Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Vyrobte si nejstylovější lapač snů! Je to hračka

Přejete si, aby se ve vaší ložnici nebo obýváku vyjímal originální lapač snů? Tento kouzelný bytový doplněk má podle starých indiánů dokonce magickou moc. Už se těšíte, až si vyrobíte ten svůj?
lapač snů
Přejete si, aby se ve vaší ložnici nebo obýváku vyjímal originální lapač snů? Tento kouzelný bytový doplněk má podle starých indiánů dokonce magickou moc. Už se těšíte, až si vyrobíte ten svůj? (zdroj foto: pixabay.com)

04. 09. 2020

Indiánské kmeny věřily, že lapače snů mají magickou moc. Dokázaly ochránit obydlí od zlých duchů, a také od zlých snů. Pokud je zavěsíte kdekoliv v místnosti, pokaždé budou symbolizovat dobrý a klidný spánek. Ideální umístění je přímo nad postelí – můžete si tedy svůj lapač snů dát přímo za čelo postele.

Podle prastarých indiánských legend mají lapače snů tak magickou moc, že se v nich zlé sny zničí, a ty dobré naopak po peříčku poputují rovnou k vám, abyste si je uchovali. Ať již na magickou moc lapače věříte nebo ne, je to stylový doplněk každého bytu. Jdeme na výrobu!

Nachystejte si kruh

Nejdříve si určete, jak bude váš lapač snů velký. Podle toho si z drátu utvořte libovolný kruh. Máte v plánu si vytvořit malý lapač nad vaši postel, nebo budete tvořit velkou ozdobu přes celou stěnu obývacího pokoje? Je jen na vás, jak velký lapač si vytvoříte. Kruh, který jste z drátu udělali, symbolizuje kruh života. Tento kruh života je dobré si čas od času uvědomit. Nelze jej zastavit. Jednou se narodíme, a jednou umřeme. A život na planetě bude stále pokračovat dál. S železnou pravidelností se střídají roční období, a také se stále dokola točí různé lidské osudy.

Provázkem vytvořte vzorec

Vyberte si vaši oblíbenou barvu pro vypletení lapače snů, nebo zvolte jutový provázek nebo třeba kožený tenký pásek. Budete jej potřebovat zhruba 5 metrů, záleží na velikosti lapače. Vytvořte libovolný obrazec, a omotejte také dobře celý kruh, aby byl provázkem zakrytý drát. Dle legendy se právě ve vámi vytvořeném obrazci uvnitř kruhu zachytnou špatné sny a energie, a kruh je poté zničí. Denním světlem je vše negativní zrušeno. A co krásné sny?

K TÉMATU  V čem vyrazit letos k vodě a dodržet trendy. Tohle je plážová móda pro rok 2019

Přivažte peříčka

Pomocí provázku upevněte k lapači i peříčka. Ty mají v indiánském lapači svůj velký význam. Jsou to právě ona, kdo jsou zodpovědná za vaše krásné sny. Zatímco obrazec uvnitř kruhu zachytí zlé energie a sny, peříčka dokážou do naší duše z lapače snů vrátit do naší duše krásné sny.

Další ozdoby

Pro základní lapač snů již máte vše připraveno. Proč si jej ale ještě trochu nezkrášlit? Použít můžete například korálky s větším otvorem, které budete při vyplétání lapače přidávat do vzoru. Klidně pro přízdobu použijte i peříčka různých barev, nebo lapač ozdobte malými mušlemi s provrtanými dírkami.

lapač snů
Svůj lapač snů si můžete vyzdobit jak se vám zachce. (zdroj foto: pixabay.com)

Význam barev

Než se do výroby vašeho krásného lapače snů pustíte, pojďte si projít základní významy některých barev. Třeba zjistíte, proč je vám některá barva více sympatická, a co pro vás znamená. Nebo si váš lapač snů sestavte z barev, které pro vás mají symboliku.

Tak třeba zjistíte, že bílá barva symbolizuje čistotu a jasnou mysl, ale také touhu po dokonalosti a puntičkářství. Bílá barva na lapači snů pomáhá očišťovat a stabilizovat myšlení. Umocňuje také další barvy, které si pro váš lapač zvolíte.

  • Naopak černá barva symbolizuje stálost a nekonečno. Pomáhá nám dostat se do svého středu a neuzavírat se sami do sebe.
  • Přejete si znát význam zelené barvy? Potom vězte, že je barvou rovnováhy a naděje. Uklidňuje a dodává nám kreativní myšlení.
  • Modrá posiluje naše sebevědomí a fantazii.
  • Žlutá barva je symbolem pro inteligenci a moudrost.
  • Oranžová přináší optimismus.
  • Fialová prohlubuje duchovní schopnosti.
  • Červená nám dodává odvahu a vitalitu.
  • Hnědá barva symbolizuje trpělivost a pokoru. Dodává nám klidnou a stálou energii.

Už se těšíte, až si domů dáte krásnou a osobitou ozdobu v podobě lapače snů? Přejeme vám, ať se vám povede, a ať vám zajistí ty nejkrásnější sny.

K TÉMATU  Domácí mýdlo: Jak jej jednoduše vyrobit?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dekorace z dýně. Originální podzimní výzdoba do interiéru i na zahradu

Originální a stylové módní doplňky. Vyrobte si je doma během chvíle

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Za sny - tak se jmenuje nová audiokniha, kterou načetl zpěvák Richard Krajčo společně se svou manželkou - autorkou knihy, režisérkou a scenáristkou - Karin Krajčo Babinskou. Čtyřy a půl hodiny poslechu bude stát za to. Proč zná knihu zpěvák nazpaměť a jak souvisí s jeho písní Zůstaň se mnou?
Pokud jste vášnivá zahradnice nebo máte vymezené místo na pěstování plodin na vašem balkoně, pak jistě mezi vaší úrodou nechybí ani rajská jablíčka. Rajčata jsou nejen chutnou pochoutkou k odpolední svačině, ale také skvělou ingrediencí na vaření, například k italským receptům. Seznamte se s těmi nejlepšími kroky pro perfektní úrodu rajčat.
Avokádo se stalo součástí našich jídelníčků, kdy z něj můžeme připravit výtečné guacamole, využít jej jako náhražku másla nebo použít jako základ na zdravou pomazánku. Jenže avokádo skvěle neposlouží jen v kuchyni, jeho využití sahá daleko za kulinářskou sféru. Víte, k čemu všemu se vám může doma hodit?
Mít dokonalou postavu bez špíčků je snem snad každé ženy. Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo navíc, jistě jste už někdy přemýšlela o možnosti liposukce. Zatímco některé ženy se nebrání operativnímu zákroku, jiné ženy by raději upřednostnily bezbolestnou metodu hubnutí. A právě v tu chvíli se nabízí možnost využití kryolipolýzy, laserové liposukce nebo kavitace. O jaké metody se jedná a fungují vůbec?
Jak poznat u dětí, že se objevily neštovice? Jak se správně o pupínky na dětské pokožce postarat a co dělat, aby pupínky co nejrychleji zmizely, nejlépe bez pozdějších jizviček?
Zatímco vysoký krevní tlak se dá hodnotit jako život ohrožující, nízký tlak je spíš skrytý, tichý problém. Ovšem i tak by se lidé, kteří mají nízký tlak, měli mít na pozoru. Jak poznat, že nízký tlak máte, jaké jsou jeho příčiny a jak se můžete léčit?
Tahle kočka si užívá víkendový relax a v klidu sleduje video s ptáky na chytrém zařízení. Rušit se od lenošení ale rozhodně nenechá a svůj oblíbený tablet jen tak nepustí.
Neo mint neboli pastelově zelená. Už teď známe trendy v bydlení pro příští rok, a přinášíme ochutnávku interiérů s tímto odstínem barvy.
V padesáti pěti letech se dnes málokdo ztotožní s pojmem senior. Důležité je ale to, že mnoho cestovních kanceláří nabízí pro lidi ve věku 55 let a více výhodné podmínky pro dovolenou. Dovolená pro seniory na vás vyskakuje na každém rohu, skutečně se ale tak vyplatí, jak cestovky inzerují? Zjistili jsme to!
Astroložka Naďa Šmídová přináší horoskop na sobotu i neděli. Úklid je sice potřeba, ale neberte ho tak vážně a hlavně relaxujte. O tom je přece víkend! Co je možné očekávat a čemu se raději vyhnout?
Asi pro vás není žádnou novinkou, že s přibývající propojeností všeho a všech se ztrácí schopnost se skutečně odpojit. Mozek je zaplaven doslova nevysychajícím proudem informací, které zároveň nedokáže zpracovat. Co se vlastně děje a co můžete dělat pro svůj spokojený život?
I když si v době neutichající rýmy myslíme, že se nám nemůže nic horšího stát, existuje celá spousta daleko vážnějších onemocnění, které nám dokážou život obrátit doslova naruby. Jednou z nich je rakovina – nemoc, která je obrovským náporem na psychiku.

Výběr článků

Že kondicionér svede divy jenom na hlavě? Co vás nemá! Rychlostí blesku „opraví“ ucpaný odpad, naleští kožené boty a pohodlně nahradí pěnu na holení. Ovšem pozor, dokáže vrátit do původní velikosti i sražené oblečení!
Není nad pořádnou šťavnatou krkovičku. Nejlepší je samozřejmě naložená v černém pivu a ugrilovaná, ale pokud zrovna grilování počasí nepřeje, můžete vyzkoušet třeba náš recept. Na česneku pečená krkovička v pikantní omáčce je rychlé a chutné jídlo, které zpestří i váš víkendový rodinný oběd. Pokud k ní připravíte hranolky a naservírujete dobré české pivo či moravské víno, budete se cítit jako v restauraci.
Štědrý den je tady! Užijte si svátky se svými blízkými, a pamatujte, že smích léčí! Horoskop krásy a duševního zdraví vám ukáže, co vás může potkat. Připravila ho pro vás astroložka Naďa Šmídová.

Nepřehlédněte

Dítě sice někdy přijde zcela nečekaně, jindy je však součástí plánu, který si dva stanoví. V takovém případě je to mnohdy lepší. Příchod dítěte je vítaným, milým překvapením, nikoliv něčím, co zaskočí a co člověka vede k pohrávání si s myšlenkou, jestli potrat není řešením. Abyste se takovému scénáři vyhnuli, udělejte několik věcí ještě předtím, než začnete dítě plánovat a následně se o něj pokoušet.
Obývací pokoj je srdcem každého domova. Je to místo, kde trávíte spoustu času s rodinou
a přáteli, relaxujete po náročném dni, a kde se odehrávají často nezapomenutelné chvíle. Pohodlná a stylová křesla dotvářejí atmosféru obývacího pokoje a dělají z něj jedno
z nejpříjemnějších míst domova. V tomto článku se zaměříme na výběr toho pravého křesla do obýváku, které splní vaše potřeby a přinese do interiéru zároveň nádech elegance.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek