Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Imunitu dětí byste měli podporovat i doma

Tento měsíc rozhodne. Pandemie dosáhla v Česku dalšího vrcholu a téměř zastavila život. Děti opět zůstaly doma a školy se zcela uzavřely. Jenže i mezi nimi nejmenšími přibývá nemocných. Jejich obranyschopnost je oslabená. Chybí jí přirozené podněty a dlouhá zima vyčerpala zásoby vitaminů. Nelze se tak divit, že přibývá také dětských pacientů.
dětská imunita
Posilněte imunitu u vašich dětí přípravkami od Naturevia

Hodně dětí se těšilo, že na začátku března půjdou opět do školy. Jenže nastal pravý opak. Všechny zůstaly doma. Celé dny teď prosedí u počítače a smutní. Ven se jim samotným nechce a navíc tam nemají co dělat, jelikož dětská hřiště jsou většinou zamčená. Trpí tak nejen oni, ale i jejich imunita.

laktobacilky
Laktobacílky pro lepší zažívání vašich dětí

Sterilní prostředí brání rozvoji obranyschopnosti

Té škodí dlouhodobé nošení roušek a časté používání dezinfekčních gelů. Obojí totiž minimalizuje příležitosti, kdy by děti za normálních okolností přišly do kontaktu s běžnými bakteriemi a viry. Právě tato neškodná setkání pomáhají budovat jejich imunitu. Když takové podněty chybí, obranyschopnost slábne. Ovšem to v žádném případě neznamená, že je čas zahodit respirátory. Jen je potřeba hledat jiné cesty. Zaměřte proto pozornost na jejich zažívání. Střeva a v nich sídlící mikrobiom jsou totiž nejdůležitějším orgánem imunity. V tom, aby dobře fungovaly a byly ve formě, vám nejlépe pomohou probiotika. K dostání jsou i speciální přípravky pro děti. Mezi ně patří i Naturevia Laktobacílky, které mají podobu cucavých pastilek s ovocnou příchutí. Vašim ratolestem zachutnají a díky nim budou mít dostatek „hodných bakterií“.

Vitamín D3
Supervitamín pro imunitu dětí

Vitaminový deficit zvyšuje riziko nákazy

Kromě přirozených podnětů z okolí dětem také chybí vitaminy. Zvláště na konci zimy a počátku jara jsou jejich zásoby vyčerpané. Tím nejdůležitějším, který často postrádají, je déčko. Právě to je pro správné fungování imunitního systému nepostradatelné. Pokud vaše dítě trpí jeho nedostatkem dlouhodobě, bude mnohem náchylnější k respiračním virovým infekcím. Pravděpodobnost nákazy Covid-19 je dle vědců ze Sussexské univerzity v takovém případě třikrát až čtyřikrát vyšší. I když jsou vaše děti aktuálně doma, přesto se mohou nakazit. Proto jim raději ihned naordinujte vitamin D. Zvolit můžete doplněk stravy Naturevia Vitamin D3-Efekt 400 IU kapky, jehož kvalitu potvrdily i rozbory, které si zadal prestižní časopis dTEST. Přípravek se umístil v hodnocení mezi nejlepšími produkty pro děti.

K TÉMATU  Pociťujete nevolnost během diety? Známe možné příčiny, proč vám během hubnutí není dobře

Jedná se o čistý vitamin D rozpuštěný v panenském olivovém oleji. Přípravek se snadno dávkuje a neobsahuje žádné další zbytečné přídatné látky. Stačí, když jednou týdně nakapete potřebné množství na lžičku a podáte ho dětem. Díky tomu mají potřebnou dávku supervitaminu zajištěnou. Případně jim ho můžete dávat denně. V obou případech je to stejně účinné i bezpečné.  

Nezapomínejte na psychiku

Udržet děti fit po tělesné stránce nemusí být složité, horší to je s psychikou. Musely se vzdát kamarádů, aktivit a oblíbených kroužků. Dokonce i návštěvy u prarodičů teď nejsou povolené. Proto jim musíte vymyslet jinou zábavu. Zkuste společně najít něco, co vás bude všechny bavit. Vyzkoušejte nejrůznější hry, zkuste ruční práce či něco kutit. Mějte totiž na paměti, že veselá mysl je půl zdraví a to je teď to nejcennější, co máme a co víc – podpoříte tím i imunitu!

www.naturevia.cz

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každý z nás má v sobě tři hlavní aspekty; vnitřní žena, vnitřní muž a vnitřní dítě. Máme-li všechny tři v rovnováze, žijeme harmonický život. Nemáme-li, začnou určité oblasti v našem životě skřípat.
Jak poznáte, že nemáte v břiše úplnou harmonii? Stačí se podívat do zrcadla. Akné nebo ekzém může způsobit i špatné prostředí ve střevech. Přemnožení nepřátelských bakterií je zdrojem dermatitidy, psoriázy nebo trudovitosti. Co s tím?
V tuhle chvíli nejvíc letí dřevěné nebo laminátové podlahy, ale i parkety, a imitace dřeva. Položit můžete i lino, které se tváří jako dřevo, to je nejlevnější varianta. Tmavší barvy dominují. Prohlédněte si galerii.
Celé léto jste strávila v teniskách, protože vám sráží sebevědomí neposlušný vbočený palec? Nechodíte kvůli němu ani na pedikúru? V tom případě vám prozradíme, jak na něj vyzrát, abyste další léto byla do sandálů připravená.
Anorexia nervosa tzv. anorexie je zahalená velkým množstvím stigmat, a třeba právě vás zajímá pravda. Jak nepříjemné je žít v těle anorektika, na kterého se okolí dívá skrz prsty? Uvažování člověka s mentální poruchou není jednoduché, a to včetně člověka trpícího anorexií.
Tahle kočka zůstává nerada doma sama, a tak se spolu se svým páníčkem pohybuje po městě i na motorce. Nestrpí ovšem žádnou potupnou krabici nebo přepravku, a cestuje raději jako běžný spolujezdec. Vypadá to, že byla dobře proškolená o bezpečnosti na vozovce. Už jste viděly něco podobného třeba u vás ve městě?
Nákup obleku nepodceňujte. Musí vám padnout jako ulitý, jinak působí nevkusně. Na co si při nákupu dávat pozor? Připravili jsme pro vás 6 tipů. Svému muži dejte ty nejlepší rady.
Martin Chodúr si po dvouleté usilovné práci splnil velký sen – natočil desku s šedesátičlennou Janáčkovou filharmonií Ostrava v čele s dirigentem Markem Prášilem. Na albu se podílel textově i aranžérsky, a společně s dramaturgem Janem Adamem sestavili čtrnáct vánočních písní a koled. Album pojmenovali podle titulní písně Hallelujah.
Nejčastějším důvodem proč se lidé často přikloní k obědu z polední nabídky restaurace a svačině ve formě nějaké rychlovky z večerky naproti je to, že nemají čas si na každý den připravovat domácí pestrou stravu. V dnešní době je ale řešení celkem jednoduché a na trhu je k dostání nespočet krabičkových diet.
Je to už 33 let od doby, kdy se na televizních obrazovkách tehdejšího Československa poprvé objevil seriál "Dallas", představující divákům příběh bohaté rodiny Ewingů, jejichž životy jsou protkány intrikami, mocí a ambicemi v ropném průmyslu. Kdo by neznal "Dallas", s jeho nezapomenutelnými postavami a dramatickými zvraty, které udržovaly diváky v napětí po celá desetiletí?
Součástí našeho vzhledu je samozřejmě i chrup. Když se na někoho usmějeme, někoho tím ohromíme, jiného zastrašíme. Abychom se těšili jen z té první reakce, měli bychom se o své zuby řádně starat, ať předejdeme nejen žloutnutí, ale také vypadaným zubům nebo kazům, které jen ničí náš zářivý úsměv.
Slyšet za dveřmi ložnice „dneska ne, miláčku“ je pro mnohé muže doslova noční můra. Není tajemstvím, že jsou muži náruživější a mohli by „to“ mít klidně každý den. I několikrát. Ženy v tomto zájmu a potřebách mnohdy pokulhávají. A jsou situace, kdy i zadaná žena, která by mohla mít sex denně, začne intimní radovánky odmítat. Proč?

Výběr článků

Slyšeli jste někdy o meditaci? Zkoušeli jste ji někdy praktikovat nebo ji dokonce již praktikujete? Dnešní článek bude totiž právě o ní! Pro ty z vás, kteří o meditaci slyšíte poprvé, tak pokračujte ve čtení, protože se dozvíte, jak moc vám může změnit váš život. A to pozitivně. Redukovat stres, léčit vaše tělo, cítit se klidně, cítit se radostně a spoustu dalších benefitů!
Známe to asi všichni, kdo máme nějaké problémy se zády nebo denně sedíme za obrazovou počítače. Za krkem to šeredně bolí a pomalu bolest postupuje až do hlavy, až se člověk jen těší, že si lehne a pořádně prospí. Krční páteř může být velice ošemetná, pokud nevíme, jak správně se k ní chovat. Pokud však už zabolí, je zde 5 cviků, které můžete pravidelně cvičit a ty vám zaručeně uleví!
Po patnácti letech manželství jsem se rozváděla a myslela jsem si, že začnu nový život. Jenže mé dvě děti se nedokázaly s rozpadem rodiny smířit – a mně to nedalo spát. I když jsem vlastně nechtěla, podlehla jsem, a nakonec jsem se k bývalému muži vrátila. Nyní jsou děti šťastné, manžel spokojený, ale já vím, že to není ono. Navíc jsem zjistila něco, co mi situaci ještě více zkomplikovalo.

Nepřehlédněte

Kdy je vhodné si dopřát si saunu kdy se vyplatí ulevit chodidlům? Horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové vám napoví, co byste měly očekávat, a čemu se tento týden raději vyhnout.
Chcete-li si koupit pohodlné a zároveň trendy boty, určitě vsaďte na kožené kousky. Ty mají mnoho předností. Na následujících řádcích si na koženou obuv posvítíme pěkně zblízka. Povíme si jak ji vybrat a i to, s jakými módními doplňky ji kombinovat. Proto pojďte číst dále a nechte se inspirovat společně s námi.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek