Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Džíny všude, kam se podíváte. Které padnou vaší postavě?

Džíny jsou základním kouskem každého šatníku. A dalo by se říct, že se jedná také o jeden z kousků, který se vybírá opravdu stěží. Žádná žena nechce, aby džíny tlačily, škrtily nebo se v nich nedalo ani pohnout, proto je ideální vybírat si je podle typu postavy.
džíny
Džíny si vybírejte podle typu postavy. (foto: 123RF)

29. 09. 2021

Typ postavy je totiž vždycky s vámi a je vaším nejlepším rádcem při výběru. Je však důležité, aby byly ženy v tomto ohledu k sobě opravdu upřímné a nepovažovaly se za typ hrušky, když jsou spíše jablkem. Nevhodně určená postava by pak vedla k výběru džínů, jež vám zrovna slušet nebudou. Jaké džíny sluší komu?

Přesýpací hodiny se pyšní úzkým pasem 

Jedním z typů postavy jsou takzvané přesýpací hodiny. Velice často se také říká, že ženy mají figuru jako Marilyn Monroe. Figuře vévodí úzký pas, zato větší poprsí a výraznější boky. Pokud jsme vás právě definovali, trefou do černého budou kalhoty do zvonu, které se dnes nosí s velkou oblibou, jelikož dominují žebříčku módních trendů.  

Hruška se nechlubí spodní částí těla 

Vedle přesýpacích hodin rozeznáváme také hrušku – typ postavy, pro který je typické výstavní bříško, bohužel však větší hýždě a stehna. Jestliže jste majitelkou přesně takové figury, nemusíte zoufat, i pro vás se najdou ideální džíny na pultech obchodů. Vhodné jsou například trendy roztrhané modely, které zkombinujte s delším topem nebo košilí či prodlouženým sakem.  

Naopak se vyhýbejte příliš upnutým modelům. Pro vás jsou určeny spíše boyfriend džíny nebo dnes taktéž velmi oblíbené mom jeans. 

Chlapecká postava může nosit cokoliv 

Pokud máte spíše chlapeckou postavu, která se může podobat obdélníku (nemáte například výrazný pas), můžete si dopřát prakticky cokoliv. Slušet vám budou i upnutější skinny džíny. Ovšem snažte se, aby vynikl pas. Nebojte se tedy zakasat si košili nebo tričko, případně si v pase zavažte mašli nebo se obepněte páskem.  

Jablko je opakem hrušky 

Posledním typem postavy, který se rozeznává je typ jablka. Mluvíme o naprostém opaku hrušky čili ženy s touto postavou mají štíhlé nohy i krásné boky, ovšem bříško je to, co je zlobí. Ženy mající takovouto figuru by svou pozornost měly soustředit na kousky, které zamaskují přebytečná kila a naopak vyšperkují jejich přednosti. Ideální volbou jsou kalhoty s vysokým pasem. 

K TÉMATU  Móda pro zimní počasí. Jak vypadat dobře, když venku mrzne?

Džíny a jejich druhy 

Když už víme, podle čeho vybírat ideální džíny, bylo by dobré zjistit, jaké vlastně existují. Při vybírání ideálního modelu se totiž divíte tomu, kolik jich v nabídce obchodů je. Zatímco některé se liší barvou, jiné zase svým střihem.  

Skinny jeans 

Stálicemi na trhu jsou takzvané skinny jeans. Mluvíme o úzkých, cigaretových kalhotách, které přiléhají k noze od stehna až po kotníky. Velice často se zaměňují s takzvanými slim jeans, ovšem ty jsou ještě o něco upnutější (jsou totiž kombinací džínů a legín).  

skinny džíny
Skinny obepnou postavu. (foto: 123RF)

Straight jeans 

Neboli džíny rovného střihu – přesně to jsou straight jeans, které jsou vhodné pro všechny typy postav. Jsou takovou nadčasovou klasikou, kterou se vyplatí mít v šatníku. Sáhnete po ní v okamžiku, kdy míříte do obchodu nebo třeba jen na rande. 

straight džíny
Rovný střih sluší každé postavě. (foto: 123RF)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Móda baretů pokračuje. Kupte si francouzský baret nebo si vytvořte svůj originál

Tenisky nevycházejí z módy – dámská móda pro různá roční období

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Před vámi je dlouhý let, možná s několika přestupy. Připravte se nejen na čekání na letišti, ale také na to, abyste let prožila v pohodě a bez stresu. Co si můžete vzít s sebou do příručního zavazadla a jak úspěšně překonat čas strávený čekáním?
Nejradši byste křičeli, dupali nebo někoho doslova uškrtili! Něco vás tak moc naštvalo, že se nedokážete kontrolovat a vámi proudí jedna emoce za druhou.
Vlastní pleťový krém přizpůsobíte typu a stavu vaší pleti. Až vyzkoušíte jeden z těchto jednoduchých a rychlých receptů, budete mít chuť experimentovat s dalšími esencemi a vůněmi.
Ekologické metody v domácnosti jsou dobrá nejen pro naši planetu, ale také pro vaši peněženku. Ušetříte díky tomu hodně peněz, které byste jinak zaplatili dodavateli vody. Tím, že naplno využijete dešťovou vodu, se vám hodně sníží účty za energie.
Květen je lásky čas, to ví přece každý. Nemáte si v tomhle směru absolutně na co stěžovat? Ani nevíte, jakou máte kliku. Díky svému partnerskému štěstí se zřejmě dožijete požehnaného věku. A navíc se vám vyhnou deprese!
Správně sestavená kuchyň je rájem pro každého kuchtíka, protože ušetří spoustu času, ale i kroků. Ovšem takové plánování kuchyně není vůbec jednoduché. Od čeho byste se měli odrazit? Jak sestavit kuchyň tak, aby dávala smysl?
Ráno dělá den - staré známé rčení, na kterém je kus pravdy. Pokud se vám v posledních dnech stalo, že právě začátek dne se nesl v nevrlém duchu, v němž se ostatně poté nesl zbytek hodin, pak se možná dopouštíte několika věcí, jež jsou zejména po ránu tabu. Naše zlozvyky či návyky se výraznou měrou podepisují na tom, co nás bude čekat či jaký bude den. Co udělat proto, abychom se cítili o něco šťastnější? 
Make-up kdekoliv. Tyhle kosmetické vychytávky poradí, jak vytvořit vlastní rozjasňovač, čím nahradit pudr nebo udělat rychlé kontury obočí.
Svatba je přelomovým a krásným dnem v životě. Aby byl svatební den nezapomenutelný zejména pro nevěstu a ženicha, je důležité zvolit i tu správnou hudbu. Výběr svatebních písní ovšem není žádná legrace. Co si nevěsty nejčastěji přejí a co se aktuálně hraje? Vyzpovídali jsme DJ, který má v tomhle směru mnohaleté zkušenosti. A zeptali jsme se i samotných nevěst.
V dnešním rychlém tempu života se stále více žen rozhoduje pracovat z domova. V tomto článku prozkoumáme tipy a triky, jak si vytvořit efektivní pracovní prostor v domácím prostředí. Od organizace pracovního času po ergonomii pracovního místa – objevte klíčové faktory pro úspěšné fungování v home office.
Někdo si o Vánocích libuje v koledách a tradičních českých svátečních písničkách, někdo se zase nemůže nabažit zahraniční tvorby. Hudba zkrátka v předvánočním období nesmí scházet, a to zejména při pečení cukroví, balení dárků, strojení stromečku či zdobení bytu. A pro příznivce vánoční hudby tu máme výběr nestárnoucích songů, u kterých se během zimních svátků vyplatí otočit volume doprava.
Byla neskutečně krásná a neuvěřitelně talentovaná. Přesto se v jejím životě objevilo hned několik škraloupů, které jí poškodily pověst. Mona Lisa dvacátého století, jak se Gině Lollobrigidě přezdívá, je však dodnes považována ze největší herecký sex symbol.

Výběr článků

Krásné a dobře upravené vlasy bez ohledu na povětrnostní podmínky a roční období – to je sen každé ženy. Zvláště v dnešní době není vždy možné využívat služby kadeřnických salonů. Proto stojí za to vybavit se doma speciálními přístroji, kterými svým vlasům dodáte zcela nový vzhled. K takovým patří právě žehlička na vlasy. Víte ale, jak vybrat tu správnou?
Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví na další pracovní týden. Čemu se v sychravém počasí vyhnout a co naopak očekávat?
Léto přeje drobnému přivýdělku. Přemýšlíte, zda je to vhodné i pro vašeho potomka? Pojďte se podívat na to, jak letní brigády zvládly naše děti. Poradíme nejoblíbenější brigády i to, co si musíte ohlídat.

Nepřehlédněte

S postupem digitální éry a vzrůstajícím vlivem sociálních sítí se mění nejen náš každodenní život, ale i způsob, jakým procházíme světem romantických vztahů. Seznamovací aplikace se zdají být klíčem k pohodlnému a snadnému hledání partnera, přesto se s nimi vážou otázky a zážitky, které mohou ovlivnit náš citový i sociální život. Tato nová realita digitálního seznamování ovlivňuje různé aspekty mezilidských vztahů a vyvolává diskuse o pravé podstatě lásky v online prostředí.
Je tu léto a společně s ním také naše snaha zhubnout. Mnoho žen před příchodem plavkové sezony začne držet dietu s vidinou ztracených kilogramů. Co když ale během diety zažíváte nepříjemné pocity na zvracení? Co stojí za nevolností, plynatostí či nervozitou během naší snahy zhubnout?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek