Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Hygge je oblíbený trend bydlení, který vychází z přírody. Jak takový domov vypadá a co vám přinese?

Teplo domova, domácnost, ze které čiší pohoda, plápolající oheň v krbu, pohodová hudba, tlumené osvětlení, a především přírodní materiály. Vítejte ve vašem novém domově, kde díky dánskému hygge trendu konečně zavládl klid, mír a dokonalá pohodička.
Hygge styl
Nechte se zlákat pohodou a klidem hygge stylu.

06. 03. 2020

Kde se vzalo hygge

Význam dánského slova hygge, které se vyslovuje zhruba takto: hjůg, je „na pohodu“. Celý styl bydlení, myšlení i života se tak vyvinul v zemi, kde se obyvatelé dle dlouhodobých průzkumů umisťují na předních příčkách co do spokojenosti se svým životem. Pojďte s námi načerpat novou inspiraci a podlehněte trendu, který zde už dlouho chyběl – žít v pohodě a klidu je přeci ten největší dar, který si můžete dát!

Hygge domov

Zavřete oči a představte si váš domov v hygge stylu – houpací křesílko, pozorování západu a východu slunce, mírné přítmí, svíčky a lampičky, a také přírodní materiály v naprosto neutrálních barvách – béžová, bílá, šedá a světle hnědá, toť vše. Cítíte ten příliv uvolnění? Co si k tomu ještě pustit tlumenou hudbu, rozsvítit lampičku a přečíst si svou oblíbenou knihu? Nebo dáváte přednost deskovým hrám? Hygge styl vás obejme a dodá vám do života nádhernou změnu.

zdroj foto: pixabay.com

Když se ze stylu bydlení stane životní styl

Brzy zjistíte, že se do vašeho domova, ve kterém vládne klid a pohoda, vracíte stále raději. Budete zklidnění a zjistíte, že z obyčejných bytových doplňků se stalo něco víc – teplo domova. Zapálené svíčky si tak budete bez ostychu dopřávat klidně i v kanceláři, večer si s partnerem místo televize budete navzájem nahlas číst knížku s dvojkou vína v ruce, a zjistíte, že mnohem více žijete. Naleznete klid a dokážete si odpočinout.

Co si pořídit, abyste žili hygge?

Když se podíváte na váš obývák, vidíte přemíru barev, které na vás po dlouhém dnu v práci doslova útočí? Chce to vyladit si své hnízdo pomocí pár základních triků. Na zdi použijte bílou, krémovou nebo tmavě hnědou výmalbu. Hodí se i různé monochronní tapety. Po místnosti rozmístěte několik malých lampiček, dopřejte si pohodlné křeslo – klidně houpací. Místo koberců dejte na zem umělou kožešinu z beránka, lněný kobereček. Na gauči by vždy mělo být dost místa pro chumláčky – polštářky, které vám jsou příjemné na dotyk.

zdroj foto: pixabay.com

Důležitá je atmosféra

Ukliďte pokoj a vše, co není potřeba mít na očích, přetřiďte a uschovejte do krabice nebo darujte dál. Na kraje oken umístěte závěsy a na nábytek položte svíčky v neutrálních barvách. To je pohoda, že? Teď už jen chybí malý krb na zahřátí… na nábytek přidejte velké borovicové šišky, usaďte se s teplou dekou do gauče nebo křesla, a s nějakou malou čokoládovou dobrotou se usaďte ke knížce a vychutnejte si chvíli pro sebe. To je relax, co říkáte?

K TÉMATU  28 vychytávek, jak udržet vaši domácnost křišťálově čistou za méně než 15 minut! Nevěříte?

Kouzlo domova

Až budete zabydlovat svůj příbytek v souladu s hygge stylem, užijete si spoustu radosti a tvořivých chvilek. Vyladit si domov do detailu, aby na první pohled působil útulně, přitom není vůbec finančně náročné. Přejete si pohodový obývák? Udělejte si radost vlastnoručně vyrobeným nábytkem z palet! Na ty položte pořádně tlusté molitanové maxi podušky, a gauč doplňte hromadou malých polštářků.

K dekoraci výborně slouží i světelné řetězy – použít můžete například dlouhou šňůru s žárovkami. Jako třešnička na dortu pak budou působit fotografie v dřevěných rámečcích, nebo například dřevěné obrázky pod malými lampičkami zavěšenými na stěnách.

Všeobjímající pocit pohody a klidu, kouzlo domova, změna života. Tak často označují lidé hygge styl. Nechte se unést a dopřejte sobě i svým návštěvám to pravé teplo domova. Domů se začnete těšit, to vám zaručujeme! Klidné barvy, které jste použili v interiéru, dopřejí relaxaci vašemu tělu i duši.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nemoci si nevybírají člověka podle toho, odkud pochází ani kolik má peněz. Některé nemoci jsou ovšem typické pro ženy a jiné pro muže. Naše těla a biologie se hodně liší. Samozřejmě některé z těchto onemocnění mohou mít také muži, ale ženy k nim mají mnohem větší sklony. Dnes se podíváme, co vás jako ženu může postihnout.
Blíží se narozeniny, svátek nebo jiná příležitost, při které chcete sestru obdarovat? Podívejte se, jaký dárek pro sestru vybrat. Přečtěte si osvědčené tipy.
Potřebujete se uklidnit nebo zahnat stres? Ano, můžete si jít zaběhat, ale komu by se chtělo běhat v tom mrazivém vichru venku. Spíše vsaďte na bylinku, která oslní nejen svou vůní, ale i na pohled.
Postel nebo televize, schovaná ve zdi, schovaný úložný prostor pod postelí nebo skládací stolky. Skládání všeho, co se dá. Je to účelné a praktické! Podívejte se na chytré vychytávky, které dokáží ušetřit spoustu místa ve vašem prostoru pro žití.
Svět kolem nás se hemží barvami a jejich miliony odstínů. Barvy dokážou ovlivnit naše emoce, chování, a dokonce určit povahu. Proto bychom je, tam kde můžeme, měli volit s rozvahou.
Pozdrav vycházejícímu slunci nad třpytícím se oceánem. Meditace za zvuku mořských vln. Uvolňující procházky palmovými háji. Kokosová voda a spousty exotického ovoce. Potřebujete dovolenou pro tělo i mysl? Vydejte se do teplých krajin za jógou. Spojit dovolenou s cvičením jógy je stále víc a víc populární.
Leden je ideálním obdobím, kdy byste si měli naordinovat očistu. Zbavíte se při ní všech škodlivých látek a zároveň posílíte imunitu. Přece jen játra, a nejen ta, dostala v závěru roku pořádně zabrat. Chcete-li jim ulevit, zapojte se do soutěže o balíček doplňků stravy Naturevia, který vám pomůže při detoxikaci organizmu a navíc podpoří vaši obranyschopnost.
Čerstvé zeleninové a ovocné šťávy jsou v posledních letech takřka zaklínadlem, bez nichž se zdravý životní styl neobejde. Blahodárně působí na naše zdraví, ale jsou opravdu lepší, než ovoce a zelenina v přirozeném stavu?
Někdo se narodil jako barvoslepý a celý život neviděl nic z barev tak, jak je vnímáme my ostatní. Jaký je to asi pocit, spatřit to všechno kolem poprvé? Speciální brýle umožní takovým lidem vnímat barevné spektrum. A tady se můžete podívat na reakce lidí, kteří to právě zažívají.
Hub se letos urodilo poměrně dost, i když je pravdou, že jen na některých místech. Pokud patříte k lidem, kteří se letos vydávali na houby poměrně aktivně, víte, že se dařilo hlavně růstu bedel. Ať už jste ale narazili na tuto nebo zcela jinou houbu, její konzumací jste prospěli svému zdraví. Houby jsou totiž zdravé, zejména tedy některé z nich.  
Dětství strávila v městečku na Vysočině, dospělost v Libanonu uprostřed války. Blanka Matragi je světově uznávaná módní návrhářka, která šije modely pro ženy z vyšších vrstev v Evropě i na Středním východě. Navrhla také uniformy pro policejní a vojenské složky Abú Dhabí. Čím ji okouzlil svět módy a jak válka v Libanonu ovlivnila její podnikání? Pojďme si společně zrekapitulovat pestrý život této energické rudovlásky.
Přemýšlíte nad různými formami pracovních poměrů a přemýšlíte, zda by práce na poloviční úvazek byla pro vás výhodná? Náš článek "Druhy pracovního poměru: Vyplatí se pracovat na poloviční úvazek?" se věnuje této otázce s důrazem na různé druhy pracovních poměrů a výhody či nevýhody práce na částečný úvazek. Přinášíme vám ucelený pohled na možnosti, které máte k dispozici, a zaměřujeme se na to, zda flexibilní pracovní doba může přinést vyváženější životní styl. Připojte se k nám a najděte odpovědi na otázky ohledně pracovního nasazení a jeho vlivu na váš každodenní život.

Výběr článků

Bušící srdce, zvýšení krevního tlaku i zpocené dlaně. Tohle všechno se děje při pohledu na milovanou osobu. Své o tom vědí především muži, které společnost považuje za pragmatické a necitlivé jedince! Jak jsou na tom jednotlivá pohlaví? Kdo se zamiluje rychleji? Možná budete překvapené.
Působí váš domov neosobním dojmem? Necítíte se doma příjemně? Je načase se pustit do zútulnění! Nemusíte investovat do příliš rozsáhlé a finančně náročné rekonstrukce. Stačí vsadit na drobnosti, které však mají na konečném vzhledu domácnosti obrovský vliv. Čím začnete nejdříve?
Mnozí lidé si neustále stěžují na nízké mzdy, avšak nejsou ochotni investovat do dalšího vzdělávání, což je pak limituje na trhu práce. Nemohou se uplatnit, případně dělají zaměstnání, které jim nepřináší zajímavé finanční ohodnocení. Nemluvě o tom, že jsou v práci často nešťastní, protože je zkrátka nebaví a stresuje. Přitom stačí relativně málo – najít si vhodný kurz. Za pár měsíců se pak lze ucházet o nové zaměstnání, které jim bude více vyhovovat.

Nepřehlédněte

Plánování dětského pokojíčku je zábava, ale musíte počítat s tím, že s přibývajícím věkem přijdou změny jeho vzhledu i vybavení. Děti mají rády barvy a potřebují svůj vlastní prostor k hraní. Inspirujte se originálními nápady. Tady jsou dětské pokoje pro nejmenší.
To je tvrdý oříšek, protože LEGO® sad je velice mnoho a liší se od sebe různými vlastnostmi: velikostí kostek, tematikou, barvou, tvarem a dodatečnými funkcemi. Každá stavebnice je jinak přizpůsobena určité věkové skupině. Čím se řídit při výběru kostek? Jak se správně rozhodnout? Napovíme v této publikaci.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek