Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Výuka angličtiny přes Skype. Je to dobrý nápad a jde o efektivní způsob učení? Vyzkoušeli jsme

Naši dva redaktoři, Mirek a Verča, zkusili zdokonalit svou angličtinu pomocí Skype lekcí. Kde našli lektory?
online výuka
Využijte efektivně volný čas a naučte se anglicky. Jde to i přes Skype! (zdroj foto: youtube.com)

20. 04. 2020

Jak to bylo s internetem, a co jim do života přinesla tato nová možnost online výuky přes Skype?

Kde hledat lektory

Pokud máte v plánu se konečně pustit do angličtiny, Skype lekce jsou jedinečnou možností. Sedět někde v jazykovce a koukat do vytištěných papírů nás moc nebere, a proto jsme se rozhodli, že nám bude více sedět online výuka, kdy je učitel jakýmsi tutorem. Pracujete na online materiálech, máte nad sebou vedení i „bič“ v podobě placené lekce, na kterou se musíte připravit, a zároveň jste v pohodlí domova nebo zahrady.

Lektory jsme si vyhledali na Facebooku – konkrétně ve skupině Jazykoví volnonožci, protože právě tam se nyní soustřeďují drobní živnostníci, kteří po omezeních spojených s koronavirem přišli o možnost výdělku. Podpoříme tak dobrou věc. Jdete do toho s námi?

online výuka
Výuka angličtiny přes digitální komunikační kanály je velmi efektivní.

Na malé vesnici versus ve městě

Do testu se zapojili redaktoři žijící ve městě i na vsi. Záměr byl jasný – zatímco na sídlišti má náš kolega Mirek luxusní připojení na internet, naší redaktorce Verči na malé vesnici občas připojení vázne. Na vině je nedostatečně silný signál, který k jejímu domu doléhá. Proto jsme logicky měli obavy, zda jsou placené lekce po Skype vhodnou variantou i do míst, kde to s internetem stále ještě není valné. A byli jsme příjemně překvapeni. Pojďte se podívat sami.

Začátečník Mirek

Mirek si našel lektorku Skype angličtiny podle ceny, a také podle zkušeností, které na svém profilu uvedla. Nejprve se po zprávě v Messengeru pobavili o jejích zkušenostech a zkusili si cvičně zavolat, aby vyzkoušeli, zda bude tato forma výuky Mirkovi sedět. Domluvili se na platbách lekcí, a mohli se vydat vstříc novým poznatkům z angličtiny.

„Byl jsem velmi mile překvapen, že po mně nebylo vyžadováno zakoupení učebnice. Jsem na to hrozný lempl a věčně jsem knihy ztrácel různě po bytě. Tady to nebylo potřeba. Vše mám v počítači,“ pochvaluje si Mirek, že výukové materiály mu lektorka posílá přímo do okénka chatu na Skype. „Další výhoda jsou zábavná online cvičení, o kterých jsem ani netušil, že existují.“ Lektorka tak využívá veřejně dostupných stránek k tomu, aby s klienty procházela nezbytná gramatická cvičení.

K TÉMATU  Otestovali jsme: Jednoduchá maska na suché vlasy bez lesku!

„Před tím, než jsme začali výuku, se mě lektorka zeptala, co mám rád. Koníčky, filmy, aktivity. Byl jsem nadšený, že hned první lekci jsme procházeli kousek mé oblíbené písně, November Rain.“ Mirek byl nadšený, že se mohl redakčního testu zúčastnit, a protože je s lektorkou spokojený, bude v lekcích pokračovat.

„Nevěřil jsem, že mě angličtina bude bavit. Po Skype to jde, úplně v pohodě. Jsem nadšený.“ Jediné, co se mu nezdálo, byla složitá výslovnost. „Za to lektorka nemůže. Angličtina mi prostě přijde zvláštní, protože musím neustále kroutit pusou, abych vydal nepřirozený zvuk. Ale děláme si z toho legraci a lektorka mě chválí.“

Verča se chtěla zlepšit v konverzaci

Naše redaktorka Verča vyzkoušela Skype angličtinu z malé vesnice, a podle svých slov měla obavy z kvality připojení. Nakonec se však ukázalo, že po Skype lze uskutečnit kvalitní hodinu angličtiny i v tak odlehlých místech, jako je zapadnutá vesnička v Jeseníkách.

Verča si vyhledala rodilou mluvčí, se kterou by mohla procvičovat především konverzaci a business English. Společně se dohodly na výši kurzovného a na rozmístění plateb i na čase, ve kterém se budou scházet. Naší redaktorce vyhovovalo, že i když je Tanya rodilou mluvčí z Británie, žije již několik let v Praze, a proto se dokáže vcítit do potřeb člověka, který dělá jazykové chyby.

S lektorkou se dohodly, že bude během týdne vypracovávat krátké úkoly – například psaní obchodního dopisu nebo cvičení na stránkách British Council, které spolu pak na „hodině“ budou procházet.

„Jsem ráda, že jsem se do toho pustila. Potřebuji mluvit, což je v dnešní době obtížné. Navíc Tanya má zkušenosti s výukou ve firmách, a proto ví, co potřebuji. Interakce mi vyhovuje.“ Verča navíc přiznává, že se již několik let sama učí angličtinu na internetu pomocí různých videí a aplikací, ale že to nebylo ono. „Chyběla mi možnost zeptat se někoho, kdo by mi vysvětlil daný pojem. Angličtina po Skype mi vyhovuje.“

K TÉMATU  Letní brigády 2020: O které byl zájem a jak dopadli naši brigádnici?

Naši redaktoři mají dobré zkušenosti s výukou angličtiny po Skype. Podpořili jsme tak drobné živnostníky, kteří jsou vděčni za každého klienta. A zažíváme kromě zdokonalení se v jazyce také hromadu legrace, protože především se jedná o kontakt s člověkem, kterého žádný výukový program nenahradí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak se naučit cizí jazyk, i když už nechodíte do školy a odmítáte jazykové kurzy

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Psal se rok 2004 když do našich televizí vpadla historicky první řada Česko hledá SuperStar. Pěvecká soutěž lámala rekordy ve sledovanosti a její první vítězkou se stala zpěvačka Aneta Langerová, která se na naší malé hudební scéně slušně uchytila. Od té doby uplynulo hodně vody a řad hudební reality show. Hledali jsme talent a brzy na to i Česko Slovenskou SuperStar.
Letní období se obecně nese v duchu odlehčené stravy, zároveň ale takové, která dodá energii na všechna letní dobrodružství. Příroda nabízí mnoho svých plodů, dozrávají jahody, třešně, broskve, meruňky, melouny, okurky atd. Samo léto vám tak napovídá, co dobrého by se mohlo objevit na vašem talíři, pojďme se na to, ale podívat blíže.
Důvodem, proč máte svou zahrádku, je to, abyste mohli jíst zdravě. Proto je třeba vyhnout se chemii i v souvislosti s hnojením.
V éře digitálních rande a sociálních sítí se naše cesty k lásce neustále vyvíjejí. Zjistěte, jak moderní technologie přetvářejí způsoby, jakými navazujeme a udržujeme vztahy, a co to znamená pro budoucnost romantiky.
Když Karel Gott zemřel, byla to doslova národní tragédie. Mnoho lidí ukázalo velkou vlnu solidarity, která spočívala jak ve velkém množství vzkazů, které dostávala manželka Ivana.
Body, které souvisí s orgány v našem těle, najdeme na našich nohou, rukou, i po celém těle. Pomocí jejich stimulace si jednoduše pomůžete od zdravotních potíží. Pojďte je najít společně s námi!
Rakovina prsu je nejčastější nádorové onemocnění u žen. Přitom velká část Češek podceňuje nezbytnou prevenci, která by případný zárodek včas odhalila. Nepodceňujte své zdraví a seznamte se s následujícími znaky, které mohou rakovinu prsu odhalit.
Rodit ve stylu vévodkyně Kate, které se osvědčila kombinace hypnoterapie, relaxace a dýchacích technik? To můžeme taky! Kolik stojí kurz hypnoporodu a co na něm teď všichni mají? A jaké vyšetření během těhotenství patří k těm nejhezčím? Přečtěte si postřehy naší redaktorky, která tohle aktuálně prožívá!
Pesimisté vám řeknou, že zvládat puberťáka je opravdu otřesné, a dá se jenom v co největším klidu vyčkávat, až toto náročné období přejde. Na straně druhé si můžete vyslechnut tvrzení, že právě v pubertě se z vašeho dítka stává dospělák a sklízíte plody toho, co jste v něm zaseli. Někdy se doslechnete, že pokud se dítěti adekvátně věnujete v předchozích letech, žádná puberta s ním vlastně necloumá. Ať už vnímáte situaci jakkoliv, pokud vás článek upoutal, zřejmě u vás v rodině nastávají změny spjaté právě s výchovou puberťáka.
Otevřete dveře k zdravějšímu životnímu stylu. Dnes přinášíme vám praktické rady a osvědčené tipy, které vám pomohou iniciovat a udržet zdravé návyky. Od malých každodenních změn po postupný proces adaptace, čeká na vás průvodce, jak integrovat zdravější rozhodnutí do svého každodenního života. Jste připraveni na cestu k celkovému zlepšení svého životního stylu? Pojďte do toho snámi a objevte radostné stránky zdravějšího já.
Nestíháte sníst banány včas a pak vám doma zčernají? Myslíte si, že přezrálé a již na první pohled nehezké banány už se nedají jíst? Možná už vám nebudou chutnat jen tak, ale můžete si z nich připravit dezert nebo třeba zmrzlinu. Jak můžete zužitkovat přezrálé banány? Určitě na mnoho způsobů, vyzkoušejte tyto recepty. A využít pak můžete i samotné slupky, které byste za normálních okolností vyhodili.
Nebaví vás vaše práce? Nebojte se, je to normální. Mnoho lidí začíná nebo končí svou kariéru na pozici a v oboru, který nemusí být právě smyslem jejich života. Prostě jim dává peníze. Co s tím, když chcete něco víc?

Výběr článků

Stále ještě pracujete na svém novoročním předsevzetí a usilujete o shození posledních vánočních kilogramů? Pak patříte mezi posledních pár statečných. Většina to už dávno vzdala, tudíž už nyní si můžete pogratulovat. Vy se však místo gratulací ptáte sami sebe, jak poslední povánoční kilogramy shodit. Těch posledních pár kilo jde totiž dolů opravdu stěží.
Vysmíváte se těm, kdo si píšou deník? A zkoušela jste to už někdy? Je to neuvěřitelně očistná záležitost, která vám pomůže zbavit se stresu, utřídit si myšlenky a mnohdy vás také povzbudí. Navíc budete díky deníku mít za pár desítek let na co vzpomínat.
Zjištění, že vás váš partner nevěrný, může být bolestivým a emotivním zážitkem. Naše srdce hledá odpovědi a cesty, jak se vyrovnat s touto obtížnou situací. V našem článku "Byl mi nevěrný, co s tím?" se budeme společně zabývat tímto citlivým tématem. Prozkoumáme, jak se vypořádat s emocemi, jaké jsou možné kroky směrem k uzdravení a jak budovat důvěru znovu, pokud je to vaším cílem. Přečtěte si o zkušenostech jiných lidí, kteří prošli podobným setkáním, a možná najdete inspiraci pro vlastní cestu k uzdravení a nalezení klidu v srdci.

Nepřehlédněte

Jaro je ideální doba pro obnovení a osvěžení všech aspektů života, včetně vašeho vztahu. V tomto článku se dozvíte, jak může jarní detox vztahů oživit váš partnerský život, posílit vaši vzájemnou komunikaci a prohloubit spojení. Představíme vám strategie a cvičení pro odstranění rutiny a negativní energie, které se mohou v průběhu času ve vztahu nahromadit. Objevte, jak společně strávený čas, otevřenost v komunikaci a sdílení nových zážitků mohou vašemu vztahu vrátit jiskru.
V posledních letech získávají stále více na popularitě předlohy pro rodinné kroniky, které mají inspirovat babičky a dědečky k vyprávění o rodinné historii. Zájem určitě oživil i populární televizní seriál, v němž právě touto formou autoři zmapovali více než padesát let českých dějin. Rodokmeny jsou prostě v módě.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek