Pátek , 26. 04. 2024

Oto

Bydlení v boho stylu? Pokoj vás musí zahřát u srdce

Se správnou pozorností věnovanou detailům a barvám, které si vyberete, může boho vypadat super elegantně. Místnosti s tlumenou nebo neutrální základní paletou s několika divokými vzory jsou často naprosto ohromující a vypadají neuvěřitelně elegantně! Ať už se vydáte jakoukoli cestou, interiéry boho jsou ideální pro dosažení tohoto útulného a příjemného pocitu.
bydlení v boho stylu
Zařiďte si svou domácnost do jedinečného stylu. (foto: 123RF)

26. 04. 2021

Jak zařídit bydlení v boho stylu?

K tomuto eklektickému vzhledu můžete přistupovat dvěma způsoby. V oboz případech bydlení v boho stylu dosáhnete.

  • Můžete jít ALL IN smícháním všech vzorů, barev a textur, které vás napadnou. Žádné zdržování. Skvělý!
  • Můžete být jemnější, pouhým přidáním několika eklektických doteků do svého pokoje.

Nepoužívejte mnoho černé

Pokud toužíte po elegantním bohémském dekoru, zkuste se držet dál od velkých, černých kusů nábytku nebo velkých kusů nábytku ve velmi tmavých odstínech.

Držte se světlého, jasného dřeva: Tmavá dřeva jsou docela těžká, zatímco světlá bělená poskytují vzdušnost a čisté pozadí pro barvy, vzory a textury, které přidáte do svého pokoje.

Pokud zvolíte tento přístup, měli byste se pokusit zapamatovat přidání jednoho nebo dvou malých tmavších prvků, které ukotví váš pokoj.

Rostliny, rostliny, rostliny!

Čím více tím lépe! Ještě jsme neviděli fotografii prohlášené boho místnosti, která nemá alespoň 3 rostliny! Rostliny dodávají přirozenou atmosféru „džungle“ bez námahy – a jsou úžasné! Nezapomeňte také na závěsné rostliny a rostliny vinné révy. Mohou pomoci přidat spoustu vizuálního zájmu do oblastí vašeho pokoje, které vypadají prázdně.

Kaktusy jsou obzvláště populární v trendu výzdoby boho džungle, takže pokud máte přístup k některým pichlavým přátelům, určitě si nějaké vezměte!

Věřte, že rostliny = dobré vibrace.

Smíchejte různorodá světla

Řetězová světla, lucerny, funky lustry, svíčky. Využijte je všechny! Můžete kombinovat libovolné typy světelných zdrojů, které vás potěší, ale myslete na to, že pro boho vzhled jsou typické přírodní materiály, nebo alespoň vzory.

Podobně jako přidání spousty textury jsou vzory klíčem k dekoraci boho.

S barvami nešetřete

Pokud se cítíte ztraceni, zkuste vybrat paletu netradičních barev a pracovat s nimi. Například fialová a zlatá, rezavá a námořnická nebo šarlatová a mandarinková. Pokud tedy máte velký barevný koberec, zkuste vybrat doplňky pokoje, co ladí s akcentní barvou, která doplňuje výraznou barevnost koberce.

K TÉMATU  PLC House v Argentině: funkčnost a design v každém detailu

Vůně domova

Nepodceňujte dopad, který může mít vůně na váš domov! Stejně jako když nosíte parfém, může váš domov, který voní skvěle, opravdu zanechat na lidech trvalý dojem. Je těžké doporučit jakoukoli konkrétní vůni, protože parfém je tak neuvěřitelně subjektivní.

Existuje však mnoho způsobů, jak můžete do svého domova začlenit nádherné vůně, ať už je to pomocí vonné svíčky s příjemným aroma, éterických olejů, kadidla nebo dokonce jen dochucováním některých lahodných ingrediencí při vaření. Možnosti jsou nekonečné, takže se bavte vůněmi a najděte to, co vyhovuje osobnosti vašeho domova!

Věci, které milujete

Věci, které nějakým způsobem vyprávějí příběh, nebo speciální věci, které jste si vybrali na svých cestách, vám budou každý den přinášet radost a budou připomínkou vaší životní cesty. Něco jako prohlížení fotoalba, až na to, že v něm žijete! Pokud zdobíte věcmi, které máte rádi, váš domov, tyto věci v něm se tak jako tak nevyhnutelně stanou podmětem ke konverzaci. A to je skvělé! Budete mít co říct, protože jsou součástí vašeho příběhu!

Vytvoření vrstveného eklektického boho prostoru bude nějakou dobu trvat! Vyzkoušíte si dekorace, barva, osvětlení, materiály – a nakonec najdete rovnováhu. To je v pořádku, protože nemusíte nikam spěchat.

Váš boho životní prostor by měl být vaším odrazem. Pokud se v něm budete cítit dobře, budou to tak cítit i ostatní.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Anglický styl bydlení: prim hrají masivní zrcadla i krb

Skandinávský styl bydlení: Minimalismus skloubený s přírodou

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

S příchodem nového roku se obnovily módní kolekce v oblíbených i méně oblíbených obchodech. Loňské zboží vystřídalo letošní a my si již mohli všimnout toho, co se bude letos nosit. Stejně jako vloni, i letos se bude naše pozornost upínat k modelům, které ohlásily svůj velký comeback. I letošnímu roku budou dominovat kousky, které známe z devadesátých let a které po nějakou dobu upadly do zapomnění.
Čeká vás stěhování nebo jen měníte interiér vašeho současného bydlení? Rády byste se zbavily nepotřebných věcí a pustily do vašeho bytu nebo domku více světla, pozitivní energie a jarního vzduchu? Co takhle vyzkoušet metody podle čínské tradice Feng Shui? Díky ní může být prostor, kde žijete, v absolutní rovnováze. Mělo by to být místo, kde byste se měly cítit příjemně a pohodlně, a zároveň nebýt zahlceny zbytečnými věcmi.
Ženské představy o tom, jestli jsme dobré v posteli (v sexu) nebo nikoli, se od těch mužských diametrálně liší. Jestli jste si dosud myslela, že to dokážete při intimních chvilkách pořádně roztočit a partner o vás pěje mezi svými kamarády jen samé chvály, možná že to nebude až tak horké. Probádaly jsem terén a došly k zajímavým závěrům.
Jaro nám klepe na dveře a s ním i módní trendy tohoto roku. Péřové bundy zanedlouho přemístíme do hloubky skříní, naopak vytáhneme lehčí bundičky, které nebude třeba zapínat až ke krku. Abyste však letos okouzlili nejen muže, ale i zástupkyně něžného pohlaví, které jsou na módu často vysazené, zakomponujte do své stávající sbírky vzory. Právě jim se na jaře bude přikládat velký důraz.
Nejúchvatnější pláže světa? Tyhle si zamilujete. Existují totiž místa, o kterých jste zákonitě nevěděly a my jsme se rozhodli vám je odtajnit. Tak schválně, kam byste se chtěly podívat?
Každému je nejspíš jasné, že bez zdravé životosprávy a pravidelného cvičení je téměř nemožné si vypracovat štíhlou postavu. Dneska se zaměříme na cvičení. Protože víme, jak je těžké začít cvičit, tak aby nás to všechny bavilo, proto vám v dnešním článku přinášíme pět jednoduchých cviků, které vám zdokonalí vaši postavu.
Prach a nepořádek má rád asi málokdo. A jelikož se vysávání většinou neřadí mezi nejoblíbenější činnosti, můžete úklid výrazně zrychlit a zefektivnit, pokud se vyvarujete následujících chyb.
Pitbulové jsou od pohledu psi velice statní a mnoho lidí si tak myslí, že jsou agresivní a zlí. A ono je tomu právě naopak. Pokud je tento druh psa vychováván v lásce a dostatečné péči, dokáže se pro své pány a rodinu rozdat. Má dobré psí srdce a je to velký ochránce. Tato fakta dokazuje čin, který na internetu prezentoval Juan José, Mexičan, který se stará od štěněte o pitbula Hadese.
Věděli jste, že oblečení může dost závažně poškodit zdraví? Možná si vybíráte oblečení jenom podle barvy, střihu nebo materiálu, ale ne vždycky jsou to ta správná kritéria. Někdy je dobré se zajímat i o to, zdali neobsahuje toxické látky.
Sociální sítě jsou dnes mocné marketingové nástroje, které nutně nemusí být určeny jen k propagaci byznysu nebo nějakého produktu. Mohou to být zrcadla nás samotných a lze si z nich vytvořit i pasivní příjem. Stačí, aby byl instagramový profil dostatečně atraktivní, získal určitý počet sledujících a byl hojně navštěvovaný. K tomu všemu mohou přispět instagramové šablony a dalších několik tipů.
Málokdo z nás by tomuto oblíbenému a nadanému americkému herci odhadoval jeho skutečný věk, a to 60 let. Tento fakt jistě potvrdíte, pokud jste v nedávné době zhlédli film Top Gun: Maverick. Zdá se, jako by to nemohlo být už neuvěřitelných 36 let. Ale je! A Tom Cruise vypadá pořád skvěle. Jak to dělá?

Výběr článků

Smoothie vám může zajistit denní dávku vitamínů nebo si jím můžete třeba nahradit večeři. Každopádně si jistě pochutnáte a vaše zdraví to ocení. Smoothie jsou opravdovým hitem při snaze o zdravé stravování. A není se čemu divit! Tak jen vyzkoušejte některý z receptů na jejich přípravu.
Nemusíte jezdit každý rok k moři. V dnešní době ve znamení inflace a šíleného zdražování můžete využít možnosti navštívit tuzemské vodní plochy. Pokud přece jen chcete do zahraničí, proč nenavštívit naše kolegy na Slovensku? To je známé svou přírodou a také vodními plochami, kde zažijete skvělou relaxaci. Kam byste se měli vydat?
Podzim je tradiční období v roce, kdy bilancujeme. Dny se zkracují, počasí zhoršuje, nálada prostě není. Odtud je už jen krůček k nepříjemným pocitům a sešupu nálady směrem strmě dolů. Když se to stane jednou, je to v pořádku. Podzimní deprese by se ale neměly opakovat často.

Nepřehlédněte

Je 25. 10. 1993 a česká hudební scéna je bohatší o jedno album – a to ne ledajaké album… Ilona Csáková vydává svůj debut - Kosmopolis.
Jsem už roky rozvedená a svou dceru vychovávám sama. Moje rodina je s tím smířená, ale moje bývalá tchyně to nikdy nerozdýchala. Ona je prostě stará škola, je věřící, a tak s ní náš rozchod docela zamával. Zpočátku mě nechtěla už nikdy vidět, pak ale ovdověla a chtěla se více sblížit s vnučkou.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek