Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Uvažujete o pořízení bílé kuchyně? Elegance a nadčasovost není všechno

Bílá kuchyně se může už od prvního pohledu zdát jako jasná výhra. Je to barva, která se hodí ke všemu, je nadčasová a nesmrtelná. Možná máte představu, že bílá kuchyně vydrží roky, protože nikdy nevyjde z módy. Navíc už se nemůžete dočkat, jak se vyřádíte na doplňcích, protože k bílé se přece hodí všechno. Bílá kuchyně ale má i své stinné stránky. Znáte je?
bílé kuchyně
Bílá je elegantní a nadčasová, nikdy nevyjde z módy.

24. 05. 2022

Jednou z hlavních výhod bílé kuchyně je fakt, že nevyjde z módy. Bílá je barva, která je trendy teď a bude stejně tak trendy i za několik let. Zároveň s sebou přináší určitou eleganci a nádech luxusu.

Navíc se velmi snadno obměňuje. Můžete mít jednu a tu samou kuchyňskou sestavu třeba desítky let a s pomocí drobných změn ji můžete neustále oživovat a mít tak pocit, že nesklouznete do stereotypu.

Hodí se ke všemu

I to je velké plus bíle laděné kuchyně. Zvolíte-li právě tento odstín, máte v podstatě volné ruce v tom, jaké další barvy k němu použijete. Ať už půjde o nábytek, spotřebiče nebo doplňky, můžete si na barevné škále dle libosti vybírat a je jistota, že ať už zvolíte cokoli, chybu zkrátka neuděláte. Bílé barvě sluší jak dřevo, tak i sklo nebo nerez.

kuchyně
Bílou barvu můžete libovolně kombinovat s dalšími prvky v interiéru.

Větší prostor a více světla

Nadčasovostí a univerzálností výčet výhod bílé kuchyně ani zdaleka nekončí. Řešíte-li třeba malý prostor a vaše kuchyně není největší, bílá barva opticky přihodí pár centimetrů k dobru. Navíc bílá kuchyně zajistí, že prostor bude celkově působit vzdušnější a světlejší, získáte totiž spoustu cenného přirozeného světla. A to se vždycky hodí.

Stinné stránky bílé kuchyně

Bílá kuchyně sice přináší celou řadu benefitů, stejně jako cokoli jiného má ale i svou stinnou stránku. Uvažujete-li nad jejím pořízením, dobře si své rozhodnutí rozmyslete a berte v potaz jak plusy, tak mínusy bíle laděné kuchyňské sestavy.

Pamatujte například, že se bílá barva pojí nejen k eleganci a nadčasovosti, ale je také symbolem čistoty. Rozmyslete si, jestli se vám bude chtít bílou kuchyni neustále šůrovat, leštit a pobíhat tady s hadrem, protože se vsaďte, že všechno bude vidět. I sebemenší kapička, flíček nebo jakákoli jiná nečistota je na bílé jako pěst na oko.

K TÉMATU  Jak zařídit domácnost podle Feng Shui

Pozor na kvalitu

Při výběru hledejte kvalitu. Mohlo by se totiž stát, že dáte přednost nízké ceně a za pár let se budete divit, že vaše původně bílá kuchyně už vlastně není tak zářivě bílá, ale dostala spíše nevzhledný zažloutlý (nebo zašedlý) odstín. To hrozí v případě, kdy si nedáte pozor a nepořídíte si kvalitní kuchyňskou sestavu.

limonáda
Sluneční záření může nekvalitní materiály brzy poškodit a způsobit zežloutnutí.

U levnějších a nekvalitních materiálů mohou bílé skříňky po nějaké době vlivem slunečního záření změnit svůj původní odstín. Vyřešit se to ale dá i tím, že si vyberete trochu jiný nežli sněhobílý odstín – například žluté, modré nebo šedé podtóny vůbec nebudou vypadat špatně.

Teď už je jen na vás, abyste si ujasnili priority a pokud máte jasno, už vám v pořízení, nebo naopak zavrhnutí bílé kuchyně nic nebrání.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Bydlení ve stylu Provence pro všechny romantické duše

Praktické rozvržení kuchyně: Jak uspořádat zóny tak, aby dávaly smysl?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Léto se pomalu loučí a my se již nemůžeme dočkat, až se v našem šatníku objeví svěží a nové podzimní kousky. Představujeme vám barvy, které jsou letos na podzim in. Pojďte se inspirovat - tohle je podzimní móda!
V každé domácnosti nechybí alespoň jedny nástěnné hodiny. Co takhle zvolit nějaké obří, které se stanou dominantou vašeho interiéru? Retro styl je pořád v oblibě, tak se inspirujte překrásnými kousky. Dřevo, jeho imitace nebo design starých nádražních hodin navozují příjemnou atmosféru. Hodí se prakticky kamkoli, do ložnice, kuchyně nebo obývacího pokoje. Nejenom, že ukazují čas. Jsou zároveň krásným doplňkem vašeho interiéru.
Pejskové, kočičky, ale i malí ježci nebo klokan. Zvířecí miminka, která jsou tak roztomilá, že už sladší být ani nemohou. Chlupaté mazlíčky milujeme, a tahle mláďátka jsou prostě k zulíbání. Tohle vám udělá na tváři úsměv!
Věděli jste, že člověk stráví v posteli v průměru až třetinu svého života? Proto pokud vybíráte novou postel do vaší ložnice, je třeba umět vybrat správně. Pohodlná a dostatečně velká postel totiž může podpořit váš zdravý spánek. Naopak nevhodná postel může způsobovat problémy, jako je nespavost nebo bolesti zad. Postel je zároveň důležitou součástí interiéru a je dominantou ložnice, jejíž celkový vzhled ovlivňuje. Vybrat si správnou postel tak může také pomoci dotvořit celkovou atmosféru v místnosti.
Únava ze všech omezení a koronavirusových opatření je přirozená, ale určitě by kvůli nim neměl trpět váš sexuální život. Přispět k tomu můžete i eJoy®.
Většina obyvatelstva spíše řeší naprostý opak, a to, jak zhubnout nebo minimálně, jak nepřibrat. Každý závidí těm, kteří nemají sklon k tloustnutí. Nicméně na vše existují dva pohledy a žádný extrém není dobrý. Co když opravdu potřebujete přibrat?
Jsou krásní, slavní a bohatí a díky jejich neúnavné píli ve svém oboru mají tolik peněz, že si mohou dovolit koupit doslova cokoli. Jednou z velmi oblíbených investic jsou luxusní rezidence na těch nejprestižnějších adresách.
I když školy a školky fungují, tak většina dětí v nich moc času netráví. Stačí jim totiž pár dnů v kolektivu a onemocní. Chřipku střídá nachlazení či angína. Během měsíců, kdy byly doma a nosily roušky, se oslabila jejich přirozená obranyschopnost a nyní jim stačí málo. Tohle byste měli udělat, abyste jejich imunitu opět nastartovali a vaše ratolesti trávily více času v lavici než v posteli.
Rok 2021 byl tím, během kterého se začala projevovat velká ekonomická krize. Mnozí se domnívali, že je dávno za námi, ale to nejhorší nás teprve čeká, a to i letos, jelikož zdražující elektřina se právě v nadcházejících měsících velkou měrou zapíše do rodinných rozpočtů. Ať už jste se dostali do situace, ve které jste museli nového dodavatele energií najít, případně jste se k tomuto kroku rozhodli dobrovolně, prozradíme vám, na co si dát pozor a jak ho vybrat.
Vyvážení kariéry a rodinného života je pro moderní rodiče neustálou výzvou. V dnešní uspěchané době je těžké najít správnou rovnováhu mezi pracovními povinnostmi a časem stráveným s rodinou. Nicméně, s pomocí správných strategií a přístupů je možné dosáhnout uspokojivého životního stylu, který ctí obě tyto důležité oblasti. Zde jsou některé tipy, které vám pomohou v cestě za vyváženým kariérním a rodinným životem:
Co vás čeká tento pracovní týden? Čemu se raději vyhnout a co můžete očekávat? Některý den je vhodný na péči o vaše zdraví, jiný zase pro vypuštění vašich emocí. Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Každá z nás to zná. A pokud ne, můžete si gratulovat. Úzkost nás v dnešním světě provází častěji než kdy jindy. Ještě aby ne, když tu máme světovou pandemii, lidé umírají, jiní přicházejí o práci. Naštěstí ale existuje několik dechových metod, které vás alespoň trošku pomohou uvolnit se ve vypjatých situacích.

Výběr článků

Ženy v České republice otálejí s těhotenstvím stále častěji. Průměrný věk prvorodičky se zvyšuje a během několika posledních let překročil hranici třiceti let. Lékaři před tímto trendem pravidelně varují a upozorňují, že i na reprodukční kliniky vyráží ženy až v příliš vysokém věku.
Split je druhým největším městem v Chorvatsku a každoročně láká mnoho turistů. Toto místo spojuje dávné krásy historie s moderním způsobem života. Čekají vás zde krásné památky, skvělé jídlo a mnoho zajímavostí, které byste si neměli nechat ujít.
Psychohygiena představuje metody k získání duševní rovnováhy, psychické odolnosti a spokojenému životu. Proč bychom měli psychohygieně věnovat stejnou pozornost jako své fyzické kondici?

Nepřehlédněte

S online kurzy se v posledních měsících doslova roztrhl pytel. Když nebylo možné setkávat se offline, podnikatelé se nalodili na online vlnu a rozjeli to právě ve světě internetu. A tak vznikly nejen kurzy týkající se výuky cizích jazyků, ale i efektivní způsoby, jak zlepšit své schopnosti nebo se naučit něčemu úplné novému, a to třeba FB reklamě nebo působení na sociálních sítích. Pokud i vy přemýšlíte nad koupí nějakého konkrétního online kurzu, seznamte se s několika věcmi, které se vyplatí vědět a znát.
Je spousta úžasných přípravků, které nám během pár vteřin pomohou zdokonalit naše vlasy. Jenže... Pokud jste majitelkou bohémských vlnek nebo roztomilých kudrlinek, pak víte, jaký je to s nimi občas kříž, aby vypadaly opravdu zdravě. Oproti jiným vlasům totiž mají větší tendenci k lámaní, třepivosti a suchosti. Naštěstí jsou ale k mání různé přípravky pro podporu vln, z nichž některé jsme za vás otestovali.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek