Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Posilněte obranný štít své imunity před podzimní vlnou viróz

Koronavirus nezmizel. Spíše naopak, čísla nakažených opět rostou. Ve velkém se šíří rýma a přibývá nachlazených. K tomu všemu klepe na dveře pozimní vlna chřipky. Je tak nejvyšší čas posílit svou obranyschopnost. Během letošního podzimu bude čelit pořádnému náporu. Chcete-li zůstat fit, pak nezapomínejte na vitaminy a minerály. Pomoc najdete také v přírodě.

Supervitamin a ty další

Základem úspěšného boje je rozhodně dostatečný přísun vitaminů a minerálů. K něm nejdůležitějším vitamínům patří céčko a déčko. Oba tyto vitaminy jsou nezbytné nejen pro posilnění imunity, ale i pro život a mají v těle mnoho důležitých funkcí. Pokud jde pouze o jejich dopady na imunitu, pak se jejich nedostatek nejčastěji projevuje zvýšenou nemocností a únavou. To, že nejde o pouhé dohady ale fakt, prokázali vědci ze Sussexské univerzity. Podle dat z jejich výzkumu se vystavujete třikrát až čtyřikrát většímu riziku, že chytíte respirační onemocnění, chřipku či covid, jestliže vám vitamin D dlouhodobě chybí. Z toho důvodu byste na tento supervitamin měli myslet a pravidelně ho užívat. Co se týká minerálů, pak je zcela zásadní zinek, který podporuje tvorbu, množení a aktivaci imunitních buněk.

Šípek, rakytník a echinacea

Stejně tak je to s céčkem. To obsahuje celá řada plodů. K nejznámějším patří citrusy. Ovšem ještě o něco bohatší na něj jsou šípky a rakytník, i proto jsou extrakty z těchto oranžovočervených plodů v posledních letech takovým hitem. Přírodní vitamin C z těchto plodů je pro organismus vysoce vstřebatelný a využitelný. Vysoké oblibě se těší také echinacea. Ta sice vitamin C neobsahuje, ale může nabídnout jiné zdraví prospěšné látky, které přispívají k udržení zdraví horních dýchacích cest, což je v době respiračních onemocnění opravdu důležité.

Vše v jednom na posilnění imunity

imunity
imunohelp

Pokud si právě sepisujete dlouhý seznam, co vše musíte v lékárně koupit či na procházce natrhat, pak přestaňte Existuje totiž mnohem snadnější cesta, jak tělu dodat všechny látky. Tou je novinka Naturevia ImunoHelp, jež obsahuje extra silnou dávku vitaminů C a D3, organicky vázaného zinku a také přírodní extrakty z echinacey, rakytníku a šípku. Stačí jedna kapsle denně a budete mít zajištěný dostatečný přísun všeho potřebného. Kvalitní doplňky stravy, pestrá strava bohatá na vitaminy, dostatečný odpočinek a také pohyb na čerstvém vzduchu vám společně pomohou pořádně „nakopnout“ vaši obranyschopnost a připravit ji na podzimní nápor viróz. A kdyby vás nakonec přece jen nakonec nějaký ten vir přemohl a ulehli byste s ním do postele, hřát vás může to, že jeho vítězství není na dlouho. Díky dobré kondici budete zakrátko opět fit.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každý z nás má v sobě tři hlavní aspekty; vnitřní žena, vnitřní muž a vnitřní dítě. Máme-li všechny tři v rovnováze, žijeme harmonický život. Nemáme-li, začnou určité oblasti v našem životě skřípat.
Do kin se chystá neobvyklý český film První akční hrdina s Jiřím Mádlem v hlavní roli. Tvůrci v čele s režisérem Janem Haluzou chtějí ukázat, že akční film může vzniknout i v českém prostředí. O čem bude a co prozradil sám Mádl?
Letos zatím sněhová nadílka lyžařům příliš nepřeje, což je důvod, proč za lyžařskými zážitky vyrazit za hranice. Vydat se můžete do několika zajímavých středisek, která se nacházejí v Rakousku, Švýcarsku, Itálii a Francii.
Postavte dětem pokojíček podle jejich přání. Prodávají se sice připravené sestavy pro děti, ale nic vám nebrání popustit uzdu fantazii a vytvořit bláznivý a originální dětský pokoj. Jen s přibývajícím věkem budou nutné další úpravy, ale zatím jim můžete stvořit vlastní svět.
Shannen Doherty, ikonická Brenda z Beverly Hills 90210, neúnavně čelí svému boji s rakovinou prsu ve čtvrtém stadiu. S neotřesitelnou odvahou a láskou v srdci sdílí své myšlenky a plány na to, jak ulehčit budoucí ztrátu pro svou rodinu, zejména pro svou milovanou maminku.
S výskytem a rychlým šířením koronaviru po celém světě jsme byli bohužel dohnáni k různým opatřením, aby se nákaze zabránilo. Jedním z nich je karanténa.
Pro pobyt v přírodě a při různých sportovních aktivitách venku jistě oceníte funkční oblečení, se kterým vás nepřekvapí žádné počasí ani nepříznivé podmínky. Proto bude nejlepší volbou softshellový materiál, s nímž se nemusíte bát žádného dobrodružství.
Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí. Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky. Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato. Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).
Ať už jste snila o svých svatebních šatech od svých pěti let a znáte přesné specifikace, jak by měly vypadat, nebo jste o tom nikdy nepřemýšlela, máme pro vás rady, jak si vybrat svatební šaty. Ono vybrat někdy ten perfektní kousek může být pěkný stres. Nemluvě o tom, že si musíte ještě vybrat šaty na převlečení, které si oblečete na recepci v pozdějších hodinách. Jak tedy na to?
Podzim je obdobím, kdy se mění nejenom barvy listů, ale i módní kousky v našich skříních – sandály v botnících pak střídají kozačky nebo kožené polobotky. Pokud ještě váháte, zda byste měli investovat do nového páru kožených bot, prozradíme vám, proč této koupě nebudete litovat.

Výběr článků

Orchideje patří k velice oblíbeným a krásným pokojovým rostlinám. Bohužel jejich velkou nevýhodou je poměrně náročné pěstování. Není to rostlina, kterou jednou za čtrnáct dnů zalijete a už se o ni nestaráte. Orchidej potřebuje trochu víc.
Dýně už k podzimu prostě patří. Možná zastáváte názor, že máme tradiční Dušičky a Halloween k nám nepatří, to ale nic nemění na tom, že lze z dýně vytvořit krásné dekorace. A to nejen domů, ale i ven na zahradu. Možná najdete inspiraci i vy.
Přírodní prvky v interiéru jsou trendem, který vás může inspirovat. Neopracované dřevo v kombinaci s moderním nábytkem vypadá skvěle. Bříza je jedinečná svojí barvou, a tak jako jiné dřevo, které není opracované, podléhá pomalu zkáze. Je proto potřeba mít k dispozici mladý kmen, který je nutné patřičně vysušit. Povrch se pak natře tixotropním lakem, který břízu v podstatě obalí a uzavře. Na co všechno ji můžete použít?

Nepřehlédněte

Lidé ve znamení Lva jsou přirozenými vůdci, kteří se nesou stejně velkolepě jako jejich zvěrokruhový zástupce. V tomto znamení jsou lidé, kteří se narodili mezi 23. červencem až 22. srpnem.
Sváteční atmosféra, radostné děti, a přitom… co s těmi dlouhými vánočními prázdninami? Dnešní článek na Dámské Lize vám přináší hravé rady a tipy, jak s dětmi aktivně a s úsměvem přežít Vánoční prázdniny. Od kreativních vánočních dílen až po rodinná dobrodružství, přinášíme vám inspiraci, jak si užít tuto časově náročnou, ale zároveň kouzelnou dobu s plným srdcem a lehkostí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek