Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Od nastěhování interiér svého domu nijak neměnila. Návštěva vás vezme zpět do padesátých let

Řada lidí interiér svého domu v průběhu života změní, zrekonstruuje, aby byl hezčí a modernější. O každém to ale neplatí.

31. 03. 2020

31. 03. 2020

Podíváme se na příběh ženy, které bude za chvíli sto let a která se před 70 lety nastěhovala do domu, kdy bydlí dodnes. Zvenku vypadá dům zcela běžně, ale jakmile nahlédnete na interiér, budete si myslet, že jste použili stroj času a vrátili se zpět.

Návrat do minulosti

Toto je přesně ten případ, kdy lidé svůj interiér nijak nevylepší. I když v tomto případě ani není co vylepšovat, jelikož dům staré dámy je dokonalou ukázkou toho, jak zajímavě vypadaly interiéry v padesátých letech.

To, co se dnes vídá jenom na fotkách, má v jejím domě reálnou podobu, jde o zajímavý návrat do minulosti, který bere dech.

interiér
Zdroj foto: facebook.com
interiér
Zdroj foto: facebook.com

Stylově a vkusně zařízeno

Mnoha lidem může podobný interiér připadat jako kýčovitý, ale když ho nebudete srovnávat se současnou dobou a vezmete v potaz, že jde o typický styl padesátých let, tak musíte uznat, že tento dům je opravdu vkusně a stylově zařízen.

A vypadá to v něm úplně stejně, jako když se do něho tato žena nastěhovala, ještě jako mladá dáma. Nejde tak o žádné dílo architektů, ale původní interiér, který odolal času.

interiér
Zdroj foto: facebook.com
interiér
Zdroj foto: facebook.com

Řada charakteristických prvků

Interiér jejího domu vypadá doslova, jako by byl zařízen přesně podle příručky architektů vydané v padesátých letech minulého století. Nechybí zde typické barvy v mentolovém nádechu, dřevěný nábytek s bohatým zdobením, stejně jako zde není nouze ani na četné dekorace, nebo charakteristické tapety na stěnách.

interiér
Zdroj foto: facebook.com
interiér
Zdroj foto: facebook.com
interiér
Zdroj foto: facebook.com

Líbí se vám?

Je pravdou, že řada lidí má pro tento styl interiéru slabost, ale ruku na srdce. Skutečně byste v něm chtěli bydlet, několik týdnů, měsíců, nebo let? Trávit zde pár hodin by mohlo být příjemné, ale žít v něčem takovém celý život, to by asi zvládl málokdo.

K TÉMATU  Toužíte po levnějších energiích? Vyrábějte si je sami. Dnes už je to snadné

Tedy pokud by mu netáhlo na stovku a ve stejném interiéru žil od narození.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dekorativní obložení stěn z různých materiálů. Zútulněte si interiér přesně podle vašich představ

Kůže v interiéru. Dokonalý přírodní materiál najde doma i jiné využití, než na sedačky a křesla

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V dnešním společenském kontextu se stále více mluví o fenoménu známém jako 'Incely'. Ale kdo jsou vlastně Incelové a co tato identita znamená? Tento článek se zaměřuje na rozklíčování termínu 'Incel' a poskytuje pohled do života mužů, kteří se identifikují jako involuntary celibate. Přinášíme vám analýzu, příčiny, a zkoumáme, jaká společenská témata a výzvy mohou přispívat k formování této specifické komunity.
Marie byla od mala o něco plašší než ostatní děti. Viděla věci, které ji znepokojovaly. Až v dospělém věku si vše dokázala rozklíčovat za asistence duchovně naladěných lidí. A dnes? Po překonání dlouhé nemoci pomáhá Marie lidem ve svém okolí.
Vytřete návštěvě zrak, až ji usadíte na originální zahradní posezení. Venkovní nábytek z palet má tu výhodu, že si ho můžete poskládat podle sebe jako lego. Palety mají přirozeně svůj daný tvar, ten je ale možné půlit nebo jinak upravovat. Rohová sedačka se stolkem na kolečkách vypadá skvěle. Stačí vše natřít barvou podle vaší chuti a opatřit matrací a polštářky.
Hmat je jedním ze smyslů, který hojně používáme, ale málo si uvědomujeme, jak velký je to dar i pro všechny kolem nás. Dotyk druhého člověka je nenahraditelný, jak moc Vám chybí zjistíte, až když o možnost vzájemného tělesného kontaktu přijdete.
Milujete pohyb při hudbě? Dobře děláte! Nedávno bylo vědecky prokázáno, že právě dynamická hudba má na celkový výsledek cvičení velmi pozitivní vliv. Při domácím cvičení, ve fitku i v bazénu je proto skvělé se zaposlouchat do hudby. Co se s vaším organismem bude dít?
Opravdu díky konzumaci placenty snáze „přežijete“ náročné šestinedělí a urychlíte hojení poraněných porodních cest? Ano, říká se to, ale všechno je úplně jinak. Místo těchto pozitiv můžete čekat spíše možnost infekce. Pro vás i vaše dítě!
Přírodní kosmetika je vyrobena výhradně z přírodních ingrediencí – živočišného, rostlinného nebo minerálního původu přísně stanoveným postupem. Je založena na vysoké koncentraci rostlinných či bylinných olejů a extraktů a má své nesporné benefity. Jak přírodní kosmetiku vybrat? Inspirujte se našimi 6 tipy!
Pokud milujete koupání, a zároveň patříte mezi teplomilce, pak s největší pravděpodobností v období podzimu a zimy trpíte. Příjemné teploty jsou pryč, nemluvě o ledových vodách, do kterých skočí leda stoupenci Wim Hofa. Dobrou zprávou ale je, že příjemné koupání ani s příchodem sychravých dnů zdaleka nemusí končit. Stačí jen vědět, kam zajít – na termální místa, kde se klidně ohřejete i mimo horkou letní sezónu. Takže kam vyrazit?
Do pračky se dává především prací prášek a aviváž. Napadlo vás někdy, že byste do ní dali i něco jiného?
Připadáte si zmatení z toho, co vlastně jíst? V dnešní době jsme přehlcení velkým množstvím informací o stravě! Někdo radí jeden výživový směr a druhý zas radí jiný výživový směr. Takže jak se má pak člověk v tom vyznat, že? V dnešním článku vás seznámím s největšími výživovými chybami. Poté už se nebudete muset starat o to, jaký výživový směr je nejlepší. Stačí totiž přestat dělat následující chyby a máte vyhráno! 
Vánoce a tradice jdou ruku v ruce. Nejedna z nás jich mnoho z nich dodržuje nebo si děláme vlastní. Jednou z takových poměrně zaběhnutých, je hladovění, neboli půst. Podle této tradice by se měl držet během Štědrého dne půst až do večeře, aby se nám zjevilo zlaté prasátko. Co na to říká naše tělo?
„Já nemusím, já už ho vidím.” Víc asi nemusíme napovídat, protože snad každý ví, odkud tahle věta řečená jemným dětských hláskem pochází. Ano, z úžasné vánoční reklamy na Kofolu, která se od svého vzniku každé Vánoce objevuje na televizních obrazovkách. Od té doby už ale uběhla řada let. Co dnes tehdy tříletá holčička vlastně dělá?

Výběr článků

Jak dlouho mohou děti sledovat denně televizi? Záleží na věku nebo ne? Může sledování některých programů poškodit jejich zdraví?
Po příchodu do nejedné české domácnosti uvidíte na okenním parapetu africkou fialku – skromnou, elegantní, hezky zbarvenou pokojovou rostlinu. Je ideální trefou pro každého nenáročného pěstitele. Sama toho nevyžaduje mnoho a vydrží krásná po celý rok.
Módní inspirace není nikdy dost. Pokud jste tedy i vy nadšená fashion milovnice, rozhodně vám neunikly aktuální trendy, které nás během podzimu a zimy 2022/2023 čekají. Na scéně se objeví maximálně pohodlné teplákové soupravy i elegantní dámské šaty. Co bude tím pravým, co letos oblečete vy?

Nepřehlédněte

Obyvatelé hlavního města mají nyní další možnost využít přelomového tréninku pomocí elektrické stimulace svalů (EMS), který umožňuje náležitě procvičit 90 procent svalů v těle za pouhých 20 minut. Společnost BodyBody, která tuto unikátní formu péče o tělo nabízí, otevřela v Praze na Karlově náměstí své šesté pražské studio. V České republice je celkem dvanáct BodyBody studií.
Proud je dražší a skutečné vlny zdražování nás teprve čekají. Pojďme se tedy zamyslet nad tím, jak si nyní snížit účty. Kromě úspory energie je dobré prověřit i možnost změny dodavatele elektřiny. Dobře zvolená nabídka může přinést výrazné úspory. Jak vybrat dodavatele elektřiny v nelehké době?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek