Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Overal je hlavním trendem číslo jedna. Jak ho nosit a nenosit?

Co tvoří základ dámského šatníku? Vedle džínů, jednobarevných triček a krátkých letních šortek bychom tam našli také overaly, které se v posledních letech radují z velkého zájmu o ně. Jedná se o módní trend, který je dnes k dostání v celé spoustě provedení. Nosit ho lze jak na večírky či plesy, ale také si lze koupit kousek na spaní nebo letní provedení k moři. Už také vlastníte tento vkusný trend?
overal
Máte rádi overaly? (foto: 123rf.com)

26. 03. 2021

Overal nemusíme dlouze představovat. Jedná se nejen o stylový, ale také o praktický kousek, který se hodí kamkoliv. Dokáže být elegantní, dokáže být ležérní, ale také komfortní a romantický. Zachránit vás může při věčných dilematech, kdy se rozhoduje, co na sebe.  

Overaly nejsou jen pro vysoké postavy 

Ještě donedávna kolovalo mezi nákupními maniačkami to, že overaly jsou jenom pro vysoké postavy. Jenže overaly nejsou jen pro ženy, kterým byly z hůry naděleny dlouhé nohy vypínající se k nebesům. Stejně tak se nejedná o kousek, který mohou nosit jenom ultraštíhlé dámy, jež se denně “mučí” v posilovně.

Sáhnout po něm mohou i ženy s postavou “do hrušky” čili s výraznějším pozadím, stejně tak si ho mohou obléknout ty, které mají silnější stehna či větší bříško.  

Pokud vás trápí podobná nedokonalost na vašem těle, je důležité při výběru toho správného kousku zpozornit. Overal vám dokáže pomoct zahalit problematické partie a zvýšit sebevědomí. Vybírejte však pečlivě.  

Například pokud vás trápí větší zadeček nebo pevnější stehna, vybírejte takové střihy, které mají rafinovanou a hezky řešenou vrchní část. Nebojte se ani velkých průstřihů nebo výstřihů, zkrátka musíte odpoutat pozornost od problematických partií. Naopak pokud máte silnější ruce a ty považujete za svou slabinu, oprostěte se od vršku bez rukávů. Naopak sáhněte po volnějších střizích či netopýřích rukávech.  

Kombinace overalu není žádná věda 

Řada žen dává od overalu ruce pryč, a to jenom z toho důvodu, že neví, s čím by daný módní trend kombinovali. Jenže pravdou je, že ho lze kombinovat prakticky s čímkoliv. Sáhnout můžete po lodičkách, které krásně sednou ke společenskému, rafinovanému overalu s dlouhými nohavicemi. Povolena je také kombinace s teniskami, které se zase hezky hodí ke kratším, sportovnějším či letním alternativám.  

K TÉMATU  Vyrobte si vlastní pleťový krém nebo samoopalovací krém. Ideální a rychlé recepty pro vaši zdravou pleť

Nebojte se ani kombinace s žabkami – krátké overaly jsou ideálním outfitem na pláž. Jen si pod něj obléknete plavky. Do kanceláře ho zkombinujte s mokasínami nebo balerínami.  

Se šperky šetřete 

Každá žena ví, že bez doplňků není outfit dokonalý. Proto je důležité se zaměřit i na doplňky. Jelikož je overal modelem, který je sám o sobě poměrně výrazný, s doplňky šetřete. Zejména pak se šperky to nepřehánějte. Není nic horšího, než zvolit příliš velké či výrazné šperky a k tomu nevhodno kabelku.  

Kabelku vybírejte na základě toho, kam se zrovna vydáváte. A šperky? Ty zase vybírejte podle střihu overalu. Modely bez ramínek si zaslouží výraznější, dlouhé náušnice a elegantní psaníčko do ruky. Krátké overaly na léto zase hezky vypadají s batohy na zádech a kšiltovkou na hlavě, případně s řemínkovými úzkými hodinkami na zápěstí.  

Pokud je váš overal typicky hlubokým výstřihem, nebojte se ho vyplnit výraznějším náhrdelníkem. Jestli mu však dominují volány nebo výrazný vzor, dejte si k němu maximálně tenký náramek. 

Overal a klobouky 

Prahnete po nevšední kombinaci? Obléknete si overal a doplňte ho kloboukem! Klobouky jsou v posledních letech stejně velkým hitem jako zmiňovaný overal, proč je tedy neskloubit dohromady? Jestli venkovní teploty dosahují vysokých hodnot a sluníčko nás prakticky neopouští, chce to sáhnout po slaměném klobouku, který se k letním vzorovaným verzím overalu opravdu hodí.  

Že máte doma elegantnější kousek a chystáte se na firemní večírek či oběd? Pak sáhněte spíše po pevnějším, elegantnějším klobouku a přes ramena si přehoďte sako pro formálnější vzhled. Lodičky na nohy, kabelka do ruky a můžete vyrazit! 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Módní trendy roku 2021 jsou tady! Co si letos pořídit do šatníku?

Oblečení pro nastávající maminky aneb jak vybrat těhotenskou módu

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Bolesti hlavy a svalů. V krku škrábe, přichází únava a kašel. Teplota strmě stoupá. A je tu chřipka. Chřipkové epidemie provázejí českou zimu rok co rok. Lékaři varují před komplikacemi, jejichž následkem může být i smrt. Avšak zabrat dá i viróza nebo obyčejné nachlazení.
Když je zmínka o mandlovém mléce, možná vás na prvním místě napadne jeho přínos v kuchyni. Je velmi populární u lidí alergických na laktózu, vegetariánů či vitariánů. Mandlové mléko však může mít i zcela odlišné využití. Může vám totiž pomoct ke zdravým vlasům a pleti.
Do pračky se dává především prací prášek a aviváž. Napadlo vás někdy, že byste do ní dali i něco jiného?
Slovenský designér Pavol Dendis představil v rámci Mercedes Benz Prague Fashion Weeku svoji kolekci již po několikáté. V minulosti jsme u něj byli zvyklí na absenci barev. Letos je tomu jinak.
Už jste někdy zkoušeli vydržet co nejdéle bez mrknutí? Předpokládáme, že tento úkol je pro mnohé velmi obtížný, protože udržet oči bez mrknutí není jen tak. Prozradíme vám skutečné důvody toho, proč člověk mrká.
Vzácný pohled na odvážnou Jitku Čvančarovou! Herečka a vášnivá příznivkyně otužování se nechala vidět ve zcela nečekaném světle při svém novoročním dobrodružství na vrcholu Sněžky. Jaký je příběh za touto odvážnou fotografií a co na ni říkají fanoušci?
Možná patříte mezi ty, kteří nepotřebují jíst maso příliš často. A nemusí to být z důvodu, že se vám příčí zabíjení zvířat, ale třeba vám jen jednoduše maso tolik nechutná a nemáte častou potřebu ho konzumovat. Jak ale zajistit, aby přesto váš jídelníček obsahoval veškeré potřebné živiny?
Ať už před sebou tlačíte vozík s potravinami nebo si obouváte boty, střed svého těla využíváte v rámci každodenních činností. Ovlivňuje také naši rovnováhu, správné držení těla, ale i celkovou stabilitu. A všeobecně platí, že s pevnějším corem získáte nejen na pohled hezké tělo, ale i zdraví. Bolestem zad a dalším neduhům tak můžete dát sbohem.
Vánoční čas je magickým obdobím plným tepla, radosti a pohody. A jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit tu správnou vánoční atmosféru, je osvětlit svíčky. Voňavé svíčky dokáží proměnit váš domov na místo, kde se budete cítit jako v pohádce. Ale jak vybrat ty pravé voňavé svíčky, které vás nejenom potěší svou vůní, ale také dodají prostoru tu správnou atmosféru? Dnes se podíváme na užitečné tipy a rady, které vám pomohou vybrat ty správné voňavé svíčky pro váš domov.
Už jste o něm slyšeli? Pro někoho možná lákadlo, pro jiného naprostý strašák a nikdy by do toho nešel. Víte, co metoda holotropního dýchání obnáší, a k čemu může být dobrá? Pojďme se na to podívat, třeba vás to osloví a jednou ji vyzkoušíte.
Přestože si to každoročně mnoho z nás nechce připustit, letní dny se blíží ke konci a podoba zahrad se začne měnit. Jedním si můžeme být jistí, práce na ní bude hodně. Podzim je čas sklizně, nové výsadby a dalšího opečovávání. V tomto období lze zasadit jak květiny, stromy, tak i zeleninu. Nejen jaro je časem pro nový život.
Čtení rozhodně není pro každého. Někdo se vymlouvá na to, že na čtení nemá čas, další se zase raději podívají na film, než aby si otevřeli knihu. Ale víte, o co přicházíte tím, že čtete málo nebo vůbec? Možná po přečtení tohoto článku na knihy změníte názor.

Výběr článků

Zjištění, že vás váš partner nevěrný, může být bolestivým a emotivním zážitkem. Naše srdce hledá odpovědi a cesty, jak se vyrovnat s touto obtížnou situací. V našem článku "Byl mi nevěrný, co s tím?" se budeme společně zabývat tímto citlivým tématem. Prozkoumáme, jak se vypořádat s emocemi, jaké jsou možné kroky směrem k uzdravení a jak budovat důvěru znovu, pokud je to vaším cílem. Přečtěte si o zkušenostech jiných lidí, kteří prošli podobným setkáním, a možná najdete inspiraci pro vlastní cestu k uzdravení a nalezení klidu v srdci.
Zatímco vysoký krevní tlak se dá hodnotit jako život ohrožující, nízký tlak je spíš skrytý, tichý problém. Ovšem i tak by se lidé, kteří mají nízký tlak, měli mít na pozoru. Jak poznat, že nízký tlak máte, jaké jsou jeho příčiny a jak se můžete léčit?
Také vás postihlo toto nepříjemné kožní onemocnění? Pak máte pravděpodobně problém sestavit si takový jídelníček, který by vám kožní potíže neprohluboval, ale naopak vám pomohl problémy zmírnit. Řešení ale existuje. Poznejte potraviny, které vám skutečně pomohou, i ty, které vám mohou ošklivě ublížit.

Nepřehlédněte

Lidé by si vzájemně v nouzi měli pomáhat, i přesto však je na světě mnoho případů, kdy člověku či zvířeti v ohrožení života nikdo pomoc neposkytnul. Doba je čím dál hektičtější a lidé si již méně všímají toho, co se okolo nich děje. Často bývají i lhostejní vůči negativním situacím, do kterých raději nechtějí zasahovat, aby sami nebyli ohroženi.
Zoufalé manželky – kdo by neznal tento legendární seriál a jeho 4 hlavní představitelky? Když tedy pomineme Mary Alice, která to zabalila již v pilotním dílu. Ani se jí nedivíme, když dopředu znala scénář. Asi nebyla jediná, kdo se nedokázal vyznat v té spleti nekonečných vražd, zmizení, sousedských válek a podrazů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek