Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Jak se obléct na pohovor: Co upřednostnit a čemu se vyvarovat?

Blíží se pracovní pohovor a chcete na něm opravdu uspět? Zakládat byste si měli především na dobrém prvním dojmu, který je v případě pohovoru nadmíru důležitý. A ten je tvořen také tím, co máte na sobě.
jak se obléct na pohovor
Co si obléknout a čemu se vyvarovat? (zdroj foto: www.123rf.com)

08. 01. 2021

Jak se obléct na pohovor? V poslední době je evidentní, že lidem je úplně jedno, jak se oblékají. Chtějí zkrátka vybočit z davu. Mnohdy je právě jejich oblečení to, co je dělá tak odlišné, a možná jim to takto vyhovuje. Jenže v případě pracovního pohovoru by svůj rádoby styl měli udržet na uzdě a měli by vsadit na klasiku. 

Pracovní pohovory zkrátka nejsou místa, kde jsou zvědaví na krátká trička nebo mini sukně. Je to jakási společenská záležitost, pomyslná business událost, na kterou by se mělo přijít ve vhodném oblečení. Abyste neměli na svém kontu další faux pas, prozraďme si, jak se na pohovor obléknout a čemu se raději vyvarovat.  

Sukně a kalhoty jsou jistota 

Ptáte se, co na sebe, když máte zamířit na pracovní pohovor? Pokud si pokládáte tuto otázku, máme pro vás jednoznačnou odpověď – vsaďte na konzervativnost. S konzervativním stylem se totiž na pohovoru ještě nikdy nešláplo vedle. Jenže co takzvaný “konzervativní styl” znamená? 

Pakliže hovoříme o konzervativním stylu, hovoříme o elegantních outfitech, které jsou často stanoveny jako dress cody v zaměstnání. Myslí se tím naprosto jednoduché, klasické a všem moc dobře známé kousky, jako jsou košile, kalhoty, delší sukně nebo šaty pod kolena. A přesně z těchto kousků vybírejte, pakliže na pohovor míříte.  

Ženy by měly ukázat trochu své ženskosti. Proto by měly vsadit ideálně na delší sukně nebo šaty, které budou délkově minimálně ke kolenům. Vypasovaná košile s kalhotami je taktéž naprosto skvělá volba, pakliže se k ní zvolí adekvátní obuv a nikoli tenisky nebo žabky či podobné pohodlné modely.  

Co se týče mužů, ti by měli vsadit na kalhoty. S otrhanými riflemi se neudělá dobrý dojem, stejně tak se dobrý dojem pokazí kvůli šortkám, jež odhalují kolena. Kalhoty a k tomu košile, případně jednobarevné tričko a sako – to je přesně to, s čím se na pohovoru zaboduje. Ovšem i v tomto případě platí, že je třeba volit adekvátní obuv.  

K TÉMATU  Quinoa: Jaké jsou její účinky a proč by měla být součástí vašeho jídelníčku

Hlavně žádné mini 

Na malý okamžik se pozastavme u jednoho poznatku, a sice u zmiňovaných mini modelů. V této chvíli mluvíme především k ženám. Dnes se velice aktivně nosí nejen mini sukně, ale také krátká trička zvaná crop topy. Jenže pokud mluvíme o těchto mini modelech, mluvíme o naprostém tabu v případě sestavování outfitu na pohovor.  

Žádný budoucí zaměstnavatel nestojí o to, aby ženě šlo vidět až příliš mnoho kůže. Mini sukně sahající těsně pod zadeček nebo trička sotva zakrývající prsa nejsou nic, co by práci přilákalo, naopak to nedělá zrovna dobrý dojem. Zmiňovaný konzervativní styl není tak usednutý, aby se ho ženy milující mini kousky musely obávat či se mu stranit.  

Pozor na spodní prádlo 

Ženy se dopouští ještě jednoho velkého faux pas při pracovních pohovorech. Tím je špatná volba spodního prádla, respektive špatná volba barvy spodního prádla. Pod bílou košili se zkrátka nemůže dát tmavá nebo pestrobarevná podprsenka, to zkrátka nebudí zrovna dobrý dojem. Spíše má potencionální zaměstnavatel pocit, že je žena nedůsledná a že jí na detailech absolutně nezáleží.  

I pánové ale často mají problém se spodním prádlem. Mnohdy jim trčí z nedopnutého poklopce u kalhot, jindy čouhá ve chvíli, kdy se předkloní. Problémem však bývá i absence nátělníku či stejnobarevného trička pod bílými košilemi. Tričko nebo nátělník totiž předchází vzniku koláčů od potu, jež jinak značně odpuzují a znechucují možného budoucího zaměstnavatele.  

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vaše práce vás nebaví? Nebojte se začít jinde znova v jakémkoli věku

Úpletové šaty jsou hitem letošních chladných dnů. Hodí se do práce i na party

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Svatební obřad je sice hlavní program, uteče ale poměrně rychle. Pak přijde na řadu hostina. Právě ke svatební párty se upíná nejvíce pozornosti i plánování. Prohlédněte si honosné slavnostní stolování
Jste milovníkem sluníčka a už se těšíte, až budete ležet na pláži a necháte sluneční paprsky prohřívat vaši pokožku? A opravdu víte jak se správně opalovat?
Bojíte se, že šlápnete vedle? Váháte s výběrem make-upu nebo brýlí? Rozhodnutí vám usnadní beauty aplikace. Na výběr je jich hned několik. Zkuste všechny!
Všichni mluví o tom, že předehra je důležitou součástí dobrého sexu. Ale jak na tu nejlepší předehru, aby vaše žena byla úplně hotová? Protože milostná předehra přichází v různých podobách, a pro někoho může být matoucí, nebo dokonce stresující se v této změti zorientovat. Ale žádný strach, proto jsme tu my, abychom vám pomohli.
Podzim už je tady a vy pomalu měníte i svůj šatník. Jaké budou podzimní trendy 2023 a co si na sebe obléknout? Inspirujte se našimi tipy.
Asi každá z nás už slyšela o různých seznamovacích aplikacích či online seznamkách. Někomu jsou seznamky zdrojem nekonečných erotických eskapád, jiní zde hledají osudovou lásku. A pro někoho jsou seznamky jeden velký podvod. Podívejme se, jak je to s nimi doopravdy.
Nemoc si nevybírá, a proto se i v řadách slavných tváří setkáme s lidmi, kteří musí změnit svůj styl života a bojovat o to, aby byli zase zdraví.
Lenčiny problémy začaly již na střední škole. Patřila mezi holky se střední postavou, vynikala ve sportu, a měla dobře našlápnuto na svou vysněnou vysokou. Vše se ale změnilo, když se jí nevydařil vztah, do kterého vkládala tolik nadějí.
Jaro se pomalu přelévá do léta, a tak začínají lidé řešit, jak budou vypadat v plavkách. Ať už u českých řek, rybníků či bazénů, nebo někde u moře. A přiznejme si, že po roce všemožných protiepidemických opatření, zavřených tělocvičen a fit center nebo zákazu lyžování je ve formě jen málokdo. Proto byste mohla ocenit cvičení pro zpevnění zadečku, která zaručeně fungují.
Neustálé pochybnosti o sobě. Kritika své postavy, kritika svého chování. Nedůvěra v dosažení stanovených cílů... Poznává se v tomto některá z vás? Přály byste si, ženy, mít se více rády? V dnešním článku si povíme, jak na to! Jak se mít ráda, jak zlepšit své sebevědomí a jak zkrátka zazářit!
Se správnou pozorností věnovanou detailům a barvám, které si vyberete, může boho vypadat super elegantně. Místnosti s tlumenou nebo neutrální základní paletou s několika divokými vzory jsou často naprosto ohromující a vypadají neuvěřitelně elegantně! Ať už se vydáte jakoukoli cestou, interiéry boho jsou ideální pro dosažení tohoto útulného a příjemného pocitu.
Děti nutně nemusí trávit svůj volný čas hraním počítačových nebo mobilních her, které je nijak nerozvíjí. Daleko lepší je rozvíjet jejich kreativitu a motoriku s pomocí hraček, které vyplní jejich volný čas stejně dobře a u nichž si užijí stejnou porci zábavy. Těmito hračkami myslíme dětské stavebnice, které jsou mezi námi už dlouhá staletí.

Výběr článků

V dnešní době mnoho lidí pracuje z domu, a proto se chtějí ve své domácnosti dobře. Jaké kroky podniknout, abychom se cítily dobře a zároveň nám nevyschl náš finanční polštář? Pojďme se podívat na pár tipů, pomocí nichž můžeme zútulnit naši domácnost.
Když vám několik lékařů nezávisle na sobě oznámí, že v pětadvaceti letech máte počínající artrózu a nic se s tím nedá dělat, můžete udělat dvě věci. Buď to vzdát a trpět po zbytek života bolestmi kyčlí a všeho možného, nebo lékařům nevěřit a vzít situaci do vlastních rukou.

Nepřehlédněte

I když jídlo není zrovna nejlevnější položka, to nejdražší na Vánocích jsou zejména dárky. Dvojnásob to platí tehdy, pokud máte kolem sebe víc lidí, které chcete pod stromečkem obdarovat. Jak se dá ušetřit za dárky, aniž byste museli mít výčitky před ostatními členy rodiny? Poradíme vám.
Určitě jste i v zimě potkávaly spoustu lidí v teniskách. Již několik let je to módní obuv pro všechny příležitosti. A právě přicházející teplé období nám dovolí více využít přednosti této pohodlné obuvi.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek