Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

Dermaplaning: Vše, co byste o něm měli vědět

Snad každá žena neustále hledá procedury, které vyzdvihnou přirozený půvab pleti, zlepší její vlastnosti a podpoří úchvatný vzhled. Zatímco dříve zažívaly doslova boom kosmetická studia, řada žen péči o svůj vzhled přesunula do pohodlí domova. Dnes už si proto můžeme dopřát řadu kosmetických ošetření, aniž bychom čekali na objednací termín do studia. Příkladem je také oblíbená metoda dermaplaning, kterou hravě zvládnete i doma. Jen si o tom předtím pár věcí prostudujte.
dermaplaning
Dermaplaning v pohodlí domova. (foto: 123RF)

10. 02. 2022

10. 02. 2022

Peeling, mikrojehličkování a mohli bychom pokračovat. Způsobů, jak pečovat o svou pleť, je více než dost. Každá z metod má vždy své odlišnosti, vlastnosti, případně vedlejší účinky, proto je jen na nás, vybrat si pro sebe takovou, která naplno vyhovuje naší pleti. Cíl už máme jasně vytyčený – chceme krásnou a zářivou pleť s miminem nedokonalostí. A přesně to dokáže zajistit také moderní dermaplaning. 

Co je dermaplaning?

Dermaplaning je bezpečné a neinvazivní ošetření pleti za pomoci ostré čepele, která odstraňuje odumřelé kožní buňky a jemné chloupky, dokonce i ty téměř neviditelné. Díky tomu, že dermaplaning ve své podstatě funguje jako peeling a zároveň pleť zbavuje drobných chloupků, bude vaše pleť krásně jemná, hebká a viditelně mladší. A nemusíte se bát, že by vám po proceduře narostly tmavší a hrubší chloupky. Budou vždy svými vlastnostmi stejné a porostou běžnou rychlostí. 

Jaké jsou výhody dermaplaningu?

Rozjasněná, čistá a prokrvená pleť. Přesně to jsou hlavní benefity, které po využití této procedury získáte. Výsledek pak uvidíte hned po prvním použití. Dermaplaning má však další výhodu – zjednodušuje práci všem krémům, sérum a dalším přípravkům, které snadno pronikají přímo do vaši pokožky a zvyšují tak učinnost všech látek. Především odumřelé kožní buňky totiž v tomto ohledu představují určitou bariéru, která brání jejich vstřebávání. Pokud si navíc každý den neumíte představit bez make-upu, potěší vás, že díky dermaplaningu dosáhnete rovnoměrného nanesení bez nechtěných flíčků a map. 

Na co si dát určitě pozor?

Samozřejmě stejně jako každá metoda i dermaplaning může mít vedlejší účinky a svou povahou se úplně nehodí pro každou pleť. Ačkoli ošetření je bezpečné a zcela bezbolestné, zanechává pokožku citlivější a náchylnější ke spálení. Je proto vhodné se po proceduře vyhýbat přímému slunečnímu záření. Zapomínat byste neměli ani na hydratační opalovací krém s dostatečně vysokým ochranným faktorem. Riziko dehydratace, spálení a podráždění pokožky je totiž krátce po ošetření podstatně vyšší.

K TÉMATU  Odstranění tuku 3x jinak: Laserová liposukce, kryolipolýza, kavitace. Jak fungují?
Ukázka dermaplaningu u vás doma.

Také pokud trpíte na akné, mohl by dermaplaning rozšířit nežádoucí bakterie i na další místa vašeho obličeje. To samé platí rovněž v případě, že trpíte na kožní onemocnění zvané růže. V souvislosti s tím totiž může dojít nejen k většímu podráždění, ale také znatelnému zarudnutí pokožky. 

Dermaplaning by neměl být využívaný po spálení od slunce, stejně tak v momentě, kdy máte za sebou jiné procedury – třeba chemický peeling, mikrojehličkování nebo třeba injekční výplně. 

Dermaplaning v domácí pohodě

Metodu dermaplaningu samozřejmě můžete využít v kosmetických studiích, kde se ceny pohybují v řádech korun až stovek. Pokud ale máte hektický rozvrh a těžko hledáte přes den volnou chvíli, potěší vás, že celou sadu si můžete pořídit i domů. Pořizovací cena se podle značky pohybuje v několika stovkách korun. Zařízení pro domácí použití jsou naštěstí vylepšená a zdokonalená tak, abyste dosáhli požadovaného výsledku a přitom pro vás bylo celé ošetření příjemné.

Nedílnou součástí těchto pomůcek jsou také bezpečností prvky, které brání v pořezání pokožky. Některé dokonce nabízejí i jemné zvukové vibrace, o kterých se předpokládá, že pomáhají stimulovat tvorbu kolagenu a posilovat pokožku. Co se pravidelného použití týče, ideálně byste měli dermaplaning využívat každý měsíc.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Připravte si domácí peeling a vyhlaďte svou pokožku. Recept pro letní dny

Laserová epilace: Vyzkoušely jste už tento zázrak techniky?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vánoce jsou především o odpočinku a zpomalení. Kdo ale říká, že je musíte celé proležet u televize s horou jídla? To vám samozřejmě nikdo nebere, ale i vy sami se budete cítit lépe, pokud se občas zvednete a uděláte něco pro své zdraví. Podle cvičení ve vánočním duchu vám to půjde samo!
S příchodem chladných dní naše pleť potřebuje výživu. K tomu vám dopomohou domácí pleťové masky, které si vyrobíte z ingrediencí, co máte běžně v kuchyni.
Vytřete návštěvě zrak, až ji usadíte na originální zahradní posezení. Venkovní nábytek z palet má tu výhodu, že si ho můžete poskládat podle sebe jako lego. Palety mají přirozeně svůj daný tvar, ten je ale možné půlit nebo jinak upravovat. Rohová sedačka se stolkem na kolečkách vypadá skvěle. Stačí vše natřít barvou podle vaší chuti a opatřit matrací a polštářky.
V chladných dnech jsme zahalení od hlavy až k patě. A právě o tu patu jde. O obě. Aby nebyly stejně jako uzavřené boty v kanceláři nebo třeba v kině cítit. Je to trapas.
Blíží se významný den vaší ženy, případně jsou za rohem Vánoce a vy ještě nemáte žádný dárek? Nepanikařte, stále vše můžete zachránit. Zapomeňte ale na kreativitu, raději vsaďte na jistotu.
Myslíte si, že podle prvotního pohledu na tvář člověka můžete usuzovat na jeho charakter? Podle fyziognomie tomu tak opravdu je. Roli hraje vzhled očí, nosu, úst, čela, ale i jejich vzájemné rozložení v obličeji. Pojďme si říct aspoň některé indicie, které vám mohou poskytnout důležité informace o druhém člověku. Je ale samozřejmě jen na vás, jak velkou váhu tomu budete přikládat...
Není snad člověk, který by je neznal. Zvláště v poslední době o nich média psala téměř neustále. Tato nepřehlédnutelná dvojice si získala srdce mnohých, ale řadu svých fanoušků také ztratila, a to právě kvůli stěží pochopitelným krokům, které provedla. Harry a Meghan jsou pár, který bude přitahovat pozornost médií neustále. Jaké byli jejich největší výstřelky? Pojďme si je připomenout!
Léto je časem dovolených, ale každá taková sranda něco stojí. Lehké upuštění páry a odjezd ze stereotypního života, nám poskytuje odpočinek a oddech. Jenže kde na něj vzít peníze? Pokud jste letos za dovolenou nechtěně utratili majlant nebo máte tu svou vysněnou teprve před sebou, jistě vám přijdou vhod naše tipy, jak ušetřit na dovolené peníze.
Nebojte se, nechceme vás nijak strašit, je už je čas na vánoční přípravy. Ale co si budeme povídat, doma vyrobený adventní kalendář zabere nějaký čas a v době, kdy bude aktuální, budete mít jistě dost jiné práce. Co si to tedy letos trochu ulehčit a připravit se. Užijete si i samotnou výrobu kalendáře třeba v rodinném kruhu.
Všimly jste si, dámy, že hráči hokeje jsou tak sexy, že pod nimi i ten led taje? Abyste pochopily, co tím myslíme, podívejte se na seznam 10 nejhezčích a nejžhavějších hokejistů posledních let. Věřte, že vaše sny se dostanou na trošku jiný level než doposud.
Jaká je optimální délka spánku? Všechny vědecké výzkumy, které byly uskutečněné v posledních několika letech, se shodují na tom, že tím jediným správným počtem je osm hodin. Proč? Protože jedině díky osmihodinovému spánku může naše tělo fungovat tak, jak má.

Výběr článků

Milování s partnerem už tak trochu není, co bývalo? Vezměte otěže do svých rukou a navraťte do vztahu ztracenou vášeň. Jak? Přece s pomocí špenátu, jablek a ovesných vloček! To jsou ty správné prostředky, které mohou oživit vaše libido.
Jak nakupovat oblečení, abychom zbytečně nezatěžovali planetu? A kde ho kupovat? A kolik vlastně potřebujeme oblečení? Velkým módním řetězcům sice ještě neodzvonilo, ale stále roste počet těch, kteří dávají přednost úplně jiné módě a razí heslo, že méně je někdy více.
O houbách se dlouho tradovalo, že nemají výrazné účinky na lidský organismus. Pokud se ale zaměříme na ty správné, můžeme do těla dostat velké množství zdraví prospěšných látek. A to navíc při malém množství přijatých kalorií, houby jsou totiž z velké části tvořeny jen vodou.

Nepřehlédněte

Agresivita zahrnuje komplex jednání, které patří do lidské společnosti. Nelze ji ze života vyloučit, protože má nejen své negativní, ale také pozitivní stránky. Pomáhá nám přežít i překonat různé překážky. Pokud se však projevuje ve formě destrukce a násilí, do společnosti nepatří.
Každá z nás touží po zdravých a dokonalých vlasech. Získat je však mnohem snazší, než se na první pohled může zdát. Stačí jen vsadit na metodu No poo, která se nejen ve světě blogerek stala trendem. V čem spočívá a jak vám pomůže s vitalitou vašich vlasů?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek