovat. Vesměs se však sáhne vždy po deodorantu, který navíc používáme špatně. Jak správně deodorant používat?
Na slavnostním večeru v pražském O2 universu se rozdávaly prestižní Ceny Anděl, přičemž sobotní gala byla svědkem ocenění nejlepších z nejlepších na české hudební scéně. Středem pozornosti se stala kapela November 2nd, která si odnesla ocenění za Nejlepší album, ale světla reflektorů se soustředila i na umělce jako Anna K, David Koller a Viktor Sheen, kteří rovněž zaznamenali významná vítězství.
Začátek školního roku bývá pro děti náročný. Především přeladit se z prázdninového módu do toho studijního vyžaduje mnoho úsilí. Nenáročným způsobem, jak se děti můžou začít učit, aniž by si to uvědomovaly, jsou naučné filmy a seriály. Jen posadit děti před obrazovku ale nestačí. Důležité je s nimi o pořadech mluvit. Jak na to?
Mléko - přidáváme si ho do nápojů, připravujeme si z něj mnohé pokrmy, přidáváme do buchet nebo ho jen popíjíme u televize. Je plné tělu prospěšných živin, i proto by mělo mít neodmyslitelné místo v našem jídelníčku. Jenže co když patřím do skupiny vegetariánů nebo veganů a mléko je v rozporu s tím, co uznávám? Skvělou alternativou je mléko rostlinné.
Snad každá žena touží po hezké a zdravě vyhlížející postavě. Ovšem jen hrstka z nich má opravdu dostatek času na to, aby trávila celé hodiny v posilovnách nebo jinými sportovními aktivitami. Možná právě proto se v poslední době stala hitem ultra krátká cvičení, která slibují jistý kompromis. Fungují ale vůbec?
Hledáte ten nejlepší šampon právě pro váš typ vlasů? A ráda byste našla kondicionér, který nebude pokožku hlavy zbytečně mastit? Pak bude nejlepší, když si veškeré ingredience do šamponu a kondicionéru vyberete sama podle vlastní potřeby.
Mnohokrát jste se těšili na chvíli, kdy spolu konečně budete trávit více času. A když ta situace nečekaně nastala, místo společného tvoření, her a zkrášlování bytu se jen hádáte?
Výraz plovoucí podlaha je tu s námi zhruba už od 90. let minulého století, od té doby se začaly objevovat ve více a více domácnostech. Jejich slávě však ještě zdaleka neodzvonilo. Majitelé bytů a domů jsou si vědomi jejich výhod, a proto výběr typu podlahy padne často zrovna na ně.
Modrý koník, jeden z nejpopulárnějších portálů pro ženy a matky v České republice a leader ve své kategorii na Slovensku a Viber, jedna z předních komunikačních aplikací, spojili síly, aby uživatelkám nabídly nové možnosti komunikace.

Výběr článků

V Čechách i ve světě snad neexistuje nikdo, kdo by o francouzských filmech Nezkrotná Angelika alespoň neslyšel. Tato telenovela se stala slavnou především díky své hlavní představitelce, kterou ztvárnila francouzská herečka Michèle Mercier. Tato nezapomenutelná tvář přitom účinkovala ve více jak 50 filmech. V současnosti je jí přes 60 let a ve společnosti se již příliš neukazuje. Zachovala si ovšem svou pověstnou jiskru v oku a na rozdíl od svých kolegyň se rozhodla stárnout přirozeně a grácií.
V době koronavirové daleko více lidí pracuje formou home office, a tak si může přece jen více řídit svůj pracovní čas. Jestliže máte takovou možnost, zdřímněte si po obědě.
Jestli se také chystáte na předvánoční úklid, máme pro vás několik tipů, jak si usnadnit odstraňování různých skvrn a špíny. Všechno níže uvedené jsme vyzkoušely, takže dáme za rady ruce do ohně, že fungují!

Nepřehlédněte

LED neon je moderní alternativou k tradičním neonovým trubicím. Jedná se o flexibilní světelné pásky, které jsou navrženy tak, aby napodobovaly vzhled a efekt neonu. Ovšem oproti těm tradičním, jak je známe, nabízejí mnoho výhod. A to jak z ekonomického, tak i ekologického hlediska.
Jsou potraviny, které si vychutnáte pouze ve slané nebo sladké verzi. A pak jsou mezi námi takové, ze kterých si připravíte snadno obojí. Stačí jen obměnit suroviny, zapojit fantazii, najít ten správný recept a lahodné jídlo je na světě. Které potraviny připravíte v obou variantách? Mrkněte na ně!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek