Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Objevte tajemství krásy jižanských žen a osvojte si přirozenou péči

Věčná krása, která žena by po ní neprahla? Proto se dennodenně snažíme našemu přání přiblížit a stojí nás to nejen velké úsilí, ale především peníze.
tajemství krásy
Když o sebe budete s láskou pečovat, stonásobně se vám to vrátí.

19. 05. 2022

Víte, v čem spočívá tajemství krásy jižanských žen? Není to v tom, že by si kupovaly drahé produkty a každý měsíc chodily na kosmetiku, ale používají čistě přírodní produkty, které běžně mají doma. A ty jediné skutečně fungují.

Vitamín C na pleť i na vlasy

Vitamín C skutečně funguje. Na co, ptáte se? Tak především slouží naší pokožce, aby získala to, co ke správnému fungování potřebuje. Proto jezte ovoce co hrdlo ráčí. Ale nemusíte ho jenom jíst. Třeba takový citrón nebo pomeranč si můžete vymačkat i do svého oblíbeného pleťového krému, tělového mléka.

Vymačkaná šťáva z citrusů prospěje i vašim vlasům, díky tomu budou pevnější a zářivější. A také se vám budou méně mastit.

TIP: Stačí když si jednou týdně vymačkáte 1 dcl čerstvé citrusové šťávy a potřete si jí vlasy od kořínků ke konečkům. Anebo si do ní můžete namočit nehty. Přestanou se vám lámat.

Jablečný ocet jako odličovač

Jablečný ocet můžete zase směle používat jako odličovací prostředek. Smíchejte ho s vodou v poměru 1:3, naneste ho na tampónek a odličte si jím obličej a dekolt. Vyhněte se však oblasti kolem očí. Zbaví vás i mastných vlasů a lupů.

kosmetika
Přírodní kosmetika v sobě ukrývá ta největší tajemství krásy.

TIP: Dvě lžíce jablečného octa smíchejte s litrem vody, po umytí hlavy si ho jemně vmasírujte do vlasů a nechte je volně uschnout. Už po pár týdnech poznáte ten rozdíl.

Kdo by si pomyslel, že tajemství krásy se ukrývá v obyčejném jablečném octu.

Bylinná koupel

Je úplně jedno, jestli použijete heřmánek, rozmarýn, meduňku nebo například smrkové jehličí. Bylinná koupel prospěje vašemu tělu i duši.

TIP: Jednou měsíčně si krátce povařte hrst čerstvých nebo sušených bylinek v litru vody, přeceďte ji a vlijte do koupele.

Žádnou pěnu do koupele už používat nemusíte. Ty stejně nefungují. Možná někdy krásně voní a pění, ale ke kráse ani psychické pohodě vám nepomohou. Pokud tedy nejde o čistě přírodní bylinný produkt.

K TÉMATU  Zimní péče o pokožku: Hydratace je klíčem ke krásné pleti

Očistná masáž

Masáž arganovým olejem by měla jednou měsíčně absolvovat každá žena a udělat si z ní pravidelný rituál. Arganový olej pomáhá na všechny typy ekzémů a k uvolnění svalů. Olej se lisuje za studena z ořechů ze stromů, které rostou v jižním Maroku. A právě v této zemi má arganový olej dlouhou tradici.

Dokáže vypnout pokožku, dodat jí všechny potřebné vitamíny a minerály a zároveň ve vás vyvolá příjemnou náladu. V neposlední řadě budete také krásně vonět.

Rýžový elixír mládí

Japonské ženy ho používají, aby si udržely mladistvý vzhled pokožky co nejdéle. Je to jejich malé bílé tajemství krásy.

TIP: Smíchejte tři lžíce uvařené japonské rýže s jednou lžící kvalitního medu a jednou lžící horkého plnotučného mléka. Pleť si dokonale odličte, a pak na ni naneste rýžovou směs.

Nechte ji na sobě tak dlouho, dokud rýžová maska zcela nezaschne. Nakonec ji sloupněte a vodou, v níž se rýže vařila, si pokožku opláchněte.

elixír
Napadlo vás, jaký poklad se ukrývá v obyčejné rýži?

Teplo pomáhá

Bohužel v Česku nemáme teplo celoročně, proto bychom si alespoň jednou za čtrnáct dní měly zajít do sauny a nechat ze svého těla odpařit všechny škodliviny. Saunování nejenže omlazuje a hloubkově čistí pokožku, ale také nám zlepšuje krevní oběh. V létě samozřejmě do sauny chodit nemusíte, postačí vám častý pobyt venku.

Otužováním hubneme

Stejně jako nám prospívá teplo, prospívá nám i otužování ve studené nebo v ledové vodě. Pomáhá nám zmenšit tukovou vrstvu, funguje jako prevence proti kardiovaskulárním onemocněním a také si díky němu posilujeme imunitu. Ale nemusíte se hned vrhat do rybníku nebo do řeky. Klidně si dvakrát týdně jen skočte pod ledovou sprchu.

koupel
Nemusíte hned skákat do ledového jezera, dejte si studenou sprchu.

Vyhýbejte se slunci

Nic neškodí naší pokožce jako sluneční paprsky. Přitom je tak krásné se na nich vyhřívat. Jak to ale ženy z jihu dělají, když jsou vystavené slunci celoročně? Používají účinný ochranný UV prostředek, který zajistí, aby paprsky pokožce neublížily.

K TÉMATU  Obličejová maska aneb 7 způsobů, jak si ji jednoduše vytvořit doma

Klasickým opalovacím krémům se ale raději vyhněte, ty naší pokožce škodí. Dopřejte jí spíš avokádový olej, který obsahuje přirozený UV faktor, a navíc je vhodný i pro velmi citlivou pokožku. Stejně tak vám pomůže i v případě, že se náhodou spálíte.

Krása sice není věčná, ale můžete si ji udržet déle, než si myslíte. Pečujte o sebe s láskou a něhou a stonásobně se vám to vrátí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zdravé opalování? Takové neexistuje. Jak se chránit před slunečními paprsky?

Vyzkoušejte cviky, které vám zajistí krásná prsa

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V každé domácnosti nechybí alespoň jedny nástěnné hodiny. Co takhle zvolit nějaké obří, které se stanou dominantou vašeho interiéru? Retro styl je pořád v oblibě, tak se inspirujte překrásnými kousky. Dřevo, jeho imitace nebo design starých nádražních hodin navozují příjemnou atmosféru. Hodí se prakticky kamkoli, do ložnice, kuchyně nebo obývacího pokoje. Nejenom, že ukazují čas. Jsou zároveň krásným doplňkem vašeho interiéru.
V každodenním kolotoči práce a rodiny se objeví neočekávaný zvrat, když hlavní hrdinka narazí na dohodu, kterou uzavřela s tajemným mužem. Tato dohoda nezahrnuje pouze vášnivý románek, ale také odměny a výzvy, které otřesou jejím každodenním životem. S dilematem mezi láskou a povinnostmi se musí rozhodnout, co je pro ni skutečně důležité. Román "Každodenní kolotoč" od Teri Kerot slibuje napínavý příběh o lásce, vášni a životních rozhodnutích, které nás provázejí každým dnem
Současná doba není zcela jednoduchá. A právě veškeré dění kolem nás, každodenní starosti i povinnosti, do toho sem tam nějaký klacík pod nohy, přispívají k tomu, že naše psychická i fyzická odolnost trochu ztrácejí na síle. Jak se co nejvíce zocelit a nabrat tu správnou odolnost v každém směru? Právě na to se nyní podíváme.
Kromě relaxu mohou pomoci zdokonalit váš mozek, tělo nebo třeba i spánek. Hry na mobil už nejsou jen pro děti, tak neváhejte a zkuste si nějakou spolu.
Z lékařských výzkumů vyplývá, že pro lidský organismus je kromě intenzity světla důležitá i barva tohoto světla. Nejsilnější účinek má modré světlo, naopak světlo oranžové a červené nás ovlivňuje mnohem méně.
Po kom je to dítě tak divoké? Udělala jsem někde chybu při výchově? Nebo jsou to prostě geny?
Každý si svůj svatební den představuje jinak. Někdo sní o pohádkových šatech s dlouhou vlečkou a pompézní výzdobou, jiný zase o skromné party ve stodole, která ale dnes už také může stát desítky korun. Ať už si každý svůj velký den představuje jakkoli, je pravdou, že i ta sebemenší svatba stojí nějaké peníze. Pokud chcete ušetřit a využít své prostředky třeba na svatební cestu, určitě vyzkoušejte některý z našich tipů.
Koronavirus decimuje naši populaci ve velkém. Denně se zveřejňují statistiky nakažených, vyléčených i těch, kteří svůj boj prohráli. Kromě jeho negativních dopadů na tělo se také stále častěji mluví o vlivu na psychiku. Čím déle pandemie a s ní spojené zákazy platí, tím více lidí upadá do deprese a zažívá stavy úzkosti.
Zima se blíží nezastavitelnou rychlostí a s ní pro mnohé i nějaké to tradiční zimní kilo navíc. Kombinace efektivnějšího ukládání tuků, svátků a večírků (pokud lockdown dá) a té únavné tmy, jsou dovede být pro postavu naprostá katastrofa. Co s tím?
V rámci České republiky se můžeme setkat se školskými a neškolskými předškolními zařízeními, která jsou určena pro děti předškolního věku. Přičemž předškolní vzdělávání je dobrovolné a (vyjma dětí od 5 let, které jsou z pohledu současného vzdělávacího systému již povinné se předškolního vzdělávání účastnit) zaměřuje se na vzdělávání, rozvoj schopností i dovedností, podporu v osvojování kulturních, hygienických a sociálních návyků dítěte a oporu ve výchově.
Zejména během zimy k nám do domácnosti zavítal nevítaný host jménem plíseň. Projevuje se nejen nepříjemným zápachem, ale také tmavými skvrnami poblíž oken nebo v rozích místnosti, kde se drží vysoká vlhkost. Plíseň trápí hlavně majitele bytů, kteří mají plastová okna a jimž se vlhkost vzduchu v příbytku především v zimě pohybuje ve vysokých číslech.
Face roller je oblíbený nástroj, který se využívá k péči o pleť a pokud ho ještě nemáte doma, zřejmě si klepete na čelo, jak by vám ”šudlání” kamenem po obličeji mělo vyhladit vrásky. Pojďme si proto zopakovat, co vlastně face roller je, jaké jsou jeho výhody a mýty, a především, jak s face rollerem pracovat.

Výběr článků

Termín letní láska je s trochou nadsázky jen další pojmenování záletů. Jde zpravidla o krátkodobý vztah mezi dvěma lidmi. Zahrnuje tak mnohem méně složitostí a odpovědnosti než vážný vztah. V létě jsou románky častější, letní láska je navíc stejně krátká a proměnlivá jako roční období.
Silná intuice, opakující se sny nebo déja vu. To vše jsou údajně známky reinkarnace. Tedy toho, že žijete už "několikátý" život. Znamená to, že se vaše duše vrací znovu v jiné životní formě. Věříte nebo nevěříte?
Byla neskutečně krásná a neuvěřitelně talentovaná. Přesto se v jejím životě objevilo hned několik škraloupů, které jí poškodily pověst. Mona Lisa dvacátého století, jak se Gině Lollobrigidě přezdívá, je však dodnes považována ze největší herecký sex symbol.

Nepřehlédněte

Jsou muži a ženy z různých planet? Ano, mezi námi je velký rozdíl! Jak vypadá vaše ranní rutina, postoj k životu nebo jak reagujete na různé situace? A jak na stejné situace reaguje váš mužský protějšek? Podívejte se na hlavní rozdíly mezi námi a muži. Tyhle úsměvné příhody ze života vám budou povědomé!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek