Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Nevěra: V čem se liší mužské a ženské podvádění?

Nevěra je nepříjemná zkušenost, která dokáže zamávat i tím zdánlivě nejsilnějším vztahem. Mezi ženskou a mužskou nevěrou panují rozdíly. Jaké?
nevěra
Muži vs. ženy a v hlavní roli: nevěra. (foto: 123RF)

24. 03. 2022

Možná ten vůbec největší rozdíl spočívá v důvodu, pro který nevěra vznikne. Muži i ženy totiž od ní očekávají něco úplně jiného. U žen je to porozumění, kterého se jim doma nedostává. Touží po propojení a souznění, které se svým partnerem nezažívají. U mužů je to naopak touha po ocenění, obdivu a uznání. Očekávají pochvalu a lichotky, které jim jejich partnerka nedopřává.

Muži dobývají, ženy touží po pozornosti

Muži jsou od přírody lovci, bohužel (nebo bohudík?) je to tak. A právě tahle jejich pudová záležitost je častým důvodem k nevěře. Zkrátka potřebují objevovat něco nového, baví je dobývat a prozkoumávat neznámá území.

I tady se nevěra ženy a muže liší. Ženy naopak touží po pozornosti. Hledají otevřenou náruč a něhu, kterou třeba v dlouhodobém vztahu už od partnera neznají. Na rozdíl od mužů nemají potřebu “označkovat” si další kořist.

Muž zvládne dva vztahy, žena spálí mosty

Není to tak samozřejmě vždy, ale v mnoha případech se stane, že jakmile se žena zakouká jinde, nemá problém za sebou tzv. spálit mosty a přesunou se na další píseček. Oproti tomu chlap dokáže vytrvat i ve dvou vztazích naráz, dokonce klidně milovat dvě ženy současně. Někteří navíc přiznávají, že kdyby se na to okolí nedívalo skrz prsty, měli by nejraději vztah s oběma ženami. U každé najednou něco.

nevěra
Bolí to, ne že ne. (foto: 123RF)

Ženy zatnou zuby, muži jsou ublížení

Nevěra rozhodně není nic příjemného. Hodně to bolí, ublíží, napáchá pořádnou paseku. Co si ale budeme povídat: ženy toho snesou mnohem více nežli muži, zvláště pak v případě, kdy jsou ve hře třeba děti. To je pak žena schopná tzv. zatnout zuby a nedat na sobě znát, že ji nevěra partnera srazila na kolena.

K TÉMATU  Očima mužů: Jak pánové tvorstva vnímají ženy podle vlasů?

A muži? Ti jsou v tomto ohledu mnohem více ublížení. Prokáže-li se nevěra jejich drahé polovičky, velmi špatně to nesou. Jejich ego dostane pořádný kopanec a často trvá pěkně dlouho, než se přes to dokážou přenést. Jestli vůbec…

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ulevte si od nepříjemných pocitů a vzpomínek a vyřešte své milenecké vztahy. Jak na to, ulevit své psychice začít s čistým štítem?

Budujete kariéru a zapomínáte na lásku a vztahy. U těchto povolání buďte obezřetní, pokud nechcete zůstat sami

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zámecké zahrady a parky jsou vynikajícím nápadem na výlet s rodinou nebo romantickou procházku ve dvou. V Čechách máme nemalé množství zámků, které se mohou pyšnit krásně udržovanými parky. Rozkvetlé zahrady jsou tak po prohlídce zámku dalším místem, kam zamíříte. Někde si budete připadat jako v pohádce. Stačí si vybrat, kam vyrazit.
Obývací pokoj je srdcem každého domova. Je to místo, kde trávíte spoustu času s rodinou
a přáteli, relaxujete po náročném dni, a kde se odehrávají často nezapomenutelné chvíle. Pohodlná a stylová křesla dotvářejí atmosféru obývacího pokoje a dělají z něj jedno
z nejpříjemnějších míst domova. V tomto článku se zaměříme na výběr toho pravého křesla do obýváku, které splní vaše potřeby a přinese do interiéru zároveň nádech elegance.
Knížky pro děti jsou nejen zábavným zdrojem pro trávení volného času, ale také přínosným nástrojem pro rozvoj dětského myšlení a fantazie. Proto jsme pro vás připravili seznam nejlepších knih, které nejenže děti baví, ale také jim pomáhají rozvíjet se.
Kvalitní spánek je nepostradatelnou součástí našeho života. Když ale koukneme na současná čísla, je až k neuvěření, kolik lidí trápí problémy se spánkem. S přechodnou nespavostí si tělo dokáže poměrně dobře poradit, ovšem pokud dlouhodobě nemůžete usnout anebo se často probouzíte uprostřed noci, nastává problém, který si v zájmu vašeho zdraví žádá urychlené řešení. Jak si s tím šikovně poradit?
I když jídlo není zrovna nejlevnější položka, to nejdražší na Vánocích jsou zejména dárky. Dvojnásob to platí tehdy, pokud máte kolem sebe víc lidí, které chcete pod stromečkem obdarovat. Jak se dá ušetřit za dárky, aniž byste museli mít výčitky před ostatními členy rodiny? Poradíme vám.
Samoopalovací krémy, pěny nebo oleje jsou šikovnou věcičkou, kterou si nejedna z nás zamilovala. Důvod je prostý – jedná se o zdravější alternativu opalování, zajistí bronzový nádech mimo letní sezónu, a navíc dokážou dodat barvičku i těm, kterým není shůry dáno a poměrně složitě se opalují.
Možná tušíte, že květiny by se měly darovat vždy v lichém počtu a že bílá barva symbolizuje nevinnost. Nejspíš tušíte i to, že se bílá lilie hodí spíš na pohřeb než jako květina k narozeninám. Spoustu dalšího toho ale ještě nevíte.
Bez bezmezné důvěry žádný vztah fungovat nebude. Alespoň ne dlouhodobě. Jak to ale udělat tak, abyste si s partnerem takové silné pouto vypěstovala?
Jak vypadá vaše každodenní rutina v péči o pleť? Možná začínáte a končíte odličováním, ale vaše pokožka vyžaduje mnohem víc. Zařaďte proto do své pravidelné rutiny také face baňky, s jejichž pomocí můžete rozproudit krev ve vaší pokožce.
Každý den se na nás valí plno informací, mnohdy zažíváme stres v práci, aktuálně třeba také těžkosti při distanční výuce dětí nebo různá omezení, která člověku komplikují život. Pak se snadno stane, že večer máte už prostě jen touhu zalézt ke knížce a přepnout své myšlenky na něco úplně jiného.
Pořádáte večírek pro svoje blízké nebo kolegy? Dáme vám pár tipů, jak naplánovat jedinečnou party, která zaručí všem zúčastněným nezapomenutelný zážitek.

Výběr článků

Možná jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste nevěděli, jak se rozhodnout. Dokola jste přemýšleli nad tím, jaká je ta vaše správná cesta. Taky jste si asi říkali, jestli to rozhodnutí bude opravdu z vašeho srdce. Jak tedy poznat, co doopravdy chcete a činit tak vždy správná rozhodnutí, která vychází z vašeho srdce? O tom si dnes povíme!
Chcete zbytek teplých dní prožít na maximum? Chcete, aby si vaše děti z letošního léta odnesly co nejvíce nezapomenutelných zážitků? V takovém případě byste měli podniknout nějaký výlet nebo dovolenou. Teplé počasí ještě není u konce.
Letos jsou tomu 2 roky, co jsem já, jako matka, přišla o svého syna. Vyrovnat se s touto ztrátou není možné. Kvůli cizí chybě přišel o život talentovaný mladý člověk. Vyzkoušela jsem už všechny možné druhy psychické pomoci, ale toto jediné mi pomáhá: otevřeně o tom mluvit.

Nepřehlédněte

Poradíme vám, jak zvládnout mírný průběh covid-19 v domácích podmínkách, co na něj nezabírá nebo kdy už je nutné vyhledat lékařskou péči. Navíc přidáme odpovědi na několik dalších klíčových otázek.
Říká se o nich, že jsou bezpečným místem. Místem pro setkávání a vzájemnou podporu žen. Ne všechny ženské kruhy vám ale přinesou to, co od nich očekáváte. Dokonce se o nich říká, že mohou být nebezpečné pro muže. Proč? Čtěte dál.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek