Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Začátek roku ve znamení hubnutí: mohou pomoct spalovače tuků?

Drží vás stále novoroční předsevzetí? Jste stále odhodlaní zhubnout povánoční kilogramy nebo jste se rozhodli zhubnout nezávisle na tom, že je začátek roku, který se obvykle v duchu plnění novoročních předsevzetí nese? Možná vás trápí, že kilogramy nejdou dolů tak rychle, jak byste očekávali. Na vině může být pomalé spalování. To naštěstí lze podpořit, a to spalovači tuků. Tedy opravdu se jedná o něco, co funguje? Nebo jsou to jenom dobře propagované produkty slibující nám štíhlou a sexy postavu?
spalovače tuků
Spalovače tuků vás podpoří na cestě k vysněné postavě. (foto: 123rf)

02. 03. 2021

Co to jsou spalovače tuků? 

Pokud mluvíme o spalovačích tuků, mluvíme o produktech, které mají za úkol navyšovat výdej energie organismu. Fungují na několika principech, nejčastějším z nich je termoregulace.

Tou se rozumí proces, během kterého začne tělo vytvářet více tepla, což vede ke spotřebování energie a k lepšímu využití zdrojů energie z tuků. Jinými slovy se tak podporuje metabolismus a ten spaluje více tuků. Hubnutí je tím pádem efektivnější.  

Spalovače tuků zpravidla obsahují několik účinných látek, díky kterým disponují takovými výsledky. Jednou z nich je L-Carnitin, který má schopnost rozkládat tuky, a tím získávat energii pro správnou funkci srdce a svalstva.

Další často využívanou látkou je CLA, což je kyselina linolová, která zamezuje vstřebávání tuků z potravy. Nebo se také používá látka EGCG, což je výtažek z listů zeleného čaje. Ta brání odbourávání katecholaminů.  

Nejedná se o zázrak! 

Je však třeba konstatovat, že spalovače tuků nejsou zázraky ve svém oboru. Nemají žádné zázračné účinky. S jejich pomocí rozhodně nezhubnete během několika dní. Ani během několika týdnů se nemusíte dostat na vysněnou váhu. Je zapotřebí je zkombinovat se správnou stravou, dostatečným pitným režimem a s pohybem. Je to jen doplněk stravy, který vás podpoří na cestě za vysněnou postavou.  

Spalovače tuků se užívají před tréninkem 

Jelikož je úkolem spalovačů tuků zlepšit sportovní výkon a zefektivnit spalování tuků, je zapotřebí ho užívat před tréninkem. Každý spalovač se však užívá v trochu jinou dobu.

Zatímco některé se užívají ráno na lačno, kdy je nutný i trénink v této části dne (je to tehdy, kdy je vaším cílem snížit podíl tělesného tuku), jindy se spalovače tuků dávají zhruba půl hodiny až hodinu před tréninkem a mají zlepšit onen zmiňovaný sportovní výkon.  

K TÉMATU  Hubnutí? Strava je důležitá, ale snažte se!

Vždycky si však přečtěte informace na obalu. A informujte se o užívání ještě předtím, než produkt zakoupíte.  

Existují také přírodní spalovače tuků 

Bylo by chybné si myslet, že existují jenom spalovače tuků ve formě tablet a pilulek. Existují i přírodní spalovače, které jsou k tělu trochu šetrnější a které jsou stejně ideální pro zeštíhlovací program. Opět však platí, že se nejedná o zázraky a že je třeba je kombinovat s pohybem a správným jídelníčkem.  

Zelený čaj 

Mezi přírodní spalovače tuků patří zelený čaj. Mluvíme o pomocníkovi, který zpomaluje ukládání tuků v těle a játrech, na druhou stranu urychluje spalování kalorií a snižuje hladinu cholesterolu v krvi.  

zelený čaj
Zelený čaj zpomaluje ukládání tuků. (foto: 123rf)

Zázvor 

Poté zde máme zázvor. Po něm saháme vždy, kdy nás trápí nachlazení nebo nemoc. Ovšem sáhnout bychom po něm měli i v okamžiku, kdy chceme zhubnout. Nejen, že podporuje metabolismus a tím i spalMobilní aplikace na hubnutí. Které pomůžou shodit přebytečné kilogramy?ování tuků, ale také podporuje látkovou výměnu a celkově trávení.

zázvor
Zázvor podporuje metabolismus i látkovou výměnu v těle. (foto: 123rf)

Chilli 

Říká se, že kořeněná až pikantní jídla jsou pro hubnutí skvělá. Dokážou totiž velice rychle zahřát organismus. A je to ostatně pravda. Samotné chilli je v boji proti nechtěným kilogramům skvělým pomocníkem. Urychluje termoregulaci, zvyšuje spotřebu energie a podporuje krevní oběh.  

chilli spalovače tuků
Chilli rychle zahřívá metabolismus. (foto: 123rf)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Mobilní aplikace na hubnutí. Které pomůžou shodit přebytečné kilogramy?

Bylinky na hubnutí: Zelení pomocníci, kteří usnadní cestu za štíhlou linií

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Holčička si hraje na doktora, a jejím zvláštní pacientem je skutečně odevzdaný a trpělivý bulteriér. Je takhle klidný i u opravdového veterináře? Opravdu roztomilý páreček, který vás pobaví.
Muži jí leželi u nohou, ženy v její blízkostí pukaly závistí. Byla krásná, talentovaná, ale osud se s ní nemazlil. Seznamte se s jednou z nejkrásnějších a nejnadanějších hereček, které se kdy ve filmovém světě objevily.
Pod střechou každé domácnosti se dnes a denně odehrávají různé scénáře. A my můžeme jenom odhadovat, jakým problémům se v jednotlivých domech musí čelit. Pojďme to však vzít z trochu jiného, obecnějšího hlediska a prozraďme si, jaké problémy sužují českou společnost jako takovou.
Každá žena ví, jak je důležité, aby spodní prádlo dokonale sedlo. Zejména pak podprsenka, jejíž nepadnutí může vyvolat nepříjemné bolesti zad. Bohužel jen málokterá ví, jak správně by měla dobře padnoucí podprsenka vypadat a jak si ji ostatně vybrat, aniž bychom si museli zkoušet.
Svět kolem nás se hemží barvami a jejich miliony odstínů. Barvy dokážou ovlivnit naše emoce, chování, a dokonce určit povahu. Proto bychom je, tam kde můžeme, měli volit s rozvahou.
V zahradě nám přináší radost, uklidňuje a nabíjí pozitivní energií. Zahradní jezírko vytváří příjemnou atmosféru a jeho realizace není nic těžkého. Můžete vytvořit klasický rybníček s kameny a okrasnými rostlinami, případně do něj umístit nenáročné kapry Koi. Zahradní jezírko může být ale i designově čisté a s pravidelným tvarem, jak si můžete prohlédnout v naší galerii. Které se nakonec stane srdcem vaší zahrádky?
Koronavirus decimuje naši populaci ve velkém. Denně se zveřejňují statistiky nakažených, vyléčených i těch, kteří svůj boj prohráli. Kromě jeho negativních dopadů na tělo se také stále častěji mluví o vlivu na psychiku. Čím déle pandemie a s ní spojené zákazy platí, tím více lidí upadá do deprese a zažívá stavy úzkosti.
Banán je ovoce, které všichni milujeme a často ho jíme téměř denně. Asi každého z nás někdy napadlo, zda by se jeho slupka nedala využít nějakým způsobem v domácnosti. Světe div se, dala! Máme pro vás několik rad a tipů, jak slupku využít před tím, než ji s konečnou platností vyhodíte do odpadkového koše. Můžete si být jisti, že po přečtení tohoto článku už banánové slupky nikdy jen tak nevyhodíte.
Máme tu začátek nového roku 2021 a určitě si spoustu z vás dalo nějaké předsevzetí! Například začít cvičit, jíst zdravěji, chodit na procházky, myslet více pozitivně, být lepší přítelkyní či přítelem či být lepším rodičem. Vaše předsevzetí se mohou lišit, ale stejně vás všechny něco spojuje. A to to, že jich chcete dosáhnout! Proto vám v tomto článku zmíníme 3 důležité kroky, jak na to. A věřte, že pokud se těchto kroků budete držet, tak máte vyhráno.
Občas kvůli tomu, že je tady zase, protočíme panenky. Často nám připravuje krušné i bolestivé chvíle a někdy bychom byly raději, kdybychom si užily alespoň měsíc bez ní. Přesně tak většina žen vnímá menstruaci, která vlivem let neustále mění svou podobu. Jak vypadá ve dvaceti, třiceti a ve čtyřiceti? Mrkněte na její tři, pokaždé jiné, tváře.
Občas si stěžujeme na přebytečná kila, ale spousta z nás není ochotná s tím něco udělat. Pokud jste spokojená, je to v pořádku. Pokud si ale myslíte, že je to nemožné, inspirujte se těmito proměnami!
Trh s nemovitostmi zažívá doslova boom. Je potřeba si však uvědomovat několik možných komplikací. Co nám brání v koupi vysněného příbytku?

Výběr článků

Láká vás půvab francouzského venkova nebo upřednostňujete moderní či retro design? Naučte se poznávat styly nábytku a sladit ho v jednotném tónu.
Chladná rána i večery nepřidají na náladě nikomu. Známe ale potraviny, které vás dokáží zahřát a zpříjemnit vám den. Už tím, že vám nebudete po těle chladno. Kterými obohatit podzimní jídelníček?
Od pradávna je člověk zvyklý žít ve společenství. Pokud z něj odešel, tak většinou jen z donucení. Dnes naopak mnoho lidí tvrdí, že je jim dobře samotným. Singl jsou prostě v módě. Ale co když onemocníte, potřebujete hlídat děti nebo potřebují pomoc starší rodiče? Přejíždět nebo bydlet společně? Je lepší, když žije více generací pohromadě, nebo každá zvlášť?

Nepřehlédněte

Bulvární plátky v posledních měsících plní články, které se věnují vztahu Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa což je v tomto spojení opravdový bizár. Kdybyste se s někým vsadili, že tihle dva skončí spolu, každý by si klepal na čelo. Na druhou stranu, je to tak šílená dvojice, až jsou si možná vlastně souzeni.
Chcete-li být sebevědomé bytosti, které mají vlastní názor a umí asertivně jednat, bude dobré, když se zaměříte na vlastní intuici. Ta lze trénovat na více úrovních. Pokud jste tímto tématem nepolíbení, nezoufejte. Na následujících řádcích si totiž povíme vše podstatné o tom, co má na rozvoj intuice vliv. Proto čtěte a nechte se inspirovat společně s námi. Co je to intuice a proč se vyplatí jí naslouchat?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek