Úterý , 07. 05. 2024

Stanislav

Kdo vás může okrást o peníze? Pozor si dejte na mechaniky i policisty

Člověk si to neuvědomuje, ale prakticky na každém místě číhají lidé, kteří ho chtějí okrást, respektive obrat o peníze. Což se nyní, v době panující koronavirové krize, neslyší možná rádo. Abyste se vyhnuli tomu, že za služby nebo jiné zaplatíte více, než byste měli, dávejte si pozor hlavně na několik profesí.
kdo vás může okrást
Kdo všechno vás může okrást? (foto: 123RF)

06. 05. 2021

Pozor na mechaniky i policisty 

Kdo všechno vás může okrást? I když vás může obrat celá řada profesí, třeba i číšník v restauraci, k největšímu množství krádeží dochází v motoristickém světě. Zde je třeba si dát pozor především na mechaniky, pojišťovny, také na policisty – ti všichni vás mohou obrat o peníze.  

Na pojišťovny si dejte pozor v případě zřizování nové pojistky. Pořádně si pročítejte smlouvu (zejména dodatky napsané malým písmem či pod čarou). Informujte se o poplatcích a sankcích, které se účtují za nedodržení podmínek či za zpoždění platby za pojistné.  

V případě mechaniků a autoservisů si dejte pozor na to, co si mechanici účtují. Je velice časté, že si mechanik naúčtuje dvakrát tutéž práci nebo že si přidá nemalou marži na nekvalitních autodílech. Také se stává to, že provede služby, které nechcete, a poté je donutí uhradit. Vždyť už přece byly provedeny, říká.  

Co se týče policistů, i ti vás mohou o peníze okrást. Nestává se už jen výjimečně, že vám bude vystavena pokuta za přestupek, který jste neudělali nebo který prakticky neexistuje. Buďte proto i při jízdě velice obezřetní. 

Kdo všechno vás může okrást? Pozor také na takzvané šmejdy 

I když by se mohlo říct, že takzvaní šmejdi s příchodem koronaviru pověsili svou profesi na hřebík, není tomu tak. I když se nemohou senioři navštěvovat tak, jak bylo zvykem, našli si trochu jinou cestu, jak nepoctivě okrádat své spoluobčany. Proto velký vykřičník visí i nad nimi – dávejte si na ně pozor a ochraňte své dosavadní úspory.  

Dokonce lze říct, že nepoctivé a možná až leckde agresivní chování takzvaných šmejdů se objevuje častěji a častěji. S příchodem nového onemocnění se jen pozměnily taktiky, ovšem od touhy okrádat důvěřivé lidi se neupustilo.  

K TÉMATU  Jak poznáte kvalitní kávu?

Zatímco v minulosti se chodilo domů k seniorům a nabízely se jim nejrůznější produkty za nesmyslně vysoké ceny, nyní se vytáhlo jiné eso v rukávu, a sice smlouvy, které se hlásí jako přihlášky do soutěže. A lidé na to samozřejmě slyší – kdo by v době, kdy se na mnohé rodiny snáší jedna smůla za druhou, nechtěl vyhrát? 

Před zahájením topné sezony jsme se také mohli setkat se stále nepoctivějšími taktikami prodejců elektřiny a plynu. Těsně před zahájením topné sezony mají mnozí tendenci měnit svého dodavatele a šmejdi se jim tak dostávají pod ruku. Stačí, když na ně jenom narazíte – už se vás chytí a nepustí vás.  

Přibývá podvodných e-shopů 

Na co je třeba dát si taky pozor, tak jsou podvodné e-shopy. V posledních měsících e-shopů na českém trhu výrazně přibylo. Dalo by se říct, že koronavirová pandemie značně urychlila proces digitalizace. A i společnosti, které se dlouhodobě bránily vstupu do internetového světa, se nakonec rozhodly do tohoto světa zavítat. Neměly ostatně jinou možnost – dlouhé týdny musely být uzvavřeny.  

Jenže s tím, jak se množilo e-shopů, došlo také ke zvýšení množství podvodných internetových obchodů. Lidé si v nich aktivně nakupují krásné zboží za skvělé peníze, ale zboží jim po úhradě nedorazí.  

Ptáte se, jak poznat, že je daný e-shop tím podvodným? Obvykle postrádá smluvní podmínky, také mu chybí adresa či jakýkoli kontakt na provozovatele webu. Ve většině případů e-shopy vypadají, jako by byly přeložené. Chyby v pravopisu doslova bijí do očí. Chybí popisy u produktů nebo jsou případně plné chyby, jak již bylo zmíněno. Také postrádá e-shop jakékoli hodnocení či recenzi a je nedohledatelný ve srovnávačích cen. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Pozor na zloděje. Nenechte se vykrást!

K TÉMATU  Kdy vám zázvor pomůže, a kdy naopak uškodí?

Nedobytné zavazadlo. Někdo se zamyslel a navrhl praktický batoh, který nemá soupeře

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Tohle svému dítěti dělat nebudu! Takhle moje dítě rozhodně vychované nebude! To si nebude moct dovolit! To jsou časté věty, které člověk vypustí z úst ještě před tím, než se rodičem vůbec stane. Jenže když nastane okamžik a narodí se mu dítě, rázem ke všemu má trochu jiný postoj.
Jóga dnes patří v západním světě k široce rozšířeným technikám cvičení. Svou popularitu zde ale začala získávat až od 2. poloviny 20. století. Tisíce let se totiž omezovala pouze na indický subkontinent. Jak se vyvíjela až do dnešní podoby?
Kde začít? Anální sex rozhodně nepatří mezi okrajové praktiky, ale přesto se mu spousta párů z rozličných důvodů vyhýbá. Obvykle kvůli strachu z neznámého. Přeci jen jde o milování, které je opředeno různými mýty, polopravdami a absolutními nepravdami. V tomto článku se dozvíte důležitá fakta i rady, jak si první milování „do zadku“ užít bez rizika bolesti či „voňavé“ nehody.
Současná doba není zcela jednoduchá. A právě veškeré dění kolem nás, každodenní starosti i povinnosti, do toho sem tam nějaký klacík pod nohy, přispívají k tomu, že naše psychická i fyzická odolnost trochu ztrácejí na síle. Jak se co nejvíce zocelit a nabrat tu správnou odolnost v každém směru? Právě na to se nyní podíváme.
V generacích to tak chodí, že jedna pomáhá druhé. Hlídání vnoučat babičkami a dědečky k tomu bezpochyby patří. Je také dobré pro budování rodinných vztahů. Nikoli jako sebeobětování, ale jako skvělý čas strávený s generací, která vám může hodně dát, a funguje to i naopak.
Parta nadšenců vytvořila z celého domu jedno obří domino ze všeho, co běžně používáte. Řetězová reakce, kterou spustí kutálející se citron, se postupně prožene všemi místnostmi. Postavit tuhle legraci bylo hodně náročné a má překvapivý závěr.
S příchodem nového roku se obnovily módní kolekce v oblíbených i méně oblíbených obchodech. Loňské zboží vystřídalo letošní a my si již mohli všimnout toho, co se bude letos nosit. Stejně jako vloni, i letos se bude naše pozornost upínat k modelům, které ohlásily svůj velký comeback. I letošnímu roku budou dominovat kousky, které známe z devadesátých let a které po nějakou dobu upadly do zapomnění.
Domácnost jako ze žurnálu, to je snem mnohých. Inspirovat se můžete buďto na sociálních sítích nebo v magazínech, které o bydlení pojednávají. Anebo si prostě a jednoduše můžete pustit nejlepší seriály, které vám prozradí, jak k zařizování nebo správě vašeho domova přistupovat. Všechny přináší Netflix, který je svou nabídkou známý široko daleko.
Během chladných měsíců je pro mnoho z nás v malých bytech naprostou samozřejmostí sušit prádlo doma. Pokud nedisponujete sušičkou nebo sušárnou, možná tento problém řešíte sušákem postaveným doma u radiátoru. Najdou se ale i tací, kteří dávají prádlo přímo na topení. My však víme, že to není zrovna dobrý nápad a v dnešním článku vám povíme proč.
Domácí mazlíčci jsou zkrátka nekonečným zdrojem zábavy. Umí nás pořádně naštvat, ale svou roztomilostí to vždy vyváží. Psi, kočky, ale dokonce opice nebo veverka, ti všichni vás pobaví svými lumpárnami ve videu. Podívejte se na zvířátka v akci!
Letní povlečení by mělo být prodyšné a savé. Zimní naopak teplé, měkké a hřejivé. Jaké materiály byste si měli vybrat, abyste se královsky vyspali po celý rok?
Také vám někdo v polovině vaší dovolené začne připomínat, jak se vám to krátí a že už brzy půjdete do práce? Kdyby to někdo udělal, asi byste se pěkně naštvala. Ale připomínat dětem, že brzy skončí prázdniny, připadá mnoha dospělým normální. Přitom i děti si potřebují odpočinout a ne myslet na povinnosti, které je čekají. Mají se vůbec děti o prázdninách učit?

Výběr článků

V dnešní době bezpochyby roste oblíbenost korejské a japonské kosmetiky a pomůcek pro krásu, nicméně ani ta čínská nezůstává v zapomnění. Počínaje čínskými bylinkovými čaji a pudry zaznamenal svět krásy instagramový vzestup křišťálového kamene na obličej – Gua sha. To je nástroj, který se používá k masáži obličeje pro čistší a zdravější pleť.
V nejhorším případě úmrtí, v „nejlepším“ trvalé následky. Očkování v naší republice bylo zavedeno v letech 1946–1985. Úmrtnost u většiny nemocí klesla o 90-99,9 %. Přesto se i u nás vracejí na scénu nemoci, které jsme znali už jen z literatury: spalničky, dávivý neboli černý kašel, příušnice nebo zarděnky. Jak se jim bránit?
Děti - je s nimi radost i starost. Úsměv na rtech vám ulpívá vždy v okamžiku, kdy řeknou nějaké moudro, které se zapíše do vaší paměti. Vrásky naopak na čele přibývají ve chvíli, kdy se objeví další zlozvyk, který budete muset pracně odbourávat. Pojďme si prozradit nejčastější dětské zlozvyky, které někdy až trhají žíly nejednomu rodiči.  

Nepřehlédněte

Doba od 21. února do 20. března patří jenom Rybám, poslednímu dvanáctému znamení zvěrokruhu. O Rybách je známo, že jsou znamením důvěřivým a empatickým. Mají rády jistotu a dokážou lidem porozumět víc než kdokoliv jiný.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek