Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Jak prosvětlit domácnost. Ať světlo nechybí ve vaší domácnosti

Každý z nás si přeje mít prostorný a světelný byt. Dostatek světla působí pozitivně na naši psychiku a vybízí také k větší aktivitě a kreativitě. Máte i vy rozpoložení bytu, které přirozenému světlu příliš nepřeje? Máme pro vás skvělé tipy, jak si do interiéru světlo přidat. Výsledek bude fascinující!
jak prosvětlit domácnost
Jak prosvětlit domácnost? Přinášíme tipy a rady. (zdroj foto: pixabay.com)

19. 10. 2020

Budiž světlo

Víte o tom, že člověk bydlící ve městě tráví naprostou většinu svého času v budovách? Je jedno, zda se jedná o práci, domov nebo třeba fitness, většina našich aktivit se zkrátka soustřeďuje do interiéru. Aby náš metabolismus a imunita fungovaly správně, potřebujeme ale denní světlo. Proto bychom se měli zabývat otázkou, jak prosvětlit domácnost a nejen ji.

Když máte v práci prostor, kde ho příliš není, a ještě k tomu přítmí v bytě, možná budete obzvláště během zimních měsíců pociťovat častější melancholii. S tím ale zatočíme a uděláme si v bytě světelnou párty. Pojďme si tedy zodpovědět otázku, jak prosvětlit domácnost.

S touhle barvou zvětšíte prostor

Milujete barvy a váš příbytek jimi přímo hýří? Možná ale ruku v ruce s barevností interiéru někdy pociťujete doslova stísněný prostor a místo nápaditosti jste spíš v útlumu. Aby bylo i ve vaší domácnosti více světla a opticky také prostoru, je vhodné ponechat všechny zdi v základní bílé výmalbě.

Bílá barva v sobě obsahuje všechny odstíny barevného spektra, je tedy i z pohledu energie vhodnou volbou. Nijak váš domov nezatíží a dokonale ho prosvětlí.

Velký okenní úklid aneb pusťte si světlo domů

Před nástupem sychravého počasí si dejte tu práci a dokonale umyjte vaše okna. I tím, že smyjete nečistoty z vnějšího prostředí, se váš příbytek krásně prosvětlí. Nezapomeňte ani na sítě proti hmyzu – pokud je možno je sundat, dopřejte jim očistu ve sprchovém koutě s pořádnou dávkou mycího prostředku a desinfekčního octu.

Když už budete v ráži, zamyslete se nad systémem stínění vašich oken. Skutečně potřebujete těžký závěs, na kterém se usazuje prach a ubírá místnosti na prostoru i na světle? Nechcete popřemýšlet o jiné zácloně či roletách? Máte severní okno, kterým denní světlo příliš neproudí? Je opravdu nutné na něm mít vůbec nějakou záclonu?

K TÉMATU  Závěsné květináče do interiéru i na zahradu. Vytáhněte vaše rostliny do úrovně očí. Budete se divit, jakou parádu vám udělají!

Zkrácením záclon nebo změnou jejich hustoty tkaní dosáhnete výrazného prosvětlení celé místnosti. Najednou prokoukne velká část bytu! Udělejte si radost a pořiďte vašemu oknu záclonu kratšího a modernějšího střihu, nebo jej nechte v minimalistické čistotě, bez zákrytu.

Žrouti denního světla

Také si přejete, ať je váš bytový prostor plný světla a přímo na vás dýchá pozitivním naladěním? Rozhlédněte se po místnosti, ve které se nacházíte. Není už čas vyměnit nábytek a sjednotit jeho styl v jiném odstínu? Obývák i ostatní pokoje vám poděkují, když je vybavíte stylově čistým bílým nábytkem.

Extra tip: Nechce se vám za nábytek utrácet? Vytvořte si vlastní obývák nebo ložnici, a to za pomocí jednoduchého nábytku z palet. Stačí, když k sobě přišroubujete několik palet, a poté je natřete na bílo. Celý interiér prokoukne a zazáří světlem. Domov ještě dolaďte pohodlnými polštáři a molitanovými čtverci, na kterých se vám bude skvěle lebedit.

Další požírač světla je přeplácaný interiér. Stylově čisté linie, kdy máte své skvosty uložené v šuplících a skříňkách vám opět přidají na jasu vašeho domova.

Sklo je skvělý pomocník

V jedné místnosti máte příjemné světlo, ale v další je již jen nepříjemné přítmí? Pořiďte si hypermoderní skleněné dveře. Designový prvek se postará o příliv světla i do jinak potemnělé místnosti a váš domov zajásá nad novým pojetím prostoru.

Podobnou službu vám dokáží prokázat i vhodně umístěná zrcadla, například v chodbě. Zvětší prostor a dovolí i dennímu světlu, aby se kouklo i na druhou stranu místnosti.

Světlo dokáže do bytu přidat i jednotná světlá podlaha pro celý byt. Světlé odstíny jsou navíc pro údržbu velmi praktické.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

4 tipy, čemu se vyhnout při zařizování ložnice

Interiérová houpačka je ideálním místem k relaxaci. Pohoupejte se doma!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Už jste o něm slyšeli? Pro někoho možná lákadlo, pro jiného naprostý strašák a nikdy by do toho nešel. Víte, co metoda holotropního dýchání obnáší, a k čemu může být dobrá? Pojďme se na to podívat, třeba vás to osloví a jednou ji vyzkoušíte.
Název této léčivé metody přímo zavání jemnými vůněmi, které vás ovanou hned, jakmile se a takovou aromaterapii vydáte. Poslední dobou e mezi lidmi tato nenásilná cesta harmonizace vlastního těla i duše stále populárnější.
Doba zahradničení, mnoha lidmi tolik oblíbený ruch týkající se zahrádky a všeho okolo. Láká vás představa vlastní zeleniny, ale nemáte dostatek zkušeností? Nevadí! Poradíme vám, jaká kořenová zelenina je vhodná i pro začátečníky.
V době koronavirové daleko více lidí pracuje formou home office, a tak si může přece jen více řídit svůj pracovní čas. Jestliže máte takovou možnost, zdřímněte si po obědě.
Mít dostatek kvalitního spánku je nesmírně důležité. Díky tomu se vaše tělo cítí lépe a mozek správně funguje. Mnoho z nás má ale s usínáním problém. A nejenom s usínáním, ale i s udržením kvalitního spánku po celou noc. Pokud spíme špatně, negativně to ovlivňuje možnost učení, snižuje kapacitu paměti, máme špatnou náladu a naše emoce jsou negativní. Co tedy pomáhá k lepšímu spánku?
V každém dlouhodobém vztahu nastanou chvíle, kdy se zdá, že rutina převládá a původní jiskra pomalu vyhasíná. Jak však můžeme toto běžné vykolejení transformovat zpět v plamenný vztah plný lásky, porozumění a vzájemného růstu? Klíčem může být správné myšlení a otevřenost ke změnám. V následujícím textu prozkoumáme, jak mohou různé aspekty našeho přístupu k vztahům a k lásce přispět k jejich obnovení a prohloubení.
Celé jaro jste se snažila zhubnout do plavek. Pár kilo je dole a vy vypadáte skvěle. Tak si dovolíte na dovolené trochu hřešit. U vody si dopřejete zmrzlinu, odpoledne aperol, večer pár koktejlů. Když přijedete domů, zjistíte, že váha je opět nahoře. Co dělat, aby se to nestalo?
Pokud se vám podařilo něco zhubnout přes léto, nebo zkrátka chcete jen udržet, to co máte, máme pro vás tipy, které fungují. Stačí dodržovat tyto jednoduché stravovací návyky.
Život je krásný tím, že nikdy dopředu nevíme, co nám přichystá. I ta nejlépe promyšlená a naplánovaná akce, jako je svatba, se dovede proměnit v naprostý trapas.
Ulpívající mastnota na troubě i uvnitř, s kterou je boj celkem urputný a někdy až nekonečný. I s tím se mohou některé hospodyňky ve své domácnosti setkat. Jak ušetřit nějakou tu korunu a zbavit se oleje a nečistot ulpívajících na povrchu trouby co nejsnadněji? Máme pro vás pár skvělých a praktických tipů.
Akné v těhotenství není nic neobvyklého. Je běžné, že se akné na začátku těhotenství trochu zhoršuje a s postupem času se opět zlepšuje. Pravděpodobným viníkem je nadměrná produkce kožního mazu, ke které dochází, když tělo produkuje větší množství estrogenu. Kožní problém odezní, když se vaše hormonální hladiny vrátí k normálu. Ale teď si řekneme, jak na akné ještě během těhotenství vyzrát.
Umíte si představit vánoční svátky bez pohádek? Nemusíte být nutně dítě, abyste vyžadovali oblíbené příběhy na Štědrý den a všechny následující svátky. Užijte si volné sváteční dny a nezapomeňte na pohádky, které vám přinesou klid a krásnou atmosféru do vašeho domova.

Výběr článků

Umělé květiny jsou velmi oblíbené v kancelářích, obchodech, různých salonech, protože si zachovávají svůj původní vzhled a nevyžadují údržbu. Existuje mnoho pověr týkajících se domu a věcí v něm. Lidé se zajímají o správné uspořádání zrcadel, nábytku a vůbec o vlastně to platí o spoustě věcí, které si domů kupují. Jednou z otázek, které je trápí je to, zda stojí za to, domů kupovat umělé květiny.
Rakovina prsu je nejčastější nádorové onemocnění u žen. Přitom velká část Češek podceňuje nezbytnou prevenci, která by případný zárodek včas odhalila. Nepodceňujte své zdraví a seznamte se s následujícími znaky, které mohou rakovinu prsu odhalit.
Vytřete návštěvě zrak, až ji usadíte na originální zahradní posezení. Venkovní nábytek z palet má tu výhodu, že si ho můžete poskládat podle sebe jako lego. Palety mají přirozeně svůj daný tvar, ten je ale možné půlit nebo jinak upravovat. Rohová sedačka se stolkem na kolečkách vypadá skvěle. Stačí vše natřít barvou podle vaší chuti a opatřit matrací a polštářky.

Nepřehlédněte

Každá z nás touží po zdravých a dokonalých vlasech. Získat je však mnohem snazší, než se na první pohled může zdát. Stačí jen vsadit na metodu No poo, která se nejen ve světě blogerek stala trendem. V čem spočívá a jak vám pomůže s vitalitou vašich vlasů?
Mléko a mléčné produkty nepochybně patří mezi přírodní složky kosmetiky. Není se čemu divit, už sama královna Kleopatra využívala mléko – zejména to oslí – pro svou krásu. Dnešní kosmetické produkty obsahují mléko jak kozí, tak oslí, ovčí nebo také syrovátku, tvaroh či jogurt. Víte, jaké blahodárné účinky mají mléčné produkty pro pleť?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek