Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Interiérová houpačka je ideálním místem k relaxaci. Pohoupejte se doma!

Pokud se vám při přečtení názvu dnešního článku vybavilo rozesmáté dítě na venkovním hřišti, zkuste nyní tu představu trochu změnit. Houpání totiž zdaleka nemusí být výsadou dětí. Houpačky umístěné v bytech nabízí prostor pro odpočinek a zároveň jsou velmi zajímavým doplňkem interiéru.
houpačka
Houpačka v interiéru je netradičním a stylovým prvkem bytu či domu.

30. 06. 2020

Pamatujete si ten pocit lehkosti, když jste jako dítě seděli na houpačce? Není divu, že plno lidí si chce dopřát tuhle volnost a odpočinek i v pohodlí svého domova. Jakmile si ji pořídíte, nestačíte se divit, jak ji hned všichni (včetně návštěv) budou rádi využívat. Přesvědčte se, že houpačka v interiéru je skvělá věc!

Zásadní otázka: „Kam s ní?“

Pro houpačku je zapotřebí zvolit vhodný prostor. Kdo ji bude u vás v bytě využívat a proč si ji tam dáte? Pokud bude ustavičně okupována vašimi (byť třeba odrostlejšími) dětmi, můžete ji dát do jejich pokoje. Pokud chcete dopřát oázu klidu sobě, hledejte místo v obývacím pokoji nebo ložnici. Když už má houpačka sloužit k relaxaci, vyhněte se částem bytu, kde se často prochází a jsou tu neustálé rušivé vlivy.

Vyberte si síť nebo třeba zavěšenou kouli

Závěsných houpaček existuje celá řada. Můžete vybírat z různých tvarů křesílek, sítí nebo vajíček a koulí. Pokud chcete být opravdu originální, houpačka vám může sloužit i jako postel. Jiné jsou pojaty jako poličky a odkládací prostory. Nejčastěji jsou zhotovené z bavlny, ratanu, proutí, dřeva, ale na trhu objevíte i plastové houpačky. Od toho se samozřejmě odvíjí cena, která je v řádu stokorun až tisícikorun.

Nejprve se ale rozhlédněte po prostoru, kam chcete houpačku dát. Je dobré, abyste neměli byt ve stylu „každej pes jiná ves“. Snažte se tedy vybrat houpačku, která bude ladit se zbytkem místnosti. Její design může být od historického přes rustikální až k modernímu nebo třeba orientálnímu.

Bezpečné umístění v bytě

Když mluvíme o houpačkách, na nichž chcete sedět nebo ležet, myslete na nutnost jejich uchycení do stropu, případně do stěn. Existují i houpačky se samostatným závěsným stojanem, ale počítejte s tím, že zaberou o poznání víc místa.  Stojan bývá nejčastěji z lehkých kovových slitin nebo ze dřeva. Výhodou je, že díky němu můžete houpačku pohodlně přemístit. V létě není problém vyndat ji na terasu nebo přesunout do jiné místnosti.

K TÉMATU  Chcete si pořídit malé kotě? Víte, jak se o něj nejlépe postarat? Dejte na rady odborníka!

 Pokud dáváte houpačku na strop, udává se jako minimální vzdálenost podlahy k uchycení 220 centimetrů. Často se používá zavěšení na část pružiny, aby bylo sezení pohodlnější. Jestliže bydlíte v podkroví, můžete houpačku zavěsit na některý z nosných prvků střechy.

Dopřejte si maximum pohodlí

Váš dojem z houpačky neovlivní jen to, jakou si vyberete. Ještě ji dolaďte tak, aby vám plně vyhovovala. Můžete sáhnout po pestrobarevných polštářcích, dece nebo lehkém přehozu. Kolem houpačky si ponechejte volné místo, rozhodně ji nedávejte hned mezi další kusy nábytku. Jen těžko budete cítit dětskou volnost v momentě, kdy budete jednou nohou narážet do skříně a rukou se dotýkat poličky.

Tak a teď už klidně popusťte uzdu vlastní fantazii a vyberte si houpačku, která vám zajistí vytouženou domácí pohodu!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vylepšujeme bydlení. Byt a projekty pro jeho zkrášlení, které zvládnete svépomocí a bez balíku peněz

Zahradničení v bytě. Zdravé bylinky na balkón, které vám ušetří časté cesty do lékárny

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Čas od času takové jednání musí absolvovat každý z nás. Někdy je to vyřešení rodinného nebo partnerského problému, ale daleko častěji se týká pracovních záležitostí. Chce s vámi mluvit nadřízený nebo máte vy pokárat svého podřízeného. Potřebujete se připravit tak, aby rozhovor proběhl bez zbytečných konfliktů a hádek.
I když se to mnohým bude zdát nepravděpodobné, melouny lze pěstovat prakticky kdekoliv. Poslední dobou se najdou dokonce i ti, kteří tuto šťavnatou typicky letní pochoutku pěstují na balkóně či na terase v květináčích a jiných nádobách. Chcete-li si svůj vlastní meloun vypěstovat, je nejvyšší čas vyrazit pro sazenice. A máte-li opravdu malý balkón, zkuste meloun pepino gold.
To, že je snídaně základ, už jste slyšela mockrát. Jenže jakou si dát, abyste se konečně zbavila toho břicha či celkově zhubla? Víme a prozradíme!
Prach a nepořádek má rád asi málokdo. A jelikož se vysávání většinou neřadí mezi nejoblíbenější činnosti, můžete úklid výrazně zrychlit a zefektivnit, pokud se vyvarujete následujících chyb.
Voda je pro člověka jeden z nejdůležitějších prvků. Víte, že tvoří až 60 % těla dospělého jedince? Je nezbytná pro biochemické reakce, zásobování celého těla živinami, odstraňování odpadních látek a pro udržování krevního oběhu a tělesné teploty. Jak se ale v létě udržet správně hydratovaní, co se počítá, a co ne?
Rodičovský příspěvek čeká navýšení o 80 tisíc korun, nebude se ale vztahovat na každého. Stát chce zavést také zálohované výživné, které má pomoci rodičům samoživitelům a zefektivnit boj s neplatiči alimentů. Na koho se změny vztahují a od kdy by měly platit?
Vánoční stromek získává ve většině českých domácností jednou ročně opravdu výraznou roli, protože obzvláště pro naše nejmenší je symbolem splněných přání a naděje. Je tedy potřebné jeho výběru věnovat patřičnou pozornost. Jak vybrat vánoční stromek, aby byl dokonalou ozdobou jakéhokoli prostoru, najdete v následujících řádcích.
Připadáte si tlustí, ovšem váha neukazuje žádný kilogram navíc? Na vině může být nafouknuté bříško, což je problém, který se vyskytuje zcela běžně. Patří k nevítaným společníkům, jenž stojí za nízkým sebevědomím. Pojďme si proto prozradit, jak se problému zbavit. 
Při plánování dovolené je jedním z klíčových rozhodnutí výběr mezi all inclusive balíčkem a pobytem na vlastní stravování (self-catering). Každá možnost nabízí odlišný zážitek z dovolené, odpovídající různým preferencím a stylům cestování. Ať už si vyberete hotel, airbnb nebo jiný typ ubytování, budete moci najít řešení, které vám bude nejlépe vyhovovat.
Stavby, které vznikají vyřazením lodních kontejnerů, si získávají stále více příznivců. Pokud jste se ještě s takovými domy nesetkali, pravděpodobně si myslíte, že výsledek nebude vypadat nijak vábně a obyvatelně. Nicméně opak je pravdou. Proč kontejnerové domy získávají na popularitě, když dnešní trh nabízí další, již ověřené alternativy bydlení v podobě rodinných či panelových domů?
Léto je pro rty extrémním obdobím: naše rty, stejně jako celý obličej, jsou vystaveny spalujícímu slunci, horkému suchému větru, někdy dokonce i slané mořské vodě. Navíc kvalita rtěnky, kterou na rty nanášíme také může přispět k podráždění už tak namáhaných rtů. Co tedy dělat, aby vaše rty vypadaly stále mladé, pevné a sladké? Dáme vám několik rad, jak o ně správně pečovat.
To je tvrdý oříšek, protože LEGO® sad je velice mnoho a liší se od sebe různými vlastnostmi: velikostí kostek, tematikou, barvou, tvarem a dodatečnými funkcemi. Každá stavebnice je jinak přizpůsobena určité věkové skupině. Čím se řídit při výběru kostek? Jak se správně rozhodnout? Napovíme v této publikaci.

Výběr článků

Jestli jste si zamilovali žvýkání žvýkaček, máte je neustále v kabelce nebo na pracovním stole, jistě nyní čekáte jednoznačnou odpověď „Ano!“. Bohužel tak úplně jasné to není, dají se totiž najít pro i proti. Pojďme se na ně podívat.
Dítě ve věku zhruba šesti let čeká první velká životní výzva. Ze známého prostředí školky se poprvé přesune do velkého světa. Co by měl předškolák zvládat, aby pro něj byla škola co nejpohodovější?
Každý kolem vás se chlubí, jak jejich dítě ve dvou letech švitoří první slůvka? Nebojte se, rozhodně nebudete čekat tak dlouho! Naučte se techniku, jak své dítě rozmluvit a již ve věku 9 měsíců mít človíčka, kterému rozumíte první slůvka.

Nepřehlédněte

Věcí, které máme doma a jsou potenciálně životu nebezpečné, je bezpočet. Od různých chemikálií v koupelně až po ostré rohy nábytku. A jakmile si pořídíte malé dítě ukáže se, že vlastně celý váš dům je jedno velké nebezpečí.
Jak poznáte, že nemáte v břiše úplnou harmonii? Stačí se podívat do zrcadla. Akné nebo ekzém může způsobit i špatné prostředí ve střevech. Přemnožení nepřátelských bakterií je zdrojem dermatitidy, psoriázy nebo trudovitosti. Co s tím?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek