Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Pohádková sídla. Kdo ze světových celebrit má nejdražší domov?

Jsou krásní, slavní a bohatí a díky jejich neúnavné píli ve svém oboru mají tolik peněz, že si mohou dovolit koupit doslova cokoli. Jednou z velmi oblíbených investic jsou luxusní rezidence na těch nejprestižnějších adresách.
sídla
Nejdražší domovy celebrit. Ukážeme si, jaký je standard slavných osobností.

My vám nyní ukážeme, které ze světových celebrit vlastní nejdražší sídla na světě.

Donald Trump – 125 milionů dolarů

Prezident Spojených států amerických vlastní na Floridě luxusní rezidenci o rozloze 7 432 m², která se jmenuje Mar-A-Lago. Jeho nemovitost zahrnuje například garáž pro 40 aut, která je největší v celém státě. Na pozemku najdeme také dva domy pro hosty, soukromý klub, lázně a business centrum. Jeho rezidence má celkem 126 pokojů, které jsou namířeny tak, aby hosté viděli na Atlantský oceán. Když Trump v roce 1985 tuto rezidenci kupoval za „pouhých“ 10 milionů dolarů ještě neměl tušení, že k dnešnímu dni její cena vystoupá na více než 125 milionů dolarů.

Oprah Winfrey – 85 milionů dolarů

Rozlehlou nemovitost o rozloze 2 137 m² koupila americká herečka a moderátorka Winfrey v roce 2004 v Montecitu v Kalifornii za 50 milionů dolarů. V roce 2013 ji pak celou zrekonstruovala. Její dům byl jedním z nejkrásnějších v celém státě. Díky vkusnému interiéru a působivému umístění se stal velkým lákadlem pro všechny fanoušky.

sídla
Dům Oprah Winfrey za 85 milionů dolarů. (Zdroj foto: pinterest.com)

Michael Jordan – 30 milionů dolarů

Panské sídlo o rozloze 5 203 m² se nachází v Highland Parku a nevlastní ho nikdo jiný, než basketbalová hvězda Michael Jordan. Uvnitř najdeme krytý bazén s profesionálním basketbalovým hřištěm a domácí kino. Součástí sídla je 9 ložnic s 19 koupelnami, plně vybavená tělocvična a krásně zdobené interiéry. Jeho nemovitost je aktuálně na prodej za méně než polovinu původní hodnoty kvůli špatnému trhu.

Ellen DeGeneres – 49 milionů dolarů

Ellen DeGeneres, americká herečka a televizní bavička vlastní krásný dům v Beverly Hills, který se rozprostírá na ploše 1 394 m². Uvnitř najdeme 9 ložnic a 4 garáže. Kromě toho disponuje také soukromým rybníkem, soukromou ulicí a několika krby, které můžeme najít po celém domě. DeGeneres a její partnerka jsou také majitelkami Brody House v Los Angeles, rezidence o rozloze 1 069 m². Ellen je navíc ještě pyšnou majitelkou velkého sídla v Malibu a Santa Barbaře.

K TÉMATU  Obohaťte svůj obývací pokoj o pohodlné křeslo. Večer se o něj budete prát se členy rodiny
vila
Sídlo Michaela Jordana za 30 milionů dolarů. (Zdroj foto: pinterest.com)

Cher – 45 milionů dolarů

Známá americká zpěvačka a herečka Cher vlastní ticho-oceánskou rezidenci v Malibu. Italská vila z dob renesance se rozkládá na území 1 486 m². V interiéru tohoto sídla se snoubí mnoho ručních řemesel, například koberce z Egypta, krb z Mexika, šestimetrové lustry, balustráda a tapiserie. Zahradu upravila sama herečka. Je plná palem, zatímco vchod zdobí rybník se spoustou ryb.

Sachin Tendulkar – 6 milionů dolarů

Indický hráč kriketu si pořídil v Bombaji sídlo na Perry Cross Road za něco málo přes 5 milionů dolarů. Vila Parsi s rozlohou 2 743 m² byla ale ve velmi dezolátním stavu, a tak Sachin investoval další milion dolarů do její rekonstrukce. Nyní má pět nadzemních podlaží a jeden a půl podzemního podlaží.

George Clooney – 13 milionů dolarů

Hollywoodského lamače ženských srdcí, George Clooneyho, okouzlila vila Oleandra u malebného jezera Como v Itálii. Není divu. Sídlo z 18. století má 25 pokojů, bazén, garáž a své vlastní venkovní divadlo. Rozloha sídla je 167 225 m². Ve vile se natáčely některé scény z filmu Ocean´s Twelve, kde hlavní roli ztvárnil právě Clooney.

sídla
Luxusní sídlo z 18. století, které vlastní George Clooney s manželkou Amal. (Zdroj foto: pinterest.com)

Julia Roberts – 9,5 milionů dolarů

Další hollywoodská hvězda, Julia Roberts, se rozhodla pro koupi luxusního domu v samém srdci Kalifornie, v Malibu. Protože herečka je velmi ekologicky založená, údajně utratila neuvěřitelných 19 milionů dolarů, aby se i dům nesl v ekologickém stylu. Sídlo se rozkládá na 153 290 m².

John Travolta – 4,9 milionů dolarů

vila
Eko dům Julie Roberts v Malibu. (Zdroj foto: pinterest.com)

Legendární americký herec John Travolta si zakoupil rozlehlé sídlo na Floridě. Kromě bazénu má dům Jett-Bleu, který silně připomíná letištní terminál, také velice vkusně provedené interiéry. Sídlo má samo o sobě rozlohu skoro 600 m². Pro Travoltovu zálibu v letadlech je součástí domu vlastní přistávací drahá o délce 2,25 km, kde parkuje i Boeing 707.

K TÉMATU  Zavařování ovoce a zeleniny: v myčce, v troubě, v mikrovlnce

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Alternativní bydlení. Existují i jiná řešení, než drahá hypotéka nebo pronájem

Luxusní zahrady. Takhle může vypadat vaše moderní zóna pro volný čas

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Love Island je celosvětově oblíbená reality show, která je jakousi obdobou dříve známé reality show Hotel Paradise, kterou vyhrála dnes již známá „podnikatelka“ Nela Slováková. Love Island má své fanoušky po celém světě, k nám se dostala v roce 2021, kdy byla odvysílána její první řada. Pamatujete si na její účastníky?
Nevolnost, průjmy, zácpy, nadýmání, nafouklé břicho. Připadá vám to povědomé? Taky vás sužují tyto zdravotní problémy? Mám pro vás dobrou zprávu! Z těchto potíží vede cesta ven! Stačí do vašeho života zařadit těchto 5 tipů a vaše trávení vám poděkuje. Věřím, že nejen vaše trávení, ale i vaše psychika, jelikož špatné trávení nás díky nepříjemných problémům může dostávat do stresu.
Také jste vždy toužili po zahradě, kde vše bude v souladu s vaší duší a myslí? Objevte 10 způsobů, jak se dokonale spojit s přírodou ve vaší zahradě.
V oblasti zahradničení je pořád co objevovat, a to i tehdy, pokud máte vše už v malíku. Jestli ale tu a tam prahnete po něčem, co jste doposud nevyzkoušeli, a lákají vás nejrůznější novinky, pak vás právě tenhle článek doslova nadchne. Ten totiž věnujeme speciální popínavce, která bohatě produkuje chutnou zeleninu a nese trošku záhadné jméno ačokča. 
Napadlo vás někdy, že když partnerovi řeknete, jak roztomile vypadá třeba při opravě sekačky, že mu vlastně nelichotíte? Ba naopak, že mu to může velmi vadit? Prozradíme vám 10 komplimentů, po kterých váš partner opravdu netouží.
Láká vás půvab francouzského venkova nebo upřednostňujete moderní či retro design? Naučte se poznávat styly nábytku a sladit ho v jednotném tónu.
Rádi utrácíte, ale kolikrát si říkáte, že už máte tolik věcí, až je není kam dávat? V tom případě se zamyslete nad tím, za co utrácíte a jestli náhodou není lepší místo utrácení investovat do něčeho, co se vám skutečně vyplatí.
Je vám více než padesát a dostala jste výpověď. Začnete registrací na pracovním úřadě a budete pokračovat hledáním nové práce. Čím máte vyšší kvalifikaci, tím je to složitější. Přemýšlíte, zda setrvat ve svém oboru nebo vykročit úplně novým směrem? Třeba si splnit sny. Možná vám to připadá riskantní. Ale proč to nezkusit?
Minulý týden jsme si zasoutěžili o dvoje krásná sluchátka. Dnes už známe vítězky naší soutěže. Kdo měl štěstí a krásná sluchátka Trust Norma do nás dostane?
Proti chřipce se můžete dát očkovat a v případě, že nemoc propukne, lze vsadit na běžně prodávaná syntetická léčiva. Zkusit ale můžete bylinky i sílu přírody.
Češi jsou národem pejskařů. Psy opravdu milujeme. Pro naše čtyřnohé mazlíčky uděláme všechno, co jim na očích uvidíme. Kupujeme jim nejrůznější krmení, ale i pamlsky. V prvním zmíněném bývají největší spory. Krmit granulemi, nebo masem? Co je lepší? Na to se nyní podíváme.
Osvěžovače vzduchu jsou dnes součástí prakticky každé domácnosti. Vyrobte si je sami, budou mít příznivý vliv na vaši náladu i zdraví.

Výběr článků

Amarant zní tak trochu mysticky a připomíná nějaké zaklínadlo. Jedná se však o potravinu, kterou můžete použít jako přílohu nebo si z něj udělat kaši. Vyzkoušejte ho a třeba si právě u vás v rodině najde v jídelníčku své stálé místo.
I když se letošní léto bude nést v trochu méně omezeném duchu (hygienická opatření se začínají uvolňovat stále víc a víc), přesto se většina lidí rozhodla strávit volné dny s rodinou v tuzemsku. I Česká republika zkrátka nabízí mnoho krásného a atraktivního, tak proč to nevidět? Nemusíte nutně využívat automobil k přejíždění z místa na místo, stejně tak nemusíte ujít desítky kilometrů, abyste se dostali tam, kam se dostat chcete. Stačí usednout na kolo. Česko je totiž cyklostezkami doslova protkané.
Zadar v Chorvatsku láká na originální zpívající schody. Mořské varhany navrhl architekt Nikola Bašić v roce 2005 a od té doby hrají nepřetržitě. Tento architektonický objekt je zároveň neobvyklý hudební nástroj. Zvuk vyluzuje tak jako u klasických varhan vzduch, který je vytlačovaný skrze ocelové trubky, schované ve schodech. Ten dovnitř ženou mořské vlny.

Nepřehlédněte

Léto doslova svádí k procházce do lesa, která má na naše tělo pozitivní vliv. Nejen, že jsme na čerstvém vzduchu, ale také jsme prakticky bez signálu čili si odpočineme od tíhy sociálních sítí a dalších hrozeb internetového světa. Navíc si můžeme nasbírat i naši večeři – stačí se poohlédnout po houbách. Které z nich mají pozitivní vliv na zdraví?
Horoskop na dnešní den bude ve znamení péče o pleť. Pokud jste nezadané a tísní vás samota, vyrazte ven, měsíc přeje seznamování!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek