Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Jak se zbavit nafouklého břicha

Připadáte si tlustí, ovšem váha neukazuje žádný kilogram navíc? Na vině může být nafouknuté bříško, což je problém, který se vyskytuje zcela běžně. Patří k nevítaným společníkům, jenž stojí za nízkým sebevědomím. Pojďme si proto prozradit, jak se problému zbavit. 
jak se zbavit nafouklého břicha
Nafouklé břicho trápí nejednu ženu. Jak se problému zbavit? (Foto: 123RF)

09. 11. 2021

Vypouklé břicho má mnoho příčin 

Nemusíte toho sníst mnoho, přesto ne nafouklé bříško to, co doslova hyzdí vaši postavu. Zatímco většina žen si při zjištění nemilého faktu začne v hlavě přemítat všechny potraviny, které se za den snědly, jiné si počítají dny do menstruace. Nejen jídlo totiž může stát za tímto problémem, i typicky ženské dny bříško mírně nafukují.  

Příčin však v konečném důsledku může být daleko, daleko víc. Dobrou zprávou ale je, že s potíží nemusíte žít. Nafouklého bříška se můžete zbavit snadno a rychle.  

Jak se zbavit nafouklého břicha? 

Ať už je na vině jídlo, menstruace nebo jenom nedostatečný pohyb, vedle toho, že si budete hlídat, co jíte, si osvojte níže uvedené tipy. A odpověď na otázku jak se zbavit nafouklého břicha bude rázem zodpovězena.  

Cvičení ke štíhlé linii 

Jedním z důvodů, proč nám nafouklé bříško snižuje sebevědomí a proč se vlastně vůbec vyskytuje je povolený střed a velmi slabá záda. Proto klíčem k postavě bez nafouknutí je právě cvičení, které navíc zbaví bříško množství tuku, jež v něm sídlí (a uchyluje se především do spodní části).  

Při cvičení se zaměřujte právě na zádové svaly a střed těla. Na tyto oblasti se většina sportů bohužel nezaměřuje, ale při cvičení můžete svou pozornost zaměřit právě na ně.  

Fungují střeva správně? 

Nedostatečně zpevněná záda a střed těla může a nemusí být důvodem nafouknutého bříška. Na vině vedle nevhodného stravování můžou být i špatně fungující střeva, respektive problémy, k nimž v této části těla dochází. Je proto klíčové vyvarovat se potravinám, které mají tendenci nadýmat. Čočku, některé druhy zeleniny nebo pečivo v ideálním případě vyhoďte ze svého jídelníčku a nahraďte je jinými zdroji živin.  

K TÉMATU  Cestovní lékárnička. Co by měla obsahovat, abyste byly na cestách v klidu

Abyste podpořili správné fungování střev vyplatí se vsadit také na bylinky. Ať už mluvíme o majoránce, kmínu nebo saturejce, která střeva naopak dokáže velmi rychle povzbudit, proto je skvělou přídavnou bylinou do pokrmů. Pokud vás už nafouklé bříško sužuje, vyplatí se vsadit na bylinkové čaje podporující trávení, jako je máta, kopr nebo anýz. 

Chce to vodu 

Příliš vypouklé bříško může také poukazovat na zavodnění. Paradoxem je, že zavodnění způsobuje nedostatek tekutin a že tím nejlepším pomocníkem při tomto zdravotním problému je opět voda. Při zavodnění tělo drží vodu (většinou z důvodu přemíry soli nebo cukru), proto si naordinujte alespoň tři litry denně a vyvarujte se kávě nebo alkoholu. Zmiňované nápoje efekt nafouknutého bříška pouze podpoří.  

Nezapomínejte, že vodu si můžete natočit nejen z kohoutku, ale také ji běžně přijímáte v potravinách. Například meloun nebo okurek jsou fenomenálními zdroji potřebných tekutin.  

Chce to sedět vzpřímeně 

Velkým problémem a také důvodem, proč je nafouknuté bříško vaším problémem je sedavé zaměstnání. Pakliže člověk tráví opravdu hodně času za stolem, jeho tělo celkově ochabuje, ztrácí se jeho kontury. Pokud máte takovou práci, dbejte na vzpřímený posed, k čemuž dopomůže kvalitní zádová opěrka. Nedovolte, aby vaše tělo z důvodu špatného držení celkově ochablo.  

Při sedavém zaměstnání také myslete na jedno, a sice na podložení nohou. Když budou kolena výš, oceníte to. 

Další způsoby, jak se zbavit nafouklého břicha 

  • Zjistěte si, zdali nemáte potravinovou intoleranci a pokud ano, dané potravině se vyhýbejte. 
  • Zjistěte si, jestli není zdravotní problém příznakem nějakého onemocnění a pokud ano, na základě konzultace s lékařem se pusťte do léčení choroby. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

7 tipů, jak se zbavit úzkosti do pár minut

K TÉMATU  Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Jsou opravdu vymačkané šťávy lepší než pojídání ovoce a zeleniny? Lékaři varují, že ne!

Jak se zbavit únavy a co je její příčinou?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pokud sledujete televizní pořady, pak jistě znáte reklamní spot, ve kterém se hádá, jestli daný člověk trpí lupy nebo seboreou. V obou případech mluvíme o problémech, které umí člověka potrápit. A v obou případech mluvíme o potíži, která se projevuje svěděním pokožky hlavy. Že vás taky svědění pokožky trápí? Pak je načase zjistit, jestli je vaším problémem právě seborea nebo klasické lupy.
Co vás čeká tento pracovní týden? Čemu se raději vyhnout a co můžete očekávat? Některý den je vhodný na péči o vaše zdraví, jiný zase pro vypuštění vašich emocí. Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Střídavá péče je poměrně častým řešením, jak se o dítě postarat po rozchodu rodičů. Jedná se o jednu z nejlepších možností, pokud rodiče nežijí společně, je však třeba počítat s tím, že střídavou péči provází i řada nevýhod a strastí. Prioritou by vždy měla být spokojenost dítěte.
Nikdo není dokonalý… S tím se buď můžete smířit, nebo se rozhodnout s nedokonalostí bojovat. K dokonalé postavě vám pomůže dieta a osobní trenér a k dokonalému úsměvu zase rovnátka. Pojďte se podívat, jaké problémy vám pomohou vyřešit.
Retro je v kurzu už několik let, a dotklo se i domácího osvětlení. Můžete si tak pořídit i lampu ve stylu vintage. Tedy věci, které se tváří, jako by za sebou měly celé věky. Toto designové osvětlení navíc vypadá, jako by pocházelo z období páry, a dá zařadit dokonce do kategorie steampunk. Takové industriální lampy vytvoří hřejivou atmosféru, a navíc můžete mít doma i úplný originál.
Kočky jsou malé domácí šelmy, a všechny se liší svojí individuální povahou, stejně tak jako lidé. Občas jsou kočičky nevědomky strašně roztomilé! Loví světýlka na zdech, útočí na vlastní odraz v zrcadle nebo se snaží nacpat do co nejmenší krabice. Co dělá ta vaše?
Ložnice je místo pro váš odpočinek, relax a spánek. Zařiďte si ji v jednotném stylu a obklopte se nábytkem podle vašeho gusta. Udělejte si ložnici snů.
Podzim se hlásí o slovo a pro všechny milovníky zeleně to znamená jediné - je třeba začít rostlinky pomalu připravovat na období odpočinku, vegetační klid totiž začíná na podzim a končí až na jaře. Zatím se ale nemusíte úplně plašit, a pokud chcete mít ještě nějakou chvilku krásně zelený a rozkvetlý balkon, můžete ho mít. Které květiny nebo bylinky přežijí i chladnější počasí?
Protiklady se zpočátku mohou přitahovat. Pak přijde společný život a všechno je často jinak. Mají tedy šanci na společný život partneři, kteří jsou naprosto jiní?
Jakým ženám jsou muži nevěrní? Možná jste přesvědčená, že vám se nic takového stát nemůže. Nebo si dokonce myslíte, že za nevěrou stojí nedostatek intimností, studené večeře či nevyžehlené košile. Jste si tím ale jistá?
Žijete ve spokojeném vztahu, ovšem i když se v něm cítíte opravdu dobře, přesto byste našli něco, co by se dalo zlepšit? Možná tím “něčím” je jeho milostná stránka. Sex ke zdravému vztahu patří, a když to v něm skřípe, začíná to skřípat také mezi dvěma lidmi. Abyste předcházeli nemilým scénářům a aby vás opět zaplavilo štěstí během společné noci s partnerem, vyzkoušejte některý z tipů.
Zdravá a svěží pleť, to je bezpochyby priorita Francouzek. Chcete se naučit pár jejich jednoduchých triků a mít pleť krásnou a svěží?

Výběr článků

Je běžné, že má dnes téměř každá domácnost vlastní tiskárnu. Platí ale také, že na tisk dokumentů do školy, do práce nebo vstupenek do divadla opravdu nepotřebujete nějakou zvlášť kvalitní tiskárnu a bezchybný tisk. Vyplatí se proto kupovat levné neoriginální tonery nebo je to hazard s životností vaší tiskárny?
Vidět kvést nebo rodit rostlinku, kterou jsme si vypěstovali ze semínka, je čistá radost každého zahrádkáře. Celá řada zelenin i květin se musí vysévat včas, protože mají dlouhou vegetační dobu. Tak abyste stihly sezónu, je nutné se setím začít již nyní v únoru!
Ruku na srdce, které z vás mají kosmetickou taštičku narvanou k prasknutí? Skutečně tam potřebujete mít vše, i když nejde pořádně zapnout? A už jste slyšely o balení, které je určené na cesty? Ušetřete svou taštičku a inspirujte se tipy, díky nimž budete připravené vždy a všude.

Nepřehlédněte

Rozvod je záležitostí každého druhého manželství. Toto uvádějí statistiky - a bohužel je to pravda. Čím to je? Možná spolu lidé málo komunikují, nejsou ochotni přijímat kompromisy. Ten kompromis by však měl být prvotním zejména v případě, kdy z manželství vzešly děti.
Pocení je zcela běžný jev. A zatímco během zimy mu nevěnujeme prakticky žádnou pozornost, v létě o ni doslova žádá. Zejména v parných horkých dnech nám jeho pach umí znepříjemnit nejeden výlet nebo cestování vlakem či městskou hromadnou dopravou. Věděli jste ale, že pocením vylučujeme veledůležité minerály z těla? 

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek