Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Oblečení pro nastávající maminky aneb jak vybrat těhotenskou módu

I nastávající maminky se chtějí líbit. Stejně jako u běžné módy musí být i těhotenské oblečení zároveň komfortní a praktické, a to po celou dobu těhotenství. Kde a jak ale takové oděvy vlastně vybrat?
Oblečení maminka
Vybírejte správné oblečení pro těhotné (zdroj foto: Vyshnova / Shutterstock.com)

Kde si pořídit těhotenské oblečení?

Těhotenské oblečení si je dnes možné pořídit v mnoha obchodech. Ve své nabídce by ho měl ostatně mít i Primark v Praze, tedy první prodejna tohoto irského módního řetězce v České republice. Oděvy, které jsou vhodné pro ženy, které čekají potomka, může být nejen pěkné, ale zároveň praktické. Díky speciálním střihům totiž bude opravdu držet a navíc často roste společně s bříškem a celkovou postavou nastávajících maminek. Obvykle si přitom lze pořídit mateřskou podprsenku, těhotenské kalhoty, legíny či punčochy, tuniky nebo košile, těhotenská trika, ale také speciální košile na spaní. Možností ale máte daleko více.

Lze si pořídit těhotenské oblečení na internetu?

Zatímco v dřívějších dobách panovala k nakupování oblečení na internetu jistá skepse, v posledních letech se tato situace zcela proměnila. Aktuálně je totiž naopak právě oblečení sortimentem, který se v rámci on-line nakupování prodává nejčastěji. Lidé začali důvěřovat internetovým obchodům a navíc zjistili, že na internetu mohou nakupovat víceméně bez obav, protože mají 14denní lhůtu na vrácení zboží bez udání důvodů. Móda v e-shopech navíc bývá levnější. Pokud navíc nakupující využijí slevové kódy na Answear.cz, případně do dalších obchodů s oblečením, mohou nakoupit opravdu výhodně.

Tipy pro nákup těhotenské módy

  • Nespoléhejte se na to, že si pořídíte stejné oblečení, jaké jste zvyklá nosit, jen o dvě čísla větší. Jak už jsme naznačili výše, postava těhotné ženy je specifická a potřebuje jiné střihy. Navíc by móda měla být schopná růst společně s bříškem.
  • V průběhu těhotenství nebudete potřebovat jinou velikost oblečení, než na jakou jste byla doposud zvyklá. Pokud se budete pravidelně věnovat některé z fyzických aktivit, budete si moci pořídit stejnou velikost. Lišit se bude jen střih, neboť těhotenské oblečení musí být tvárné.
  • I v těhotenském oblečení byste se měla cítit dobře. Nemáme přitom na mysli pouze to, aby bylo komfortní, ale musí vám vyhovovat i stylově. Dnes si nicméně můžete pořídit sportovní, ležérní i elegantní těhotenskou módu. I ta by se vám samozřejmě měla líbit.
  • U některých svršků si vystačíte s běžným oblečením. Jedná se např. o volné svetry se zapínáním, které využijete v průběhu chladných měsíců. U kalhot (džínů, šortek nebo tepláků) a sukní už ovšem nakupte specializovanou módu, která by měla mít především elastický pás s pružnými vlákny.
K TÉMATU  Prostředky na zesvětlení tmavého podpaží? Ty nejlepší máte v kuchyni!

V průběhu těhotenství si můžete zakoupit triko, které se vám bude hodit i po porodu. Jedná se o systém 2v1. K dispozici totiž máte těhotenská trička, která jsou zároveň kojící. Před porodem vás tedy nebudou omezovat, po porodu zase umožní pohodlně a intimně kojit.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zná to nejspíš každá z vás. Někdy během svého života jste si určitě ve vztahu prošla fází žárlivosti. Pokud byla oprávněná, a váš partner vám byl opravdu nevěrný, chápeme, že jste ostražitá. Pokud ale byla nemístná, a vy se nacházíte ve zdravém a spokojeném vztahu založeném na důvěře, není se čeho obávat. Jestliže jste si totiž partnerovou oddaností jistá a víte, že má oči jen pro vás, žárlivost vás akorát zbytečně vyčerpává. Proto pro vás máme několik tipů, jak se žárlivostí zatočit.
Definice sendvičové generace je jasná. Je to jak šunka a sýr v sendviči, stlačeni mezi péči o děti a rodiče či prarodiče. Děti, které jsou na nás ještě závislé a zároveň je nutné pečovat o stárnoucí rodiče a prarodiče jednoho z manželů, v horších případech dokonce obou. A práci za vás také nikdo neudělá. Jak si zachovat zdravý rozum, klid a v této psychicky i finančně náročné situaci?
Krásná čokoládová barva si jednoho dne vyberete svou daň. Nejenže sluneční paprsky zapříčiňují stárnutí naší pokožky, ale ke všemu mohou způsobovat rakovinu kůže.
V první řadě je dobré si říct, že v malém množství rozhodně neuškodí pivo ani víno. Dokonce má obojí pro náš organismus velmi pozitivní účinky. Čemu tedy dáte přednost vy?
Čeká vás zařizování nového bytu nebo snad rekonstrukce toho stávajícího? Inspirujte se trendy v bydlení pro rok 2022. Cílem pro nadcházejících dvanáct měsíců je vytvořit ze svého domova místo, kde se budete cítit příjemně, v klidu a bezpečí.
Léto je čas dovolených a určitě využíváte každé volné chvíle, abyste ji strávila na sluníčku a čerstvém vzduchu. Kůže se může i v létě vysušit. Dlouhým pobytem na sluníčku, v bazénu, v moři. Udělejte si čas na relaxační rituál a domácí peeling.
Skotská vrchovina nabízí překrásnou přírodní scenérii, kterou charakterizují zelené kopce, rozmanité skalnaté útvary, horská údolí a jezera, ale i středověké hrady. Tady je malá ochutnávka, která vás možná navnadí na výlet do této řídce osídlené oblasti.
Pokud jste majitelem čtyřnohého mazlíčka, pak víte, že ve své podstatě je jako dítě. Potřebuje vaši péči, zájem i láskyplnou výchovu, zrovna tak trénink, který ho učí dobrému chování a skvělé disciplíně.
Znáte to? Bušení srdce, pocení, bolest v žaludku? Trápí vás tyto potíže pokaždé, když jdete do práce? Můžete mít co dočinění s ergofobií – tím nejzazší záhubou pracovního života.
Bolesti hlavy a svalů. V krku škrábe, přichází únava a kašel. Teplota strmě stoupá. A je tu chřipka. Chřipkové epidemie provázejí českou zimu rok co rok. Lékaři varují před komplikacemi, jejichž následkem může být i smrt. Avšak zabrat dá i viróza nebo obyčejné nachlazení.
Pracujete doma? Potom dobře víte, že potřebujete pracovní stůl, tedy místo, které je určené přímo pro vaši práci. Ten může mít spoustu podob a tvarů, ale hlavním je styl, jakým zapadá do vašeho interiéru. Někdo dá přednost jednoduché čisté desce, jiný si zase představuje klasické masivní dřevo s šuplíky nebo poličkami. Stačí si vybrat ten svůj, u kterého vám vše půjde jako po másle.
Také vám někdo v polovině vaší dovolené začne připomínat, jak se vám to krátí a že už brzy půjdete do práce? Kdyby to někdo udělal, asi byste se pěkně naštvala. Ale připomínat dětem, že brzy skončí prázdniny, připadá mnoha dospělým normální. Přitom i děti si potřebují odpočinout a ne myslet na povinnosti, které je čekají. Mají se vůbec děti o prázdninách učit?

Výběr článků

Sebevědomí je klíčem k úspěchu, a to ať už mluvíme o úspěchu v osobním či profesním životě. K jeho snížení přispívá kupříkladu akné nebo jiné kosmetické vady, ale také zažloutlý chrup. Že vás právě žluté zuby trápí a denně snižují zmiňované sebevědomí? Pojďme si zmínit několik tipů, jak efektivně vybělit zuby.
Příchod koronavirové krize ukázal, že lidé nemají vytvořený takzvaný hotovostní polštář, respektive finanční rezervu, která by jim zachránila život ve chvíli, kdy by přišli o práci. Čechům zkrátka chybí základní znalosti v oblasti finanční gramotnosti, kterým se měli naučit už v útlém dětském věku. Pokud se pravidla zacházení s penězi nebudou dětem vštěpovat do hlavy už od dětství, v dospělosti starého psa jen stěží novým kouskům naučíme.
Už dlouho toužíte po víkendu ve wellness, ale jak časové, tak finanční důvody vám to neumožňují? Nezoufejte, máme pro vás hned několik rad, jak si udělat wellness víkend doma.

Nepřehlédněte

Hodně lidí si chce užívat neustále krásného a teplého počasí venku. To bohužel není v naší zemi možné. V zimě, na podzim i během léta přijdou ošklivé dny. Musíte proto vědět, jak si zpříjemnit volný čas doma, když nemůžete kvůli počasí jít ven. Poradíme vám, jak si snadno zlepšit život a udělat si z domova nádherné a pohodlné místo.
Dorty máme spojené hlavně s narozeninami, ale sladký dezert si rády dopřejeme klidně jen tak. Sladká snídaně nebo kávě, malá sladkost z cukrárny přece neuškodí. Tyhle překrásné dorty přímo volají o to nechat se vyfotit, a člověku se do nich nechce ani krájet, jak jsou perfektní. Stejně ale nakonec neodoláte.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek