Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

Trend “ugly shoes”: o co se jedná a proč jsou tyto boty hitem?

Jak už název “ugly shoes” napovídá, tyto boty nejsou na první pohled žádnými krasavci. Přesto si je módní svět zamiloval a už několik sezón vévodí žebříčkům největších trendů. V čem tkví jejich kouzlo a proč si je vůbec lidé pořizují, když jsou vlastně ošklivé?

Při nakupování oblečení a módy nám jde většinou o to, aby byly nové věci hezké a lichotily nám a ani u sportovního oblečení, kde by měla na prvním místě stát funkčnost, nejsme ochotni udělat výjimku. Zdá se však, že u “ugly shoes” je to přesně naopak a tyto boty razí heslo čím ošklivější, tím lepší.

Tyto boty mají zvláštní retro vzhled, příliš vysokou podrážku, výrazný jazyk, prazvláštní rýhy a leckdy i ne zrovna povedené barevné provedení. Jsou příliš robustní a na první pohled mohou někdy působit jako ortopedické boty. A právě to je jedna z jejich největších výhod – jsou opravdu pohodlné. 

Svět miluje “ošklivky”

Jakmile se styl škaredých tenisek poprvé objevil, leckdo mu předvídal rychlý konec. Jak mohly tyto boty uspět vedle dokonalých lodiček na vysokém podpatku a super stylových tenisek, které nosí sportovní hvězdy? Jenže stalo se a módní svět si tak začal klást otázku proč. Odpověď nabídla například profesorka módní psychologie Carolyn Mair pro magazín Vogue:

“Psychologové prokázali, že nevěnujeme pozornost tomu, co je normální, běžné nebo známé, protože to pro nás nepředstavuje žádné nebezpečí. Když naopak narazíme na něco nového, svou pozornost k tomu obracíme. Kromě komfortu může vlastnictví těchto bot znamenat i touhu po pozornosti, která nositele motivuje.” Nošení “ugly shoes” tedy může být jistým projevem hrdinství a na tom rozhodně není nic špatného. 

boty
Tyto extravagantní tenisky značky GUCCI stojí téměř 32 000 korun.
(zdroj foto: tessabit.com)

Jak nosit “ugly shoes”

A tak žijeme díky mileniálům prahnoucím po nostalgii a jedinečnosti v éře škaredých tenisek. Máte pocit, že je na čase je obout také? Není nic jednoduššího. Výběr je dnes takřka nekonečný a stejně tak i možnosti nošení. Hodí se totiž ke všemu, k čemu byste si běžně obuli své oblíbené tenisky.

K TÉMATU  Tenisky pro každou příležitost: Nebojte se jich ani do společnosti

A i v tomto ohledu jsou už dnes pravidla velmi volná, a téměř nic není tabu. Volné maxišaty, pracovní outfit, plisovaná sukně – k tomu všemu budou ugly shoes ladit. Stejně tak i k minišatům, širokým kalhotám nebo třeba klasickým džínám.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jaká bude móda a co pofrčí letos v létě? Jsou tu trendy pro rok 2020

Oversize móda stále letí. Počítejte si ní i letošní zimu. Jak ji správně kombinovat a vyladit k dokonalosti

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Mandle jsou oblíbené oříšky, které rádi “chroupeme” jen tak třeba u populárního televizního pořadu. Je skvělé, že za ta léta dokázaly nahradit brambůrky klasicky smažené v oleji, které zdraví, na rozdíl od mandlí, zrovna neprospívají. Pokud však máte tak velkou spotřebu, že vaše peněženka při každé úhradě dalšího a dalšího balíčku trpí, nabízí se otázka, zdali si madle nechcete vypěstovat na své zahradě? Odpověď je ano!
Kreativitě při balení dárků se žádné meze nekladou. Taštička vám sice ušetří čas, na druhou stranu, pěkný balíček v balícím papíru se stuhou nic nenahradí. Když se na balení trochu vyřádíte a přijdete s něčím originálním, vždycky to bude úspěch, a navíc do vaší práce s balením otisknete i svou snahu, a to se vždycky cení. Inspirujte se nápady na balení dárků ve videu.
Když je zmínka o mandlovém mléce, možná vás na prvním místě napadne jeho přínos v kuchyni. Je velmi populární u lidí alergických na laktózu, vegetariánů či vitariánů. Mandlové mléko však může mít i zcela odlišné využití. Může vám totiž pomoct ke zdravým vlasům a pleti.
Vlastnímu dýchání obvykle nevěnujeme pozornost. Pravdou však je, že bez něj by naše tělo fungovalo jen několik minut, a že jeho kvalita v mnoha ohledech ovlivňuje naše zdraví i celkové rozpoložení.
Nežijeme v Kalifornii ani v jiné lokalitě, kde sluníčko intenzivně hřeje po celý rok a zelenina či ovoce má několikero sklizní. Čtyři roční období znamenají mimo jiné přizpůsobit své tělo a jeho režim na počasí, které přijde. Na podzim byste se tedy neměla stravovat stejně jako v létě, kdy je tělo dobré spíš ochladit. Co udělá vašemu organismu dobře na podzim?
V sobotu si dopřejte nějakou aktivitu a pohyb, v neděli potom relaxujte. Co dalšího se objeví o víkendu? Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Japonská zahrada je působivý způsob úpravy okrasné zahrady. V Japonsku bývala zahrada dlouhodobě otázkou prestiže více, než kdekoli jinde ve světě. V Evropských zemích se nachází parky i zahrady, které si berou inspiraci právě v této zahradní architektuře. Jejich vzhled byl ale přizpůsoben našemu trendu úpravy zahrad. Nic to nemění na tom, že krásně upravená idealizovaná příroda v duchu japonské zahrady je prostě pastvou pro oči.
Ačkoli bychom to měli dělat všichni, opravdu není pravidlem, že se v každé domácnosti třídí odpad. Pokud si neosvojíme tyto správné návyky, může se stát, že často budeme vyhazovat odpadky tam, kam prostě nepatří. Ještě horší varianta je ta, že netřídíme vůbec (hanba!). Přitom je to naprosto jednoduchá disciplína. Nejtěžší je pouze začít. Do lehkého začátku vám poradíme, jak na to, abyste přispěli k lepšímu životnímu prostředí.
Krásné a dobře upravené vlasy bez ohledu na povětrnostní podmínky a roční období – to je sen každé ženy. Zvláště v dnešní době není vždy možné využívat služby kadeřnických salonů. Proto stojí za to vybavit se doma speciálními přístroji, kterými svým vlasům dodáte zcela nový vzhled. K takovým patří právě žehlička na vlasy. Víte ale, jak vybrat tu správnou?
Vybíráte mobilní telefon pro dítě? Nejdůležitější je řídit se zdravým rozumem. Dítě v první třídě mít telefon nemusí. Kdy je tedy vhodný čas a co zohlednit při výběru?
Orchideje patří k pokojovým rostlinám, které jsou dlouhodobě oblíbené. I když se mnozí domnívají, že se nejedná o moderní pokojovou rostlinu, opak je pravdou. Je to stále dokonalý dárek k narozeninám nebo k výročí. Jen je třeba myslet na to, že ne každý obdarovaný se o tuto elegantní rostlinu umí starat. Při pěstování orchideje se totiž dopouštíme několika chyb, jež ji mohou spíše vyhubit než podpořit v bezproblémovém růstu.
I když se Česká republika opět začíná otvírat veřejnosti, stále jsou mnohá místa zavřená nebo opředená přísnými hygienickými pravidly. I proto se stále řada rodičů ptá, kam vyrazit s dětmi, když mnoha místa jsou stále ještě veřejnosti nepřístupná. Naštěstí pro vás máme několik konkrétních tipů.

Výběr článků

Potřebujete ušetřit, ale zjistili jste, že nemáte nic na sebe? Nemusíte nutně procházet internetové obchody, v nichž ceny za oblečení dosahují opravdu nemalých výšek. V ideálním případě zamiřte do nejbližšího second handu a nakupujte tam.
Kvalitní spánek je nepostradatelnou součástí našeho života. Když ale koukneme na současná čísla, je až k neuvěření, kolik lidí trápí problémy se spánkem. S přechodnou nespavostí si tělo dokáže poměrně dobře poradit, ovšem pokud dlouhodobě nemůžete usnout anebo se často probouzíte uprostřed noci, nastává problém, který si v zájmu vašeho zdraví žádá urychlené řešení. Jak si s tím šikovně poradit?
Retro nábytek je v módě a vintage je stále skloňované slovo. Retro nábytek má své kouzlo, které nás přenese do jiných časů. Uvažovali jste ale i o kouzlu retro zvuku?

Nepřehlédněte

Okenní parapety nemusí zét prázdnotou, i když teploty padají k nule. Stačí, když si vysadíte rostliny, jež jsou pro podzim typické a kterým podzim dokonce prospívá. Jednou takovou podzimní květinou je vřes, který se hravě popere i s prvními zimními mrazíky. Jelikož ho lze koupit v bílé i růžové barvě, bude hezky zdobit jinak pochmurné a smutné okenní parapety.  
První rande, to máte sevřené hrdlo a trému. Někdo se začne o druhé pohlaví zajímat později, ale tenhle malý Casanova ještě nosí dudlík a pleny!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek