Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Krásná i v šedi podzimu

Podzim. Chvíli krásně barevný, ale po opadání listí šedý a ponurý. Období dešťů, mlhy, nevlídného počasí a špatné nálady. Ať chceme nebo nechceme, počasí na nás působí více, než si myslíme. Záleží ale na tom, jak se k tomuto faktu postavíme a čím si toto období zpříjemníme. Někdo se rád zabalí do deky a lehne si ke krbu s knížkou, jiní jdou pouštět draka anebo (pravděpodobně spíše ženy) vyrazí na nákupy. Jak jste na tom vy?

Asi se shodneme na tom, že podzim máme většinou spojený s chmurnou náladou, a to právě kvůli nepříznivému počasí a nekonečné tmě. Dny se zkracují, noci prodlužují, za tmy jdeme do práce a za tmy se také vracíme. Bývá více mlh a víc prší. Je pravdou, že i toto roční období má své lepší stránky,  jako když zlátne a červená listí. Je to nádhera, ovšem do momentu, než to krásné listí opadá. Potom už následuje pouze ta šeď.

Nejen v září můžete zářit

Aniž bychom si to uvědomovali, najednou zjistíme, že se podzim začíná odrážet i v nás samotných. Nejenom, co se psychiky a emocí týká. Značný vliv má i na volbu oblečení. Všimli jste si, jak se najednou změní styl a vytratí se barevnost z našeho oblečení? Veselá trička a mikiny nahradí šedé, hnědé nebo černé kabáty, světlé tenisky vyměníme za tmavé boty. Prostě šeď. To ale není nutné. Proč splývat s nevýrazným okolím a být šedou myškou, když můžeme zazářit a zkusit prozářit nudnou jednotvárnost? A pokud ve skříni není nic pestrého, čím by se dala rozrazit módní nuda a fádnost, musíme si to koupit, třeba na AboutYou.cz slevové kódy.

Samozřejmě s přicházejícím  podzimem a blížícím se koncem roku narůstá stres spojený s předvánočními přípravami a především nákupem dárků. Zdá se Vám, že toto není vhodná doba pořizovat si nové oblečení, když Vánoce číhají za rohem a peněženka není právě v nejlepší kondici? Ne tak docela. Jednak, pořízením něčeho pěkného na sebe zabojujeme s podzimní „depkou“ (a naši dobrou náladu jistě ocení okolí) a pak také není nutné hned utrácet velké peníze. Stačí nakupovat trochu jiným způsobem – tedy používat slevové kódy a kupony, využívat nejrůznější slevy, výprodeje a další akce na internetu.

K TÉMATU  15 odstínů podzimu, které budou letos v kurzu

Nakupujte nejen na podzim z pohodlí domova

 Díky moderním technologiím není nutné složitě obíhat obchody a hledat, kde je co ve slevě, nebo čekat, až bude ve slevě to, co chceme. Existují totiž slevové portály, kde máme všechno pěkně pohromadě na jednom místě. Díky těmto službám šetříme peníze při nakupování jak přes internet, tak i v klasických obchodech. Pohybování na těchto stránkách není nikterak složité. Vyhledávání je možné dle obchodů, aktuálních slev anebo s pomocí vyhledávací lišty. Hlavně, získat slevu je velmi snadné. Po vybrání té správné slevy stačí jen kliknout na odkaz “Využít slevu” nebo “Použít slevový kód” a zkopírovaný kód vložit do kolonky v objednávce internetového obchodu. Sleva se potom odečte z hodnoty nákupu. Nabízí se tak sympatické spojení příjemného s užitečným. Hezky se oblékneme a ještě přitom ušetříme.

Pěkné a kvalitní oblečení opravdu nemusí stát majlant, když se naučíme sledovat výprodeje, akce na internetu, také používat slevové kódy či promo kódy a slevové kupóny. No, a jak již víme, krásné šaty či kabátek s neokoukaným veselým vzorem pořízeným na příklad v obchodě Orsay.cz slevové kódy dokáže parádně rozzářit posmutnělý podzim a pozvednout nám náladu. A když už nic jiného, berme toto jako trénink na období, jenž se nezadržitelně blíží. Však se nám to bude hodit. Jak se říká: těžko na cvičišti, lehko na bojišti“. A kdo by neocenil možnost pořídit vánoční dárky za přijatelné ceny a tedy bez rizika vážné finanční újmy?

Tak nakupujme chytře a buďme hvězdami nejen šedého podzimu!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Název této léčivé metody přímo zavání jemnými vůněmi, které vás ovanou hned, jakmile se a takovou aromaterapii vydáte. Poslední dobou e mezi lidmi tato nenásilná cesta harmonizace vlastního těla i duše stále populárnější.
Kam se špinavým prádlem? Do pračky! Ale někdy je ho víc a různých barev, a než přijde na řadu, uschová ho koš na prádlo, praktický doplněk vaší koupelny. Vybrat si můžete přesně takový, aby stylově i barevně zapadl do vašeho interiéru. Koše na prádlo jsou proutěné, plastové nebo látkové, ale také z bambusu. Inspirace pro vás!
Nic nevykouzlí v obývacím pokoji lepší atmosféru než krby a krbová kamna. Planoucí oheň je nejen přírodním zdrojem tepla, ale působí i jako balzám na duši. Když se venku ochlazuje a za okny padne tma, zářivé plamínky se postarají o pocit pohodlí a útulnosti. Prohlédněte si krásné krby a krbová kamna a možná dostanete chuť si zatopit dřevem.
Bolest při pohlavním styku, bolestivá menstruace a problémy s početím. To všechno se může skrývat pod diagnózou endometriózy. Endometrióza je gynekologické onemocnění, které postihuje řadu žen především v plodném věku.
Sváteční atmosféra, radostné děti, a přitom… co s těmi dlouhými vánočními prázdninami? Dnešní článek na Dámské Lize vám přináší hravé rady a tipy, jak s dětmi aktivně a s úsměvem přežít Vánoční prázdniny. Od kreativních vánočních dílen až po rodinná dobrodružství, přinášíme vám inspiraci, jak si užít tuto časově náročnou, ale zároveň kouzelnou dobu s plným srdcem a lehkostí.
I sourozenci spolu mohou vycházet již od narození. Není to nic složitého
Vidíte manželství jako metu, do níž vstupujete v princeznovské róbě bránou opentlenou květinami ve stylu "žili šťastně až do smrti“? Nebo jako strašák, který omezuje vaši osobnost? Je manželství a rodina ještě stále základem vztahu dvou lidí? A jaké má tato instituce výhody a nevýhody?
Pořád šetříte a nic neušetříte? Nebo snad nemáte z čeho šetřit, ačkoliv nevyděláváte úplně málo? V tom případě vám chybí finanční gramotnost. Že ani nevíte, co to je? V tom případě vám prozradíme, že je to to, co vás ve škole bohužel nenaučili.
Koření je nedílnou součástí každé kuchyně - dává výjimečnou chuť jednotlivým pokrmům a dotahuje jeho tóny k dokonalosti. A kromě toho, že dokáže patřičně potěšit naše chuťové buňky, je přínosem i z hlediska zdraví. Samozřejmě v závislosti na použitých bylinkách. Proč ale koření kupovat, když si mnohem kvalitnější můžete vyrobit snadno v pohodlí doma?
Konec školního roku a rozdávání vysvědčení je náročnou dobou pro pracovníky linek bezpečí, kteří vyřizují telefonáty od dětí, které se bojí přijít domů. Do jejich hledání se také musí často zapojit i policie. Čas od času přijde i smutek, když se dítě domnívá, že špatným vysvědčením končí jeho životní čas. Nenechte se zaskočit jedním školním výsledkem. Jde přece o dítě, které milujete.
Dřevo je dokonalý materiál, který přidává rovnováhu, útulnost a eleganci prakticky do každého interiéru, a to jak v moderním, tak klasickém stylu. Po staletí se používá jako základní stavební materiál nábytku, přestože bývá teď často nahrazováno imitacemi. Vraťte se ke kořenům a sáhněte po kusu dřeva v jeho ryzí podobě. Využít část kmene stromu jako konferenční stolek je velice netradiční nápad, výsledek je ale jedinečný.
Alternativní způsoby bydlení si lze představit různě, možností je skutečně celá řada. Nemusíte se přitom cítit nepohodlně nebo se vzdát svého komfortu. Alternativní bydlení ale dnes již nepředstavuje jen způsob, jak ušetřit finance. Jde také o udržitelný způsob bydlení, který šetří naši planetu.

Výběr článků

Dorty máme spojené hlavně s narozeninami, ale sladký dezert si rády dopřejeme klidně jen tak. Sladká snídaně nebo kávě, malá sladkost z cukrárny přece neuškodí. Tyhle překrásné dorty přímo volají o to nechat se vyfotit, a člověku se do nich nechce ani krájet, jak jsou perfektní. Stejně ale nakonec neodoláte.
Každý z nás má svou polohu, ve které spí nejraději. Někdo spí rád na břiše, jiný na zádech a další třeba zase na boku. Ale napadlo vás někdy hledat ve spánkových polohách význam? Že ne? Pak se možná budete divit, co která spánková poloha znamená.
Strom ginkgo biloba je svými účinky proslulý již po staletí. Využíval se v tradiční čínské a ajurvédské medicíně. V Asii, odkud pochází, je v některých místech dokonce uctívaný.

Nepřehlédněte

S příchodem miminka se ženě naprosto změní život. Najednou je zde někdo, kdo vás zcela potřebuje, je na vás zcela závislý. S tím se pojí i změny v soužití partnerů. Některý muž je na velkou změnu z postu partner na povolání otec schopen pružně reagovat. Někdo naopak odmítá novou roli přijmout a zarputile si jede ve starých kolejích. K čemu taková situace vede? A proč je tak nebezpečná?
Také patříte mezi ženy, které mají mastnou pleť a lesknou se tak v létě i v zimě? Pak vám ze všeho nejdříve pogratulujeme. O ženách s mastnou pletí se říká, že stárnou velmi pomalu a po celý svůj život budou vypadat minimálně o pět let mladší. Na mastné pleti se totiž netvoří tolik vrásek. Tou špatnou správou je, že v létě trpíme.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek